icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

bykaterina
12. jan 2015

@candour ahoj dakujem 🙂 no toto som sa ja ja odzvedela ☹ zatial co mam infosky , ale super ze moze dat prednison dr bez odporucania , asi sa potom naseriem a pojdem do toho ... lebo uz som cakala dlho na vsetko a cas tecie ako voda medzi prstami ... ☹

candour
12. jan 2015

@bykaterina drzim ti palce, ja naopak som mala ist na ket v jan a zrusila som ho kym nemam vysledky z imuno, resp pojdem mozno vo feb ale uplne bez liekov - mi odporucila dr. na imuno..tj v native. zas predison brat ak nemas nic vazne nie je bohviecom, ja som mala chronicky zapal, preto dr. suhlasil a dal mi ho..

bykaterina
12. jan 2015

@candour drzim palce 🙂

stanka409
12. jan 2015

Ahojte, mozeme ist na vysetrenie (reprodukcna imunologia) este pred prvym IVF? Dakujem velmi pekne

monka30
12. jan 2015

@stanka409 urcite ano...

ddanaa
13. jan 2015

baby a da sa nejako vybavit ten medirex v ba?

skaredekacatko
13. jan 2015

@ddanaa moc tam uz nechcu brat mne to vysvetlovala ta tibenska ze pokial nemas niekoho kto to zhodnoti ze je ti na nic. Bo potom pokial pacientka niekoho najde tak 😖 castokrat sa vysledky stratia pacientke alebo su nekompletne a ze je toho skoda. Chcela som objednat jednu tu z konika tak preto mi to vravela. Ze najprv si dohodnut stredko stym co ti to vyhodnoti a potom brat krv. V blave su dvaja co s nimi spolupracuju ale ta jedna si pyta 50 za konzultaciu a 180 ked budes liecena. Ale zase spolupracuje s prahou. A toho druheho neviem co je zac nieaky kertys sidli na smerickom namesti. Mozno ti to baby uz pisali ale sa mi nechcelo citat cele .

ddanaa
13. jan 2015

@skaredekacatko dakujem za vysvetlenie...a nie necitali...ale sak aj oni maju dr a vie ti priamo v medirexe povedat vysledky ci mylim sa? ach jaj je to naprd

skaredekacatko
13. jan 2015

@ddanaa ich dr je na materskej a nove neberie na papieroch je iba ako garant lebo by to inac poistovna neuhradila ☹ ale vsak ma narok ist na matersku aj my to kvoli tomu absolvujeme. Ja cakam este na jedny vysledky a pojdem ku niekomu na zhodnotenie asi si zaplatim tych 50 eciej vraj je dobra

ddanaa
13. jan 2015

@skaredekacatko tak to by som si nejako vybavila len nech mi spravia odbery mne by to nevadilo

skaredekacatko
13. jan 2015

@ddanaa zavolaj tam a dohodni sa na odberoch.

mistisa
13. jan 2015

Babenky boli ste niektora na imuno v nitre? My mame za sebou 5 x KET z toho dve neuspesne a teraz prechadzame obdobim 3 potratu. ☹ uz neviem co dat urobit. V centre mi povedali ze jedine co je na vysetrenia je genetika a hematologia vraj nic ine. Az na MK sa musi clovek dozvediet co vsetko sa este vysetruje.

ddanaa
15. jan 2015

ahojte tak mam informaciu, ze v GF budu robit cca od konca mesiaca imunologiu podrobnu🙂

zuzu1108
15. jan 2015

@mistisa Ahoj. Ak mate moznost isla by som do Prahy k mudr. Malickovej. Spojite prijemne s uzitocnym 😉
Je super, a urobi ti naozaj podrobne vysetrenia a navrhne hned liecbu.
Aj ja som u nej bola po prvom MA, a zistila mi znizenu imunitu a moj imunolog mi potom predpisal lieky.

candour
15. jan 2015

@mistisa ja som v NR, Dzurillova je velmi fajn, super charizmaticky lekar, boli sme tam v dec. na uvodnej konz. a v ut. ideme na odbery, do prahy je to daleko, nr robi uplne kompletne vysledky aj teba aj partnera..aj ked podla mna je IVF najma s vekom o stasti nie o vysetreniach..ale tak skusit treba vsetko, drzim palce🙂

mitka85
15. jan 2015

Ahojte.Mam za sebou jeden potrat este v roku 2012,a jedno ivf bohuzial.neuspesne.V centre.mi.robili vysetrenia na protilatky proti spermiam.aj trofoblastu a vsetko mam v poriadku.Mam sa napriek tomu objednat na reprodukcnu imunologiu? Robia tam aj ine vysetrenia a podrobnejsie?

