icon

Sanatórium Helios Martin

saxana2006
6. mar 2016

dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?

cherrinka11
26. apr 2017

@renimac áno,robí krásne náušnice, videla som 😃..no posnazime sa aby nebol veľký vekový rozdiel 😀😀😀

rybkaa
26. apr 2017

@renimac ajeje, to je nepríjemné 😑 hádam sa to ustáli a aj si to trochu užijes 🙂

renimac
26. apr 2017

@rybkaa beriem to už s nadhľadom, najneskôr dňom pôrodu to skončí 😁.

rybkaa
26. apr 2017

@renimac ale aby 😀

sticker
renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 poprosím

sticker
renimac
26. apr 2017

@rybkaa nestras 😂

cherrinka11
26. apr 2017

Inak dievčatá išla som do Brna,že aká som ja fit..A keď mi Dr.oznamil,že moje Tsh je na hranici..max je 5,2 a ja mám 4.99..bolo mi vseliako..
Je to hormón štítnej žľazy..A hrozí mi potrat v prvom trimestri..škoda,že som to nevedela skôr..mohla som už na to lieky brat..A dnes som tu čítala, že ak je táto hodnota vysoká,embryjko sa nedokáže uchytiť..snáď naše bude bojovník 😀😀😀😍

cherrinka11
26. apr 2017

@rybkaa rybka 😀tak ty budeš mať dievča keď ti nieje zle 😀😉😍

renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 dáš si euthyrox a bábätko bude úplne v poriadku. Neboj 😉.

cherrinka11
26. apr 2017

@renimac to je co moja?a kedy si ho mam dat?? 🙄😝 ananadovy dzus pijem i život 😀môj Peto vykúpil všetky u nás v obchode 😀😀😀,že uz radsej dopredu..trdlo 😀,no poslúchať musim 😝

cherrinka11
26. apr 2017

@renimac no už som googlila 😀na lekársky predpis.. Opytam sa naň,dik moja 😉

renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 to na tú štítnu 😉. Verím, že o chvíľu budem pozerať na foto s // 😉.

rybkaa
26. apr 2017

@cherrinka11 ešte neviem co to bude, mala.som pocit na dievča ale teraz asi viac na chalana 🙈 uvidíme o 2 týždne či uvidíme 😀

cherrinka11
26. apr 2017

@renimac milácku možno tam budú aj /// tri 😀
Ja tomu verím..A tak si hovorím ak to bude chlapec tak si s tvojim zahrá footbal aspoň keď to tomu tvojmu tak dobre ide..
Reni..ja som zmierena so všetkým
Ak bude babo budem nekonečné šťastná.. Ak nebude budem každý rok chodiť ns Maledivy 😀😀😀😍

cherrinka11
26. apr 2017

@rybkaa ja tipujem dievčatko.. 😉😍
Som zvedavá..dva týždne už vydržím 😀 hlavne nech je zdravé.. Ostatné už príde samo.. 😉

renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 to je dobre. Ja som už bola zmierena s adopciou. Ale ten natív som sľúbila mužovi, že dáme tomu poslednú šancu. Niekedy to tak proste funguje. Bude dobre, som si istá 😘. Ideme si ľahnúť, mamina má dosť a krpec nemá na výber 😀. Aj tak si bude kopat svoje 🙂. Dobrú nocku.

lucina1100
26. apr 2017

@rybkaa
A ty si dačo pribrala po tých hormonálnych infekciách? Moja kamoska sa naliala a dosť rapídne pribrala a už mohla robiť čo chcela dole to už nešlo to sú tie blbé hormóny.
A aké si mala tehotenstvo? Bývalo ti zle, dake slabosti či nič z toho 😉

