Reprofit Brno
Ahojte dievčatá,
som po I. IVF, mali sme z neho 2 embrya a oba vklady boli neúspešné, embryo sa ani neuchytilo.
Chodili sme do Helios Martin.
Rozmýšľam nad zmenou centra a veľmi sa mi pozdáva Reprofit Brno, lebo má dobré referencie.
Máte niekto dobrú skúsenosť? A ktorého doktora by ste odporučili? Je možné sa hneď na prvú konzultáciu objednať ku konkrétnemu doktorovi?
Ďakujem krásne za všetky Vaše odpovede a postrehy.
@janie7 ja som bola 2x na IVF v Reprofit Bratislava. Ale liecbu cez darcovske vajicka robia len v Brne, tam mi sono robila nejaka pani doktorka, nepamatam si meno a vklad mi robil Dr. Bagocsi, ktory je z Reprofit Bratislava.
Teraz cakam na menstruaciu a chcela by som vo februari dalsi vklad, ale strasne sa bojim. Strasne vela nadeji som vkladala do toho darovaneho embrya a aj tak z toho nic nebolo.
Ja uz neviem, ci je to vekom, alebo cim ☹
Lebo vsetko je super, vysledky su super, sliznica je super, embyro bolo super, rozplyvali sa nad nim bohovsky a bum ... nic z toho.
@baba07 Jaaj, takto máš ty ten Reprofit. Nám tiež Dr. Koukal, navrhoval na prvej konzultácii darované vajíčka kvôli môjmu veku, no keď potom videl môj HP a AMH že 4,20, po sone sa usmial a zahlásil, ideme do toho s vlastnými vajíčkami, ale s genetikou embryjí. A ľudskejší prístup ako pri ňom a celkovo na tej klinike som ešte nezažila. Len sme tam bez prestávok dva roky a moc sme sa teda nepohli, len sme zistili, že na liečbu reagujem veľmi dobre a rýchlo, mám úžasnú sliznicu, no genetika embryjí dopadla na houby a po dvoch vkladoch bol “najväčší úspech” vklad prvého embrya s hcg 0,25. Druhé darované embryo, čistá 0. Čiže v podstate oba vklady nič. A 3 roky v čudu. Ale každopádne veľmi ťažko sa mi bude od nich odchádzať, prvé IVF by som pri inom lekárovi psychicky ani nedala, on je neskutočný balzam na dušu, no Dr. Machač zrušil všetky jeho ďalšie navrhované riešenia, že čo ďalej, ale aj vysvetlil prečo, online konzultácia s ním ako s nieakým kamarátom keby som hovorila, prehodil sa z češtiny do slovenčiny a že sa na nás teší v Olomouci. Ale ja ti neviem, on je ako naspeedovaná veverička, úplný opak Koukala, preto chcem skúsiť ešte Otevřela. No chcem aby mi do ďalšieho KETu spravili ešte ďalšie vyšetrenia, lebo evidentne mám niečo v sebe, čo bráni uhniezdeniu embryjok.
A nemyslím, že je to vekom pokiaľ máš kvalitné embryjko a zdravú sliznicu, vidíš Beňovú, mne Dr. Machač povedal, že v mojom prípade je to lotéria, keď zatiaľ nikto nenašiel väčší dôvod, prečo sa to nepodarilo. Ale tak samozrejme pri tej konzultácii som mu kopec veci zabudla povedať, lebo ma vkuse prerušoval a šaškoval ☺️
U nás to išlo všetko rýchlo - január 2022 bolo 1. IVF v Helios Martin, z neho boli dve embrya. Prvy vklad februar, neuchytilo sa, druhy vklad v marci, neuchytilo sa. Ci to bolo biochemicke netusim, testovala som az okolo 14. teho dna a test bol snehovobiely. Potom konzultacia v Reprofit BA v maji, v juni uz bolo 2. IVF, z ktoreho bolo 0 embyri. Bol to pre mna sok, uz som to chcela vzdat, ale Dr. Bagocsi ma ukecal este na 3. IVF s dlhym protokolom. Takze v septembri bolo 3. IVF, z neho bolo taktiez 0 embryi. V novembri sme zacali teda riesit to darovane vajicko a uz v januari som mali prvy vklad s darovanym vajickom. Teraz som testovala skor, aj som nasla druhu ciarku na teste, ta ale nesilnela, ale naopak slabla, tak som tušila, že je zle.
