Reprogenesis Brno - skúsenosti?
Ahojte žienky 🤗, chcela by som sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosti s centrom asistovanej reprodukcie Reprogenesis v Brne. Zaujímal by ma prístup, ceny a hlavne všetky vaše osobné skúsenosti. Veľmi ma zaujala akupunktúra, ktorú toto centrum ponúka. Vyskúšala to už niektorá z vás? S partnerom sme doteraz chodili do Iscare Bratislava, podstúpili sme dva KET, žiaľ neúspešne. Na Brno som počula samé chvály, tak to chceme vyskúšať. Mám pocit, že v Iscare to bolo skôr o peniazoch ako o záujme a to ozaj nie sme z tých náročných pacientov. Donútili nás ísť najprv na tri inseminacie, ktoré sme museli zaplatiť a už pred prvou povedali, že v našom prípade je to zbytočné. Čudné, že si pred poisťovňou nevedia odôvodniť a obhájiť zákroky. V každom prípade prežili sme tam dlhý a náročný rok a chceli by sme trošku zmenu s iným prístupom. Ďakujem za všetky vaše reakcie 😊
@12macka34 ahoj máš pravdu dr Koukal bol úžasný aj sestričky koordinátorka všetko super. No dnes som 8dpt a viem ze nás prvý ket nevyšiel. V pondelok idem na krv nech to mám už za sebou. No tak určite sa nevzdám a pôjdeme znova.
@butterfly333 A čím si prosím ťa stimulovala? Alebo si bola na native?
@janie7 my sme mali darovane embryo no beriem od 2dc estrofem a ešte utrogestan.
@butterfly333 ale ved ešte vydrz prosím ta 😉
@janie7 len zas lieky priamo z CAR sú ešte drahšie, jednak ČR ma drahšie lieky celkovo plus CAR si dáva vysokohorské prirážky. Čiže ak si samoplatca pozor, bo sa ti to môže ešte viac predrazit kúpiť od nich ako kúpiť na plnú úhradu tu, keď ti ZP nič nezrefunduje. Otázka je, že teraz po novom aj ženám po 40tke časť liekov ZP preplácaju, len ci to platí aj na liečbu v zahraničí a ci nemusíš mať súhlas dopredu - toto treba zistiť. Zavolaj si na call centrum svojej ZP.
Ahojte dievčence, tie ktoré ste absolvovali stimulku v Reprogenesis, čím ste stimulovali? Mali ste aj vedľajšie účinky? Ďakujem.
@janie7 ahoj. Ja zatial gonalom a druhy krat tiez gonal spolu s clostilbegyt. Vedlajsi ucinok ziadny az na to ze neskutocna chut na sex. Ako mi rastli vajicka tak mi tlacili asi na nejaky bod. Trvalo to ale len par poslednych dni. Inak vsetko ok
@danielka55 Ahoj, ďakujem krásne. Chuť na sex? To ja mám stále, takže to bude zaujímavé😉 Som mala byť asi chlap. Ja som stimulovala clostilom dva krát za sebou pred IUI a tiež to bolo úplne v pohode, ale Pergoveris vôbec nepoznám. A aké máš prosím dávkovanie? Ďakujem.
@janie7 ahoj. Prvy krat 240 a druhy 150plus clostil. Teraz idem stimulova decapeptylom a menopurom tak som zvedava ci to uz konecne vyjde
@12macka34 nehnevajte sa ale rada by som sa spýtala ako ste postupovali pri zmene kliniky..my tiež chodíme do Ba ale nie sme spokojní 😔ďakujem za odpoved
@sandrika28 našla som si na internete kontakt na reprogenesis a objednala som nás. Do iscare v BA sme už viac nešli (nemali sme tam už žiadne mrazené embrya) a bolo to naše najlepšie rozhodnutie 🙂
@12macka34 Ahoj, a bola si spokojná? Zadarilo sa? Ja som bola na konzultácii u Dr. Koukala a zatiaľ maximálna spokojnosť a Dr. Stelcl tiež rozhadzoval usmevy kade chodil - len mi predpisal takú dávku injekcií na stimulku, že sa bojím, že prasknem 🙂 Ešte to s ním musím prediskutovať, keďže ako povedal Koukal, všetky hodnoty mám ukážkové😉
@sandrika28 ja som chodila do Gyn five v Nitre a normálne som sa objednala do Brna reprogenesis a je úplne normálne napíšeš tam mail dajú ti termín
@janie7 my sme boli veľmi spokojní. Inde by som už nešla. Doktorovi Koukalovi som dôverovala od prvej sekundy lebo nám všetko vysvetlil a normálne dal na výber z viacerých možností. Samozrejme sme od začiatku vedeli o výhodách a aj rizikách. No a veru zadarilo sa..náš prvý pokus v Brne má už skoro 4 mesiace a volá sa Hanka 😊 v Brne ešte máme štyri polotovary, ktoré na nás čakajú 😁🤗
@12macka34 Jéééj, to je úžasné, srdečná gratulácia🎉, kiež aj my by sme mali takýto krásny koniec. My ideme tiež prvý krát na IVF, príčina neznáma prečo sa nedarí - však to je najideálnejšie napísať. A môžem sa spýtať, ako dlho to celé trvalo a aké injekcie a tabletky ti predpísal. Celú tú dobu ste mali Dr. Koukala? Ďakujem a všetko dobré želám.
