Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
@rybkaa dakujem za info,ja som v tomto uplny novacik,som po prvej iui a v maji chcem ist na ivf.Vsetky testy mi vysli v norme a dobre.
@martinam1812 ajeje, to je nepríjemné. Hádam ho skoro zoženu. V tomto prípade je aj dobre ze si dostala ms skorej,aj tak by si nemala čo pichat,je dobré začať až keď máš všetky lieky doma,aby sa toto nestalo. Takze ti ti teraz aj dobre vychádza 🙂 a ten cyklus ti idú nejako regulovat či len počkáte kedy zas ms príde?
@cherrinka11 a aký máte teda dôvod na ivf keď je všetko v norme? Vypýtaj si cez recepciu výsledky hp a spg,tam bude aj hodnota amh. Pýtam sa že na základe čoho vám schvália ivf - spg v norme? Vajcovody máš? Iui ste mali len 1? Nejaké ine komplikácie?
@rybkaa ahoj,tak ja uz mam z prveho manzelstva 13r.dceru,potom som mala este jedno mimomater.tehotenstvo,pri ktorom som prisla o cast vajickovodu a odvtefy stale boli,lekar povedal,ze na 90percent sa to moze zopakovat.
S mojim terajsim priatelom sa snazime rok,ale kedze on ma invakidy spermie,len lezia a nemaju ziadny pohyb vpred,ani zrychlit pred iui sa ich nepodari.Oni nam hned odporucili ivf tak sme si dali ziadost,ktoru mame uz schvalenu a plati do augusta.Som rozhodnuta na Maj,zatial sme podstupili jednu iui,ale robila som si po nej na 10ty den teh.test a vysiel negativne,zajtra mam sono a krv,no zazrak necakam,skusim este jednu iui do maja je daleko,zajtra mam pohovor s koordinatorkou tak sa dohodneme.Inak mam vsetky vysledky v norme,mame obaja 36rokov tak uz nechceme cakat.
@cherrinka11 aha, tak potom ten vajcovod by ako dôvod stačil 🙂 k tomu tie spermie, takže hej, to prejde, v takomto prípade je iui dosť zbytočné riešiť, keď sú lenivé. Radšej by som to ai nechala tak, rovnaká šanca je aj pri plánovanom styku doma, pri takejto dg je to vyhadzovanie peňazí - ak ešte dokonca dozreje vajíčko na nesprávnej strane... a prečo chcete čakať do mája? Ak je u teba problém len vo vajcovode, je veľký predpoklad, že to pri ivf klapne, takže máš veľkú šancu na úspech 🙂
Žiaľ ano, riziko mmt ja vždy, dokonca aj pri ivf, ale už je podstatne menšie že s to stane druhý raz, treba veriť, že nie 🙂
@rybkaa nejdú mi upravovať cyklus, bude sa čakať na MS. Obávam sa, že mi to akurát cez sviatky vychádza, no nie je veľmi dobré 😕 a ešte sme včera zistili z výsledkov ktoré nám doktor dalr, že partner má theratozoospermiu. Aké vitamíny sú na to dobré?
@rybkaa no ja si tiez hovorim ze druha iui bude asi zbytocna..,a preco maj?mam znameho bylinkara,liecitela,pomaha nam cajmi a bylinkami,on mi povedal,ze v aprili nech nejdeme ,ze by to nemuselo vyjst a teraz v marci je to pre mna koli praci narocne a tak si hovorim v maji som splodila aj prvu dceru tak snad motyka vystreli 😉😀
@rybkaa a dakujem ti za povzbudenie,si mila,citam,ze vam to vyslo,super,velmi sa tesim na mimi,teraz si to inak uzijem 🙂
@martinam1812 aj môj má terato, k tomu aj azoo a oligo 😀 bral milion vitamínov, nepomohlo nič. Všeobecne sa odporúča brať zinok, koenzym Q10, selén a vitamín A. Lenže užívať by sa mali aspoň 3 mesiace, aby to malo aký taký účinok, takže teraz je už zbytočné, aby do seba niečo pchal, len z toho bude v strese 🙂 Viem, ako to bolo u nás. Takže už to nechaj tak, už sa za ten mesiac nič nezmení, pri výbere spermií vyberú tie najlepšie, takže tie poškodené sa obídu 🙂
@rybkaa má sa ešte objednať na odber a ešte mu budú robiť nejaké špeciálne vyšetrenie a bude to stáť 100€.