misenaf
15. jan 2015

@mitka85 ano robia sa podrobnejšie vyšetrenia, aj ja mam toto z centra spravene a dr. ma nechce poslať na podrobnejšie vyšetrenia, ale vydupala som si ich sama na vlastnu pasť... Robi sa ovela viac vyšetreni z reprod. imunologie, konkretne tieto:
Realizované vyšetrenia u ženy:
- základný imunologický profil (krvný obraz + diferenciálny leukogram, parametre špecifickej a nešpecifickej humorálnej imunity)
- rozšírená prietoková cytometria (NK bunky vrátane špecifických „maternicových" u NK buniek a T-regulačných lymfocytov)
- detekcia intracelulárnych cytokínov
- vyšetrenie bunkovej imunity (LIF) voči trofoblastu, spermiám partnera a cudzím spermiám
- prítomnosť protilátok v krvivoči spermiám, vaječníkom a zona pellucida
- skríning autoprotilátok pri systémovej autoimunite, ochoreniach štítnej žľazy a celiakii
- antifosfolipidový syndróm
- hladina 25- (OH) vitamínu D
Je to napísane na stranke dzurilla medicentrum

misenaf
15. jan 2015

@zuzu1108 môžem s spýtať aké lieky ti napísal na zníženú imunitu, aj si bývala často chorá?

zuzu1108
15. jan 2015

@misenaf Ja beriem imunoglobuliny Subcuvia kazde dva tyzdne si ich picham.
Chora ani tak nie ze na atb, ale casto ma pobolieva hrdlo.
Chora max 1x do roka.

misenaf
15. jan 2015

@zuzu1108 počula som o týchto injekciach, to maš zlateho imunologa že ti ich predpísal, počula som že su osť drahe..... ale nerozumiem moc tomu lebo zvyknu kočkam tlmiť imunitu nech nieje moc aktivna a nevypudi embryjko a nie zvyšovať imunitu...ale ona určie vie čo robi, a kedy si u nej bola na vyšetreni? a kedy sa môžete začať znova snažiť?

misenaf
15. jan 2015

@zuzu1108 ešte to som chcela že ktore hodnoty si mala zižene, resp. ktore svedčia o zniženej imunite? lebo aj ja čakam na svoje vyslekdy tak nech viem porovnať....Nk bunky, alebo cytokíny, alebo niečo iné?

zuzu1108
15. jan 2015

@misenaf No ono mi to zistila Maličková este v auguste 2013, a odporucila mi najst si imunologa v mojom bydlisku, aby som to mala hradene poistovnou. Kým som nasla imunologa a kym som ich zacala brat bol januar 2014. Liecba je to draha aj ta pumpa k tomu ktorou sa mi to podava, ale neplatila som ani cent za to.
Mne to ukazali podtriedy IgG 1 a hlavne IgG 3. Norma je 0,200 a ja mam teraz na posledy 0,08.
Ja som uz absolvovala jedno ivf mala som dve embrya dobre po PGD a obe sa mi aj ujali,lenze som musela ist v oboch pripadoch na kyret. A az po druhom kyrete co bol 11/13 som od januara 2014 zacala brat tie imunoglobuliny.
Teraz sme mali v decembri dalsie ivf ale nesla som este na vklad.

mitka85
15. jan 2015

@misenaf dakujem velmi pekne za odpoved.No oni vravia ze vsetko je zbytocne,ze je mala sanca ze nieco najdu a vraj treba skúsiť dalsie ivf :/

mitka85
15. jan 2015

@misenaf ja si chcem urobit aj genetiku a este ist na hematologiu a az potom dat dalsi pokus

skaredekacatko
15. jan 2015

Viete co sa berie ked su zvysene cytokiny?

misenaf
16. jan 2015

@skaredekacatko nie medrol?

skaredekacatko
16. jan 2015

@misenaf neviem praveze myslim ze hej ale nie som si ista a ani ako dlho a kolko.

stanka409
16. jan 2015

@ddanaa Naozaj? To je super 🙂

ddanaa
16. jan 2015

@stanka409 hej zevraj maju dohodnutu uz spolupracu takze mozno aj pred kncom januara uz funguju...ze ich oslovili ked otvorili nove centrum v nitre takze sa dohodli a myslim si, ze to bude ako funguje u nich genetika atd ze externy dr alebo budu brat krv a posielat cez nich vzorky....

stanka409
16. jan 2015

@ddanaa Ja by som chcela ist na tie testy. Aj ked este len cakame na IVF, mala som zdravotne problemy, plus stitna zlaza. Tak nech mam vsetko podchytene 🙂