icon

Reprofit Brno

ywonnee
6. jún 2023

Ahojte, neviem tu nájsť tie veľké diskusie o tom, ale prišli mi papiere pre poisťovňu a síce viem čo ma čaká, ale o cene sme sa nebavili, dr nám vravela, že nastaví liečbu tak, aby to nebolo finančne náročne. V papieroch je približná suma a ja som skoro dostala infarkt. Neviem či sú v tom aj lieky. Čo som čítala v skupinách a mali asi aj vážnejšie problémy, nemali navrhnutú genetiku embrii a ich celkove výsledné sivý so všetkým boli nižšie. Mame doktorku ktorú nám vybrali, nikdy nevidím tu o nej zmienku, tak som teraz dostala strach, lebo to je suma už na dno našej rezervy. Už možno aj cez dno. Chcem len upokojiť, že či tá brutálne drahá genetika je fakt tak dolezita. Lebo to je fakt suma ktorú nemôžem dovoliť minút z rozpočtu a už vôbec nie sa zadlžiť. Inak doktorku mám Renatu simonato Krajčovičovú. Akože je milá, veľa nám vysvetlila, ale čo som čítala od žien mali vážnejšie problémy a bez genetiky mali úspech.

mirinduska
7. jún 2023

@ywonnee ahoj, nas to vyslo 4200€ bez genetiky a poistovna nam vratila 1460€ ( ale mala som 29 vajicok,z toho 21 zrele a vsetky sme dali oplodnit icsi+macs. Zostalo nam 9 embryi a prvy vklad hned vysiel). V tej cene mas zahrnute vsetko,ale je to len orientacna cena. Moze byt nizsia alebo vyssia. Nevies kolko budes mat vajicok,kolko sa oplodni,kolko ich zostane do 5-6 dna kultivacie a atd. Mozes si dat genetiku a ani nemusis. Alebo mozes dat na genetiku 1-2 embrya a ostatne nie. Ty nevies kolko embryii budes mat. A dovod genetiky? Ake mate problemy?

ywonnee
autor
7. jún 2023

@mirinduska ďakujem za odpoveď, no u nás prebehlo už IVF neúspešne a ledva jedno vajíčko a aj to 3den ET druhé IVF nič. Ja už deti mám u mna je to predčasná menopauza a muž mal zdravotne problémy v minulosti ( onko a štítna žľaza) niekedy ma spermiogram ukážkový a teraz ho mal zas slabší. Mám za sebou 2 spontánne potraty. Zbytok nič v papieroch čo by bolo zle. Reproimunologia vyšla že mám nedostatok Vitamínu D a znížené CD3 a CD4 doktorka tvrdí že keď som 2x potratila a mám vek, že to odporúča. Len ma zaujíma či v tej sume, keď posielajú pre poisťovňu, sú už aj lieky. A tu genetiku, čítam už asi 2 dni sú na ňu rôzne názory aj od žien aj od odborníkov.

andrea_r016
7. jún 2023

Ahoj, nás ivf vyšlo cez 6000e s genetikou embryí a to nerátam náklady na cesty tam ....v tej sume sú lieky, kontroly a odber, prvý vklad ....popravde tá suma môže byť vyššia a nižšia...všetko záleží od toho ako budeš na liečbu reagovať....mňa vyšli lieky na cca 50000 CZK...čo je dosť ale v tvojom prípade to tak nemusí byť...môže to byť menej....genetiku do ceny nedávajú, keďže tu ti poisťovňa nepreplatí....genetika je nad rámec sumy....môžeš si ju dať a nemusíš.....my sme mali 8 vajíčok a z toho vznikli 4 embrya a na genetiku sme poslali 3 kusy a jedno mi vložili bez genetiky..všetky sa nám vrátilo po genetike a 2 su úplne zdravé a 1 má nejakú mozaiku s genetickou chybou....rozhodne pôjdeme ešte po tie embryjka aby naše zlatíčko málo súrodencov ..zachvilu vďaka reprofitu rodím cca za 2 týždne ❤️

ywonnee
autor
7. jún 2023

@mirinduska ešte som nenapisala mám 39 takze posledný pokus pre mna.

