Sanatórium Helios Martin
dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?
@matrix87 ahoj, tak aj vy sa snažíte??? poznáme sa z októbroviek/novembroviek 2013...my sme tam boli už 2x a odporučili nám plánovaný pohlavný styk alebo iui...ideme tam akurát v sobotu teraz na meranie folikulov a stále nie sme rozhodnutí, ktorú metódu si ideme vybrať...
@nanuska123 ak môžem poradiť, na IUI sa vykašli, úspešnosť je asi rovnaká ako pri PPS a ušetríš peniaze 🙂
@rybkaa áno to nám povedali, že úspešnosť 10-15%...ale neviem...prvé ani neviem ako sme si spravili a druhé nejde...
@nanuska123 skúste najprv PPS a uvidíte, možno ste sa len zle triafali 🙂 ak nič, tak rieš ďalej. Máte aj základné vyšetrenie ako spg a HP?
@rybkaa co je HP? spermiogram a krv mi brali
@nanuska123 hormonálny profil Z krvi - teda čo ti brali. Výsledky ešte nevieš?
@nanuska123 ahoj. Snazime sa veru. Od septembra 2017. Boli sme vcera tam prvykrat.spravili toe prve vysetrenia,zobrali krv a mame zavolat a objednat sa na dalsie stretnutie. Dakedy buduci vikend. Mne tiez tak medzi recou doktorka povedala ze bud planovany sex alebo iui,ale ze uvidime aj podla tych vysledkov...
@nanuska123 2015 tam malo byt 😅
@rybkaa ja mam vysledky dobre,muz ma spg tiez dobry,len v jednom ukazovateli v morfologii mal na hranici.
@matrix87 no vsak my sme sa nebranili ani nechranili a stale nic
@nanuska123 no ved u nas podobne. Ale take to intenzivnejsie ratam od septembra 15... k prvemu sme tiez prisli uplne "nahodou" a k surodencovi sa akosi nevieme dopracovat... tak som celkom zvedava co nam povedia...
@matrix87 my sme uz o trochu dalej.ale i tak nie sme rozhodnuti,co dalej. Iui sa mi zda aj zbytocne drahe,kedze je teraz finan situacia nestabilna a uspech pomerne maly.
Dobry večer,ja som tam chodila pred 1,5 rokom. Velmi mili doktori a cely personal.Vdaka nim mám 4 mesačného synčeka.🙂 Odporúčam
@nanuska123 nam povedali, ze pravdepodobnost pri manzelovej diagnoze je maximalne patnast percent max. dvadsat pri niektorom pokuse....., a pozri co mam v profile, mame dvojicky, dvojvajecne, parik na prvy krat, sice predcasniatka, ale vdaka nim je zivot uplne iny 🙂 neboj, v nasom pripade ma v tom prsty genetika, ale nikdy nevies, co ta caka 🙂 ja nikoho nepresviedcam ktory zakrok a ci zakrok, to je na kazdom....ale kolko je takych, ktore hypotetizuju.....a potom ich to mrzi, ze to nevyskusali.....my sme si povedali, ked manzelovi stanovili diagnozu (a roky som pocuvala laicke nazory od najmudrejsich, ze vzdy je na vine zena ak sa nedari, a ony vedia, lebo maju roky...), ze uvidime co povedia lekari, povedali, ze ak to budeme odkladat, ta pravdepodobnost vyssia nebude....
@jajka71 dvojky mame tiez v genetike. Doma uz mame jedneho 3,5 r. Teraz je fin situacia nestabilna,tak preto vaha. Odradza ma cena,keby to bola polovica,tak nevaham.
Ahojte dievčatá, chcem sa opýtať, či niektorej robili genetické testy v Heliose. Lebo máme čakať na výsledky 2 mesiace, čo sa mi zdá veeeeľmi dlho. Urobili ich niektorej z vás skôr a volali vám, keď ich mali? Alebo si to mám obháňať sama?