cherrinka11
26. apr 2017
sticker
cherrinka11
26. apr 2017

@renimac dobrú nocku..😉

rybkaa
27. apr 2017

@lucina1100 no, takto ti poviem, mám na koníku o tom veľa príspevkov v skupine ivf. Zo stimulácie sa nepriberá, priberá sa z jedla a nulového pohybu 😀
ženy, ktoré idú do stimulky, pichajú hormóny, ktoré sú telu vlastné, len sú vo vyššom množstve, ale len krátkodobo - ak by sa z hormónov priberalo, pribrala by každá žena každý mesiac svojho cyklu. Počas stimulky priberajú preto, že telo viac zadržiava vodu, preto je dôležité veľa piť, aby sa telo odvodnilo, fakt že aj 4-5 litrov denne a ďalším dôvodom je, že ženy sa cítia "takmer" tehotné a sú tak strašne opatrné, aby im folikuly nepopraskali (čo je somarina), že sa radšej nehnú z gauča a tam pekne kysnú. Ja som počas stimulácie nepribrala nič, asi len kilo, ale po odbere zas zmizlo a to som mala parádny ohss a mala som brucho napuchnuté, ale bola to len voda a behom týždňa odišla, chodila som normálne do práce, na prechádzky, žila som proste bežný život, akurát posledné tri dni boli náročnejšie, keďže som mala vajíčok veľa a tlačili ma v bruchu, ale po odbere aj to pominulo a neostalo mi ani kilo. Potom som kvôli ohss vklad nemala, tak som sa zas dala dokopy, ale baby čo majú hneď čerstvý vklad tak v tomto svojom trende kysnutia ešte ďalej pokračujú, lebo šak už im vložilo embryo a čo keď mu pohybom ublížia, tak proste zas ležia. To je najväčší blud sveta, či budeš ležať či chodiť, vždy je rovnaká šanca na úspech, absolútne to nič neovplyvní, ibaže ti z toho prdne v bedni, lebo keď si len doma a ležíš, tak nerobíš iné, len premýšľaš, či to vyšlo a ten čas ide strašne pomaly a o to väčšie je potom sklamanie, ak to nevyjde. Nemala som ani žiadne vedľajšie účinky stimulácie, vôbec žiadna nevoľnosť, bolesti, ani depky - tu je jedna dobrá rada na mieste - nikdy nečítaj príbalový leták k liekom na stimuláciu, nikdy. Ak ho aj prečítaš, ver, že sa ti nikdy nič z toho nestane.
Takže, moja rada je, v ničom sa neobmedzovať, ani počas stimulácie ani po vklade, žiť bežný život a mať nadhľad, neveriť každej hovadine, čo píšu na internete, sú tam prevažne negatívne informácie, každý vykreslí svoj príbeh 100x viac dramatickejšie ako sa ozaj stal, aby sa stal senzáciou. Ak chceš, pridám ťa do skupiny IVF, baby sa tam dokážu skvele podporovať a vždy pomôžu, ak budeš mať nejaký problém alebo si nebudeš vedieť dať rady 🙂 A hlavne - neboj sa toho 🙂 Ozaj to nie je nič hrozné a ešte nikto na to ani neumrel 🙂 Hlavné je veriť, že to je cesta k vytúženému bábätku 🙂
A moje tehotenstvo? Ani neviem, že som tehotná, nemala som žiadne príznaky, nevoľnosti, problémy. Jedine čo, tak som na začiatku nejaký čas špinila, lebo sa mi mierne odtrhol gestačný vak od sliznice, ale to sa po čase napravilo a zas sa prirástol, ale inak nič, jediný raz na nenaplo, nezvracala som, nemala nálady ani žiadne extra chute - keby nevidím bábo na sone neverím že toto je tehotenstvo 🙂 Dnes začínam 15tt a pribrala som len 1 kg, pritom ja priberám aj z vody a nádychu čistého vzduchu, tehu som začala na 86,5 kg a to som predtým za polroka schudla 10 kg cvičením a kruto obmezenou stravou, inak dole nešlo ani deko, len takto. A potom som tehotnela a jedla som piate cez deviate, hlavne sladkosti mi teraz viac chutia, ale ako vravím, nepriberám, hoci bruško sa nafúklo už a sama to nechápem, pretože pri takomto stravovaní by som inak už mala +10 kg 😀 asi sa mi otočil metabolizmus alebo čo, ale viem, že to priberanie ešte príde, hoci najkritickejšie sú prvé 3 mesiace. Takže, naplno si to užívam a neľutujem jedinú ihlu a ani jediný cent, čo som do toho dala 🙂 Ľutujem len jediné - že som tak dlho čakala a nešla do toho hneď 🙂

cherrinka11
27. apr 2017

@rybkaa napísala si to úžasné..pravdivo vo všetkom.. Super,palec hore 😀😉👍

lucina1100
27. apr 2017

@rybkaa
Dakujem ti velmi pekne za radu a ja som presne taky tip ako ty ja nelezim, ani to neviem manzel sa namna hneva ze nemam ani 5 minut pokoja v sebe, ze furt musim do volaco pychnut. A ja dokonca mam svoju bio zahradku kde mi s manzelom ta relaxujeme pre nas to neni robota ale odych v takej zeleni, a to ma kamaratky strasili ze musim prvych 5 mesiacov iba lezat ze sa nemozem pohnut a ja som mala normalne stoho traumu JA? tak to v ziadnom pripade a cele leto zavaram svoje domace produkty, takze si ma pekne neviedla ze netreba robit s toho tragi komediu a ist dalej co sa ma stat tak sa stane nie? ved clovek musi byt opatrny musi si davat pozor, ale lezat na gauci a trapit len stym jednym tak to nie ja sa necudujem tym mamickam ktore maju negativne myslenie a stale si do hlavy bulikaju ze co ak, co bude ako bude a co sa mi stane ak toto a psychika strasne vela robi aj vcera mi to dr. culbova povedala ze psychika ovplivnuje totalne vsetko, treba ist do doto ako do normalnej beznej veci, ved aj ja som nvastevovala psychologicku, lebo mam zdravotne problemy a ona ma jednou vetou nasmerovala a v tej veto bolo povedane vsetko a k veci, takze asi tak.
A kludne ma mozes pridat do tej skupiny IVF, ale tak ti poviem najlepsie nic nevediet a nic nepocut.🙂
Si velmi zlata a mas triezve uvazovanie a najlepsie e simoja krvna skupina mame rovnaky pohlad na tieto veci a to sa mi velmi paci, ale vela mamickam sa to nepaci ked im povies na rovinu a protirecis.