ywonnee
autor
7. jún 2023

@andrea_r016 ahoj to by bola pre nás už likvidačná suma. To nejde. Počítali sme, že to bude stat pár tisíc, ale nie toľko. Ešte mám otázku, koľkokrát ste tam boli? Či len konzultácia, pre nastavenie liečby a spolupracovali s vašim Gyn. A potom len vyber a vklad? Lebo bývame cca 500km od Brna chodiť každý druhý deň to ani fyzicky nezvládnem

andrea_r016
7. jún 2023

@ywonnee ja ti poviem z vlastnej skúsenosti, že na ivf sa nesnaž šetriť....lebo ťa to dobehne....ja verím, nie každý má finančné prostriedky na to a aj pre náš to bola riadna palka, ale stálo to za to 🙂 no boli sme konzultácia, lieky, 1. Kontrola, 2. Kontrola, 3. Kontrola, opu a vklad....na krv som šla ku svojej gynekologičke....my sme z Martina a to máš cca 500km tam aj nazad ....cestovali sme 4 hodiny tam a 4 nazad ....na kontroly sa dalo chodiť aj do Bratislavy ale ja som chodila do Brna a bola som spokojná

ywonnee
autor
7. jún 2023

@andrea_r016 no my sme zo Svidníka a u nás to je asi raz toľko viac, aj teraz sme museli prísť na noc a to, ak by sme aj teda dali do kopy, muž nemôže toľko z prace. Asi to vzdám. Už som z toho unavená

jj298
7. jún 2023

@ywonnee preco neskusite olomouc?

e1i
7. jún 2023

@ywonnee
@andrea_r016 nie vzdy v tej sume su aj lieky. Ja som napr nemala a vyberala som zvlast v lekarni

ywonnee
autor
7. jún 2023

@jj298 aký je v tom rozdiel? Naviac nás už tlači čas.

jj298
7. jún 2023

@ywonnee no minus 100km na zaciatok. My sme chodili do brna ale po ivf sme sa nedostali, potom sme presli do olomouca. Viem ze je to individualne ale ked nam davali odhad ceny v brne a v olomouci tak v brne to bolo ooocela drahsie. Ale hovorim bol to odhad pred zacatim liecby.

ywonnee
autor
7. jún 2023

@jj298 no a keď už mám žiadosť doma pre poisťovňu, môžem prestúpiť do Olomouca?

jj298
7. jún 2023

@ywonnee fu, to neviem. Ja som si tu ziadost v brne ani nepodala. Aj kvoli cene.

andrea_r016
7. jún 2023

@ywonnee jaj tak to máte hodný kus cesty ....no jedine sa tam niekde na týždeň ubytovať len ty 🙂 ....ja ti verím, že je to zložité a aj kus vážnejšie keďže tlačí ten čas 🙂 tak skúste iscare v Martine ten si tiež chvália....teda ja som tam nebola a ani nešla po prvej skúsenosti s ivf v Žiline som sa rozhodla pre Brno a aj prvé som tam chcela ísť ale kvôli priateľovi sme nešli a aj banujem, ze sme prv nešli tam lebo koľko peňazí nás to tam v Žiline stalo a nič z toho 🙂 ja som už potom so slovenskými centrami nechcela nič mať a pritom Helios a iscare mám 5 minút od bytu 🙈

gwynesse
8. jún 2023

@ywonnee Žiadosť nie je vôbec záväzná, hlavne ak ju ešte nemáš ani schválenú, ale ani potom kým si nevyberieš lieky a nezačneš liečbu môžeš prestúpiť kam chceš si myslím.
Ja som inak tiež teraz dostala domov žiadosť a ja som tam mala tu odhadovanú cenu rozdelenú na lieky a výkony, takze lieky tam mám započítané, nemáš to tam tiež v tom súhrne?
Ja som inak ceny za samotné IVF očakávala, keďže to sa dá ľahko dohľadať, ale zabudla som započíť že ceny niekorych liekov sú oveľa vyssie v CZ ako u nás, takze tiež som bola prekvapená.. Navyše poisťovňa bohužiaľ platí iba pomernú časť, teda toľko koľko by doplácala na SVK. S cestovaním ale nastatie problémy nemám ani s ubytovaním v Brne.

ywonnee
autor
9. jún 2023

@andrea_r016 my tiež mame zlu skúsenosť so Žilinou

ywonnee
autor
9. jún 2023

@gwynesse tak sme sa s Brnom nakoniec dohodli, ubezpečili ma, že to je len približná suma, pretože v mojom prípade asi ani taká veľká nebude, keďže počítajú, že sa nám podarí 1 maximálne 2 vajíčka. Ja mám síce rezervu ešte ako tak ok 0,74 ale FSH mám vraj už moc vysoké. Ešte mi to vraj môžu zmeniť na soft čo je v mojom prípade možno sj to iste ako klasické IVF. No komunikácia s klinikou je úžasná. Na to aký som stresman a nedôverčivý človek ma velmi upokojili a hľadali sme riešenie. Len sme sa s mojim včera smiali, že pri mojom šťastí čo očakávajú max 1-2 just ich bude 5-6 🤣🙈 ako boli by sme šťastný 😇 no a cestovať nemusíme. Dohodli sa s mojim gynekológom. Prideme len pre lieky a protokol, na vyber vajíčok a vklad. Potom už ma preberie môj lekár 🤔 to je fajn. No povedali že my sa skor ako v auguste nedostaneme na IVF tak som kludnejšia. To stíhame dosetriť, zarobiť 🥰 baby mne zo stresu aj menzes mešká 🙈

