Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@yanka88 ahoj...rozhodni sa najprv,ci chces ist do Ba alebo do Nitri. Ak to chces mat uz vsetko komplet,tak chod radsej do Nitri aj s partnerom,nie je to casovo take narocne,pojdete len raz na odbery a potom uz viete vsetko odkomunikovat cez mail,posle ti vysledky aj s komentarom,ak ti nieco zisti,tak recepty potom postou,netreba tam proste stale behat. Zavolaj tam,objednaj sa a sestricka ti vsetko podrobne vysvetli,treba si doniest vymenny listok od gynekologa alebo obvodaka,aj partner od obvodaka, 4 dni predtym sexualna abstinencia,ak mas nejake vysledky z tej hematologie,tak tiez si to pripadne zober,ale nie je to nevyhnutne.
Ahojte baby, chcela by som sa spytať, aká je čakacia doba na repro. imunológii v Nitre, ako ste sa tam objednali? Dá sa aj mailom? Ďakujem za odpoveď
dievcata chodim na dexamedove injekcie....uz mam 6-ci 7 za sebou...bolo som aj na kontrolnej krvi..cakam na vysledky..no tento tyzden som zabudla na injekciu:((( mala som ist vo stvrtok....teraz budem moct ist az v pondelok...bude to ok????.....ci sa to pokazilo???
ahojte, chcem sa spytat - mam zvysene cytokiny (mierne zvysene) a zacnem chodit na pichanie subcuvie , je tu niekto taky,komu to pekne zabralo?
kocky cordyceps a medrol nejake skúsenosti? (medrol beriem na protilatky voci trofo a spermiam) diki..len sondujem
@michelitta ja beriem medrol teraz piaty tyzden
@lucia2505 ahoj moja,len myslim interakciu medrol a cordyceps..lebo akonahle doberiem toto svinstvo tak idem na cordyceps..som z toho medrolu len spuchnuta,striedam nalady nespim a je to cele len chcemia,,mam este pred sebou 4 tyzdnovu liecbu a akekolvek budu vysledky po opakovanych testoch vzdavam sa toho..som stastna ako zijem a dieta pride prirodzene ked ma prist..drzim palce vsetkym!
Ako ccitam spatne,tak subcuvia asi nezabrala nikomu na cyytokiny ??
ahoj baby, citam si tu vase clanky, bola som v imino...v blave a 5.11. ma cakaju vysledky, bojim sa co ma caka, aka je liecba, co zistia a dlzka liecby... chcem sa este popitat, pisete tu o viacerich liekoch injekciach, zaujimala by ma cena liecby teda liekov atd aspon priblizne dakujeeem
@katkaajurko ahoj mne na cytokíny zabral medrol - bol to iný hnus ale vydržali sme 😝
a potom prednison, ako som otehu tak mám stále prednison a intralipidy.
nemám skúsenost s inou liečbou.
@majinka81 a ake si mala hodnoty ak sa mozem spytat? (cytokinov pred liecbou)
@katkaajurko 23 nk bunky a cytokíny nekedy aj 60 ale potom to kleslo na 44 norma je do 45, vždy som to mala len tak tak. Teraz mám nk bunky 12,7.
@majinka81 a vdaka tomu znizeniu si otehotnela,hej?
dievcata ... po liecbe dexamedom sa cytokiny znizili..len neplecha tnf alfa narastla na 53 :( v liecbe mam pokracovat...stretli ste sa s tym?
a zaroven mi predpisala aspirin protect 100 ..na co je dobry????
Ďakujeeeem
@katkaajurko ano urcite
@katkaajurko Ahoj, ja som brala subcuviu a mne zabrala, o 2 mesiace som mala výsledky už OK. Ono sa to posudzuje individuálne, aj podla iných výsledkov. Ja som mala napr. oslabenú imunitu a rôzne komplikácie a kortikoidy by mi ju ešte zhoršili, preto subcuvia. Neboj, je to lepsie, aspon Ti posilní imunitu a telu asi pomoze vysporiadať sa s tým zápalom, ktorý sposobuje zvysene cytokiny. Odvtedy mám hodnoty v norme. Ale tesne pred transferom a po nom sa subcuvia nahradza inými injekciami, ale to Ti uz potom doktorka povie. Nebojaj, je to dobra volba 🙂
@sona_fit jezis dakujem,za taku pozitivnu odozvu 🙂
@sona_fit a mozem mat zapal v tele aj ked nemam vyssie crp ? ani sedimentaciu? ja som po zapale pluc ...
@katkaajurko Ahoj, nemyslim si, ze by to mal byt vzdy len zapal ako taky. Tiež sme nad tym asi pred pol rokom s dievcatami spekulovali, ono ked sú tie cytokiny zvysene, tak telo vytvara protilatky proti urcitym veciam, napr. histaminu, ak si alergicka a roznym cudzim latkam napr. s ktorymi sa nevie vysporiadať, alebo su zvysene pri artritide som citala a nadorovych ochoreniach (nemusi vzdy ist len o rakovinu), ale to su len t ake moje uvahy z toho co som citala. Odbornik nie som, ale tak nejako si to vysvetlujem. Skus postudovat na nete. Ale ublizit ti subcuvia ako taka neublizi, skor pomoze.
@sona_fit alergiccka som-ale len roztoce,pel,macka ... a skrizenu mam koli pelu na jablka a orechy,samorzejme to nejem...histamin nie , muka nie, krvny obraz ukazkovy ,ja to celkom nechapem... 😒
akurat hematologicka mi povedala,ze to moze vzniknut aj ked v minulosti telo trpelo zapalmi casto -ale aj stresmi ..a ja som mavala casto anginu a stresovala som strasne cele skuskove na vyske 😅 taky uzlik nervov... 😒 a telo si to potom takto vytvorilo...ale ze aj geneticky to mozze byt podmienene
@lucia2505 aha,čiže ak som bola v BA na testoch a budem brat Medrol a intralipidy beztak kvôli NK bunkám a cytokinom, tak ak by som aj mala bunkovu imunitu pozitívnu (čo v BA nezistuju), tak v podstate by mi aj tak dali to isté v NR,že? Môj muž má skoro nula testosterón,takže my ani kondóm nemusíme používať,my máme plánovany jeden špeciálny sex mesačne 🙂)))
@katkaajurko ahoj, ja mam rovnake alergie ako ty, v decembri 2014 som mala vysoké CD3 IFNg 49,5%, TNFa 49%, IL4 34% a veľmi nízku imunitu.. od januára do júna cca som brala týždenne Subcuviu, kontrolné výsledky v apríli ukázali pokles a v júli už som mala všetky hodnoty v norme. 🙂 Takže mne zabrala určite.
@chmurkaxy haha specialny sex to je dobre 😃 ano na tu bunkovu imunitu davaju vzdy tem medrol,pripadne ten prednison,ale to je to iste. Len asi by ti namiesali iny kokteil ak by si mala to co mas a este aj imunitu,myslim tym mozno ine davkovanie tych liekov. Ale osobne si myslim,ze ti toto utlmi aj imunitu,ak ju teda nahodou mas zvysenu. Kedy mas kontrolu? Ja si ta pamatam z juna-jula z inej temy. Ty si tiez bola tehotna,ale mala si to take divoke,ze test slabol,potom zacal silniet a nakoniec biochemicke. Ja som tam vtedy dala moj test,som sa tesila,ze pozitiv a ty si mi to aj okomentovala,ze ci nahodou nebudu dvojky podľa intenzity,no a nakoniec aj u mna biochemicke.

@ddanaa dakujem ti.