icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

zibi
19. okt 2015

@lucia2505 nie momentalne nestiham ... zajtra mrknem na nich ..treba na to vaic casu a cez vikend ani dnes mi to nevyjde ...mrknem ti zajtra a hned ti odpisem nehneaj sa prosim 🙂

zibi
19. okt 2015

@bobulka109 a preco nejdes na tu reprodkukcnu tu ? ved tu su tiez ok ..blava imunovital je dost kvalitne entrum
no @evadek si kupila progesteronovy krem, plus wild yam je teiz progeseron, b6 upravuje lutealnu fazu a teiz vitamin C

lucia2505
19. okt 2015

@zibi jasne v pohode,dakujem 😊

ddanaa
19. okt 2015

@michelitta a na co si brala dexamed?

bobulka109
19. okt 2015

@zibi a preco by som nemala ist do Prahy? je tam nieco zle? o bratislave pocujem teraz prvykrat, moj gynekolog mi spominal plzen a potom viem o prahe, 1 kocka z Mk mi pisala ohladom Nitry, ja som skor myslela na to, ze tie ceske pracoviska sa tomu venuju uz aku taku dobu a cenovo si to asi aj tu musim doplacat, ked to nehradi poistovna.

monka30
19. okt 2015

@bobulka109tiez som bola prvy krat v Prahe no to tu na Svk este nerobili kompletnu reprodukcnu imunologiu...V Prahe ti daju ak nieco najdu liecbu na pol roka v oriebehu ktorej sa viac o teba nik nezaujima,len ak by si neotehotnela do pol roka pocas liecby,mas opat navstivit repro.imuno a opat sa stanovy liecba...
Kdezto Nitra a Blava tu ta natestuju do mesiaca su vysledky,nasadi sa liecba a po 6-8tyzdnoch ides na pretestovanie do akej miery zabera/nezabera liecba a ta sa automaticky upravuje...
co v Prahe nasadia liecbu na pol roka a ani len netusis ci je dostatocna pre teba,pol roka liecby a nevediet ci je dostatocna pre mna je myslim zbytocna strata casu...
Moj osobny nazor je,ze Praha je urcite super...bola som z vysetrenim spokojna,no uz z postupom lieby az tak nie...
Mam za sebou Nitru ta je tiez Ok robia komplet vysetrenia ako aj Praha...doktorka je inak svojska,no da sa s nou,len ta cena vysetreni je uz neskutocna...no ale co nespravime pre vytuzene baby???
A bola som aj v Blave,mozno nerobia uplne vsetko co Nitra,no liecbou su tiez Ok...tak ako ti pisala
@zibi ...
Mne osobne vadi v Nitre ten cisty,neuveritelny biznis...no ale inak to uz asi nebude...
Vies 100ludi...100chuti...
Pokial neskusis,nevies posudit...

monka30
19. okt 2015

@bobulka109 v Cechach stala repro.imuno 200-250€...refundalizaciou mi poistovna vratila iba 46€...

freyahope
19. okt 2015

@zibi vidím, že píšeš o nk bunkách... keď som mala pred rokom 23, tak asi veľmi nízke nebudem teraz mať, že? Takže sa mám vykašlať na hysteroskopiu? Pri poslednom KET-e som mala pipelle, to dopadlo ako biochemické a myslela som, že mesiac pred ďalším IVF skúsim ešte hysteroskopiu, to už zo zúfalstva 🙂 Ale vraj nič nenasvedčuje tomu, že by som mala problém v maternici, tak vlastne neviem, čo robiť. Ani 2 narkózy mesiac po sebe sa mi nepozdávajú. Bojím sa, keď neurobím nič, že robím málo. A bojím sa, keď niečo urobím navyše, či sa zas niečo nepokafre. Dobre mi z toho už zase zašibáva.

zibi
19. okt 2015

@monka30 ved to ze na nitru som nepocula extra velmi dobre veci 😝

zibi
19. okt 2015

@bobulka109 ako ved jasne , ze volba je na tebe
ale tak neviem ci v podoli riesia nk bunky a cytokiny a kedze cytokiny - ifn, tnf, il - posobia na embryo toxicky, a skodia tak to mas jedno ci trofoblast alebo cytokiny
a v nitre tusim riesia aj trofoblast cize by si to mala blzise, aj nk bunky a cely cytokinovy profil, aj spermie partnera aj cudzie
kazdopadne, kde sa rozhodnes ist, je to tvoje rozhodnnutie ...ja som ti chcela poradit , ze je nieco aj blizsie tak preto 🙂

