icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

monka30
29. sep 2015

@lucia2505 no ak by muzovi nieco urolog nasiel treba aby ste boli prelieceny ATB obaja sucastne...

lucia2505
29. sep 2015

@monka30 ano viem,ze obaja...ja sa ale aj tak chystam ku gynekologovi zase na vsetky stery na bakterie. Ja mavam streptokoka,ale to mi pokazde povedia,ze to sa nelieci,ze sa to prirodzene nachadza v posve a ze pokial mi to nerobi problemy,tak netreba,ale tak mozno ze on to ma odo mna a jemu to moze nieco sposobovat

freyahope
29. sep 2015

@lucia2505 no neviem, či zabudli... mne tiež Dzurillová zistila bunkovú imunitu na partnerove spermie, našťastie len mierne zhoršené výsledky a vyslovene povedala sama od seba, že kondómová ochrana nie je potrebná. Potom mi tu baby na MK napísali, že by sme ju práveže mali používať, takže vtedy som začala trochu pochybovať o pani doktorke.

emuska08
29. sep 2015

@lucia2505 Ach to nie je dobre... ale isto sa to vyriesi 🙂 ja som dostala v prahe termin na 5.10, cize uz dalsi pondelok, v nitre mi vedeli dat az dakedy v novembri, tak asi skusim tu Prahu, kedze som este PN tak to vyuzijem, lebo v praci volno tak skoro nedostanem asi :/ po tyzdnovej dovolenke som uz aj ostala PN kedze som zistila, ze som tehotna, no moja radost opat netrvala dlho, len par dni a ked prisiel 5tt, malinke zas odislo :/ stale ten isty scenar, tentokrat ale s duphastonom bez spinenia, doteraz by som si myslela ze je vsetko ok, keby som nechodila kazde dva dni na odbery, kde mi zistili klesajuce hcg... dufam ze uz pridu na koren veci a konecne uz budeme mat dietatko, hlavne uz nie som najmladsia 😖 Drzim ti palce a dufam ze coskoro budeme pekne tehulkovat doma v klude a bez stresov 😉

ddanaa
29. sep 2015

@monka30 mne tiez cytokiny stupaju...myslis ze ked mi nasli plucne mycoplazmy ze to moze byt ono?

ddanaa
29. sep 2015

@skaredekacatko firemny dr mi to robil

lucia2505
29. sep 2015

@freyahope no to je divne to mas pravdu...ja som to totiz citala aj v roznych odbornych clankoch, ze treba prisne dodrziavat kondomovu ochranu, co mi pride aj uplne logicke a napadlo ma to este skor nez som si to potvrdila na nete...vyslovene pisali, ze telo nesmie prist do kontaktu s muzskymi antigenmi a telo tak prirodzene zabudne, ze sa musi branit...nebudem do seba zbytocne davat alergen, to je logicke a urcite by nato mali dorazne upozornovat, lebo naco budem do seba tlacit lieky a medzitym drazdit imunitu hlavne ked mi este odporucila, aby partner navstivil urologa, tak tam asi nema nieco ok, ale na kondom ma neupozornila.

lucia2505
29. sep 2015

@emuska08 poznam to sklamanie...tiez som si myslela, ze ked som nasla pozitivny test, tak uz mam vyhrate, uz som si hned zacala vsetko predstavovat a planovat a za par dni som zopakovala test a bol vyrazne slabsi...uz som vedela, ze je to zle, potom krv a hcg len 81 na 14ty den po ket a to sa este tvarili v centre, ze ako mi gratuluju a ked som povedala sestricke, ze to hcg je nizke a ze testy slabnu, tak ona, ze ale prosim vas, to hcg je ok, o 3 tyzdne na ultrazvuk...chapes akoze o 3 tyzdne! keby aspon povedali, ze kontrolna krv. O 3 dni som zase testla doma a test uz skoro negativ a o par dni ms. Aj ja ti drzim silno palce! Ved si napiseme medzitym ako pokracujeme. Hlavne som zvedava ako dopadnes v Prahe. Ja som prerevala dva dni,ked mi to zistili, ale nakoniec som si povedala, ze lepsie ako nevediet co je pricina a trapit sa, pokial sa to da liecit, tak clovek je zase o krok blizsie k cielu.

