Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@katka17044 dakujem,obdivujem aka si naladena 😉 snad sa raz dockame
@katka17044 nie nečakala len 5 minút u doktora
@jaja9891 tak bola som nestastna ked to zase nevyslo ale uz som zase nadstavena na to ze sa ide znova do toho a musim verit ze sa to uz podari... i ked je to moooooc tazke
@skaredekacatko aha super dobre vediet ja idem za chvilku na to a nechce sa mi tam cakat tak aspon ze tak 🙂
prosim je tu niekto presne ako ja kto uzival medrol zabral mu ale aj tak sa embryjko uhniezdilo iba na chvilu zmenili sa subcuviu a ta pomohla? Ja si vytvaram proti latky proti spermiam a trofoblastu. Dakujem
@katka17044 ja som brala medrol ale ja mam cytokyny predtym som nemala vysledky brala som preventivne len.
@skaredekacatko aha a preco ti zmenili na subcuviu?
@katka17044 Ahoj katka ja som uzivala medrol na na nk bunky a zabralo ale po liecbe trochu vyskocili nk bunky.
Mam kontrolu o dva tyzdne potom budem mudrejsia.
Kazdopadne drzim palce treba verit.
Kedy sa chystas na ivf a kde?
ahoj, tak mne nevyskocilo nic len mi medrol zabral ze sa mi znizili tie protilatky. Dnes idem prvy krat na injekciu subcuvia... ach dufam zaberie tato liecba... medrol mi sice pomohol ale aj tak sa embryjko uhniezdilo iba na chvilku. A uzivala som ho skoro pol roka tak neviem ci aj preto nie je tato zmena... akurat vraj pri tejto liecbe nemusi byt kondomova ochrana lebo teda mi sme ju dodrziavali toho pol roka. tak asi by som chcela skusit prirodzene i ked mam jeden vajcovod. Ja mam este 3 embryjka teda 2 pokusy...
@katka17044 medrol som mala preventivne vtedy som o cytokynoch nemala ani sajnu .Sla som na reproimuno tam mi zistili tie cytokyny zvysene a hned mi nasadili subcuviu po 8 idem na kontrolu.
@skaredekacatko aha tak ja by som mala uzit asi 6 kym pojdem na infuziu este tam musi byt pauza 3tt teraz mi pichla prvu a cakam ci vsetko ok
opravujem chybu 🙂 nie mi ale my sme ju :D
@katka17044 tak nam pisala z blavy ze pauza medzi subcuviou a lipidom byt nemusi. Ja chcem ist hned na stymulku ak budu vysledky dobre. 1idem na kontrolu a 10 som prvy dc takze tak a cakat moc nechcem.
@katka17044 velmi ti drzim palce 🙂 a keby to vyslo prirodzene,tak parada 🙂
@jaja9891 dakujem veeelmi pekne
@skaredekacatko aha asi zalezi ze co davaju aku infúziu mne idu davat ten imunoglobulin privigen
@katka17044 aha tak preto mne chcu dat intralipidy.
@katka17044 ahoj, ano, pre istotu dodrziavame kondomovu ochranu, nechcem zbytocne riskovat, i ked mi to Dr nekazala. A tiez mi to tak nejak vysvetlovala s injekciami a infuziami, len som vsetko nezaregistrovala, bola som este v miernej kome 😕 ano, je to moja prva liecba, dufam, ze aj zaberie. Mne sa embryjko este ani raz neuchytilo, raz som dokonca po vklade mala velmi silne krce, aj som odpadla, brucho sa velmi branilo... Mne dr nechcela predpisat ani medrol ani ine kortikoidy, lebo mam dost vazne problemy s imunitou, mam aj HPV virus aj leukopeniu. Len dufam, ze aj Subcuvia aj infuzie nam pomozu, aby sa nam embryjko uchytilo. Ty sa kedy chystas na vklad? ja este nemam termin, ale chcela by som to cim skor, kym mam dobre vysledky.
@gabika2015 aha. tak ja by som chcela ist na vklad okolo 24.7 aj ja dufam ze ta subcuvia pomoze
@katka17044 mne minule pisala jedna baba, ze v marci si zacala vybavovat termin na IVF s darcovskymi vajkami a na vklad ma ist teraz v maji. Ja sa chystam do Brna na buduci tyzden, tak predpokladam, ze na vklad tiez pojdem niekedy v juli 🙂 Ja som zatial spokojna s vysledkami po uzivani Subcuvie, velmi pekne sa mi upravili niektore hodnoty. Predtym som mala dost mizerne vysledky.
