Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@emuska08 Ahoj,ja osobne odporucam Dzurilla centrum v Nitre,robia uz vsetko. Oni vedia ake vysetrenia treba urobit,nemusis sa s tym zaoberat. Mne prave tam zistili problem,predtym som bola v Imunovitale v Ba,ale niektore vysetrenia tam nerobia. Na odber ides s partnerom,tebe zoberu krv,on odovzda semeno. Vysledky trvaju cca 4 tyzdne,ja som ich mala za 3. Vedia ti ich poslat mailom aj s navrhom liecby,v pripade,ze sa na nieco pride. Ak s liecbou suhlasis poslu ti postou recept na lieky a napisu ti aj po akej dobe odporucaju kontrolu. U mna napriklad po 8 tyzdnoch od zacatia uzivania liekov,tak sa zase len objednas na ten konkretny termin. Vysledky kontrolnych testov su zevraj do tyzdna.
@emuska08 ja by som uz osobne do Prahy nesla,ked som ja potrebovala repro.imuno komplet vysetrenia na Svk nerobili...
V Prahe su dobry no luecbu ktoru nasadia je pol rocna a ty netusis ako reagujes na lieky.
Skor by som volila repro imuno v Nitre alebo Blava,kde po nasadeni liecby ides po 6-8tyzdnoch na pretestovanie a bud zvolena liecba sadne alebo nie a v tom pripade sa upravuje...
No kdezto v Prahe beries nimi stanovenu liecbu a to byva 5mg prednisonu a prechadzas potom na 2.5mg pol roka a ak neostanes tehu.opat do Prahy.Toto sa mi zda zbytocne zdlhave a natahovanie casu-niekto toho casu vela nema...
@amstelko ono to nie je liečba. ale len pokus-omyl. lebo oni len potláčajú liekmi dôsledky. v skutočnosti tými vyšetrenia nezistia príčinu, prečo telo v nadmernom množstve produkuje niektoré látky. telo veľmi dobre vie, prečo bráni otehotneniu, resp. donoseniu. treba ísť hlbšie a brať telo ako celok. a nie sa zameriavať len na pohlavné orgány. vo väčšine prípadov ide o rôzne zápaly v tele. môžu to byť chronické gynekologické/urologické zápaly, ktoré si ženy ani neuvedomujú. nevhodná strava, ktorá môže v tele vyvolávať zápaly (pritom si to neuvedomujeme, lebo trávenie stolica ok),... ale takéto hlbšie skúmanie tela nám bežní lekári neumožnia, treba skúsiť iný spôsob liečenia, napr. čínsku medicínu... tam nájdu tú pravú príčinu neplodnosti. a nelieči sa to chémiou, ktorú do nás bežní lekári stále pchajú. ale rôznymi bylinnými prípravkami a väčšinou aj totálnou zmenou stravovania sa.. končím, lebo už moc mudrujem 🙂
@monka30
@emuska08 presne napr v imunovitale uz zvysili cenu za kontrolne odbery a nech mi nikto nehovori, ze to stoji 60e (predtym pytala 50e), ako beriem, ze konzultacia 30e ok ale nie za testy ale co narobime ked chceme aby sme to mali vsetko vysetrene...a potom pride problem, neznizuju sa hodnoty, a aj tak poslu na gyndu, urologiu, zubara, obvodakovi a orl
Ja som posiela mail do poistovne (vseobecnej) preco su neni tieto veci preplacane poistovnou a ze take palky platime az hruza. A odpoved mi prisla,ze je to nadstandart,ze preto sa to nepreplaca a ze centrum si moze dat cenu aku chce. Nadstandart ako keby som si dala kozi robit. Hrozneee
@ddanaa aj mne cytokyny len stupaju beham po doktorochvako gtnda a orl. Ale nic mi nezistili. Tebe kto tie mykoplazmi zistil.
@skaredekacatko daj si spravit stery na pohlavne prenosne ochorenia chlamidie,mykoplasmy,urea...
A plucne mykoplasmy a chlamidie bud obvodak alebo gynek.z krvy...
Treba aj partnera poslat na stery na urologiu...
@skaredekacatko pises ze mas zvysene cytokyny a ze ti este stupaju...
Moze to sposobovat Crohn,intolerancie,reumatoidna artritida...cize zblaznena imunita...musis mat niekde daky zapal...ale tieto zapaly malo kto vobec riesi.A vlastne naco aj ked do nas valia kortikoidy na potlacenie imunitnej reakcie...
Dievcata este mi napadlo nieco... nemoze to suvisiet aj s tym ze som dobrovolnickou v psom utulku? uz som to prestala riesit. mala by som to na tej imune spomenut?
@monka30 no uvidim ci obvodak mi to len tak spravi lebo bergendiova mu napisala co ma robit a len podla toho postupoval neviem ci bude ochotny robit nieco nad ramec
@skaredekacatko obvodak ti moze len zobrat krv na mykoplasmy,chlamidie,no ja som si davala este k tomu robit boreliozu,toxoplazmozu...toto vsetko u obvodaka...
No co sa tyka Crohna,intolerancii-potravinovej +Hit+celiakia a alergie toto si musis sama zajst na alergo-imuno a dat sa natestovat...
A reumatoidna artritida jedine reumatologia...tiez som po odberoch na reumatologii a cakam ako dopadli vysledky...
@emuska08 zistili mi specificku bunkovu imunitu na partnerove spermie -tazkeho stupna. Nasadili Medrol 12 mg na 4 tyzdne,potom znizit na 8mg na 4 tyzdne,po 8 tyzdnoch kontrola. Partner ma ist k urologovi,lebo ma zvysene leukocyty v ejakulate (mozny zapal), cize asi preto ta moja imunita. Akurat mi zabudli povedat,ze treba pouzivat stale kondom,to som sa docitala sama,je to vraj velmi dolezite pocas tejto liecby a keby som si to sama nenastudovala,tak neviem.

Ahojte dievcata. Po 3 spontannom potrate casa aj mna reprodukcna imunologia. Chcela by som vediet vase odporucania, kedze s tym uz nanestastie mate svoje skusenosti. Konkretne ake testy treba robit a kde su najlepsi odvornici a najpresnejsie vysledky... nevadi nam ani cestovat... a este kolkokrat treba ist na vysetrenie, resp na nejaku kontrolu. Dakujem Vam velmi pekne za kazdu odpoved 🙂