emuska08
29. sep 2015

@lucia2505 ja som mala hcg len nejakych 53 jednotiek ked som bola na krvi... prvykrat som mala nieco nad 1000 a aj tak z toho nic nebolo. Tak ja uz sa v tom nevyznam. V pondelok vecer uz budem doma z Prahy, urcite ti napisem ako to tam bolo. Aspon si urobime vylet s muzom, lebo uz sme davno nikde neboli.... a jasne ked vie clovek pricinu preco sa to deje tak hned je to ine, da sa to riesit a to je dolezite! Ako hovori moj gyndos, netreba sa bat, budeme mat vlastne deticky 😉

monka30
30. sep 2015

Ak by niekto chcel a mal zaujem dozvediet sa nieco viacej o Nk.bunkach,cytokynoch ....atd.
Skuste poprosit Zibi nech vas prida do skupiny....Nk bunky,vitaminy a Ivf....
Su tam pridavane dobre clanky,ktore stoja zato precitat si ich...

kominar
3. okt 2015

Dievčatá chcem sa pýtať . Či niekomu pomohla reprodukčná imunológia k otehotneniu . Prosím dajte vedieť.

majinka81
3. okt 2015

@kominar ahoj
mne pomohla, brala som medrol a prednison, otehotnela som po pol roku liečby.
Tiež som bola skeptická, asi sme vystihli termín ovulácie ked hodnoty boli ok, v tehotenstve mierne stúpli ale iba hranične.
Určite treba skúsiť, ja som si povedala, že urobím všetko preto a aj tie kortikoidy budem užívať a dakujem bohu, že sa podarilo každý deň. 🙂

nike8
3. okt 2015

@majinka81 prosim ta ,aku davku prednisonu si uzivala? a ake hodnoty Nk buniek si mala?

majinka81
3. okt 2015

@nike8 ahoj prednison najprv 10mg a neskor 5mg, doktorka mi každý mesiac sledovala hodnoty a upravovala dávku. Začínala som na 17 ale okolo minulých Vianoc som mala 23 to bola najväčšia hodnota nk buniek. Teraz mám 12,8 je to hraničné ale je to ok. Stále mám 5mg až do 16tt.

srnanka21
3. okt 2015

Bol niekto v Nitre na repro.imunologii?

lucia2505
3. okt 2015

@srnanka21 ja som bola

kominar
3. okt 2015

@majinka81 Ahoj majinka mi sme vyskúšali veľa veď 7 neúspešných IVF. Ja som sa na tú reprodukčnú imunológiu spýtala mojej gyn a ona nato nepotrebujete žiadnu reprodukčnú imunológiu . Nakoniec som si dala zmerať v gyn fin AMH 0.23 a na základe tohto mi dali odporučenie ak to nezaberie tak potom... Prosím nášho Boha o požehnanie snáď nás Boh vysliší .Ďakujem veľmi, veľmi, veľmi...

majinka81
4. okt 2015

@kominar ahoj to mi je luto, že vám ani jedno nevyšlo. Vieš čo ak máš možnosť urob si to, v Bratislave v medirexe to stojí 50eur a objednajú ťa hned len na hodnotenie sa čaká - iba ti vezmú krv. Imunovital je drahší tam musíš byt klient a na rok je to asi 200 eur cca.
Musí byt nejaká príčina, že vám nevyšli vklady. Doktori vám čo povedali? Že problém je nízke AMH?Inak vitamín D zvyšuje amh má to potvrdených veľa báb tu na koníkovi - aspon o trochu im to stúplo vždy - len treba mať kvalitný - ja som užívala od Swanson 5000 iui denne.
Myslím , že ženy boli tehotné aj s nižším amh. Fakt skús to vyšetrenie nie je to nič a budeš mať istotu.
pa pa

lucia2505
4. okt 2015

@majinka81
@kominar babi prepacte,ze sa montujem do vasej debaty,ale po osobnej skusenosti kazdemu odporucam rozsirenejsie vysetrenia na imunologii v Nitre. Mne v Imunovitale na pricinu neprisli,lebo niektore vysetrenia tam nerobia! Amh môže byt pricina,ze sa netvoria vajicka a teda nemáte embrya,ale urcite to nie je prcina,ze sa neuhniezdi v maternici. Vitamim D je super napad a velmi dolezity,zato ho aj na imunologii meraju. Tiez beriem 5000 swanson a za 3 mesiace mi stupol z deficitu 18 na vysoku hodnotu 45,ale aj som sa slnila.