Ja mám rada, ked je lekar kamarát, ale keď už je toho too much, tak mi to ide trochu na nervy 🙂
Tak neviem. Idem pisať do Blavy, že krv bola negatívna a som zvedavá, že čo so mnou vymyslia.
Nie si potom zmätená, keď to konzultuješ s viacerými lekármi? Lebo ja by som v tom mala asi hokej. Ja mám pocit, že každý povie inak, či sa mýlim?
@baba07 Aj u nás to išlo veľmi rýchlo, v 2020 som začala stimulovať, reakcia taká rýchla že mi Dr. Koukal nerobil ani druhé sono, išli sme rovno do punkcie, tam som sa stihla platonicky zamilovať do anesteziológa, dodnes sa na tom príbehu zabáva môj Dr. a koordinátorka. A vieš môj Dr. mi maximálne vyhovuje, dokonca si raz aj skrátil dovolenku kvôli mne. Veľmi na ňom lipnem.
No veď toto, že Dr. Machač je presne ako Dr. Marcel Štelcl, oni sú povahovo rovnakí a majú aj podobné názory, obaja bývalí Reprofiťáci, čiže je to pre mňa rozdiel o 180 stupňov, čiže bude to aj šoková terapia s ním priamo na klinike. A preto chcem ešte skúsiť Otevřela. A zatiaľ v tom ešte nemám guľáš, uvidím čo bude v marci.
U mňa to bolo podobne ako u teba po prvom KETe, test z moču som nerobila, bála som sa, prvých 10 dní tehu príznaky ako z učebnice, na 11 dpt všetko opadlo a bolo po radosti😕
A aké vyšetrenia máš porobené?
@janie7 ja presne rovnako, pri druhom a treťom vklade som dostala na siedmy den tehotenske priznaky, pri druhom vklade opadli na 10ty deň a pri treťom tuším asi na 11ty deň. Tiež bolo po radosti.
Po prvom vklade som dostala kovid, takže tam sa mi to nejako ťažko hodnotí, lebo mi bolo zle. Neviem, či z tehotenstva či z kovidu 🙂
Vyšetrenia nemám porobené žiadne, oni nás berú, že sme zdraví, lebo ja som už dvakrát rodila a otehotnela som 2x prirodzene úplne bez problémov.
Ale strašne chcem ešte jedno bábätko, preto túto celú záležitosť podstupujeme. Aj keď nie každý to chápe. Teda nik to nechápe 🙂
@baba07 Dobree, ako sme podobné😉
Ale aspoň hormonálny profil ti robili,či? No pri vlastných vajíčkach by sa v našom veku mala robiť aj genetika embryjí, sa divím, že ti to v Reprofite nenavrhli.
A ja ťa úplne chápem, najmä keď ste z väčšej rodiny, že by to chcelo ešte ďalšiu posilu do rodiny. 😉
Ja som fakt zvedavá kedy a na ktorej klinike pôjdeme do ďalšieho KETu, no verím, že bude tento rok pre nás úspešný🙏🏻🍀
@janie7 hormonalny profil mi robili, ten bol ok. Genetiku embryi mi v Reprofite navrhli, ale kedze ani jedno embryo nedozilo do 5teho dna, nedala sa vykonat.
V Heliose Martin mi genetiku aj navrhli aj nenavrhli, take to tam bolo divne, a ja som vtedy netusila, co ta genetika embryi vlastne je, na co je dobra, tak som ju nechcela. Takze mi vlastne v Heliose vkladali embrya, ktore neboli geneticky vysetrene, takze tazko povedat, aka bola ich kvalita.
Tak potom napis, ako si sa rozhodla. 😍 Ja pojdem asi vo februari na dalsi KET, tak drz palce. 🙏
@zorkahorka ahoj, akého lekára by si mi prosím Ťa v Brne odporučila? Dakujem
@sussah ahoj, k akému lekárovi chodíte prosím?
@renata8431 boli sme.u dr Vrana pri prvej dcerke a vklad dr.Frank. Druhy vklad bol u dr. Frank. Zial prestalo sa vyvijat v 8 tyzdni. Hcg pomaly stupalo.
@renata8431 neviem ti odporucit.viem,ze tam je nejaky lekar,ktoreho casto zeny spominaju.nas mala mladucka lekarka.vyberali sme si podla sympatií na fotke tusim 🤔
@baba07 Mrkni si hodnoty štítky a prolaktínu či ich nemáš hraničné aj keď sú v norme. A spýtaj sa či by nebolo vhodné zobrať aj progesteron z krvi. Mne to odporučil v rámci druhého KETu Koukal.
