icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

magdus999
11. jún 2015

@gelinka75 a aký máš problém?

gelinka75
11. jún 2015

@magdus999 ja toho mam dost..a mm tiez ☹ tak je to moc tazke, uz som mala 6 vkladov a z toho 1 vysiel ale nedopadlo to dobre, na zaciatku som si myslela, ze nemat 1 vajcovod bude pre car hracka...ale vidis nie je..cim viac ma vysetruju tym viac najdu..

tinkatinulka
12. jún 2015

@gelinka75 pokiaľ máš D pod 30 nerieš vklad, swanson.sk d3 denne 5000 j aspoň dva mesiace treba.

gelinka75
12. jún 2015

@tinkatinulka dakujem, povedala lekarka, ze ja mam skoro na nule D a hodnota je 10, pricom normal je 40, myslis, ze toto sposobovalo problemy? ☹

tinkatinulka
12. jún 2015

@gelinka75 mne to potvrdili 3 dr ze je to problém, užívam ho už od jesene a stale saturujem, treba ho ku ket aj ivf.pories este cytokiny, to sú zabijaky

gelinka75
12. jún 2015

@tinkatinulka dakujem, uz to riesim 🙂 drzim palce

freyahope
12. jún 2015

@gelinka75 ako keby som o sebe čítala... gynekológ mi tiež vravel, že ivf-kom obídem poškodené vajcovody a určite sa nám podarí. A už mám za sebou 6 vkladov a na každom vyšetrení nám niečo nájdu a manžel má tiež zlé výsledky.

gelinka75
12. jún 2015

@freyahope ☹ no tak sme to vychytali teda riadne

freyahope
12. jún 2015

@gelinka75 to hej, každopádne držím palce, aby liečba zabrala 🙂

gelinka75
12. jún 2015

@freyahope dakujem a ty si teraz v akom stadiu? 🙂

freyahope
12. jún 2015

@gelinka75 u mňa bude teraz pauza, v stredu sa mi potvrdilo ďalšie biochemické tehotenstvo a pred ďalšou stimulkou chceme ešte poriadne zvážiť všetky možnosti, ktoré máme. Znovu nás čaká kolotoč vyšetrení a kontrol, ale asi až po lete, to si chcem teraz užiť 🙂

gelinka75
12. jún 2015

@freyahope tak nech to rychlo ubehne, aby ste mohli ist dalej 🙂

candour
12. jún 2015

@gelinka75 bud rada ze mas jeden,ja dala vybrat kvoli ivf oba a nic zatial..ale ivf je hlavne o trpezlivosti.drzim palce.

candour
12. jún 2015

@freyahope a mas tie poskodene vajcovody stale v bruchu?

candour
12. jún 2015

Baby ktore uzivate subcuviu ake mate skusenosti?ja okrem toho ze ma z tych injekcii strasne boli zadok mam pocit ze mi to uplne rozbija imunitu,furt mam dake starosti ako to uzivam.je tu nejaka co po uzivani tohto lieku uz otehotnela?dik

freyahope
13. jún 2015

@candour mám ich čiastočne priechodné, sactosalpinx, či ako sa tomu hovorí nemám, takže zatiaľ ostávajú. Cca pred rokom to vyzeralo tak, že jeden sa upchal, takže by išiel von, ale nakoniec to bola paratubárna cysta.

evadek
15. jún 2015

dexamed..pomohl niektorej?..mne ho dnes v imunovitale predpisali...na cytokiny...

magdus999
15. jún 2015

@evadek to by zaujímalo aj mňa :( aj som sa pýtala, aj googlila a nič som nenašla :(

evadek
15. jún 2015

@magdus999 vraj je silnejsi ako medrol...ale naozaj som tiez nic nenasla..

majinka81
15. jún 2015

@evadek Ahoj akú máš hodnotu cytokínov?
Ja mám teraz okolo 48 stále mi to kolíše raz mám nk bunky dobré a cytokíny zle a naopak.
Poviem ti už som z toho unavená, pol roka mám imunologickú liečbu a prd z toho.
Okrem toho sa mi pridružili aj iné zdravotné problémy.
držím palce nech dexamed zaberie

majinka81
15. jún 2015

@skaredekacatko Ahojky tak mám nové výsledky
nk bunky sú 9 čo je super ale cytokíny sa dvihli na 48
čakám na hodnotenie od doktorky zatial mám prednison 4mg denne.
Neviem s akými hodnotami sa dá íst na IVF som už mierne sklamaná zo všetkého.
asi skúsim niečo prírodné alebo čo na zápaly
ty si ako na tom?

