Reprodukčná imunológia
Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?
No na streptokoka som vkladala dvoje atd po 12 kusov dva cykly.Neviem vseobecna brala krv stery a tie je vysli dobre . endokrinolog nic nenasiel len zvyseny testosteron ale to som citala sposobuje medrol teraz na kontrole dokonca vsetko bolo oka. ( k nemu som chodila viackrat podla dc ako to tu uz niekto pisal a nieco dokonca bral znova po hodine nieakyhormon. )Aj orl povedal ze z jeho strany je to oka. Bola som vsak aj pred rokom u drakulovej a ta vtedy nenasla nic brala okolo 7 ampuliek v tedy . to som bola zaroven s imunologiou den po sebe. A teraz vraj po kontrole je vsetko v poriadku. Gynekologicka zo steru zistila ze uz je to oka. U zubara viem ze mam 2x kaz
@zibi ahoj posles mi do IP tvoj mail poslala by som ti moje výsledky..je toho ale hodne a hodne sa aj pomenilo casom ale po nových výsledkoch na repro.imuno chcem ist na KET a chcem sa dokladne pripraviť..citala som tu niekde ze pupalkový olej je zdroj omega 6 kyselín..a ryby olej omega 3 kyselín..aký je medzi tým rozdiel?
Ahojte kočky, asi pred týždňom som sa vás tu pýtala, koľko čakáte na odpoveď od imuologičky z Nitry.. Je normálne, že som jej písala pred 11 dňami, pred týždňom v utorok volala sestričke a stále sa mi neozvali mailom ani telefonicky? 😖 😠
@skaredekacatko ahoj, takze este nepichas dexamed? ja cakam este par dni a pojdem sa asi objednat na kontrolny cytokinov
@ddanaa V utorok mi sestrička povedala, že sa mi ozve. Týždeň prešiel a nič... Picne ma z nich. Už v minulosti som s tým mala problém, že mi na opakované urgencie nezasielala výsledky.. Potom tam volal muž a zrazu výsledky boli hotové.. Nebaví ma to stále niekoho urgovať... Ale idem tam znovu preposlať mail a poobede zase zavolám..
@ddanaa Ja som s nimi mala problém v januári, keď som čakala skoro mesiac na zaslanie výsledkov. Stále ma aj sestrička aj lekárka odbili, že mi to čo najskôr zašlú. Nakoniec volal muž, doktorke slušne vysvetlil, že je od nej neprofesionálne, že nedodržiava stanovené termíny na zaslanie výsledkov, keď pacient termín na vyšetrenie vždy dodrží.. Zrazu som mala všetky výsledky hotové. A teraz ma sestrička nechcela objednať na odbery, kým nebudem mať od lekárky vlastne odkomunikované, aké odbery požadujem. Ale urobila som asi aj ja chybu, mala som sa objednať na konzultáciu, kde by sme si vyjasnili čo potrebujem a hneď by mi možno aj odbery urobili.
@ddanaa este cakam lebo az 14 som objednay na imunologiu tak aby bolo len 5 inekcii.
@skaredekacatko aha...no ja tam asi nabehnem bez objednania buduci tyzden, to bude dva tyzdne po uzivani liekov, ved bergendiova vtedy napisala, ze kontrolny, a ked bude vysoke nabehneme na dexamed
@tinkatinulka omega 6 neber a aj pupalka by sa mala opatrne, sa mi zda, ez teiz zvysuje imunitu a nefivem rpesne ako to je s cytokinmi...jedine veim ze omega 3 - ryby olej ten by mal nk bunky a spol znizovat ...
@tinkatinulka este som chcela napsiat, ze na to, aby si vedela presne , co a ake doplnky su pre teba vhodne, je dobre vediet ktory typ dominanice mas , ci TH1 alebo Th2 pripadne si na tom narovnako
dala som clanok do mojej skupiny,kde o tom pisem ... je to vlemi dolezite, aby sa clovek nenapchaval vecami, ktore mu skodia...a nerobia dobre..je to kazdopadne zaujimave
pposlala som ti moj mail v sprave tak napis
@skaredekacatko skus poprosit aby ti spravili test na dominanciu TH1 a TH2 mylsim ze dzurilova v nitre to robi...videla som to babam vo vysledkoch
mas to divne..lebo podla vysledkov a zvysenia IFN by si mala mat dominanicu TH1 ale nasledne mas o dost zvysene IL4 a to je vysledok dominanice Th2...este musim prestudovat poriadne ..lebo som to len vcera objavila. 😅
mrkni v mojej skupine, kde mam co treba jest a comu sa vyhnut pri dominanicii imunity a tak
@ddanaa Tak už mi konečne doktorka odpísala a aj na odbery som sa sestričke vtierkla ešte tento rok 😀 😀
@cheeky82 Nechcela som ťa vyplašiť, ale z vlastnej skúsenosti som si pre výsledky kontrolných odberov radšej chodila osobne, aby som si radšej všetko s lekárkou odkomunikovala. Proste dostala som termín na konzultáciu a tak sa nestalo, žeby ich nemala hotové. Pritom na výsledky zasielané mailom som fakt dlho čakala 😒
Ahojte, chcela vy som sa spytat vas, co chodite kazdy treti tyzden na infuzie k Dzurillovej, ci je mozne aby mi infuzie predpisala a nemusela pokazde k nej cestovat, kedze niesom z Nitry.
@nike8 Intralipid potrebujes mat so sebou, lebo na klinikach to bezne nemaju. Ale doktorka v Nitre ti ho bez problemov predpise. A staci ti sprava od nej, kde mas napisanu schemu podavania lipidov. Ziadne odporucania odomna nikde nechceli. A mozem sa spytat, aku davku intralipidu ti pichaju a kolko ti to tecie?
@skaredekacatko -ahoj ,prosim ta , neporadis mi kontakt na repro-imuno, potrebovala by som zohnat niekho v Ba. dakujem
@nikolajka2 ako pise nelly imunovital ja tam chodim.
ahojte prosim neviete nahodou niekto ako robia na rep. imuno u Dzurilovej v Nitre? Viem len ze zacinaju 12.1
Ahojte,
v pondelok idem na testy reprodukčnej imunologie do Medirexu. Nasledne mi pani MUDr. Girovska pošle správu, výsledky, Chcem sa opýtať na Vaše skúsennosti, či s pani doktorkou ste sa niektora stretla aj osobne, alebo komunikujute mailom, ako ja.

@skaredekacatko a kolko nevies? a aslo?
z niecoho to ifn, il a tnf je.. nejaky zapal musi byt ..oni mozu tvrdit ze nie ale musi byt
nemas autoimunitne choroby nejake? pripadne zapal stitnej zlazy , hashimoto alebo hypotyreozu? reumu?? alebo nieco co by ti mohlo sposobovat zvysenie cytokinov?
z paxe vsak je uz zname, ze je to vacsinou bakteria
azdy druh cytokinov na nieoc sluzi a obranuje organizmus proti bud virusu albo bakterii a neveri, ze by sa imunita aktivovala len tak...
co vsetko ti robili? je to nieco na co este bud enprisli alebo tne streptokok..to treba preliecit a ist po prelieceni na kontrolu
ked nezabral medro, dexamed treba skusit liek prvej volby a on zabera vacsinou a to je prednison....