@salonecka6 Dobrý deň 🙂 aj nás poslali na genetické testy...tiež nám povedali, že výsledky trvajú zhruba cca 2 mesiace kým budú...my sme na výsledky čakali 3 mesiace 🙂
@8deni9 pre boha, veď to je strašne dlho, nie? Pri konzultácii nám povedal, že to nie je povinné, ale chceli sme mať všetky testy porobené a že to trvá 1 mesiac. ☹ všetko sa len predlžuje :( Ale ďakujem za info 😉
@salonecka6 hej, je to dlho...ale tak čo máme robiť, keď to treba...aj nám vysvetľovali prečo to tak dlho trvá ale už si to nepamätám..ale našla som toto prečo to tak dlho trvá - Ak laboratórium presne vie, ktorú mutáciu hľadá, pretože niekomu z rodiny už diagnostikovali rovnakú chorobu, a je známe, ktorú oblasť génu treba vyšetriť, úloha je omnoho ľahšia. Test vtedy môže trvať iba jeden alebo dva týždne.
Ak však žiadna mutácia v rodine nebola v minulosti nájdená, alebo ak choroba môže byť spôsobená poruchou viacerých génov, získanie výsledku bude vyžadovať viac práce. Namiesto zamerania sa na jedno konkrétne miesto génu vtedy laboratórium často musí analyzovať celý gén alebo dokonca viac ako jeden gén. Toto môže byť veľmi zdĺhavý proces, ktorý môže trvať aj mnoho mesiacov. Záleží na viacerých faktoroch, ako napríklad veľkosť génu alebo možnosti a vybavenie laboratória.
@8deni9 fíííha, ďakujem za priblíženie 🙂 Tak veď najdôležitejšie je, nech je všetko ok a nech nám tam nič nenájdu. Toho sa najviac bojím a teda nech to trvá aj 3 mesiace, čo už narobím. A oni vám volali, keď už boli výsledky?
@salonecka6 ahoj, nám robili genetiku, ale nie v heliose, boli sme v KE v nemocnici u genetičky a výsledky celkovo trvali 3 mesiace - prišli prvé po mesiaci, ďalšie po 2 mes. a posledné po 3 mesiacoch, zrejme aj kvôli poisťovni sa to tak robí, neplatili sme za to nič.
Väčšinou sa z genetiky nič nezistí, ale nie je naškodu ju mať
@rybkaa aha, tak to si ma trošku ukludnila, ja som sa bála, že nám povedia, že sa k sebe nehodíme alebo neviem čo 🙂)) Už si nahováram všeličo, hľadám všade príčinu, prečo sa nám nedarí 🙂 ďakujem
@salonecka6 ahoj my sme´tiez nechceli tak dlho cakat.boli sme na sukromnej genetike v kosiciach,ked som dr povedala ze to potrebujeme co najskôr termin vysetrenia nam za maly poplatok dala o dva dni a na vysedky sme cakali mesiac .co je uplne malo oproti heliku alebo klasickej nemocnice.a pani dr bola velmi mila a ochotna,a kym som cakala na vysledky uz som riesila aj stimulku kedze sme sa dohodli ze keby nahodou boli zle vysledky tak ju prerusim a hotovo a nemusela som cakat
@salonecka6 nie, ja som volala či už sú výsledky...chvalabohu sme mali všetko v poriadku a už sa vytešujeme z našej malinkej princeznej, ktorá bude mať v nedeľu 4 mesiace 🙂 držím palce nech máte všetky výsledky dobré!
@nanuska123 objednali sme sa na dalsiu konzultaciu na buducu sobotu.som zvedava celkom na tie vysledky a co povie doktor...
@matrix87 my sme boli dnes a folikul nenarastol ani po clostile a to ma sfukli,ze preco som jedla iba 1 denne.ze som mala 2,ze mi to zle naordinoval doktor

@matrix87 tebe vezmu krv a spravia sono,manželovi spermiogram, ak máš už doteraz spravené nejaké vysetrenia alebo záznamy z operacii , dones to so sebou. Žiadosť o ivf môžete spísať aj na prvom sedeni a druhykrat prídete už na pohovor ku koordinátorke, ktorá vysvetlí protokol a ukáže ako pichať. Trvá to asi pol hodinky, všetci sú tam skvelí ako milí, nie je sa coho báť 🙂