icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

ddanaa
26. nov 2015

@janinuska komplet testy urobia na reprodukcnej takze nepotrebovali ziadne ine spravy od dr, len sa dr pyta, ze co a ako....ak nasli problem, nasadili liecbu injekcie, lieky

nelly3
26. nov 2015

baby, ktore mate endometriozu, pomohli vam medrol atd. na potlacenie imunity aby sa to konecne uchytilo pri ET? piste mi prosim, ktorym sa to podarilo 🙂

gagirl
26. nov 2015

Dievcata kolko trvalo kym ste mali vysledky z Imunovitalu konkretne cytokiny..Viem ze je to asi individualne..ale sestricka vravela tak 2-3tyzdne..Som myslela ze to bude okolo tyzdna..

tinkatinulka
26. nov 2015

@gagirl ak si bola vcera, piatok to spracuvaju a pondelok posielaju k dr, ta sa k tomu dostane možno vo štvrtok o tyžden..treba obvolavať recepciu

gagirl
26. nov 2015

@tinkatinulka aha..dakujem..lebo sestricka ze take 2 az 3 tyzdne mozno..Ze mam skusit za 2 tyzdne napisat mail doktorke..Tak skusim o tyzden ..Bola som v pondelok na odberoch..Idem ti pisat ip .

cheeky82
26. nov 2015

Tak dnes som bola prvy krat u Dzurillovej, teraz ma caka dlheeee cakanie na vysledky, ale moj muz je presvedceny ze to bude negastivne🙂 cast testov mi robili uz aj predtym a boli negativne, tak dufam, ze budu aj zvysne

michelitta
27. nov 2015

Kocky mam prosbu radu otazku: Prisli výsledky z imuna.Tvorim uz len protilatky voci cudzim spermiam.Super.Protilatky voči embryu a partnerovym spermiam su v norme.Nadalej mam brat 6mg Medrolu.Ale.Kedze kortikost.mozem brat max pol roka, zacala som brat v auguste, tak mi uz neostava vela "casu"adi len do konca januára. Mame oligoasthenoteratozoospermiu levis.Myslite alebo podarilo sa niekomu otehotnieť s takymto spermiogramom? Ak teda nie, mala by som ist este na posledne Ivf, kedze mojich 6 pokusov bolo mozno aj vdaka protilátkam neuspesnych..je to pre mna strasna trauma ale ked si predstavim ze sa to neppdari prirodzene tak potom by som vysadila medrol a protilatky by sa vratili ci ako? Dakujem za kazdu radu.Mimochom da sa.profertilom a vitamínmi zlepsit morfologia spermii ci to jr len taky blud alebo dobre len na pocet...diki!

cheeky82
27. nov 2015

@michelitta viac lekarov mi povedalo, ze pri vaznych poruhach spermiogramu vitaminy vobec nepomahaju a je zbytocne ich brat.

nelly3
27. nov 2015

podavali niktorej intralipidy v imunovitale v BA? ak ano aka bola cena a kolko Vam to tieklo?

evadek
27. nov 2015

@nelly3 ahoj...na co ti ich predpisali?..nk bunky, ci cytokiny ?...a ked cytokiny ktore mas zvysene?

nelly3
27. nov 2015

@evadek
na nic nepredpisali, to ja len vyzistujem, ze co ako 😉

evadek
27. nov 2015

@nelly3 aha....lebo ja som zvedava co sa tym dava do poriadku🙂

tinkatinulka
27. nov 2015

@nelly3 ahoj má to podľa nich tiecť 1,5- 3 hodiny max.. Cena v cenniku bola cca 40€..

buba08
27. nov 2015

@nelly3 mne to tieklo 3,5 hodiny

tlucka
27. nov 2015

@nelly3 ahojky, ja som si lipidy davala pichat v BA na klinike Medissimo. Stalo ma to 15€, ale tieklo mi to presne podľa schémy podania 5 hodiniek a vyhoda je, ze pracuju nepretržite aj cez víkendy, a denne do večera do 20.hod. Ja za seba odporúčam vyššie spomínanú kliniku. Sestričky aj lekárka úplne perfektné, fuul servis 🙂 Ja som bola prvá, ktorej intralipidy podávali. Takže moje nasledovníčky, šup na túto kliniku. Raz tam bol so mnou aj manžel, takze sme si pokecali, oddýchli, pozreli telku (čo zvyčajne doma nerobíme), zdriemli si 🙂 A ak budem musieť znovu absolvovať intralidové infúzky, tak si ich dám aplikovať jedine tam 🙂

majinka81
28. nov 2015

@nelly3 ahoj mne, 25 eur každá infúzka, sestričky sú velmi milé. Prvýkrát mi to tieklo 2,5 hodiny a kedže potom nebola žiadna reakcia tak nabudúce to bolo iba 1,5 hodky.

majinka81
28. nov 2015

@tlucka ahoj aj ja som tam mala íst, vybavovala som to ešte v januári a nemali s tým skúsenost a potom si to vybavili s primárom a písala mi doktorka že môžem príst, že budem prvá ale medzitým som už mala cez doktorku vybavený imunovital kedže som bola už tehotná a chcela som čím skor absolvovat.
Medissimo je super a je tam super personal tiež možem len odporučiť sú velmi ochotní a samozrejmee lacnejší. 🙂

majinka81
28. nov 2015

@evadek intralipidy znižujú nk bunky - u mna to fungovalo celkom dobre, ked som išla na odbery po infúzke vždy boli v norme.Chystáte sa na vklad?