gwynesse
9. jún 2023

@ywonnee Tak to je super, že sa to vyriešilo. A len pre zaujímavosť to si tam volala alebo písala e- mail a s koordinátorkou sa to rieši? Keby som náhodou potrebovala 🙂
Ja by som radšej išla na kontroly tam, prípadne do Iscaru BA ak sa medzitým stihnú spojiť, ale mám to podstatne bližšie.
No u mňa očakávajú viac oocytov, takže tá cena bude asi sedieť 🙈 Ale samozrejme sa budeme tešiť, hlavne ak bude dosť embryí aj na mrazenie

taktotedanie
15. jún 2023

@ywonnee ked ste sli doCZ mali ste ratat s velkymi nakladmi
Vekom pribuda mutacii neriskovala by som
Ak je to vas posledny pokus nasetrila by som peniaze

stetka
27. jún 2023

caute baby, ponukam Meriofert 75 IU, 5 bal po 10 injekcii, Diphereline 3 mg a Norethisteron 5 mg, 45 tabl. za vyhodnu cenu. lieky boli kupovane v Cechach, predpisane klinikou Reprofit Brno, btw. odporucam velka spokojnost😉kludne sa ozvite, tie ktore podstupujete IVF v Cechach a platite za lieky plnu sumu, je to pre vas vyhodnejsie. ja som podstupila 2x IVF a tie palky za lieky su zavratne🙂

leennkka0710
Autor odpoveď zmazal
leennkka0710
28. jún 2023

@ywonnee a ja mám 40 rokov .. manžel 42…. Mame 2 embrya … prvý krát sme mali 5 a každý deň mi volali ako sa im darí a nakoniec nebolo z toho nič… druhý krát 6 a z toho 2 nám ostali ,,, ❤️ riešime to od novembra,, sliznica mi zle rástla,, mala som ju 2,1 mm ,,, keď narástla na 6mm , tak zas klesla na 2,4 mm,,, no nekonečný príbeh fakt.. ale dali mi injekcie a po troch injekciách hneď 6,6mm,, sono som mohla mat aj na Slovensku a iba som im poslsla výsledok cez mail… dostala som menzes,,, druhý deň menzesu ešte 2 injekcie a plus hormón. sprej a náplasť ,,, a v pondelok na kontrolu ,,, ale tak sa bojím ako nikdy 😞🙈 psychicky som uz aj unavená z toho .

leluskaberuska
1. júl 2023

Ahojte s manzelom sme zacali chodit do Reprofit Brno. Zatial cakame na ziadost pre poistovnu aby sa mohla zacat stimulacia. Som tiez zvedava kolko to nakoniec bude stat aj ked ratame s vyššou sumou. Mam horsie vysledky stitnej zlazy tak sa musim este preliecit u mojej endokrynologičky a dufam ze to nebude na dlho a snad v auguste budem moct zacat stimulovat. To cakanie na vsetky vysledky je nekonecne a uz sa neviem dockat kedy zacneme snad sa podari skoro. Drzim kazdej palce.

stetka
Autor odpoveď zmazal
ywonnee
autor
29. júl 2023

@leluskaberuska ahoj, nám už prišlo z poisťovne, len prvý augustový cyklus nestíham kvôli dovolenke, tak začíname až koncom augusta na druhý. Už sa to blíži, tak začínam byt nervózna. Našťastie ma všetci doma tak zamestnávajú, že na to až tak nemyslím. 🙈

martuska2838
5. okt 2023

Ahojte, chcela by som sa informovať ohľadom žiadosti do poisťovne. Mám Dôveru. Z Reprofitu nám už poslali predvyplnenú žiadosť, ktorú ma vraj potvrdiť ešte môj gynekológ. Avšak tu čítam, že ju treba zaslať aj nejakému Mudr. Petrenkovi. Prosím poraďte mi kde to má potvrdiť môj gynekológ a kde MUDr. Petrenko. Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.

mirinduska
5. okt 2023

@martuska2838 co som pocula,tak staci uz len tvoj gyn.a poslat to na poistovnu.

martuska2838
6. okt 2023

Ďakujem, už mi aj z Reprofitu odpovedali, že od 06/2023 je zmena zákona a stačí už len potvrdenie od obvodného gynekológa.