icon

Sanatórium Helios Martin

saxana2006
6. mar 2016

dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?

aluska1404
12. mar 2017

@rybkaa
@cherrinka11 Ahojte dievcata tak dnes som bola ma sone som 6 den a msm 3 folikulky zatial aj minule som mala tolko a neskor sa to rozbehlo.Akurat ze som musela nasadit tie antibiotika necitim sa choro ole hrdlo bolelo uz 3 dni vcera sa mi zdali ze lepsie a dnes opuchnuta mandla brutalne.Tak chvala bohu ze lwn 3 dnove a do odberu je daleko este skoro 2 tyzdne tak dufam ze bude vsetko ok.🙂

rybkaa
12. mar 2017

@aluska1404 to sa stihnes v pohode vyliečiť ešte 🙂 akú dávku si pichas?

cherrinka11
12. mar 2017

@aluska1404 moooja,tak to nastve,ze prave teraz,ale ty sa vyliecis dovtedy,skus slanu vodu a mne najlepsie pomaha na hrdlo tantum verde zelene pastilky..skus ich

martinam1812
12. mar 2017

@aluska1404 prajem skoré uzdravenie a nech folikulky pekne rastú 🙂

aluska1404
13. mar 2017

@rybkaa Ja si picham 300 jednotiek menopur a diferelin a dakujm za podporu🙂

aluska1404
16. mar 2017

@rybkaa Ahojky ako sa mas ako tehuljujes vsetko dufam ze v poriadku zle ti nebyva?Ja uz som zdrava v nedelu idem na sono a mozno aj odber uz bude tak uvidime ci podrastli kolko od stredy uz sa moc tesim.Napis mi budem rada krasne tehuljovanie prajem🤰👶

rybkaa
16. mar 2017

@aluska1404 ahoj, to je super, že už budeš mať odber, aké si mala v stredu foliky? Keď budú v nedeľu už dosť veľké, pichneš pregnyl a o 2 dni odber a je to 🙂
A ďakujem, mám sa dobre, zajtra mám kontrolu kvôli tomu špineniu, hádam je všetko v poriadku, inak mi je dobre, zle mi nie je, len tak divne občas

aluska1404
16. mar 2017

@rybkaa Tak super drzim palceky na kontrole.Ja som mala na 9 den v stredu 6 folikulov dva boli 13 mm tak uvidime v nedelu ako podrastli minule som az 18 dni stimulovala tak dufam ze to nebude az tak dlho ze podradtu skor dohovaram im a rozpravam aby rastli pekne snad to pomoze.Pregnyl uz mi predpisali tak uvidime🙂

rybkaa
16. mar 2017

@aluska1404 o nie, to už sú dosť veľké, v nedeľu budú mať tak 18-20, takže už bude skoro aj odber, tak ti budem držať palce, daj potom vedieť, ako si dopadla 🙂

aluska1404
16. mar 2017

@rybkaa Jasne dakujem urcite sa ozvem dam vediet.Drzim palceky nech uz je to v poriadku bez spinenia aj babenko nech pekne rastie drzkaj sa 🙂

emikyana
18. mar 2017

Baby nebola niektorá z vás na hysteroskopii v Heliose? Neviete povedať čo si treba vziať so sebou? D.

rybkaa
18. mar 2017

@emikyana Ahoj ja som bola v januari. Netreba ti vôbec nič, len občiansky a zdravotnú kartičku. Daju ti košeľu, šľapky aj čiapku, aj potom napiť po narkoze. Mobil si môžeš vziať na izbu, ostatné veci zamknes v skrinke. Trvá to len chvíľku, žiadne bolesti, bez problému, hneď ti povedia výsledky, z histológie asi o 2 týždne. Držím palce nech to dobre dopadne 🙂

emikyana
18. mar 2017

@rybkaa ďakujem 🙂 idem v pondelok tak snáď to dobre dopadne.

lienocka1988
21. mar 2017

Ahojte baby chcem sa s vami poradiť lebo netuším ako ďalej. Mne bolo zistené PCOS teraz beriem druhý cyklus Clostylbegit a progesterón ak by sa nám babo nepodarilo v máji som mala ísť na laparku. Lenže manžel bol na spmg a hodnoty sú dosť divoké. Nález má teratozoospermia s morfológiou dobrých sp. 2% lenže množstvo spermií je 151mil/mil čo je viac ako trojnásobok minima. Mobilita je 65%....môj gynekológ navrhol ísť k urológovi ale ja mám pocit, že to zrejme nepomôže.... poraďte či mám ísť s našimi diagnózami rovno do centra alebo čo by ste robili? Snažíme sa o bábo rok.

