Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte vidím,že skoro každej dzurilka v nitre predpisuje tú subcuviu-imunoglibulíny.pomohlo to vlastne niektorej k tehu?lebo já idem na kontrolné odbery nabudúci týžden
@candour uha :( a kolko si ich uz uzila? Mna cakajú už len dve posledné a konieeeec hurá akurát mám trošku sem tam vyrážku na tvári. A tiez si tvoríš protilátky ked ti to dali?
@majinka81 a ake protilatky ti zistili? robia sa pravidelne kontroly, ci lieky zaberaju?
@snehulienka82 Ahoj
Ja mam vysie Tnf alfa nk bunky.
Uzivam prednison.
Aku mas liecbu?
@majinka81 ahoj, no ja este len idem do Imunovitalu, ale v CAR mi urobili odbery a tam mi vysli mierne zvysene intracelularne cytokiny. zaroven mi endokrinolog zistil autoimunitne ochorenie stitnej zlazy a beriem teraz euthyrox, tak neviem, ci je dobre to kombinovat nejakymi kortikoidmi... NK bunky som mala v norme aj ostatne protilatky proti spermiam, ovariam a ZP.
@majinka81 chodim do NR ale dost vazne premyslam sa na to cele vykaslat..dr. som pisala ze co mam robit, ona ze nech to teda vysadim, idem tam na kontr.odbery a vraj sa uvidi..takze neviem ake mam zatial hopdnoty. mam za sebou 4 injekcie ale dalsie uz pichat nemienim, lebo v kazdom pripade pri tych tazkostiach co mam zo subcuvie aj tak na ket ist nemozem. no subcuvia prave nie je kortikoid..co sa cudujem ze mam take vedl.ucinky , lebo pri medrole som nemala az take problemy ako teraz...
@katka17044 zatial 4 ale koncim s tym, nemienim sa trapit ..ja som mala pozit. protilatky na troboflast ale po medrole mi sa dostali do normalu, lenze medrol mi museli vysadit lebo som mala z toho stale cnhorobu a nezaberali ani antibiotika, namiesto toho mi dala subcuviu a po nej mam problemy este vacsie..fakt seriem uz sa celu imuno
@candour to mi je ľúto, že takto blbo tvoje telo reaguje na liečbu. Ale celkom chápem tvoj postoj k imuno momentálne. Ja som akurát tento týždeň skončila s Medrolom. Bez liečby som mala 4 neúspešné vklady, s liečbou a dobrými výsledkami 2 rovnako neúspešné. Pred ďalšou stimulkou mám ísť znovu na odbery, ale už som dosť skeptická. A to som ešte rada, že som mala len 4 mg Medrolu, aj keď predtým Dexamed bol väčší zaberák. Neviem si predstaviť vyššie dávky.
@candour fuha to je blbe ze to takto na teba posobi :( tak ja som medrol brala pol roka a nemozem nan nic zle povedat praveze som nemala v apríli alergiu tak som bola rada akoze nic zle mi nespravil akurat ako som ho vysadila som pribrala raz dva 2,5kg :( no a subcuviu som uzila dnes 6 a uz ma caka len posledna a 3tt pauza a vklad a tiez ok len som mala na tvári vyrážky čo mávam len pred menzesom ale dávam si alpu tak už to mám v poriadku. Ja si tvorím proti spermiám a trofoblastu medrol to upravil na negatívne ale 2krát vklad a aj tak nič tak mi to zmenila na tu subcuviu a pred vkladom 4 dni cca ešte mi dá infúziu. Tak to chcem vyskúšať...
@candour
Ahoj vieš čo ja mám z toho tiež také pocity, pol roka beriem kortikoidy a hodnoty nemám v normále, kolíše to aj ked som na rovnakej dávke stále a sexom to neni kedže sme mesiac abstinovali aby som vyzistila ako to funguje. Takže fakt neviem, majú sa užívat pol roka potom ich treba vysadit ja ich už mám päť mesiacov
čiže za esiac vysadím stúpne mi to a som tam kde som bola.
