Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@tinkatinulka. Ty uz ides na kontrolu? Skoda sla by som aj ja ale umna boli viac zvysene agresivnejsie musim pockat.
@ingrid0105 drzim palce aby si nepotrebovala agresivnu liecbu.
@ingrid0105 hej injekcie raz tyzdenne, ja chodim tam, do svalu si to nepichnem 😝
@skaredekacatko najlepsie nemat ziadnu liecbu, skoro ma prekotilo ked mi vravela, ze pichat
@skaredekacatko sak až 27.7.Este ďaleko..
@skaredekacatko bo mne aspoň trochu ta Subcuvia pomohla, ale s pánom medrolom chcem mať čo najskôr ukončenú liečbu, sak vies.. Som jak nafuknuta žaba 🐸
@tinkatinulka
@gelinka75
@skaredekacatko
tak mne dala Bergendiova Medrol, podla vahy mi to vychadza na prve 2 tyzdne 24 mg, potom 2 tyzdne 16 mg a potom 12 mg az do 15 tyzdna tehotenstva...
@snehulienka82 no to vsetkym takto dava ten medrol. Ja verim ze mi pomoze.
Ahojte babule tak pridavam skusenost mam teraz prednison 10mg a trosku zacinam puchnut.
Kontrolu mam o dva tyzdne.
Potom napisem ako som dopadla.
Inak z medrolu som tak nepriberala.
@snehulienka82 ano vysoké protilátky proti trofoblastu aj spermiam
Kočky, rada by som do koníkovskej encyklopédie pridala zoznam pracovísk, kde majú reprodukčného imunológa (môže byť aj v ČR). Bolo by fajn mať to niekde spísané na jednom mieste. Môžte mi to poslať do IP alebo hodiť aj sem (len ma prosím označte cez @ aby sa mi to nestratilo).
Vytvorím k tomu nový samostatný článok vo Wiki: https://www.modrykonik.sk/wiki-modry-konik/ a hneď ako bude prvé pracovisko zapísané, tak vám sem hodím link na článok. Dik moc za pomoc.
@snehulienka82 Ahoj
No ja mam zvysene tnf alfa a nk bunky.
Naposledy som mala nk bunky v norme ale vyssie cytokiny.
Teraz mi zubna povedala ze by to mohla sposobit aj paradentoza.
Tak dufam.ze sa nieco pohne.
A ty?
Idete na ivf?
Tak už máme aj článok: https://www.modrykonik.sk/reprodukcna-imunologia/ Dik kočky. Ak ešte poznáte ďalšie, dajte vedieť, doplníme aj tie. 🙂
Ahojte,
Kocky pred par tyzdnami som pisala, ze zacinam s liecbou subcuviou v imunovitale, kvoli vysokym cytokinom slubila som, ze dam vediet ako to dopadlo.
Takze kontrolny odber dopadol dobre, vysledky mam v norme. Liecba zabrala a v auguste ficim na KET. So subcuviou pokracujem az do 15. tyzdna pripadneho tehotenstva. 7 dni pred KET sa bude podavat aj intralipid.
Sestricke v imunovitale som spominala, ze sa obavam ci to zaberie a ona vravela, ze nie je dovod, ze velka vacsina klientiek ma po subcuvii vysledky v norme, ze nemam citat fora 🙂. Uvidime ci to bude mat vplyv na uspech KET, kazdopadne liecbu lutovat nebudem, pretoze na to ci sa embryo prijme, vplyva velmi vela faktorov. Najviac asi genetika. Takze drzme si palce, nech nam to vsetkym vyjde.
Ahojte, baby prosím vás tie co máte dexamed, kam si ho pichate a ako?
dievcata, viete mi niektora poradit ohladom itralipidov? Neviem ci som to spravne pochopila. Nasadzuje sa pred vkladom, ale len pri zvysenych NK bunkach? Na cytokiny to nema ziadny vplyv?
@tankika používa sa aj na cytokiny, pred vkladom,po vklade a potom každé 3 tyzdne do nejakého tt podľa určenia
@skaredekacatko
@tankika ahojte tak ja som na tom istom, cakam na vysledky po 10injekcia sukcuvie a zvysene cytokiny...som zvedava ci liecba zabrala a co bude dalej, raz som otehu prirodzene a raz z IUI ale obe skoncili MA v 6tt, zevraj asi kvoli tym cytokinom...tiez sa mi moc nechce na ivf
@snehulienka82 ako vies, ze tvoj potrat nemal nic spolocne s cytokinmi? bo mne sa ma stal dva krat a zistili mi zvysene cytokiny tak preto sa pytam
@ingrid0105 aj mne dala vysledky, ze 27.7.:)
@ddanaa ahoj, posledny potrat som mala v 12.tt kvoli vyvojovym vadam plodu, mne doporucili ist na umele prerusenie tehotenstva, nakoniec nebolo treba. a este som mala spontanny potrat pred 6 rokmi, ale to neviem aku hladinu som mala cytokinov, kedze na vysetreni som bola iba po druhom potrate. ja asi nebudem brat tie kortikoidy... resp. este s nimi vyckam, napriek doporuceniam lekarky z CAR.
@tinkatinulka dnes mi doktorka odpisala na email a ze intralipidy nemozem, lebo zvysuju hladinu embryotoxickych cytokinov... mozno sa nasadzuje len tym, ktore maju nizku hladinu tych cytokinov a potrebuju ich zvysit.... 😒

@ingrid0105 áno už po medrole.. 8 týždňov