icon

Reprodukčná imunológia

lev1
15. okt 2012

Absolvovali ste v Bratislave reprodukčnú imunológiu, alebo aj iné imunologické testy, ktoré majú vplyv na plodnosť? Ak áno, tak prosím kde? Robili Vám nejaký súbor imunologických testov, alebo testy závisia od konkrétnej diagnózy páru? Aké máte skúsenosti s imunologickými testami v Tkaninovej Banke v Košiciach? Kde na Slovensku je možné absolvovať reprodukčné imunologické testy?

cheeky82
11. dec 2015

@katka17044 Ahoj. Mne povedali ze robia do 17/12. Som ale prekvapená ze začínajú až tak neskoro v jamuari

katka17044
11. dec 2015

@cheeky82 aha tak to veru dost.

tinkatinulka
12. dec 2015

@jane107 ahoj môžem sa spýtať ako si sa dostala ku Girovskej? Ešte je na materskej.. Objednala si sa na recepcii?

diska
12. dec 2015

@jane107 ahoj,osobne nie ale komunikovali sme emailom a naozaj bola velmi ochotna a snazila sa pomoct.

jane107
12. dec 2015

@diska
ahoj, ja som tiež doteraz s ňou komunikovala len mailom. Chcela som, či nemá nejaké dni aj v Medirexe.

jane107
12. dec 2015

@tinkatinulka Ahoj, kontaktovala som sa s ňou na základe odporúčaní na MK ešte pred cca 2 rokmi mailom. a teraz som ju opať oslovila kvoli zopakovaniu testov a ona ma nasmerovala na pani Tibensku v Medirexe.Ale osobne som myslela, že ordinuje v Pezinku. Možno sa mýlim..

diska
13. dec 2015

@jane107 ahoj,to neviem ale asi nema,lebo aj ja som chodila k Tibenskej na odbery a ona to potom emailm reiesila,ale ked tak jej napis a opytaj sa ci nehodou sa neda aj osobne.

thea77
13. dec 2015

Ahojte kocky. Poradi mi niektora...kde zacat s vysetreniami? Mam za sebou 5 tehotenstiev, druhe v poradi vyslo ako jedine a ma 10 rokov 🙂 bambulka...ostatne sa nevydarili, vzdy do 9TT (prve len zltkovy vak, druhe krvacanie, dalsie dve MA). Mam Rh negativ, muz pozitiv...vzdy mi pichli protilatky, genetiku nam robili na Kramaroch 2.5 r dozadu...ako par sme OK, hematologia...nic vazne... len ja uz som nestastna a citim sa neschopna donosit dieta 😕 neviem kam este ist a co viac urobit,aby to aspon este raz vyslo uspesne a vek nepusti 😕

monka30
13. dec 2015

@thea77 skus si poriesit endikrinologiu a co sa tyka castych potratov skus Reprodukcnu imunologiu Nitra centrum Dzurilla.Vysetruju oboch partnerov ako jedine centrum na SVK,potom je este repro.imuno Medirex Ba a Imunovital Ba no tu vysetruju len zenu.
Nitra roby najviac vysetreni,ale je to aj cenovo narocne cca 250€,no stoji to za to...

thea77
13. dec 2015

@monka30 Dakujem krasne, hlavne aby nam to pomohlo....liecitel mi teraz naposledy pomohol otehotniet skoro na prvy pokus..ale zrejme treba aj lieky, aby sa drobatko udrzalo...este raz dakujem.

zibi
15. dec 2015

baby , pridavam zoznam odcerpanych vitaminov a mineralov pri brani kortikoidov, hormonov , aspirinu a antibiotik
Steroidné hormóny: kortizón, prednizón, atď. Áno, Žiadny Vaše pravidelné užívanie niektorých steroidných liekov je spojená s vyčerpaním týchto živín:
kyselina listová
vitamín D
zinok
magnézium
vitamín C
vápnik
6. Aspirín artritídy, alebo z iných dôvodov (alebo iných nesteroidných protizápalových liečiv: ibuprofén, naproxén, atď. Áno, Žiadny Vaše pravidelné užívanie nesteroidných protizápalových liekov je spojená s vyčerpaním týchto živín:
kyselina listová
vitamín C
vitamín K
železo