evadek
15. jún 2015

@majinka81 no ja som brala pred prvym vkladom medrol...len 8 mg...ocividne zabral..(aj ked som potratila ) ...lebo teraz dva mesiace po tom co uz medrol neberiem...mam najvyššiu hodnotu cd4+ tnf alfa 48,7 - ( rozmedzie je 12-44 ) predtym bola moja najvyssia hodnota skoro 70 !!!

ale kedze su to stale vysoke hodnoty..pojdem na ten dexamed....5 tyzdnov..injekcie...a potom kontrola...
Teraz mam umely prechod na zmensenie myomu kt. mi narastol pocas kratkej doby tehotenstva...

Takze na vklad pojdem najskor september oktober....som zvedava co spravi ten dexamed...ak nie..tak asi ideme zas na medrol

skaredekacatko
15. jún 2015

@majinka81 ja na cytokyny beriem 16 mg medrolu dva tyzdne potom len 12 nakoniec 8 kontrola ak oka v klad tak potom este 8 do urciteho tt. Brala som subcuviu a nezabrala dokonca nieco sa zvysilo a nieco len kusok znizilo

majinka81
15. jún 2015

@evadek ahoj tak to máš ako ja skoro, nevieš akú hodnotu si mala ked si išla na vklad?
70 je dost veru.Tvoja strata ma mrzí 😔 .
Skúšam veriť, že to bude niekedy v norme.
nič iné mi nezostáva. Mne z medrolu klesli nk bunky ale bolo mi z neho zle.
držím palce

majinka81
15. jún 2015

@skaredekacatko ahoj
mne medrol zabral celkom, je dost silny takže určite niečo zníži.

skaredekacatko
15. jún 2015

@majinka81 super vdaka ti.

tinkatinulka
16. jún 2015

@majinka81 ahoj citam že ti medrol zabral..podaril sa teda vklad? necitam celu diskusiu..kedže som momentálne na Medrole, chcem vediet či priniesol aj uspech.mne je z neho fajn zle a ori predstave že ho ešte strasne dlho budem jesť..uff

majinka81
16. jún 2015

@tinkatinulka ahoj
No medrol mi zabral na nk bunky fajne ale cytokiny klesli menej tak mi dr. zmenila na prednison.
Amomentalne to skace raz je jedno dobre raz druhe.
Sexom to nebolo ovplyvnene lebo sme mali pauzu takze to kolise a fakt neviem cim to je.
Inak tinka co ti povedala dokyna na tie hodnoty.preco je ten zapal v tele?
Neskusala si zistit?
Ja som pobehala vsetko mozne buduci tyzden mam zubara.
Zvaxujeme ivf ale ked nie su hodnoty ok tak neviem.
Asi pojdeme na konzultaciu do brna.

tinkatinulka
16. jún 2015

@majinka81 zapal som prestala riešiť nebavilo ma to už..proste raj je a raz nie..obehala som vsetko na co som mala dosah..vsadzala som na zubara ale nie tam to nie je, sono brusnej dutiny nie, jedine že by sa u mna vytvorilo dake autoimunitné ochorenie vzhladom na to že som borioliozou pozitívna..ale to pojdem na kontrolu tak po mesiaci brania medrolu..a este 6t ku kontrole k imuno.
no ja mam aj tak nizke NK bunky a teraz neviem co to spraví, kedže cytokiny stale vysoké..
mam pocit že NK a cytokiny su ako spojená nádoba a ak raz začneš niecim liecit tak sa uplne zblbnu, ja som mala pozitívny trofoblast spermie aj zonu, teraz už nie p o dvoch rokoch takže ono to v tele akosi koluje

majinka81
16. jún 2015

@tinkatinulka mas pravdu koluje to a nie sa toho zbavit.
Poznas niekoho kumu vysiel vklad aj s vyssime hodnotami?
Kolko mas tie cytokiny?