@gabika2015 aj my ideme do Brna chcem sa este rozhodnut kde spravit vklad.. no ja moc tomu nechapem lebo som uzivala doteraz medrol a ten mi zabral nevytvarala som uz protilatky mala som to negativne ale po dvoch neuspesnych vkladoch mi to zmenila na tu subcuviu a od dnes picham ale ked o nej citam ona praveze pomaha na imunitu aby sa zlepsila...len nechapem ked mne ju treba znizovat
huh 😨 tomu ani ja nerozumiem, ved toto ma mat potom opacny efekt ako medrol. Ja som sa povodne chystala do Reprofitu, lebo ho velmi chvalia, ale aj lekarov, lenze tam mi navrhli termin na oktober, napriek tomu, ze mi Otevrel povedal, ze cakacia doba je 5 mesiacov, teda september popripade by to mohlo byt aj v auguste, ked budem mat dobre vysledky z imunologie. Mna dost nahnevalo, ked mi v maili napisali, ze termin mi dali na oktober, hned som im odpisala, a potom uz navrhli septembrovy termin, lenze aj to je uz dost neskoro. Pravdepodobne pojdeme do Reprogenesisu, tam nie je ziadna cakacia doba, a robi tam aj Stelcl, a jeho dost chvalia vsetci. Dufam, ze tam maju aj dobrych embryologov.
@gabika2015 ale to ta nejak neskoro chceli objednat ved ja som pisala nejak v maji okolo 5.5 a dali mi termin 9.6 na konzultaciu tak som teda zvedava co nam povedia ci vedia ponuknut nieco viac 🙂
@katka17044 nemala som na mysli konzultaciu, ale uz IVF. Na konzultacii v RF sme boli este 17. aprila a IVF chceli dat az na oktober. Vraj sa necaka na darkynu, lebo ich maju vela, len nestihaju zakroky ☹ V Reprogenesise sa necaka vobec, asi preto lebo nemaju tak vela pacientov ako v RF.
@gabika2015 ahoj no to vám dali dosť neskorý termín, nám ak sa nezadarí prirodzene tak tiež chceme íst do brna reprofit, no myslela som jeseň to aby som im už napísala teraz.
Ideš na soft?
@gabika2015 fuuuuuuuuha to vazne tam takto je? A ja ze pojdem na kozultaciu teraz a 24jula bude vklad tak to tam asi az take jednoduche nie je lebo v gf je to bez cakania zalezi kedy chceme
@katka17044 ahoj aj my sme mali pri medrole ochranu.
No ja cytokiny ok ale nk bunky 14.64 mam to v sprave vyznacene cervenym malo by byt fo 12.
Az ked bude uplna norma mozeme zacat.
Tiez chceme par cyklov prirodzene ak nic pojdeme fo brna uz cakame dlho mala som mikropotraty neviem ako to nazvat od ovulky ma boleli prsia asi od 5 dna velmi a pichanie vo vajecnikoch potom bolest brucha a prisla mrcha takze verim tomu ze islo o neuhniezdenie nakoniec mi to doktorka potvrdila.
Kazdopadne moj nazor ze imunologiu pred ivf treba fakt preliecit.
Myslim ze potom vsetky mame sancu.
Mna uz minuly rok hnal dr.na ivf ale ja som chcrla vediet privinu vedela som ze nieco je zle a som rada ze som nesla lebo asi by to nedopadlo dobre.
Fakt drzim vsetkym babam tu na stranke palce.
Tato liecba je na dlhy proces ale urcite to stoji za to
Zajtra mam prehliadku u gyndosa aj sa bojim aby mi nieco nenasiel.
Drzte palce baby.
😉
@majinka81 drzim ti na zajtra palce... tak ja by som to chcela skusit tento mesiac a potom este jun a ked nic tak nevadi v juli bude ket. Ale aspon si poviem ze skusili sme, lebo teraz pol roka pri medrole sme sa museli chranit tak som zveda ako to dopadne
Ahojte dievčatá, je tu niektorá z Vás ktorej sa zadarilo po liečbe Medrolom, intralipidom a ešte ste pichali aj fraxiparín a potom KET bol úspešný?

baby aj ste cakali tych 20 minut po uziti subcuvie?