Najlepšie by bolo zisti kde ten zápal je, ale už som okrem zubára všetko pobehala a nič.
No ak by zubár niečo našiel tak zem pobozkám no by teda bolo, normálne si prajem aby mi našiel zápal 😀
Hrozné inak táto liečba, mna bolia kolená, žily neviem tiež mám vedlajšie účinky.
Chystáš sa na IVF?
ahojte, je tu niekto komu aj naozaj imuno liecba pomohla? Ze bol zisteny nejaky problem, nasadene lieky a potom uspesne tehotenstvo? Uvazujem nad vysetrenim, ale mam pocit aj z toho co som tu citala posledne strany, ze sa tou liecbou mozno jedna vec upravi a dalsie pokazia. Zvazujem preto ci sa mam pustit tymto smerom a ci to nie je len strata casu a zbytocne vyhodene peniaze.
Ahojte.. kočky, brali ste niektorá aj Wobenzym? Ja mám vrodenú nulovú imunitu.. to viem od mala, ale jedno bezproblémové tehu vyšlo. Ešte neviem čo ešte mi zistia.. Lekárka mi odporučila skúsiť to aj na regeneráciu po kyrete a brať až do otehotnenia. Pomohlo to niektorej z vás na imu alebo konečne zneškodniť skryté zápaly? Vraj aj obyčajné banality ako chronicky zapalené mandle, uši, žalúdok, spomínané zuby môžu narobiť plno škody a potom zbytočne brať kortikoidy, hormóny atď.
@chilli21 v podstate rovnaká otázka ako tvoja.
@kubkovamama wobenzym ti odporučila Dzurillova? dakujem.
@kubkovamama Ja sice na reproimuno nechodim, zatial som len planovala. Ale mam problemy s autoimunitou, tak mam informacie odtial. Wobenzym som brala 4 mesiace 3x5, ziadny ucinok som nezachytila.
Reumatologicka (ktora riesi autoimunitu) mi vsak tiez vravela, ze hocijaky zapal v tele moze robit s imunitou sarapatu. Takze mi vybrali zvysky po vybratych krcnych mandliach, spravili fess prinosovych dutin. Musim povedat, ze po tom odstraneni zapalu v prinosovych dutinach sa mi celkovo zdravie polepsilo (ale v spojeni s tym, ze odvtedy praktizujem kazdy den vyplach nosa vincentkou). Rovnako sa mi neskutocne polepsilo, ked sa mi podarilo dietou sa zbavit chronickeho zapalu na pazeraku. Vsetko toto rozhasa imunitu, telo moze utocit tam, kde nema, alebo nemusi zvladat bojovat s chorobami.
@buba08 Ahoj, nie, ale gynekologička a v súvislosti s tým, že Wobenzym upravuje zrážanlivosť a to je asi môj problém, zatiaľ nie na 100% potvrdený, lebo to máme v rodine. Keby sa to týmto upravilo, nemusela by som pichať inj. v tehotenstve..@ jaya47 Preto sa pýtam, lebo je to skôr doplnok výživy, neviem či je to až taký zázrak aspoň čo som o tom čítala- aj to boli viac-menej len také reklamné info. Rozmýšľam čo je pre tehu a telo najlepšie, nejakým liekom jednému pomôžem, druhé si pokašlem. Niekto kašle na lekárov, pije čaje, diétuje a vyjde to, u inej nezaberie nič ani po vyskúšaní miliontej pirule. Keď si predstavím všetky vyšetrenia, lieky, rady, kopu času a nervov, normálne mám chuť sa na to vykašlať a na druhej strane nechcem a vravím si, že vyskúšam všetko a to mimino skrátka bude.
Ahojte, neviete nahodou kedy ma doktorka Dzurillova dovolenku? Mne spominala, ze v juli, ale neviem presne odkedy a dokedy.