@janie7 ahoj,aj my sme chodili k dr. Koukalovi,tiež sme boli velmi spokojný aj keď dávaj pozor aj na peniažky 😉 my sme boli taký zapálený do toho aby sa to podarilo že sme sa nejako nezaujímali o to či nám vôbec niekto niečo preplatí a aj sme tak dopadli že nám nedali nič,pretože nám na klinike ,,zabudli,, povedať dôležitú info k tomu ale možno to bolo zámerne možno nie..
Nám sa prvý pokus nevydaril keďže som mala rozlietane hormóny aj psychiku,ale druhý pokus leží vedla mňa,ma 6 mesiacov a volá sa Teodor ❤️ prvý raz sme išli na konzultáciu v januári,a v máji som už bola tehu 😊
Sú to veľký odborníci a určite sa zadarí aj vám,spravia pre to všetko,držím moc palce a hlavne treba byt kludna a pozitívna 😁😁
@andrea014 Ahoj, ďakujem krásne za super správičku a povzbudenie. No čo sa týka mojich hormónov, tak tie mi začali haprovať samozrejme tesne pred tým ako som mala začať stimulovať, prišla som za mojim Dr. zo všetkými možnymi tehotenskými príznakmi, hcg som mala na hrane, že mätúci prípad a nakoniec sa z toho vykľuli PCOs, ale AMH iba mierne nad rámec, mám mať do 4.4 a mala som 4.5. Tak ešte čakám, kým sa mi spustí cyklus prirodzene. A o peniažkoch mi nemusíš rozprávať, ja som už samoplatca a aj keď to vyjde možno trochu drahšie ako u nás, ten prístup u nich a u nás sa nedá porovnať. No a bola som z Koukala milo prekvapená, lebo nám vyslovene povedal, aby sme si niektoré vyšetrenia dali urobiť doma, lebo u nich to vychádza drahšie. Inak mne sa páči aj Dr. Štelcl (aj ako chlap🙂) aj môjmu manželovi, tak uvidím, ktorý z nich mi bude robiť vklad, keďže on mi vypisoval recept na stimulku, len s takou vysokou dávkou, že sa ich musím spýtať či chcú aby som sa zmenila na balónik 😉 Bojím sa hyperstimulácie, ale tak snáď vedia čo robia. Ak sa môžem spýtať, ty si čím stimulovala? Želám krásny ďen a hlavne veľa zdravíčka v tejto Covidovej dobe!