majinka81
4. okt 2015

@lucia2505 ahoj
máš pravdu, déčko je dôležité mne stúplo po swansone z 18 na 48. Čo viac robí Nitra ako Medirex? Zaujímalo by ma to. Vieš ked sa nepodaria vklady je vela možného - napr. - ked máš zvýšené embryotoxické cytokíny a telo ti proste embryo odmietne, alebo stačí mat vyššie nk bunky a proste ti nevíde vklad takže je tam toh určite dost.
Ja osobne odporúčam to urobiť. Ja mám bližšie BA takže preto som bola tam.
Ty máš nejakú liečbu z imunologie?
pa

kominar
4. okt 2015

@majinka81 Ahoj majinka . D som mala nízke vigantol gyn a pri braní Swanson 5000 iui mi gynekológ zase m Swanson 5000 iui eral povedal že ho mám vysadiť že mám vysokú hodnotu 150.Lekáry mi povedali za115 rokov beriem Swanson 5000 iui dene 1 tb. Nízke AMH Brno 2014 0,30 AMH voľné folikuly . Gyn fin 2015 AMH 0,23 .Teraz neviem lebo D vitamín mi merali až po AMH 0.30 gyn v gyn fin mi povedala že telo chce ostatné hodnoty sú veľmi dobré len ten AMH už len darované nesúhlasí môj manžel dala som mu na vyber keď je vo mne chyba very že Imunovital pomôže. 15.10 .2015 idem 10.30 hod Imunovital . Odporučenie mám a tam je cena 100€ dali mám na vyber či Nitru alebo Bratislavu dali mi tel kontakt a zavolala som do Bratislavy bližšie Nitra je pre nás ďalej. Nech sa s tebou hrajú andeličky dobrú noc .

lucia2505
4. okt 2015

@majinka81 v Ba nerobia bunkovu imunitu. Robia len klasicke protilatky na spermie,vajicka a zona pellucida, ti vsetko som mala ok a nakoniec v Nitre mi vyskocila bunkova imunita na partnerove spermie tazkeho stupna. Myslela som,ze to je klasicka alergia na spermie,ale nie je,lebo tu alergiu nemam,ale tu imunitu hej a to v Ba nerobia,sú to dve odlišné veci. Mam nasadeny Medrol a kontrola o 8 tyzdnov.

vlasatica
5. okt 2015

@freyahope ahoj ja mam tiez imunitu na spermie stredne tazky stupen uzivala som prednison 8mg a potom 4mg do kontrolneho odberu. Imunita neustupila ale narastla,tak zvysila davky a az teraz nakazala kondomovu ochranu.ze predpokadala ze to klesne.

freyahope
5. okt 2015

@vlasatica tak asi aj u mňa predpokladala pokles, ja som brala Dexamed, kleslo to ale len o mini kúsoček, bolo to tesne na hranici, potom Medrol 4mg. Ale ja som už s kortikoidmi aj celou repro imuno sekla, nevyšli mi s jej liečbou 2 KET-y. Už mám naháňania sa za vyšetreniami a výsledkami plné zuby, ak to má vyjsť, vyjde to aj tak, hlavne tie moje výsledky neboli nejak katastrofálne. A ledva naškriabem nejaké voľno v práci, aby som sa dostala do CAR-u, potom ešte k Dzurillovej chodiť každú chvíľu na krv, potom na konzultáciu, všetko tam strašne dlho trvá, kopu peňazí tam nechám a výsledok nula bodov.

vlasatica
5. okt 2015

@freyahope ja tiez uz iba jednu kontrolu ci to klesne,niekedy v january a potom Ket. A koncim. Z penazi sme vyzmykany dost. 3Neuspesne Ivf kopec vysetreni a nebavy ma to uz. Mam 33 ele toto nie je ono. Zivot si treba uzivat a ja som sa 4roky iba nahanala po vysetreniach

freyahope
5. okt 2015

@vlasatica drzim silno palce, aby to vyslo 🙂 my tiez este skusime ivf buduci rok, ale uz nebudem tlacit na pilu, presne ako pises, ze zivot si treba uzivat a aj zdravie mam len jedno, tak si ho uz nejdem viac nicit.

skaredekacatko
5. okt 2015

Je tu niekto kto bral dexamed na cytokyny a zabral som po medrole a nekleslo to este aj stuplo zapal ziaden tak prechadzam na ten dexamed.

magdus999
5. okt 2015

@skaredekacatko ja presne naopak....dexamed nezabral, zhoršil výsledky a medrol zabral 🙂 držím palce

skaredekacatko
5. okt 2015

@magdus999 a ake si mala hodnoty?

emuska08
6. okt 2015

Tak vcera sme sa vratli z Prahy. O 4 tyzdne vysledky, som zvedava ako to vydrzim 😝 Je tu niekto koho liecili v Prahe??