@jaya47...mam velmi podobne problemy ako ty..mam aj 100% intolerancia na laktozu, vraj refluxnu gastritidu,chronicky zapal zaludka,zapal pazeraka a este chronicku celulizaciu-nikto mi to nevie ani nevie vysvetlit co to vlastne je...ale celiakiu nemam,nastastie...mam este autoimunitnu tyreotitidu-stitna zlaza,berie euthyrox...ten pazerak a zaludok lekarka so mnou neriesi,dala mi len tabletky Helicid (omeprazol).No nechcem a nebudem to brat...chcem sa ta opytat,aku dietu si dodrziavala??napisala by si,pls?vopred dakujem
@jaya47...a tiez mi vyoperovali v 2013 krcne mandle...a sa mi o dost vyrazne zlepsilo
@kubkovamama Poznam viac ludi, co si wobenzym chvalia, preto som to s nim skusila, ze co ak nahodou. Ale sama som tomu neverila, tak placebo nemalo ako fungovat... To riedenie by som radsej riesila tym fraxiparinom, ako verit na zazrak wobenzymu. Teraz picham uz od 4tt a zatial moje tehotenstvo vyzera uspesne. Minule tehotenstvo som mala hned pichat, ale kym ma poobjednavali na hematologiu, tak uz bol zaciatok 6tt a male odislo.
@chilli21 Ja mam repro-imunologicky problem. Podstupila som liecbu, vysledky boli ok a aj tak som neotehotnela. Potom sme sa 2 roky nevedeli prepracovat k transferu. V septembri som mala kontrolne odbery a az na drobnosti bolo vsetko ok. V novembri sne skusili zmova, ale stimulku stopli kvoli zlyhaniu vajecnikov. V aprili sme teda skusili nativny cyklus a ten sa na velke prekvapenie vsetkych podaril. Aj teraz mam imuno-liecbu az do 30.tt Vzdy je to velmi individualne. Co u jednej pomoze u druhej nemusi zabrat. Predtym som bola na vklady ovela lepsie pripravena a nic, teraz celkom bez pripravy ale s tym, ze imunita nedostala podnet 2 roky sa podarilo. Co ozaj pomohlo ostava zahadou. Kazdopadne drzim palce! 😉
@kubkovamama Ja som brala wobenzym a ziaden efekt. Teda ak neratam bolesti zaludka a nekonecna zapcha. U mna nezabral.
Tiez som presla stadiom, ze som brala vsetko mozne a nic a ked som vysadila vsetko, podarilo sa. Ak mas problem so zrazanlivostou krvi, radsej sa zver do ruk kvalitneho hematologa. Procesy v tehotenstve sa menia a su vacsie naroky na telo, preto ak aj mas vysledky pred tehu ok, pocas tehotenstva sa mozu vyrazne menit. Je lepsie ak si popd odbornou kontrolou kazdy mesiac. Drzim palce!
@chilli21 ja som sice testy absolvovala, ale liecbu nie. lebo to je len pokus-omyl, nic viac. oni nevedia zistit pricinu, preco napr. tie cytokyni sa produkuju vo vyssej miere. lebo neliecia celostne. tie kortikoidy akurat tak poseru celu imunitu a nic z toho. a hlavne poseru vsetko aj do buducnosti. lekari sa za hlavu chytali, ked som im vravela, aku liecbu mi navrhli. skoncila som u jednej liecitelky, ktora mozno pricinu nasla. tak sa liecim inym sposobom, ktory telu neuskodi, prave naopak 🙂
Ahojte baby. Dnes som dostala výsledky z hematologie a zistili mi že vraj veľmi ojedinelú trombofilnú mutáciu mutáciu V Leiden - homozygot. U mojej hematologičky som ja len druhý prípad, ktorý ma túto mutáciu. Chcem sa opýtať, či niektorá z vás má takúto mutáciu a či je možné otehotnieť a donosiť s takýmto problémom zdravé dieťa. Dostala som fraxiparine. Dosť ma lekárka vystrašila, lebo že mám 80 percentnú pravdepodobnosť na nejakú zrazeninu.
@mistymay33 dobre, ze ti to zistili, ale nema to s imunologiou nic spolocne. ked si budes pichat fraxiparin v tehotenstve, tak to budes mat v poriadku.

@gelinka75 no ja som vobec nebola ospalá kedže som hned utekala do roboty na pobednú smenu 😀