illinka
21. mar 2017

@lienocka1988 skus mu nasadit aj nejake vitaminy... mozno mal.stres alebo nejake ine faktory. Mozno sa mu zlepsi. V maji spravte novy spg a uvodite... to je moj nazor...

rybkaa
21. mar 2017

@emikyana ahoj, no ako to dopadlo?

rybkaa
21. mar 2017

@lienocka1988 také obrovské množstvo nie je dobré, pretože mnoho z nich je nepoužiteľných, pohyb slabší a morfo majú zle asi všetci....vitamíny veľmi nepomôžu, resp. len slabo a keďže ty máš PCOS, šla by som rovno do CAR, s PCO sa ťažko plánuje aj styk, hlavne ak neovuluješ, je to zbytočné aj riešiť, laparku môžeš dať spraviť, no tiež to býva len krátkodobé riešenie, ak máš nadváhu, skús zhodiť a uvažujte o centre

lienocka1988
21. mar 2017

@rybkaa ďakujem veľmi pekne za názor a radu 🙂 Myslím si, že ovulujem aspoň teda BT tomu nasvedčuje a nadváhu nemám. Tiež si myslím, že takto len budeme strácať čas a aj tak len pôjdeme do centra. Tebe držím palce aby si po takej dlhej a kľukatej ceste konečne tento rok držala v náruči svoje dieťatko. 😘

lia23
23. mar 2017

Ahojte, neivem ci som v dobrej teme, no aspons a opytam...je tu nejaka ktora darovala vajicka?

zanitka
28. mar 2017

Baby tak dnes som bola na test 16.den po KET a hcg vyslo nad 10000 taka som stastna ale aj sa bojim tesit.dnes ma viac pobolieva brucho ale dufam ze to suvisi s tymi zmenami.

rybkaa
28. mar 2017

@zanitka Blahoželám 🙂 tie bolesti sú úplne normálne 🙂

basik1111
15. apr 2017

Ahojte! Mam na vas otazocku.Museli ste stale cestovat do Heliosu, alebo ste niektore veci riesili aj so svojim gynekologom? Neviem si predstavit, ze by sme si museli v praci brat tolko volna. Dakujem za odpoved 🙂

martinam1812
15. apr 2017

@basik1111 áno všetky kontroly aj odbery sa riešia v centre. Až predoperačné pred odberom vajíčok absolvuješ u gyn. a na internom.

basik1111
15. apr 2017

@martinam1812
Dakujem za odpoved 🙂 a ako casto tam musis chodit? Na zaciatku kym ti urcia diagnozu si tam kolkokrat bola? Viem ze to je individualne ale aspon priblizne nech viem co ma caka...

martinam1812
15. apr 2017

@basik1111 no mne určili diagnózu na prvom sedení, no to som už mala výsledky z hormonálneho profilu od gyn. Vtedy zobrali aj krv a partnerovi spravili spermiogram a výsledky boli cca za dva týždne a potom sme spísali žiadosť o IVF na druhom sedení.

basik1111
15. apr 2017

@martinam1812 tak to som rada ze tam nebudem musiet chodit ako na klavir...dakujem za info🙂

matrix87
15. apr 2017

Ahojte. My ideme v stredu na prvu konzultaciu. Ako dlho to trva priblizne.neviete?a co nas caka na prvom vysetreni?

martinam1812
15. apr 2017

@basik1111 nemáš za čo a ak sa ešte niečo budeš chcieť spýtať tak kľudne píš. Keď budem vedieť tak ti odpoviem.
@matrix87 sono, krv, spermiogram a bude sa vás všeličo pýtať. A potom podľa výsledkov sa rieši čo a ako ďalej.

matrix87
15. apr 2017

@martinam1812 dakujem ☺

rybkaa
15. apr 2017

@basik1111 počas stimulácie Áno, centrum si nezoberie na krk zle zmerané foliky a zle načasovany odber,pýtala som sa na to,keďže to mám 200 km tam a 200 späť. Boli to asi 4 kontroly,môžeš ísť od prvej injekcie aj na chorú, ak ti to kvôli práci viac vyhovuje a prípadne ak máš MT ďaleko, tak chodiť na kontroly do helios BB alebo KE. Prd vkladom som na kontrolu sliznice chodila k svojej gyn, to schvalili, ale počas stimulky nie.