icon

Reprofit Brno - skúsenosti, názory

diva83
16. mar 2017

Rozmýšľala som, či túto tému zakladať...či už niekde je alebo nie je... Ale potom som si povedala, že teraz je to pre mňa aktuálne.
Tak vás, žienky prosím o príspevky, či ste niektorá boli v spomínanom centre? Ako ste vnímali zdravotnú starostlivosť, ochotu všetkých zúčastnených a prístup? A teda hlavne, akú ste mali liečbu - stimuláciu a či to bolo úspešné...
Ja ešte len čakám na schválenie od poisťovne.., čo je dosť na nervy, ale snáď by nemal byť žiadny problém.
Zaujíma ma aj, kedy vám poisťovňa vrátila peniaze na účet. Viem, že celé to budeme platiť my, a potom nám majú určitú čiastku doplatiť.
Ináč, mala by som mať krátky protokol IVF, tak ak niektorá má skúsenosti práve s týmto, prosím napíšte.
Koľko vás to stálo (ak to nie je veľké tajomstvo 🙂 ) a koľko vám poisťovňa doplatila na účet? Čakali ste na peniaze dlho?
Všetko ma zaujíma, lebo Bohužiaľ je to tak, že nikto "nič nevie a nič vám nepovie". Mám VŠZP.
Ďakujem krááásne !!! <3

simik411
22. jún 2018

@ffilmuska super dakujem za info. tiez budem brat urcite od nich nech mi to pekne nabalia a nemusim po lekarnach ak budu teda vsetko mat 🙂 dakujeem snad uz coskoro idem pre ten "matros"

ffilmuska
22. jún 2018

@simik411 drzim palce, nech uz nam to tento rok klapne 👍🍀

simik411
22. jún 2018

@ffilmuska drzim prsty veru 2018 je nas!🤰🏽🤱🏻🍀

katkaba1
9. sep 2018

Ahojte žienky, je tu niekto, kto išiel do Brna po skúsenosti z Iscaru? My sme si aktuálne vyžiadali kartu z Iscaru a chceme isť do Brna..tu v BA sme neboli spokojní, viac nám uškodili ako pomohli..
Má niekto podobnú skúsenosť? Je Reprofit naozaj tak dobrý? Máme azoospermiu..0ks spermii. Tesa operaciu by sme chceli absolvovať a celý proces už v Brne. Ďakujem za každý názor/radu.

citronely
9. sep 2018

@katkaba1 ja som bola na konzultacii v iscare a mala som schvalene ivf u nich, ale nakoniec som sa rozhodla pre brno. mne nesadol konkretne doktor valky hned mi supol ivf, lebo ze inseminacie su pre mna zbytocne a ked do roka neotehotniem tak to bude cim dalej tym horsie. mne sa podarilo ivf v brne ale az ket. drzim palce podla mna spravne rozhodnutie len si treba aj v brne vybrat spravneho doktora a pripravit sa, ze je to tam tiez ako na beziacom pase 😊

frolik12
9. sep 2018

@citronely to s tym beziacim pasom ma zaujalo nakolko ja som tiez chodila do reprofitu a aj ked tam obcas cakavalo viac parov, vzdy ma vzali nacas, vsetko vysvetlili ci bolo treba a nikdy som nemala pocit ze by som bola o niečo ukratena kvoli tomu ze maju vela pacientov, praveze organizacia podla mna super a vsetci milí, nesikovali ma hned prec ale ani nic zbytocne nenatahovali. presne podla toho co by som ocakavala, nemozem porovnat so svk ale nikdy som to neolutovala. Necicaju zbytocne peniaze ako na svk, neoplodnuju nezrele vajicka, nevkladaju a nemrazia nepodarky. Za mna top

citronely
9. sep 2018

@frolik12 tak ja neviem my sme boli objednani na cas a velakrat sme cakali dlhsie pretoze nestihali. nemozem to porovnat uplne so slovenskom nakolko som sa rozhodla hned pre brno. mala som aj zle skusenosti co sa tyka lekarov ale potom som si urobila poriadok a riesil ma len jeden. vies ono 100 ludi 100 chuti. ale na mojho doktora nemozem povedat ani makke f. mili su tam vsetci lebo musia 😂