zibi
19. okt 2015

@freyahope ja by som si nedavala zbytocne procedury robit..a do seba rypat
teraz je to taky cisty biznis ze pipelle hysteroskopia..ale ved maternica nie je predsa zub, do ktoreho ked sa vrta sa zablombuje a bude ok, pripadne sa vytrhne...
ked nemas s maternicou nic zle a aj ti to povedali, tak naco .. skor by som riesila nk bunky pri hodnote 23 mozes mat tazkosti s nidaciou
ked som v roku 2012 zacala s repro imunologiou norma nk bunkek bola 18 . teraz to zvysili neviem norma 24?? girovksa je jedina dokyna, ktorej verim..ktorej nejde o biznis a nezenie pacientky rychlo na ivf a spol. sama stale povie , ze treba byt v imuno liecbe trpezlive .. na uspesne ivf nidaciu a vsetko by si mala mat nk bunky 12 ... moj nazor je, ze by som sla na tvojom mieste na intralipid . pri prvom podani, dokazu nk bunky klesnut o polovicu.. to by si uz mozno bola v norme..cize intralipid a o 10 dni kontrola nk buniek 56+ . intralipid je neskodny a nema neziaduce ako prednison a ked mas zvysene nk bunky nie cytokiny tak sa odporuca skor intralipid..plus ryby olej 1000 mg 2x dene skus brat..
hysteroskopiu si neavaj, ,zbytocny zasah a mozu ti poskodit aj sliznicu ..vela bab ma po hysteroskopii problem so sliznicou a mozno s odstupom casu sa ukaze , ze to nei je dobra volba tie hysteroskopie ako na beziacom pase..aj z hladiska infekcii, zapalu hocicoho ...cize ja za seba hovorim, nesla by som... skor kvalitny ultrazvuk, ktory dokaze neinvazivne nieco odhalit...podla mna mas maternicu ok ... problem su skor nk bunky, ktore vypudia embryo alebo sposobia tazkosit s uhniezdenim..mozno aj za to biochemicke tehu mozu nk bunky ...eico sa tam udialo...babo sa o nieco snazi..ale nepodari sa to kvoli tomu ze tvoje natural killer cells su velmi velmi strong 😀 😀

freyahope
19. okt 2015

@zibi dáva mi to zmysel, čo píšeš 🙂 Aj keď som na pipelle išla, muž najskôr, že žiadne škrabkanie maternice nebude, ale nakoniec som sa na to dala, no nebolo mi všetko jedno, bála som sa aj infekcie, riziko je vždy nejaké. Stále viac mám pocit, že tých zásahov a liekov by malo byť čo najmenej, aby sa to podarilo, naozaj absolvovať len to nevyhnutné a nerobiť zo seba pokusného králika. Intralipidy som dohodnutá, tie určite dám. A nevieš mi povedať, či mi nk bunky vedia zmerať aj inde ako na repdodukčnej imunológii? Lebo, ak by som kvôli tomu mala ísť k Dzurillke, asi by som s takouto jednoduchou požiadavkou nepochodila.

freyahope
19. okt 2015

A ešte sa chcem opýtať, hlavne baby, čo chodíte do Imunovitalu... ak by som chcela, aby mi podali intralipid, musím byť ich pacientka, alebo len prídem, zaplatím, dá sa to aj tak? Lebo do Brna mi je len kvôli tomu ďaleko a už som sa pýtala môjho gynekológa, oni mi to nepodajú u nás v nemocnici, lebo s tým nemajú skúsenosti.

buba08
19. okt 2015

@freyahope NK bunky ti vie zobrať J obyčajný imunolog

freyahope
19. okt 2015

@buba08 ďakujem 🙂

bobulka109
19. okt 2015

@monka30 cize ktoru reprodukcnu imunologiu by si odporucila? bratislavu? nevies ako dlho sa caka na vysetrenie? kedy si bola v prahe? ja som bola prekvapena, lebo v prahe mi dali termin o 3 tyzdne, vsade som citala, ze najskor o 2 mesiace.

bobulka109
19. okt 2015

@monka30 a robili ti v prahe podoli tie nk bb, cytokiny? ifn? apod?ked sa mozem opytat, kedy si tam bola?

buba08
19. okt 2015

@bobulka109 ja som bola v Prahe 2x a vždy termín o 2 mesiace, ale vtedy ešte nebola reproimuno v BA ani v NR, tak asi väčšina Sloveniek ostala na Sk a teraz su dlhé čakacie doby práve v NR, neviem ako v BA.

buba08
19. okt 2015

@freyahope @zibi baby, len chcem povedať, ze pri intralipide treba tiez opatrne, predsa len obsahuje sóju, co je veľmi silný alergen a nie každý ho moze. Mne Dzurillova povedala, ze na vysoké NK su intralipidy vhodne, no ak ma niekto vysoké TNF a cytokiny, tak intralipid ich moze ešte zvysit

buba08
19. okt 2015

@bobulka109 Praha Podoli nerobí cytokiny, TNF, len protilátky voči trofoblastu a spermiam

zibi
19. okt 2015

@buba08 ano ved preto..ze ked ma nk bunky tak moze ..ja som mala tiez nk bunky zvysene a ostatne nie takze pre mna bol tiez vhodny ...
ked tnf tak opatrne.... ale je to lepsiea varianta ako sa pchat kortikoidmi to je tiez svinstvo ..cize ako pisem len nk bunky 🙂

buba08
19. okt 2015

@zibi ano presne tak 🙂

freyahope
19. okt 2015

@zibi
@buba08 a keď mne Dzurillka cytokiny nevyšetrovala, nevadí? Neviem, či usúdila podľa iných parametrov, že by s nimi nemal byť problém... A intralipidy som už mala pri poslednom KETe, takže tie zvládnem.

