icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

tinkatinulka
16. jún 2015

@majinka81 no co poznam k ocky tak co maly vysoke vždy to skončilo max anembryolou..
tnf myslím že 49 teraz po liečbe subcuviou/10t, predtým 59

majinka81
16. jún 2015

@tinkatinulka tak to mas podobne ako ja.
Chystate sa na ivf?
Ked budu dobre vysledky tak napis mne by mohla zmenit liecbu lebo mi to stale skace.
Ako si spokojna v imunovitale?

buba08
16. jún 2015

@tinkatinulka ahoj, takze ti subcuvia na TNf nezabrala? do kelu, takze naspäť si sa vrátila ku kortikoidom? Ci si ich predtým nebrala?

tinkatinulka
16. jún 2015

@majinka81 v imunovitale super, komunikacia je to hlavne a doktorka pocuva aj moje nazory a beodbije ma..v Prahe to bolo o inom

tinkatinulka
16. jún 2015

@buba08 nezabrala dostatočne..predtým som mavala na zklade Prahy Prednison v príprave a po vklade ale teraz 1x Medrol..24mg co je davka ako na kona..sak mi trebva lebo to sa podla vahy rata

buba08
16. jún 2015

@tinkatinulka prosím ta, ako sa to podľa váhy ráta? Koľko mg sa dáva na kg hmotnosti?

tinkatinulka
16. jún 2015

@buba08 1kg/0,3 mg medrolu ale to podla toho ako ti to nastzavi, ja budem postupne znizovať

buba08
16. jún 2015

@tinkatinulka dakujem, prednison sa rovnako ráta?

evadek
16. jún 2015

dexamed injekcie..skusenosti s nimi?..mam na zvysene cytokiny

freyahope
16. jún 2015

@evadek mne nimi znižovali zvýšenú bunkovú imunitu voči spermiám partnera, po dvoch mesiacoch mi to kleslo a prešla som na medrol. Vedľajšie účinky - cítila som sa po každej injekcii hrozne nabudená a nepokojná, mala som pocit, že sa mi trochu trasú svaly, deň po injekcii bol už ok.

tinkatinulka
16. jún 2015

@buba08 medrol je asi silnejsi ale aj prednison sa davkuje podla vahy len pomer neviem..

evadek
16. jún 2015

@freyahope no som zvedava ci na tie cytokiny zaberu...vraj 5 tyzdnov..potom kontrola....a uvidi sa ci KET...

evadek
16. jún 2015

@majinka81 neviem..ale kedze teraz mam dva mesiace potom co ho neberiem len o 4 stupne mimo stupnice, tak si myslim,ze som bola v norme...
zial my mame tych problemov viac....ja osobne si myslim,ze je som potratila kvoli spermiam - bolo chybne embrijko..vraj zla spermia robi potraty do 10 tt - to aj tak vychadza...lebo brala som medrol..fraxiparin na hemato....tak ja uz neviem...

A teba teraz co caka?...

tankika
16. jún 2015

@evadek ja tiez beriem dexamed na cytokiny, mam za sebou 8 davok, o tyzden kontrola, uvidime ako zabral... mna po injekciach dost boli zadok a dva dni potom mavam navaly tepla, inak v pohode... 😉

majinka81
16. jún 2015

@evadek
ahoj neviem, úprimne povedať, na liekoch som od januára zdá sa mi to dlho a fakt najhoršie na tom je že raz je to hore a raz dole, tak neviem. Mám pocit že to môže ovplyvnovat aj životný štýl a tiež strava možno stres - netuším.
Inak fakt sila že to neberieš a moc to nestúplo.
Išla by som do IVF ale nechcem kým nebudú dobré hodnoty.
Ale určite do Brna to viem na 100% 🙂

majinka81
16. jún 2015

@evadek
Inak zlá spermia, máte zlú genetiku? Lebo však pri IVF sa snažia tú najlepšiu vybrat nie?
Mrzí ma to moja 😔

evadek
16. jún 2015

@tankika navaly mam teraz aj ja...mam umely prechod kvoli myomu...cakam na menzes a potom hneeed dexamed...
daj vediet ci zabral..
chodis na jednu injekciu tyzdenne - 8 mg?...

evadek
16. jún 2015

@majinka81 ja chodim do Brna a som maxim. spokojna..odporucam🙂

No stres to ovplyvnuje..aj choroby....takze ked si chora su cytokiny vyssie...