niekomu daju k kortikoididom aj lieky na zaludok aby nebol prekysleny a nasledne nieomu pred ivf daju antiku pripadne ju berie ako sucast liecby
. Antacidá: Maalox, Tums, Mylanta, Rolaids, Diovol, atď Áno, Žiadny Vaše pravidelné užívanie drog antacidových je spojená s vyčerpaním týchto živín:
vitamín A
vitamín B 1
kyselina listová
vitamín B 12
chróm
železo
8. Perorálnej antikoncepcie Áno, Žiadny Vaše pravidelné užívanie hormonálnej antikoncepcie drog je spojená s vyčerpaním týchto živín:
beta-karotén
vitamín B 1
vitamín B 6
kyselina listová
vitamín B 12
biotín
kyselina pantoténová
vitamín C
magnézium
zinok
Estrogén náhradné drogy Áno, Žiadny Vaše pravidelné používanie estrogénovej terapie je spojená s vyčerpaním týchto živín:
vitamín B 1
vitamín B 2
kyselina listová
vitamín B 12
biotín
kyselina pantoténová
vitamín C
magnézium
zinok

ddanaa
15. dec 2015

@jane107 ahoj to ides normalne na galvaniho priamo do medirecu alebo kam??

evadek
15. dec 2015

ako dlho sa moze pichat dexamed?..neviete?dakujem

thea77
15. dec 2015

Dnes velke sklamanie...v Nitre pre nas nemaju vyhovujuci termin v Dzurilla centre...a v Blave chcu odporucanie z CAR...ktore nemame, lebo tam nechodime...a neda sa to ani ako samoplatca vybavit bez vymenneho listocku 😕

janinuska
15. dec 2015

@thea77 Pokial si bola v Imunovitale v Bratislave, tak tam odo mna žiadne doporučenie z CAR nepotrebovali, len doporučenie, vymenny listok od gynekologa, ktory mi ho normalne dal, som si ho vypytala, z dovodu, že 6 rokov nemožem otehotniet a chcem si dat toto vyšetrenie spravit. My do žiadneho CAR nechodime, chcem si dat porobit vyšetrenia a chceme sa snažit o dietatko normalnou cestou. Boli sme v CAR, ale ma sklamali, nikto nehladal pričinu neplodnosti a hned mi ponukli umele oplodnenie.

nelly3
15. dec 2015

@thea77
zaujimave lebo ako pise @janinuska ani odo mna nic nechceli, dokonca ani od gynekologa, mozno nieco nove zaviedli, ja som tam bola zaciatkom roka 2015 hmm 😕

thea77
15. dec 2015

@janinuska
@nelly3 tak to je naozaj cudne...toto mi napisali dnes mailom..citujem

Dobrý deň p. Horváthová.
Na vyšetrenie u nás je potrebné odporúčanie z reprodukčného centra. Ak ho máte, môžete sa u nás dať  vyšetriť.

Tak teraz fakt nerozumiem...ci zmenili podmienky ci co...v pondelok budeme na Slovensku...tak tam zavolam...pre istotu a zajtra napisem este jeden mail...

sabuska26
15. dec 2015

ahojte kocky..prosim vas ako sa dostanem do toho imunologickeho centra???
musim mat odporucanie z centra??
lebo ja mam diabetes ,,LADA " co je autoimunna cukrovka a v gyn-fine to vobec neriesia ci to moze byt problem.mam za sebou 1IVF ale zial neuspesne
mam PCO,Endometriozu,slabu hemolizu-rozpadavanie cervenych krviniek a anemiu-chudokrvnost.
myslim ze ten diabetes moze za toto vsetko. dakujem vam krasne za pomoc.

kominar
15. dec 2015

@sabuska26
Ahoj do imunologického centra môže dať gynekológ, obvodný lekár, centrum asistovanej reprodukcie .
Ja som na základe niekoľkých žiadostí o imuno...postupovala som v poradí ako som písala a vyhoveli mojej žiadosti až gyn fiv povedali keď už máte 7 neúspešných IVF tak vám dám odporučenie . Bola som Imunovital Bratislava a tam mi povedali že také hodnoty má málokto som zdravá .Ja som čakala že mi pomôžu k nášmu dieťatku načo som zdravá keď nie som tehulka .Ja mám Amh 0,23 to mi zmerali v gyn five za 15€ . Veľa dievčatám imuno... pomohla .

elenkaba
16. dec 2015

@thea77 ani odo mna do Imnunovitalu nechceli odporucaci listok, mimochodom ja som mala odporuc. listok od mojho gynekologa a nie z CAR, a povedali mi ze si ho mam nechat, ze oni ho nepotrebuju a bola som tam 1x na vyz. v juli 2014. Takze mozno len na recepcii nevedia.