katkaba1
10. sep 2018

@evushka007 ďakujem pekne, vyskúšam

@citronely V Brne sa Ti striedali lekári? T.j. nemala si celé to obdobie toho istého Dr? Toto je jedna z vecí, ktorá ma v Iscare štve, pretože manažment medzi lekármi úplne zlý, vždy sme boli u iného, vždy všetko od začiatku lebo vo výsledkoch a vyšetreniach majú bordel..no 2 roky stratené a akurát sme sa posunuli 2 kroky vzad.
Za prvotnú konzultáciu sa platí? Ak má problém muž, u ktorej poisťovni treba žiadať preplatenie nákladov? Napr. pri ivf.. sice zákrok robia žene ale ak má problém muž.. žiada sa schválenie ivf od zdravotky ktorej? Či ako to vlastne funguje?

citronely
10. sep 2018

@katkaba1 hej striedaju sa tam tiez lekari a tiez som bola na to nasrata lebo som musela vzdy povedat naco som prisla. napriklad ze na folikulometriu. posledne som tam bola kvoli ovulacii asi 3x za mesiac a kazdi lekar mi povedal nieco ine. raz som nemala ovulaciu, potom som mala cystu a nakoniec sa mi ukazal hydrosalpinx tak som si urobila poriadky a riesil ma uz len lekar s ktorym som komunikovala cez mailu a mala prvotnu konzultaciu. s tym som ja bola v pohode. k iscaru sa ja osoben nevyjadrujem mne to tam bolo nesympaticke uz od zaciatku takze tam som sa rozhodla neskoncit hned aj ked boli mili atd. pocit ma posunul inde. inseminaciu mi tiez v brne robil vzdy doktor, ktory ma sluzbu. ono tiez to funguje, ze hlavne veci komunikujes so svojim lekarom ale riesia ta iny. co sa tyka tej poistovne to ti neviem ppvedat podla mna z tvojej ale fakt neviem. my sme mali problem hlavne na mojej strane. a za konzultaciu som myslim neplatila nic

frolik12
10. sep 2018

@katkaba1 u nas problem muz ale poistovna to riesi zenina, ved ty si ta ktorej idu odoberat vkladat ides lieky pichať. Cize urcite toto riesi tvoja poistovna. A ja som s doktormi problem nemala, ano riesi ta stale jeden ktory rozhoduje kedy a co ale vzdy vedeli kvoli comu som tam a mali od neho nachystane co treba. Pri punkcii a vklade sa tiez striedali ale ako hovorím pre mňa to nebol ziadny problem ved kazdy robil to iste. Mala som 2x punkciu a 2y vklad. Ale niekomu to vadit moze toto je len moj postreh. A nie konzultácia sa neplati nikdy, ani sono ani nic, vzdy som platila len za nejake vyšetrenie navyše, u nas robili spermiogram aj s dna fragmentaciou. Inak som platila len za lieky a po vklade za ten samotny ivf cyklus

simik411
10. sep 2018

baby taka otazocka, plati sa za samotny vklad resp. KET ?? dosla mi faktura za cely cyklus to som uhradila na ucet im, a to je cele ci budeme este volaco keby mame napr aj 3 vklady tak nieco zato? dik 🙂

citronely
10. sep 2018

@simik411 ket je 400€

simik411
10. sep 2018

@citronely coo? to som netusila, cize faktura za ivf + kazde KET taka suma kks to je dost ,waw :/ nahodou 3x KET tak 1200e k celkovej sume.. fuh... no pekne ... dik za info

citronely
10. sep 2018

@simik411 no vklad po ivf ET mas v sume celehi ivf ale potom ket mas vzdy peniaze na viac, vsak zadarmo dnes nikto nerobi. mas to aj na stranke reprofitu

