Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
@elenkaba celularnu imunitu ti moze brat imunolog klasicky... ked si z ba tak aj cytokiny ked s nim mas dobry vztah ..lebo tie sa musia hned poslat do labaku a preto sa maju na mieste brat
mne celularnu imunitu teda tie zakladne nk bunky, cd brala aj imunologicka
ja som mala vsetky vysetrenia zadarmo co mi brala girovska ... okrem cytokinov lebo ja som bola v labmede a tam to brat nemozu, cize asi len za tie cytokiny sa doplaca 50 e
@cheeky82 ona nie je zla, len ie kazdemu vyhovuje a ked sa pytas na dalsi krat nieco naviac, ze vtedy vie byt neprijemna...mozno sa zmenila neviem, pisem len co som pocula
biznis je vsetko dnes, pocnuc od faramaceutickeho priemyslu, po kupu obycajneho toaletneho ...zial , inak to nebude...co sa tyka imunity reprodukcnej u nas na sk je v plienkach ..mnoho gynekologov netusi a nerozumie suvis medzi zvysenymi cytokynmi a ivf a preto mi niekedy pripada neprofesionalne riesit nieco , do coho nevidim a odradzat tak ludi... plati sa za to, a to je smutne ..zial , ale urcite nie je na skodu nehcat si to vysetrit, pretoze napr. su iste bunky ktore zabranuju nidacii a je to dokazane..aj studiami aj skusenostami ..napr. TNF posobi na embryo toxicky..mnoho potratov je kvoli tomu, mnoho problemov pri uhniezdeni, kde nie je zjavna pricina - proste zvysene TNF posobi tak, ze embryo v prvych stadiach svojho delenia vyluciuje latky podobne nadoru a tnf - je tumor nekrotizujuci faktor a proste si to pomyli s nadorom a moze embryo vypudit..nie je to nic nezvycajne...ja si to vysvetlujem tak, ze v minulosti nebola imunita takto drazdena ako je teraz...vsetko v to co jeme, co dychame obsahuje skodilive latky, latky, hormony, chemia , ktora utoci na imunitu a nasledne ju drazdi, zvysuje, sposobuje nerovnovahu , telo stale s niecim bojuje...cize preto aj tieto prirodzene zabijace sa viac zvysuju...
to iste endokrinolgia..kde bolo tolko stitnej zlazy a chorob..hruza.. 😖
@candour prepac,ale neda mi nereagovat. Myslim,ze su aj take,ktorym to teda pomohlo dost a nachadzaju sa aj v tejto teme
Je pravda,že nie kazdemu liecba zaberie a niekomu aj zaberie a ani tak neotehotnie,ale je veľa takych,ktori vdaka tomu,že existuje tento medicinsky odbor maju deti. Nie ako pred par rokmi,keď sice uz mozno ivf existovalo,ale kopa zien ostali bezdetne,lebo take nieco,ze imunita na spermie a na trofoblast sa neriesilo. Ja by som napriklad tiez mohla skusat ivf do nekonecna,keby sa neprislo nato,ze mam tazku formu bunkovej imunity.
@candour ahoj, nedá mi nereagovať. Iba vďaka zistení diagnózy na repro imunológii som momentálne v 18tt, bola som na 7 vkladoch z IVF a ani ťuk. Až tam mi prišli na niečo, preliečili a hneď sa podarilo, dokonca dvojičky, inak som nemala šancu nikdy otehotnieť. Mrzí ma, že nemáš dobrú skúsenosť, len neviem, či je dobrá cesta negovať iných. To by potom všetky ženy po každom jednom nepodarenom vklade mohli nadávať na CAR, celý systém, proste na všetko.....
@cheeky82 odpoveď poisťovní je pre nás dosť nepochopiteľná, ale jasná, je to pre nich nadštandard :( bohužiaľ
@elenkaba to by ma zaujalo ci cytoktny moze aj iny doktor brat. Lebo ja som tam uz nechala 170 za ne a. 130 za konzultacie. Inac je to biznis ja si vzdy necham poslat mailom ked sa da ale naposledy to neslo tak som za 5 minut pokecu nechala 30 eciek.
@nelly3 vseobecna na zaklade odporucania od imunologicky
@nelly3 aj gynda môže predpísať
dievcata tak mne dnes DrBergendiova.poslala vysledky..Cytokiny sa upravili tak som velmi rada..Ale napisala mi ze mam pokracovat s dexamedom az do ivf a potm aj ak by som bola tehotna do 15 tt..Zda sa mi to dost dlho ze si mam pichat ten dexamed..To sa tak dava aj ked vysledky su uz v norme?Predtym my spominala a pisala ze potom po kontrolnych odberoch da intralipd..a teraz snespominala..tak som jej napisala a ona ze netreba ked mam vysledky uz v norme..Ale tak naco potom ten dexamed?radsej mohla dat ten intralipid nie?Ake mate vy skusenosti?nechcem do toho musrovat ale neviem ci je dobre si to tolko pichat ked su vysledky uz v norme..A este aj po tehotenstve to by som uz teda nechcela..Trocha je to zle ze to vseto sa konzultuje mailom..podla mna lepsie sa da dohodnut osobne.Napisete mi ake mate skusenosti ..ci ste riesili nieco podobne takto?diki
@gagirl to mas preto ze v tehu idú vysledky a hodnoty hore aby ta držala v norme, po potvrdení tehu chod na kontrolu a potom ti da ona ďalší plán kontrol..ja som mala tak. A drzim palceky.. Konecne. 🐰
@majinka81 ja som sa tak tešila na vysadenie medrolu, jáj to bolo radosti, keď napísala, že môžem skončiť 🙂 my sme už v 18tt, drobci mali na poslednej kontrole takú diskotéku, že ich doktor nevedel ani pomerať, tak meral podľa hlavičky 🙂 takže nevieme, čo čakáme 🙂 ale 17.12. idem na 3D sono,tak sa hádam niečo dozvieme 🙂
teším sa z váááás 🙂
@nelly3 ahoj, mne ho predpisoval gyndoš, ale na základe správy z repra 🙂
mne zistili vysoké NK bunky, nič iné a to bola príčina mojich neúspechov. Liečba bola trochu horšia, zdĺhavejšia, keďže napr.po Dexamede sa výsledky zhoršili, potom medrol zabral len veľmi pomaly. Ale nakoniec pomohlo a jedine vďaka Nitre som prvý krát tehotná 🙂
@monka30
Monka dakujem ti krasne.