@cherrinka11 ďakujem 🙂 tiež ti držím palce 🙂
inak potom , keď už začneš stimulovať, tak na bylinky pozor, počas stimulácie sa nesmú užívať, dokážu to celé veľmi skomplikovať, do začatia môžeš
@martinam1812 to mu spravia halosperm - zisťuje sa tým fragmentácia DNA spermií, aj môj na to bol, norma je do 30%, môj mal 41%, čiže zle - preto nám odporučili PICSI, takže ak mu to aj vyjde zle, nič sa nedeje, dáte PICSI alebo MACS a vyberú tie najlepšie 🙂
@martinam1812 unášať v Mikuláši ho majú este
@saxana2006 no len ja som z Rimavskej Soboty a to je dosť ďaleko a recept sme už nechali v BB kam chodíme. Ja potrebujem puregom 600.
Dievcata tak uz aj vysledky hematologie uz mam som zdrava ako ryba pan doktor povedal a bol prekvapeny ze do teraz som nebola tehotna nic sa neprislo vsetko v norme akurat ze kyselinu listovu musim zvysit staci aj ten inofolic zatial. A ked ho dojem kolko je optimalna davka? tej kyseliny a prosim vas o znacku aku kupit aby bola dobra dakujem.
@aluska1404 dávka takých 800 µg, ja beriem od Jamiesonu 1000cku, toto https://www.drmax.sk/jamieson-kyselina-listova-...
@aluska1404 inofolic má v jednej dávke len 200 µg, čo je veľmi málo, obsahuje strašne veľa cukru, fajne sa z neho priberá a o cene ani nejdem hovoriť 😀
@rybkaa Super dakujem za info zajtra hned asi vymenim😉 nakolko pan doktor kazal viac . Uz mam aj tak len 4 sacky sa mi zda ze aj ja som si to pred tym davala takze poznam super tak nasadim.Aj me sa zdalo ze je to niake moc sladke nakolko nepijavam vobec sladene vody😂Dakujem rybkaa
@rybkaa Mozem este o radu poprosit lebo velmi ma boli brucho pri menzese a uz neviem vydrzat mozem si dat aj nieco od bolesti vies mi s tym poradit?Dakujem
@rybkaa takze teraz bez byliniek 😉
@martinam1812 v pohodicke...Dúfam že raz dva doplnia zásoby 🙂
@rybkaa aj u nás bude PICSI tak hádam, že to bude ok 🙂
@rybkaa ahoj,tak krv dnes negativna,ale nevzdavame sa a bojujeme dalej,tentokrat smer Brno😉
@aluska1404 Áno na bolesť môžeš paralen,môže sa aj v tehotenstve. Prípadne skús termoform na brucho alebo si supni za pohárik domácej 😃
@cherrinka11 to ma mrzí ☹ ale držím palce v ďalšom boji 🙂
@rybkaa dakujem 🙂
@cherrinka11 Drzim palce a prajem aby sa v Brne podarilo
@aluska1404 dakujem ti 🙂
Aj tebe drzim palceky 🙂
@cherrinka11 Dakujem🙂

@rybkaa jaaaj no ja som taky novacik v tomto,lekar mi vysvetlil,ze vsetky vysledky mam v poriadku,tak musim presne mrknut do papierov..
Ja som uz tetaz pri prvej iui reagovala ba pregnyl trojdnovymi bolestami tak mam z tej stimulacie aj obavam..🙄