Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
Ahojte tak Záver u mna he zvýšená hladina protilýtik voči Annexinu V dostala som inejgie na riadenie krvy a anopirin 24 februára kontrolný odber
Ahojte chcela by som sa spytat je tu niekto kto uzival medrol cca 2 mesiace?
Ahojte, chcem sa opýtať, má tu niekto skúsenosti s reprodukčnou imunológiou na východe SK ( Prešov, Košice)? S manželom sa snažíme vyše 6 rokov, máme za sebou 3 neúspešné IVF, vždy sme mali len jeden vklad, málo vajíčok, a mrazáčikov sme nikdy nemali, prestali sa vyvíjať. Máme za sebou 2xlaparoskópiu, endokrinológiu, genetiku, hematológiu, a iné testy. Všetko o.k. Manžel ma horší spermiogram, mne zlýhavajú vaječníky. Len tu reprodukčnú imunológiu nemáme. V car nám odporúčajú darcovstvo. Prosím poraďte.
Ahojte baby,
ked si chcem dat urobit testy na reprodukcnu imunologiu a beriem vitaminy ako je MACA Extra Bio (na imunitu a plodnost a pod.)a Uro-Vaxom (lebo som mala caste zapaly mocaku), predpisal mi urolog, myslite ze mi to tie testy moze nejako ovplyvnit? mozem si ich dat urobit,alebo mam radsej cakat kym to doberiem a potom tam ist? lebo napr.moja imunologicka mi nechcela urobit ziadne testy (byvam totiz casto chora) lebo som si sama od seba nasadila imunoglukan a ze by som mala skreslene vysledky, ze mam dojst az po vysadeni vsetkeho co beriem. tak neviem ako to je v tomto pripade reprodukcnej imunologie.
Dakujem za odpoved, moc mi tym pomozete. 🙂
@katka17044 ahoj ja som uzivala Medrol. Co potrebujes vediet?
ahojte,
mne robili repr. imuno. v Medirexe, vysledky interpretovala Girovska, aj liecbu navrhla, aj som konecne otehotnela, ale jednovajecne dvojicky som v 12 tt. potratila. Uvazujem nad tou Nitrou, ci mi tam nespravia komplexnejsie vysetrenia a aspon porovnam liecbu.
@motiv ahoj, chcela som vediet ako si ho znášala, mna minule tyzden bolelo brucho teraz uz je lepsie, akurat sem tam ma este prezenie tak neviem ci to nie je z toho lieku. Dakujem
@katka17044 ahoj, mne z neho byvalo zle od zaludka asi tak 2-3 hod. po uziti. Obcas bolenie hlavy a dost som pribrala :-/ Brala som 8 mg od leta. A zhorsila sa mi kvalita vlasov, plus som si vsimla, ze mi dost narastli chlpky na tvari:-/ Tak ale vsetko by som ozelela keby som konecne vynosila babo. Teraz mam pauzu po potrate a asi o 3 mesiace idem opat na kontrolne odbery. Zvazujem tu repr.im.v Nitre. Predtym som brala Prednison, ale len kratko a vobec nezabral. Citala som od viacerych bab, ze im bolo z Medrolu zle.
@motiv dakujem ti velmi pekne za odpoveď tak potom to mam urcite z toho... tak mi zgrli v bruchu hroza,ale aspon ze teraz uz nemam tu bolest brucha. Ja beriem davku 4mg a tak do 2 týždňov by som mala ist na vklad a ak sa podari tak budem uzivat do 12tt.