simik411
10. sep 2018

@citronely ved nieco som aj cakala ale zas nie 400 to je riadne, 200 som myslela skor alebo neviem .. noo tak.. len sa modlit aby vysiel hned prvy :(

citronely
10. sep 2018

@frolik12 tak si mala asi stastie na lekarov co sa informovali o tebe, lebo ja som take stastie nemala a niektori lekari mi isli krkom 😂 ale nestretla som sa tam so vsetkymi a to sme tam chodili cca rok a pol. ale tak zas to co pocuvam co maju na slovensku tak zas reprofit je aspon v pohode. 😊

citronely
10. sep 2018

@simik411 tuto to mas 9000czk cize podla kurzu

simik411
10. sep 2018

@citronely dik dik nemusela si uz som si to kukla, nejak som nepozerala dodatocne veci no .. hm tak super no... mame 8 zamrazenych snad nebudeme cerpat az do posledneho :D :D

citronely
10. sep 2018

@simik411 no su to palky hej, mne prvy et nevysiel dostala som trombozu zo stimulacie. potom mi vysiel ket 😊 drzim palce

simik411
10. sep 2018

@citronely dakujem moc ved ano nech to stoji co chce len nech vyjde ! blahozelam k uspechu hihi 🙂

frolik12
10. sep 2018

@citronely jasne asi som mala akoze ja som tam chodila len merat foliky cize moc toho ani nebolo treba ale v pohode, kazdy spravil co mal a pohoda, nikto nebol nejaky neprijemny.

citronely
10. sep 2018

@simik411 dakujem uz treba len dobojovat 😊 a verit, ze vsetko bude v poriadku.

citronely
10. sep 2018

@frolik12 vsak neprijemni na mna nebol nikto to som ani nepovedala skor mi islo o odborne veci, ktore mi rozpravali a kazdi si isiel svojim. ale tak ja som zas narocna na seba 😂 takze mozno aj tym to bude a sam lekar povedal, ze som brutalne komplikovana pacientka aj co sa tyka diagnoz 🤪

frolik12
10. sep 2018

@citronely jaj tak potom to moze byt aj tým😁 u nas bol problém len s manzelom ale ked pocuvam ako tahaju peniaze v slovenských centrách a akym stylom robia, zlate Brno

citronely
10. sep 2018

@frolik12 tak to ano slovensko je nic moc 🤦‍♀️

katkaba1
10. sep 2018

@citronely
@frolik12

Baby, a celý ten proces v Brne ste si platili samé? Ja mám totiž Dôveru, k IVF sme sa nedostali keďže nemáme "materiál" - počula som ale, že Dôvera má problém s preplácaním žiadostí mimo SK. Nemáte náhodou niektorá Dôveru?
Príp. neviete poradiť ktora poisťovňa nemá problém s Brnom? Ďakujem

frolik12
10. sep 2018

@katkaba1 ja mam doveru a brno bolo nase prve centrum a nemali problem dokonca 2x ale ak u vas nedoslo ku vkladu tak ste platili len mensiu cast nie? No v ceskom centre si platis najskor sama ale preplacaju spätne bez problémov. Keby sa nedalo cez poistovnu tak by sme urcite do brna nemohli ist co by ma velmi mrzelo lebo ja som bola vazne spokojná

katkaba1
10. sep 2018

@katkaba1 Partner má azoospermiu, 0ks spermii čiže my sme okrem nekonečných vyšetrení a platení dookola dokola za nezmyselné veci ešte neabsolvovali za 2 roky nič a už som si povedala dosť. Preto sa chceme pohnúť ďalej, u nás na SK sme ale len bankomat z ktoreho ťahajú prachy - preto chceme Brno. A čo všetko si potrebovala doložiť ku žiadosti?

evushka007
10. sep 2018

@katkaba1 ja mám všeobecnú a práve vybavujeme papiere. Čo som čítala u všeobecnej problém s preplácaním neni ale ako je to u iných poisťovní netuším.