nelly3
28. nov 2015

@majinka81
zaujimave, ze niekomu to tecie 5 hodin, niekomu menej 😕 cena je 25€ normalne infuzka a podanie, ci ty si si musela zohnat infuzku? ja chodim tiez do imunovitalu do BA. kolko si ich mala? myslis, ze ti pomohli k otehotneniu?

majinka81
28. nov 2015

@nelly3 ahoj
no fakt, ale mne moja doktorka imunologička písala že do troch hodín by to malo tiecť, kadopádne pat sa mi zdá dosť no ale nie som odborník tak neviem. Vieš ja som mala intralipidy už ked som bola tehu. Mne pomohol medrol a prednison a potom som skúšala všetko možné hladala záapl všade - nikde mi nič nenašli tak som nakoniec začala s lymfodrenážnymi masážami lebo som mala zablokovanú lymfu a lymfa zase súvisí s imunitou a naposledy bola zubárka, ktorá mi prikázala doslova - umývať zuby po každom jedle.Skúsila som za tie roky hocičo najviac tento psledný rok, bola som na biorezonancii a každý mesiac mi merali cytokíny a nk bunky a sledovali ako zaberá liečba znižovali prípadne zvyšovali dávky. Ked som v juli otehotnela mala som všetko v norme. Fakt asi náhoda alebo sila zhora 🙂 Inak mali sme aj spermiogram zlý. V tehu som ho mala tri krát a može sa podávat zhruba do 3 mesiaca. Liečili ma v Medirexe - mám pocit, že majú trochu iný postup ako v imunovitali.

nelly3
28. nov 2015

@majinka81
brala si medrol a aj tie intralipidy naraz?

majinka81
28. nov 2015

@nelly3 nie medrol iba 6 týždnov v januári a februári a potom prednison ten mám doteraz aj v tehu. Intralipidy len v tehotenstve. Inak pred vkladom sa odporúča intralipid aby znížil nk bunky.

michelitta
28. nov 2015

Kocky ak môžte poradte please: este otazocka, na co je dobra hematologicka Drakulova v blave kam posiela Dzurillova? Ze ci nie je zbytocne sa tam trepat a ze uz mozno predtým som mala talr vysetrenie krvi ako je treba..preposielam kto ma skusenosti:Kocky mam prosbu radu otazku: Prisli výsledky z imuna.Tvorim uz len protilatky voci cudzim spermiam.Super.Protilatky voči embryu a partnerovym spermiam su v norme.Nadalej mam brat 6mg Medrolu.Ale.Kedze kortikost.mozem brat max pol roka, zacala som brat v auguste, tak mi uz neostava vela "casu"adi len do konca januára. Mame oligoasthenoteratozoospermiu levis.Myslite alebo podarilo sa niekomu otehotnieť s takymto spermiogramom? Ak teda nie, mala by som ist este na posledne Ivf, kedze mojich 6 pokusov bolo mozno aj vdaka protilátkam neuspesnych..je to pre mna strasna trauma ale ked si predstavim ze sa to neppdari prirodzene tak potom by som vysadila medrol a protilatky by sa vratili ci ako? Dakujem za kazdu radu.Mimochom da sa.profertilom a vitamínmi zlepsit morfologia spermii ci to jr len taky blud alebo dobre len na pocet...diki!

skaredekacatko
28. nov 2015

@michelitta ja som bola u drakulovej je spicka vo svojom obore. Zobrala mi okolo 6 ampuliek krvi mozno aj viac zistuje aj to co bezne hematologicke labaky nerobia. Ivf je draha zalezitost tak ja som sa k nej radsej potrepala a ani sa neskusala dostat unas na hemato. Aj ked ti nieco zisti tak ta sleduje a chodis k nej na kontroli aj ked uz si tehotna. Jedenej pomohla donosit po 8 potratoch

elenkaba
29. nov 2015

baby, brali ste niekto dlhsie kortikoidy -Medrol v tehotenstve ako do toho 14-16tt? Nebral niekto cele tehotenstvo, ale napr. nizke davky? Budem rada, ak sa niekto ozve, kto ma skusenost.

tinkatinulka
29. nov 2015

@majinka81 ahoj, prosím ťa s kým riešiš v medirexe imuno?

majinka81
29. nov 2015

@tinkatinulka ahoj
s doktorkou Tibenskou, oni vezmú krv a posielajú na zhodnotenie Mudr. Girovskej.

tinkatinulka
30. nov 2015

@majinka81 tak s nou som si pisala ale presmerovala má na zhodnotenie mimo Medirex.. Co mi prišlo divne no hold. Pretože súkromné centra inak pristupujú ako oki hodne mam nacitane Girovskej odborné články.. Nevies dokedy bude na materskej?

tlucka
30. nov 2015

@majinka81 Áno, spomínali mi, že nejaká kočka si dohadovala pichanie lipidov, ale nakoniec nič z toho nebolo. Takže u teba rozhodli, že to vôbec môžu pichať, a na mne sa to naučili 🙂 A Medissimo je fakt super. Ležala som sama na krásnej izbe, sestričky mi čajík nosili, fakt spokojnosť. Ale mne natom všetkom hlavne vyhovovalo, že infúzna služba u nich funguje aj cez víkendy a dlho do večera. Takže som nemusela brať voľno z práce 🙂 🙂

majinka81
30. nov 2015

@tinkatinulka ahoj, vôbec neviem nič, asi má už dosť pacientok neviem ti v tomto poradit. Ale keby si ju poprosila? Ja som tam prvý krát bola minulý rok v júli - liečbu začala tento január a v júli som otehotnela. Každý mesiac mi brali krv na výsledky.