No uvidime ake vysledky budem mat po dexamede.... ANi ja sa uz nikam neponahlam...A v akom centre si bola doteraz?

evadek
16. jún 2015

@majinka81 genetiku sme si robili teraz...momentalne cakame na vysledky- o mesiac maju byt....Takze som zvedava...
ďakujem...bolo to tazke....najhorsi je ten strach z dalsieho vkladu...a pohlad na babatka kamaratiek....ale stale dufam,ze ked to vyslo raz..vyjde znova...
Ty mas ake vysetrenia?

tankika
16. jún 2015

@evadek urcite dam vediet, sama som strasne zvedava, lebo je to prva diagnoza po 5 rokoch snazenia sa o babo.... a ano raz tyzdenne 8mg

freyahope
16. jún 2015

@evadek myslím, že dexamed zaberie, je to silnejšie ako medrol, držím palec
a genetiku budete mať podľa mňa ok
my sa chystáme ešte na vyšetrenie chromozómov v spermiách, muž mal pred rokom horšiu fragmentáciu DNA v spermiách, tak nám to genetička odporúčala, už hľadáme príčiny, kde sa len dá, 6 vkladov a z toho 2x biochemické tehotenstvo, tiež si začínam myslieť, že je to kvôli spermiám, keď mi ani dexamed s medrolom nepomohol

majinka81
16. jún 2015

@evadek no my sme neboli v žiadnom zatial.
Ja som cítila že niečo bude zle v tejto reprodukčnej imunologii.
Každopádne máme horší spermiogram ale nie je to také zlé, ja mám za sebou klasika - endokrinolgia, hematka gyndoš všetko ok, ORL vyšetrenie vyzerá v poriadku no ešte ten zúbár, momentálne som bola na lymfodrenážnej masáži, všetko za pochodu riešim.
Ak budú dobré výsledky tak skúsime Brno.
Dlho sa snažite?

evadek
16. jún 2015

@tankika no dufam,ze ti to zaberie...a je to skvele,ze sa nasla nejaka pricina...🙂lebo ta neistota ked je zena zdrava a nedari sa je este horsia..

evadek
16. jún 2015

@freyahope to mi povedala aj mudr...som zvedava..
no spermie robia fakt problemy....to by clovek neveril...
a to vysetrenie kde robia? a kolko sa za to plati?..a co mate zle?..my mame morfologiu..len 1 percento dobrych..
Ja dufam, tych diagnoz mame tak ci tak dost🙂

evadek
16. jún 2015

@majinka81 pokial je to len v imunite..tak to sa da vyriesit🙂 ako si to citila?..mas nejake alergie?..
Uvidis..v Brne budes spokojna🙂 a ak budes mat nasadenu dobru liecbu tak sa podari na prvy sup🙂
Asi 2-3 roky...ale snazila som sa aj s byvalim....no vtedy som nebola podchytena na stitnu zlazu...

freyahope
16. jún 2015

@evadek My máme tiež len 1% dobrých a navyše sa odmietajú hýbať. Fragmentáciu nám robili tu http://reprogen.sk/diagnostika/geneticke-vysetr... stálo nás to 100 € a chromozómy nás tiež vyjdú asi 100 €. Ale viem, že fragmentáciu robia aj v Reprofite, tam okolo 70 €.

majinka81
17. jún 2015

@evadek ahoj
No nemam ziadne alergie nic.
Ale planujem navstivit aj klasicku imunologiu.
Je to hrozne takto patrat ale do Brna pojdeme na konzultaciu som zvedava kedy nam daju termin.
Jul by bol super.
Len tie hodnoty ma stvu velmi a okrem toho z prednidonu ma zacali boliet kolena.

bellabelluska
17. jún 2015

dievcata,po akom case ste pocitili neziaduce ucinky prednisonu? beriem ho len druhy tyzden a cakam co sa bude diat lebo ako tak citam, skoro kazdej robil problemy :( dakujem

tinkatinulka
17. jún 2015

@bellabelluska už prvý den mi bolo "dobro nedobro" takže ak neprišli tak sa teš a nemysli na to

bellabelluska
17. jún 2015

@tinkatinulka dakujem 🙂
a tak skoro si to pocitila? bala som sa velmi ako to budem znasat . joj no nech sa to teda nezhorsi ...