bobulka109
19. okt 2015

@buba08 dakujem

buba08
19. okt 2015

@freyahope som prekvapená, ze ti ich nevysetrovala, aj ja som mala pri poslednom ET intralipidy, aj bolo chvíľu úspešne, ale len do 8 tt, takze u mna nepomohli, nabudúce mi ich nedá

freyahope
19. okt 2015

@buba08 ja som bola tiež prekvapená... hlavne keď vidím, že to tu má každý porobené. Intralipidy som s ňou ani neriešila, len v car.

zibi
19. okt 2015

@freyahope a nemas tam nahodou len take 3 riadky ze CD4+IL, CD4+TNF? nahodou??lebo som si vo viacerych vysledkoch babach vsimla ze to tak maju
ked chces posli mi na mail vysledky ti na to mozem mrknut
z toho vsetkeho co som videla, mozem povedat, ze imunovital je preciznejsi
aj kompeltny krvny rozbor, plus zelezo, cholesterol , glukoza a spol - to je velmi dolezite tiez ..
a aj kompletna celularna imunita s cytokinmy... viac sa mi to paci
ako nerobi trofoblast a spermie ale ked sa robia nk bunky trofoblast sa nemusi a dnes protilatky proti spermiam robi skoro kazde centrum cize to nie je take , ze waw...

freyahope
19. okt 2015

@zibi môžem ti to poslať, ale nič také tam na 100% nemám, jednoducho mi to nerobila. A na kontrolnom odbere mi nk bunky ani nezobrala len ten trofoblast a bunkovú imunitu voči spermiám, uz trochu ľutujem, že som radšej nešla do imunovitalu :( pošleš mi prosim mail do IP?

monka30
19. okt 2015

@bobulka109 ako odporucila by som ti asi Nitru robia tam uplne komplet vsetko ci protilatky voci spermiam vlastnym i cudzim,ovariam i zona pellulicita,Nk.bunky i cytokyny u zeny...no este testuju i muza ci si nevytvara protilatky sam voci sebe...
My sme mali uplnu kompletku co som teraz napisala a dosli mi na to v Prahe...
No po 5mesiacoch liecby som nevidela ziadnu zmenu tak som liecbu ukoncila a sla som do Nitri,ako ja som bola v Nitre spokojna pokial sa nezacali platit tie neskutocne peniazky za testovanie....
No mala som pocit,ze dr.sa skor venuje babam co jej otehotneli....
Doktorka je svojska a ked vies co to o svojom probleme treba si stat za svojim...No je vyhodou ze robia vsetky vysetrenia.
Blava je tiez fajn...no nerobia vysetrenia protilatok u muza
Rozhodnutie je na tebe...je to vsetko len o peniazoch ci si ochotna dat tolko za vysetrenia...

druzuz
20. okt 2015

ahojte, ja by som sa chcela opytat na vase skusenosti s Imunovitalom a s centrum v Nitre. Zatial sme boli v Imunovtiale na prvom vysetrenie a uprimne mala som z toho velmi zmiesane pocity. Asi sme si s pani doktorkou nesadli, mala som pocit, ze len pocuvam, ako sa co neda. Na stranke maju napisane, ze robia aj vysetrenie partnera, ale povedala mi, ze to nie, az pri odporucani urologa. A ze to je tak, ked si clovek studuje na internete a riesi si veci sam, hoci som mala odporucanie od lekara, aj ked nie gynekologa ale hematologa. Dost ma zarazilo, ze nerobia vysetrenia aj oproti spermiam, minimalne na protilatky proti partnerovym spermiam, nie vseobcne protilatky proti spermiam. Vysledky mame mat o mesiac, ale chcela by som sa opytat tych, ktore chodite do Nitry, ci vam robili aj vysetrenie voci partnerovym spermiam a ci robili este imunitne vysetrenie u partnera- spermii automaticky, alebo to robia len v specifickych pripadoch. A tiez, preco je pani doktorka Dzurillova zvlastna ako pisete? Ja som pri pani d. Bergediovej vobec nemala pocit, ze je nejaka prijemna, skor mi prisla ako osoba, ktora neznesie nejaku diskusiu zo strany pacienta a teda biznis je aj tam, kedze sme len za vstupne vysetrenie a odbery zaplatili 100e. To uz mi pride, ze mozem ist rovno do Prahy, kde toho vysetruju omnoho viac.