Nam sa podarilo pi 4 rokoch az po liecbe medrolom a prednison.
Od januara som brala lieky stale sa hodnoty neupravovali az po pol roku liecby.
Je to pre nas zazrak!
Inak teraz v tehu mam posledne vysledky vsetky v norme bez liekov.
Sama doktorka hovori ze imunita sa sprava niekedy prekvapujuco.
Vsetkym vam drzim palce nech sa zadari a liecba zaberie.
@majinka81 Velmi dobre viem o com hovoris 2x som potratila a vzdy medzi 10-11tyzdnom...kazdy dr.tu na Svk tvrdil ze je to len stres a moja hlava...trapila som sa a neskutocne.
Boli mi doporucene zakladne vysetrenia genetika,hemato,endokrinologia cca pol roka dom cakala pokial ich daju dokopy vsetky.
No stale som mala v sebe pocit ze tadialto moja cesta nevedie ze tieto vysetrenia budu vsrtky uplne ze Ok...aj tak bolo moje tusenie sa potvrdilo...
Vsetci ma odhovarali od repro.imuno...aj sa im to na cas podarilo...neskor som si postavila hlavu a zacala som konat sama na vlastnu past som sa objednala do Prahy,kde som sa vela toho dozvedela...no nepredpokladala som,ze budeme mat maximum diagnoz co moze byt....
Takze jedine repro.imuno nam vysla zle....tvorila som protilatky uplne voci vsetkemu+zvysene Nk.bunky i cytokyny...a aby toho nebolo malo este si aj muz tvoril sam voci sebe protilatky-cize sme mali uplnu kompletku,co viac si priat...Dali mi prednison ktory nezaberal a ja som mala k tehu.daleko...vysadila som ho a riesila dalej dovod,preco je to tak.
V marci 2014 som zistila,ze Nitra zacina robit vysetrenia v repro.imuno aj ked nie uplne vsetky riskla som to a zaciatkom aprila 2014 ma aj objednali,vysledky boli skoro presne tovnake ako aj v Prahe protilatky voci vsetkemu u mna +zvysene Nk.bunky i cytokyny....no co ma potesilo jedine sa zmenilo muz si uz netvoril protilatky sam voci sebe...
Nasadili mi liecbu zacala som s prednisonom ktory mi nezaberal,presla som na medrol ktory ucinkom bol uz lepsi no nebol az tak dostatocny aby boli vsetky hodnoty v norme a hlavne v co najkratsom case...Moja lecba medrolom 4mg trvala rok-vysledky boli stale nad normu,davku mi nezvysili,ba kazali ukoncit liecbu,takze jul 2015 bola moja liecba ukoncena...
Teraz som docasne bez liecby....a cakam na zazrak😉☺...
Imunita je hrozna zalezitost....viem to na vlastnej kozi...
@monka30
Ahoj presne ako hovoris.
Ja som mala mikropotraty ze meskala mi ms prsia ma boleli od ovulky a mala som pozitivny test a potom prisla ms.
Stalo sa to viac krat bola som fakt zufala menila som gyndosov lebo mi tvrdili ze si namyslam a vymyslam a ze mam ist na ivf ale ja som vedela ze nieco je zle az tu som sa docitala na konikovi o vysetreniach a hned som sa objednala do medirexu hned som vedela ze vysledky budu zle.
Jedine imunologicka mi verila ze ano mohlo to byt imunitou - nk bunky a cytokiny.
A je jedno ci su zvysene trochu alebo vela musia byt v normalnej hodnote pred otehu.
Mne liecba hned nezabrala tiez.
Kazdopadne ja som na zaciatku mala medrol ale az 12 mg a po mesiaci prednison.
Treba verit ale hlavne treba dobre nastavit liecbu to je zaklad!
Drzim ti velmi palce ste si toho preskakali veru dost.
Ale ked sa da imunita do poriadku otehotnies ako ja a magdus neboj.
Ja mam 34 o babo sme sa snazili od 30.
Imunita je zradna velmi ale co ti mozem odporucit urcite si kup selen zinok ma vela spolocne s imunitou a lymfocytmi.
Lebo lieky to znizia a plus aj vitaminy a aj omega 3 znizuje cytokiny toto vsetko mam od jednej uzasnej zeny co tu pomaha vela babam a musim povedat ze vdaka nej sa nam tiez podarilo otehotniet.

@cheeky82 ahoj ja som sa na to pytala vo vseobecnej poistovni,preco si to musim platit sama.ich odpoved bola ze tieto vysetrenia su nadstandart. Ako keby som si davala robit plastiku,su smiesny. Riziju na nestasti druhych.smutne ale co chceme od poistovni ked doplacame za vsetky lieky a niekore kupujeme v plnej sume. Oni len beru od poistencov peniaze a my ked ich potrebujeme tak povedia ze je to vysetrenie nadstandart 😲 😖