elenkaba
16. dec 2015

pardon checla som napisat v juli 2015

thea77
16. dec 2015

@elenkaba dakujem Elenka. Ja som to tu vecer citala aj od dievcat...hned som im pisala mail...ze teda ci to musi byt a zatial cakam na odpoved. Tak dufam, ze nas potesia.

michelitta
16. dec 2015

@zibi ahoj si zlatá ze sa tak staras.Takze fakt staci jamieson prenatal,kysel.listova a.rybi olej?Inak teraz som.dobrala.rybi olej Jamieson dali mi ho zadarmo.v.lekarni mal expiraciu do konca.novembra a uz sa.neda na Slovensku zohnat.Preco vsetko dobre prestanu vyrábať alebo dovazat? Vies mi Zibi prosim poradit nejaky iny olej?Ten Jamieson bol fakt super aj vyborne chutil..Alebo nestaci jest jedneho tuniaka al nature denne?😀

jane107
16. dec 2015

@ddanaa Ahoj, bola som priamo tam, ale u pani Dr. Tibenskej som si predtým dohodla termín po dohode s pani MUDr. Girovskou /s oboma som komunikovala mailom/.

janinuska
16. dec 2015

@sabuska26 Určite to može cukrovka ovplyvnovat, inak všetky autoimunitne ochorenia ovplyvnuju plodnost. Celiakia, štitna žlaza, Ja mam autoimunitne ochorenie štitnej žlazy, tiež to v Gyn-Fiv nikto neriešil, či to može byt problem. Mam za sebou 2xIUI-neuspešne. Vieš oni robia len umele oplodnenia a pričinu neplodnosti nehladaju. Je dobre si dat porobit všetky vyšetrenia, imunologia, genetika, hematologia ak by bol tam problem mohla by si ivf podstupovat aj 10 krat a nikdy by to nevyšlo.

janinuska
16. dec 2015

@kominar Ved aj ja verim, že v Imunovitale mi pomožu, ked povedia, že som uplne zdrava, tak už potom neviem, ale nevzdam sa. Dam si porobit genetiku a hematologiu. Skus si dat porobit aj tieto vyšetrenia, aj tam može byt problem.

zibi
16. dec 2015

@michelitta ahoj..dufam ze to nebudu brat ako reklamu 😀 po novom teda 😉 ja uzivam dlhodobo tento http://www.finclub.sk/fin-epamarcaps-strong/
je ale dost drahy tak neviem .ale je to prirodna firma, tak mozno pomoze ....
ale na nete podla mna zozenies este , je dopredaj tak si kup viac
napr. tu maju tento co ma teiz 1000 mg
http://www.mojalekaren.sk/jamieson-omega-3-sele...
a je lacnejsi ako z fincubu a mas 200 kapsul
mysls ten ryby olej a ktory jamieson prestal vyrabat? ten citronovy??

jamieson prenatal super, ked tak su kup aj ten s epa a dha,
kyselinu listovu uz mylsim ze ani netreba ked bude v prenatal
ale acidum folicum ti vie predpisat aj tvoj obvodak, gyndos
ako si na tom s vitaminom D3?
a vysledky ake mas teraz ?

zibi
16. dec 2015

@sabuska26 treba poriesit tu endometriozu, lebo ked su velke zrasty nemusi sa babo uchytit
si mrkni v mojej skupine , mam rozne clanky aj ohladom endometiozy a co je dobre na nu
plus ako si na tom s dečkom? aj vitamin D3 reguluje PCO a nasledne aj diabetes..
zelezo treba doplnit..moze casto za ovulacnu neplodnost a problemy s otehotnenim
imunologiu si sprav to je zaklad
plus si sprav aj hematologiu do istotu ked nemas
ako si na tom s inzulinovou rezistenciou? teda ked mas cukrovku mas tu rezsitenciu tiez zistenu? spsobuje neplodnost tiez ...

zibi
16. dec 2015

@thea77 a skusala si medirex tibensku? nechcu vymenny listok

thea77
16. dec 2015

@zibi neskusala..ak vies/mozes/mas chut...napis mi prosim do spravy...ako kde co...ja som nasla len dzurilla centrum v nitre a imunovital v Blave...inde to mame daleko, kedze zijeme mimo Sk a vzdy prideme len na par dni...dakujem ti. papa