No a s tou genetikou embryjí sme mohli mať obe rovnaký problém, lebo my sme vkladali síce morfologicky najkvalitnejšie, ale bez genetiky. Vtedy ešte nemali proklientské služby v rámci genetiky, čiže sa nedali posielať na vyšetrenie po jednom😕
A jasné, že budem držať palčáky, kľudne pisni aj IP. Ja sa chcem popýtať Otevřela tie isté otázky čo Machača, teda verím, že on nebude ako naspeedovaná veverička ako Machač.
A už máš protokol kedy začínaš brat Estrofem či pôjdeš najskôr na UTZ?
@zorkahorka Dakujem, už sme sa objednali k Dr. Otevrelovi. O mesiac mame konzultáciu.
@renata8431 drzim palce
@amina15 Ahojky, áno bola 2 krát, ale každý lekár sa k tomu stavia ináč, Dr. Macháč a Dr. Marcel Štelcl sú proti tomu: Štelcl hovorí, že na repro-imuno nechoďte tam Vám zistia aj to čo nemáte a v podstate Dr. Macháč mi tiež potvrdil, že je toho istého názoru a že je veľký rozdiel medzi NK bunkami a uNK bunkami. Môj Dr. si zase na repro-imuno zakladá🤷🏻♀️ Vieš ale u mňa dlhé roky ani ťuk, tak si nemyslím, že to bude imunitného charakteru, preto som veľmi zvedavá čo na toto všetko povie Dr. Otevřel.
A aj mne pichali infúzie a efekt bol taký, že NK bunky sa ešte viac zvýšili😕
A srdečná gratulácia k tehuľkovaniu☺️😘👏🍀🥳
@janie7 Lebo ja som chodila najprv do Ba Repromedica a tam dr.tiež tam tvrdil,že netreba .4roky som sem chodlia veľa vkladov a nič už povedali ,že my spolu s manželom nebudeme mať dieťa.Potom sme išli do Brna .Dr .Vránovi som chodila a povedal,že treba vyšetriť aj immunológi a práve tam som mala problém.1xsa uchytilo ale bez akcia srdce a 2xho mám dcérku.Držím ti palce,treba veriť ,raz sa ti podarí🙏aj ja som už skoro vzdala,že to už nezvládam ale teraz už som rada dcérka má 4roky a teraz zase idem do toho aby mala súrodenca.🤗
Ahojte,chodime do Reprofit Brno a Dr.Otevrel mi odporuba v jednom cykle brat testosteronovy gel a estrogen a stimulaciu urobit az v dalsom cykle.Mali ste takyto protokol niektora?Bude to moje 5.ivf.Dakujem.
@zorkahorka Dakujeme🙏
Dievčence, neviete prosím poradiť, ordinuje Dr. Machač už iba v Olomouci alebo zbehne ešte aj do Brna?
Ahojte baby. Tak sa pripojim aj ja k Vam s nasou skusenostou. Od zaciatku ako sme zacali riesit IVF sme sa rozhodli pre Brno a prave pre Reprofit. Na SVK kliniky sme citali same zle recenzie. Takze vyhralo Brno. Objednala som nas cez internet a nas lekar od zaciatku je MUDr. Otevrel. Je vidiet ze pan doktor ma skusenosti a je naozaj dobry. Pri 1 IVF sme ho mali vpodstate stale, okrem sona a punkcie. Tu mi robili vzdy iny doktori. Taktiez sa mi zdali byt fajn a skuseni. Prve IVF boli 3 vajíčka z toho 2 embrya bez genetiky ale vychvalene do nebies ze vraj su kvalitne lebo su krasne. Nasledne oba vklady z 1 IVF robil MUDr. Otevrel. Prvy vklad uspesny, ale vyvoj sa zastavil v 8 tyzdni. 2 vklad ani nevysiel. Vobec som nezostala tehotna. Ja mam nizke AMH a dnes uz 34 rokov, partner ma 35 a ma katastrofálny spermiogram. Od zaciatku nas Otevrel ubezpečoval ze deti z nasej urody mat budeme. Takze sme nestracali nadej a isli sme dalej. Otevrel so mnou tiez komunikoval cez mail 2 IVF ale kdze sme ho riesili uz v decembri 2022 a cez sviatky mali dovolenky tak sme sa dohodli ze najskor az v januari sa do toho pustime. Medzicasom mi dosla schvalena ziadost, isla som na endokrinologiu, imunologiu, dalsiu genetiku, ale teraz len statnu (prvú genetiku ktoru sme si dali robit, bola v