Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@amstelko ja neviem, či to riešia nejak detailnejšie, ja som chodila do Heliosu a tam o tom aj odmietli diskutovať. Keď som im napísala, že mám niečo zistené na repro a budem brať určité lieky, a ak sa rozhodnem ísť na KET, že čo by povedali na znášanlivosť s utrošom a podobne, tak mi stroho napísali, že síce tie lieky brať môžem, nebudú vadiť pri KETe, ale podľa nich sú to zbytočné výsledky, že ja som predsa tehotná bola (mimomatrnicovo) a oni tomu neveria a neberú to vážne, takže asi tak 🙂
@amstelko minulý rok, to bol môj 6.vklad embrya a prvý pozitívny. Zotavila som sa z neho, šla som dokonca ja na liečenie a potom som narazila na Nitru, NK bunky sú môj jediný problém, my sme s mužom úplne zdraví. Tak som celá šťastná písala do Heliosu, že konečne vieme problém,tak ma vtedy zrušili, podľa nich som bola tehotná, takže otehotnieť viem a mám len skúšať. No skoro ma porazilo. Ale nevadí, teraz sa môj 8.vklad podaril a verím, že to dotiahneme, i keď mi veľmi zas stúpli NK bunky 🙂 ale my to dáme.
Asi by som sa spoľahla viac na Dzurillovú, po mojej skúsenosti
@amstelko Ahoj,ako nemam nic proti nikomu a nicomu,ale ked aj ostanes na 8mg medrolu nic nepokazis...4mg davka je len smiesna udrziavacia davka,to ti povedia hoc kde.
Niekedy je mozno lepsie ostat na vyzsej davke co sa kortikoidov tyka ako mat len udrziavaciu...
Mna takto udrziavala rok Dzurillka na 4mg a viem ze to bolo malo pre mna a to vidis ked chodis kazde 3mesiace na kontrolne odbery,ze slabo reagujes na liecbu,u mna to bolo presne takto.
Vyzsou davkou mozno skor a rychlejsie potlacis pozitivitu dole ak tvoja imunita reaguje na medrol...
Mozno ze sa mylim,toto je len moj nazor...
@mimi777 veď aj ja idem na kontrolu po 2 mesiacoch, ja som si kontrolu nedala, veď nebudem mať žiadne výsledky, keď idem na krv len ráno, výsledky budú za 2 dni a tie mi pošle,, idem teraz ešte k Dr. Drakulovej, uvidím čo mi povie ešte ona, v piatok som bola na endokrinológii, zajtra uvidím aké budem mať výsledky čo sa týka štítnej
@amstelko ja to mam trosku komplikovaniejsie, ja sa liecim ale v De a k Dr. Dzurillovej idem prvykrat, sice na kontrolny odber, ale neviem mozno popritom zoberu krv aj na vsetko ostatne , lebo ja som mala robene len protilatky na trofoblast nic viac. Tak uvidime, zaroven som objednana aj do toho Brna tak uvidim kam sa pohneme
@mimi777 tak ti držím palce, ja už mám všetky vyšetrenia, tak som zvedavá, čo ďalej, počkám si na výsledky a uvidím, kedy sa pôjde na vklad,mám hematológiu, endokrinológie, reprodukčnú imunológiu, genetiku, čkám na konzultáciu u Dr.Drakulovej, takže teraz len papám lieky a uvidíme, nikdy som ešte nebrala toľko liekov až sa bojím či to je aj dobré
dakujem velmi pekne, aj ja drzim palce tebe. Ja mam praveze vsetko ok, laparoskopiu, hematologiu, genetiku, endokrinologiu len tie protilatky na trofoblast, tie mi sposobili tie moje MA si myslim, my ideme ako samoplatca tak dufam ze coskoro zacneme so stimulkou
baby v imunovitale sa plati? ci to ide cez poistovnu teraz?
Platí sa konzultacia 50 eura,nejake odbery cez poistovnu,citokiny 50 eura a zhrnutie výsledkov 30 eura
baby ked toto dr napisala tak to je 8tyzdnov jedna inkjekcia? a plati sa za ten dexamed?
Dexamed injekcie á 8 mg 1*1 inj/týždeň
- po 5 týždňoch od začiatku kontrola intracelulárnych cytokínov
@ja1986 Ahoj ja1986 .Akoby som to ja písala . Totožné ten istí postup aj zdravotný problem mi máme 7 neúspešných IVF Behuňova ma poslala na reprodukčnú imunológiu .Batislava 15.10 10.30 tiež gyn fiv odporúčajú darcovstvo ja mám + AMH 0.23 . No neviem či ta reprodukčná imunológia niečomu bude . Ďalšie roky trápenia mi sa trápime 15rokov

@magdus999 15.10.ma čaká kontrola u Dzurilovej a poviem ti, že sa jej bojím, písala som trochu vyššie môj problém, že lekár v centre povedal, že nemám znižovať dávkovanie počas celých 2 mesiacov, ale Dzurilová kázala inak, čo by si mi poradila ty, koho sa mám držať?