@janie7 my sme boli už predtým na troch inseminaciach a na dvoch KET v BA iscare a nič. Brno na prvýkrát a bez stresu. Ja mám polycysticke vaječníky a mužovi v BA natárali, že ma teratozoospermiu a neviem čo všetko a že má len 2% dobrých spermií a v Brne sa nič také nepotvrdilo. Mal normospermiu a krásnych 20% 🙂. Mne natarali, že mi odchádza ľavý vaječník a že mi prestáva pracovať a preto sa mám ponáhľať s dieťaťom a v Brne na mňa len pozerali, že čo im to hovorím. Mám na tom ľavý vaječník rovnako ako pravý (normálne len polycysticke). Z nás strašne vytiahli peniaze v Iscare a v Brne práveže nie, tak neviem. Poisťovňa nám preplatila okolo 1000€, presne tak ako na Slovensku. Celý čas sme mali doktora Koukala a ked pôjdeme na ďalšie, tak určite zase k nemu 😊
@12macka34 super ďakujem ...sme objednaní 15.9. to je čoskoro...veľmi sa tesim, že som dala na svoje pocity a vaše recenzie 🙏
@sandrika28 držím palce 😊
@12macka34 Aj ja mám ťažké srdce na našich lekárov a to mi stačilo jedno neúspešné IUI v BA. Mám tiež PCOs a keď som bola na HyFoSy, tak mi zahlásili, že s ľavým vaječníkom nevedia čo je, lebo látka ním síce prechádza, ale "zdá" sa im, že pomaly. No a Dr Koukal sa na mňa kouknul 🙂 a tiež len pokrútil hlavou, že či sa im rozum čistí. A prosím ťa čím si stimulovala? Ja som z tých injekčných pier totiž ako braček jelenček😉
@janie7 ja som veľmi chcela dr štelcla aj keď potom som bola rada že sme ho nedostali lebo tuším by som sa pred ním aj hanbila 😁😁 ja som si tiež dala veľa veci porobiť u môjho gynekológa,ale čo sa týkalo liekov ktoré vyšli najdrahšie,to som si vybrala tam na klinike takže pokladničny bloček som nemala,tým pádom nám poisťovňa nedala ani prd,no a to je tá vec čo nám nepovedali že si to môžeme vybrať aj v lekárni kvôli tomu bločku. Velmi nás nahnevali týmto lebo keď potom tam volala pani z dôvery že prečo nám túto info nedali tak na druhej strane bolo ticho...manžel bol velmi nahnevaný ale časom sme sa to zabudli keď už máme nás uzlíček 😊
Ja som stimulovala gonalom,pichala som si ho do bruška už ani neviem ako často keď mám pravdu povedať 😄 ale bolo to v pohode nebolelo to ani mi nekolisali hormóny a nálada ako niektoré baby stvarali že to je strašné,tak mne vôbec nič nebolo 🤷 potom pred odberom som si ešte pichla olgalutran alebo tak nejako a hotovo,potom si už len vkladala dovnutra utrogestan na udržanie plodu,ale teda prvý raz nič..druhý krát som si nič nepichala ale jedla som tabletky estrimax a znovu utrogestan no a potom to vyšlo 😊
Ďakujem krásne a aj ja prajem veľa síl a nech sa to podarí 😘
Ahojte baby. Chcem sa len opytat ze treti den stimulujem menopurom plus decapeptylom a mam uplne tvrde navrete brucho. Akoby som bola tehotna tak v 4mes🙂. Neviete ci je to normalne?
@orchidea1986 ahoj a vies mu prosim poradit ako sa zasiela ziadost do poistovne, emailom, postou osobne? Komu mozem priebezne volat, ci je ziadost schválená. My sme akurat vo faze ziadosti, cakame na papiere od Reprogenesis
@helenky11 ahoj ak môžem odpovedať ja,za toto schválenie bol zodpovedný jeden lekár ktorý je v BA,tak my sme tam išli osobne ale ajtak sme to tam nechali lebo nám neochotne oznámili že musíme čakať a pošlú nám to poštou,trvalo to dva týždne jedno razitko.. potom sme osobne boli v poisťovni a nam to potvrdili do týždňa,netrvalo to dlho. Neviem teda ako to mali ostatný ale my takto 😉
Petrenkovi to staci poslat postou. Do dvoch tyzdnich mate razitko. To cele potom aj s vasou zdrav.dokumentaciou( teda odomna to pytala )zanesiete na poistovnu vo vasom meste. Oni to posielaju do Ba. Pride vam postou schvalenie ktore mailom poslete do reprogennesis a mozte zacat stimulovat.
@helenky11 papiere sa zasielaju postou na centralu. Mas VsZP? Mala som tam cislo na jednu pani, bola ochotna a mila, skusim pozriet ci najdem cislo niekde v papieroch, ale az v nedelu najskor, som odcestovana.
@orchidea1986 ano, mam VsZP, uz sa mi tam podarilo spojit s p. Jancikovou, velmi mila, ochotna. Asi tuto myslis. A ako dlho trvalo vyjadrenie od Petrenka? Lebo vraj to niekedy pekne dlho trva.

@ikuska187 Ahoj, ďakujem krásne za info, skúsim ešte možno dohodnúť ten refund ako si radila. Môj gynekológ je fajn a on by mi to aj predpísal, ale nadriadený mu to nedovolil. Dokonca to overoval u reprodukčného centra tu na Slovensku a keďže oni Pergoverisom nestimulujú, nemôžu to vraj ani predpisovať. Ale, aj tak si myslím, že je to len konkurenčný boj.
Áno už som samoplatca. Skúsim sa ešte poradiť v Brne, ak by ten refund nevyšiel.