@motiv ten potrat ma mrzi :( ja som tiez potratila 3 krat ale tak na zaciatku ze som este nepocula ani srdiecko. cca v 4-5tt lebo som neuzivala tento medrol. Drzim palce urcte sa ti to teraz podarí a tu Nitru odporúčam. Mne tam konecne zistili pricinu tychto neúspechov
@katka17044 ja som tak dopadla pri 2 IVF a 1 KET, konecne 2 KET vysiel a potiahli sme az do 12 tt. Tazko povedat co sa stalo, ale bez Medrolu by to asi nevyslo opat vobec. Mne odhalaili problem az v Medierex kam som sla dobrovolne a liecim sa posledny pol rok. Dr. v Medirexe je velmi mila, len mi to nepride az tak komplexne vratane liecby. Chcem aby ma niekto sledoval od A po Z. Do Nitry si sla s nejakym odporucenim od lekara alebo si sa objednala ako samoplatca? Ako su tam dlhe cakacie dobyna postup? Dakujem
@katka17044 na ten 12 tt sa este opytaj, mne prizvukovala, ze ho musim brat cely 1.trimester, ze je to velmi dolezite
@motiv a nie je prvy trimester prvých 12tt?
@motiv a ten medrol si uzivala ako dlho pred otehotnenim? Objednali ma asi do 2 týždňov na výsledky sa čaká tiež 2 týždne a potom sa ešte kontroloval odber potom mi dali liečbu a po 2 mesiacoch kontrola ci to uz je negativne. Sama som tam chcela ist ale od mojho gynekológa som si vypýtala lístok, je potrebný.
@katka17044 1.trim. mas az do 14. tt🙂
@katka17044 Medrol som zacala uzivat zaciatkom augusta a v novembri som sla na KET. Plus som mala intralipidove infuzky kvoli nk bunkam. Odporuca sa zacat brat aspon 4 az 6 tyzdnov pred plan. otehotnenim.
@motiv ahaaaaaaaa tak to som z toho blbá :D dobre vediet tak to urcite radsej brat az dovtedy
@motiv aj ti zabral a mala si potom negatívne? Ja som bola na kontrole po 2 mesiacoch a uz vsetko v poriadku ( nemala som to moc vysoké) tak to pekne zabralo a dali teda odporučenie ze mozem ist na ivf a stále medrol uzivam.
@ja1986 ak ti zlyhavaju vajecniky, urcite chod na reprodukcnu imuno, ja som bola v Prahe, (po tom ako my v BA imunolog vobec nic nenasiel) a tam mi nasli protilatky proti manz. spermiam, proti zona pelucida (obal vajicka) a este ze sa mi mozu robit v placente zrazeniny...pred IVF som brala dlhsie Prednison, Anopyrin a pouzivali sme kondom a podarilo sa🙂)) a aj mne zlyhavali vajecniky, prave protilatky proti zona pelucida to sposobili
@katka17044 ano zabral, mala som dobre hodnoty obe dve kontroly, inak by som nesla na KET, ale teraz ked som ho pred tyzdnom vysadila uvidim ci zas nestupnu:-/ Za 2 mesiace mam ist na kontrolu. Ale to uz pojdem do tej Nitry. Mne povedala, ze uzivanie Medrolu je velmi dolezite aspon do konca 1 .trimestra. Potom ti ho postupne znizia az vynechas.
@motiv dakujem tak dam si na to pozor. Držím ti palce nech sa ti to teraz podarí...
@katka17044 nemas za co, urcite ta musia sledovat aj na imuno aj hematolog. Dakujem, aj ja ti drzim palce.
@motiv ahojky
Baby aj ja uzivam medrol.
Bola som v medirexe.
Mam davku 12 mg tri tyzdne a dalsie tri tyzdne 8 mg.Mala som vyssie nk bunky a prozapalove cytokiny.
Mam predpisane aj intralipidove infuzie.Kontrola mi vychadza na zaciatok marca ale zatial mi neodpisali.
Motiv chystas sa do medirexu este?
Aj ta Nitra vyzera zaujimavo.zvazujem aj to.
Pa pa
@katka17044
@motiv
Baby mám takú otázočku na vás, snažili ste sa prirodzene počas užívania medrolu alebo nie? Mne doktorka odporúčala až po 8 týždnoch od začatia užívania.
dakujem a držím palce nech nám už tie hodnoty nestúpaju.
pa pa

@stanka409 ja chcem ist tiez pre istotu aj ked si myslim, ze vysledok bude neg ako vsetko