Reprogene v Ba kvoli mojmu nizkemu AMH a vtedy priatelovi zistili ze ma strasny spermiogram) a este ma teraz v marci caka hematologia. Cely cas ako sme absolvovali 2 IVF sme uz Otevrela nevideli, len akurat tak na chodbe a ani pri poslednej konzultacii pred OPU s nami nic neriesil, ale bol tam MUDr. Frank. Tiez fajn doktor a vyslovene nam ofporucil aj genetiku kedze uz budem mat aj vsetky ostatne vysetrenia aby sme zas nestracali cas kedze ten sa mi krati. V piatok som absolvovala 2 odber. Mame 4 vajicka z toho vsetky oplodnene a zatial to je tak ze dve su na dobrej ceste a 2 zatial neviem, uvidime. My sme s priatelom boli velmi sklamaní ze nas Otevrel ani raz neriesil. Ako nenapadlo ma ze si ho mozem vyslovene vyziadat, ale brali sme to tak, ze ked je nas lekar, tak aspon sa mohol s nami stretnut aspon raz. Dufam teda ze aspon vkald mi bude robit on. Dokonca na zaciatku januara som mu posielala vysledky z endokrinológie na mail a dodnes mi na to neodpisal a ani vysledky nevytlacil a nezalozil do zlozky, kedze uz beriem aj Euthyrox kvoli stitnej. Teda on to tlacit nemusel, ale vzdy mail preposlal sestricke ktora to urobila. Jednoducho mi to doslo ze ma uplne odignotoval.
Este som ale zabudla, ze sme uplne na zaciatku mali aj IUI a to mi tiez robil Otevrel a aj tusim vtedy mi robil aj sono. Ako sme tam spokojni ale toto nas trosku sklamalo. Za tie prachy sme si mysleli ze nas aspon obcas bude riesit doktor ktoreho sme mali od zaciatku.
@kvietocek89 mňa stále riešil niekto iný. Ako na vážne konzultácie som sa dohodla s pani doktorkou Tokareva ku ktorej chodím a veľmi ju chválim 🙂 je dobrá, všetko povysvetluje keď nerozumiem až kým neporozumiem. Na sone som mala vždy inú sestričku aj lekára, ale tam sú podľa mňa všetci odborníci. Je to tak aspoň u mňa, že poradia vždy ked potrebujem a v pohode aj na recepcii sa dalo všetko dohodnúť. Mám vlastne skúsenosti so súkromnou klinikou tu na SR a ta komunikácia sa nedá porovnať. Kľudne sa v maily dohodni s pánom doktorom Otevrelom že chceš s nim prebrať veci od odborných lekárov a hotovo. Určite ta nepošle kade ľahšie.
@sasi0206 ja rozumiem ze tam nechodime len my, ale doslo nam divne ze naozaj za cely cyklu sme ho ani raz nevideli. Na ostatnych doktorov nemozem nic zle povedat boli zlati a aj sestricky mile a taktiez zlate. Na prvom sone sme ale mali takeho mladeho doktora, bol nizsi a taky chuducky ten sa nam trosku nepozdaval, nevedel sa vymacknut a stale sa dvihal zo stolicky a vzdy sme ho zastaili ked sme sa nieco opytali. Neviem ci mal naponahlo ci ako. Ale dosiel nam ze sa u nechce velmi odpovedat na otazky. Ale uz ostatni doktori boli fakt ok. Ako mozno dalsi cyklus to uz bude ine. Akurat som kukala embrya zo 4 uz mame len 2. A to je dnes len 3 den. Dufam ze to zvladnu obe do konca. Prvy cyklus este 3 den sa vyvíjali vsetky. Uz ma chyta panika 😥😢

@baba07 Ahoj, no jedine cez vyšetrenia hľadať príčinu, lebo pri mne sú to zatiaľ len také čiastkové úvahy, ale konkrétne okrem veku a aj keď síce bohatej zásoby vajíčok, ale nekvalitných, nikto nevie bližšie určiť kde je príčina.😕 U teba to bolo aspoň biochemko, u mňa ani ťuk😕
Som zvedavá ešte na online konzultáciu s Otevřelom a v marci ideme za Dr. Machačom, následne sa rozhodneme ku komu prejdeme, lebo s mojim Dr. sme si neskutočne sadli, veľmi je zlatý, no mám taký pocit, že Machač ho berie ako takého light doktora.