lucina1100
27. apr 2017

@rybkaa
A este ako dlho ste cakali dokym ste sa odhodlali toto absolvovat?
My mame akurat s manzelom 5 rokov intenzivneho skusania a nepomohli ani dovolenky ani nic iba doktori, my sme uz mali ist pred tromi rokmy, ale som vazne ochorela a dva roky mi nevedeli prist nato co mi je az minuly takto presne pred rokom mi nato prisli a nasadili lieky a bolo ako tak som urobila vazne rozhodnutie a objednala som nas aj to vdaka moje uzasnej susedke ktora ma velmi podporovala ale netlacila na silu, zhovarala sa somnou a tak sme sa debatili a jej sa v tom case narodilo babo tak ona bola premna aj tou motivaciou, a manzelovi som oznamila v pondelok, ze v stredu ideme do martina do iscaru no skoro odpadol lebo v to uz ani nedufal, ze sa jedneho dna odhodlam tam ist po vsetkych tych mojich trapeniach tak sme sli, ale boli sme velmi sklamany a teraz sme boli v heliese a sme nadseny🙂

lucina1100
27. apr 2017

@rybkaa
dievcence a co ideme varit? poradte daco?

rybkaa
27. apr 2017

@lucina1100 presne tak, kľudne sa venuj záhradke, aspoň odpútaš myšlienky a máš prirodzený pohyb, ten je prospešný, prekrví maternicu a viac sa tak môže uchytiť embryjko 🙂 ja som 5 dní po vklade šla na turistický pochod a o týždeň na ďalší, nachodených milion kilometrov, 2x som padla na zadok a nič sa nestalo 🙂 takže nepočúvaj kamarátky, žiadne ležanie ani 5 dní, nieto 5 mesiacov!!! preboha...akože samozrejme, keď je rizikové tehu s nízkou placentou alebo hematomom, tak treba ležať, ale inak nevidím dôvod 🙂
a presne ako vravíš, mnohým sa nepáči, keď napíšem pravdu, žijú v nejakej bubline či čo, zaklieštené v bludných informáciách a potom sa len trápia a často úplne zbytočne. reálny pohľad na vec a triezve uvažovanie je najlepšie, nie je to jednoduché a naozaj psychicky náročné, ale dá sa to zvládnuť, ak sa nebudeme zaoberať hovadinami, vždy si treba povedať, že sú aj horšie veci na svete a ľudia už zvládli ďaleko viac 🙂 Len mať vieru v seba samého a pôjde to, psychika je fakt gro - a tiež trpezlivosť. Verím, že ti to vyjde a budeš maminka 🙂 Staviaš sa k tomu dobre, len sa netreba báť a bojovať, raz tento boj vyhráme - skôr či neskôr, ale určite 🙂

lucina1100
27. apr 2017

@rybkaa
pocuj doktorka mi vcera vravi nakolko mam problem s tou stravou, ze nemozem ist pod narkozu, ze mi to budu robit bez narkozy ale ze je to velmi bolestive a jej jej vravim a porod neni bolestivy mozno ze aj horsi co uz musime volaco vydrzat ved sme zeny a doktora ake dobre zmyslanie mam a stym porodom ju to ani nenapodlo porovnat, ze ten je omnoho bolestivejsi a zdlhavejsi a preto zeny rodia, lebo vydrzime vsetko no nie? 🙂

rybkaa
27. apr 2017

@lucina1100 tak to sa snažíte už dlhšie ako my, ja som vysadila HAK v 8/2013 a o 3 mesiace som sama otehotnela, ale skončilo to ako zamlčaný potrat v 12 tt, to bol 12/2013, potom sme sa zobrali a stále sa snažili, skúšala som ovu testy, merala teplotu, vedela som, že ovulujem aj kedy, ale nešlo to, potom sme po polroku po potrate šli na prvé testy a spg, boli sme najprv v KE v Splne, keďže sme to mali najbližšie, ale nepáčilo sa mi tam, preto sme prešli do Heliosu, kde som spokojná úplne vo všetkých smeroch, mali sme všetky výsledky ok, len spg zlý, tak sme si v 9/2015 dali žiadosť o IVF a v októbri som začala stimulovať, v novembri odber a v decembri prvý vklad. Potom som mala ešte 2 ale neúspešné, nedorastala mi dobre sliznica, dali sme si zas pauzu, riešili ešte reproimuno, kde mi vyšla bunková imunita voči partnerovým spermiám, tak zas liečba a potom vklad, ktorý zas nič, zas nízka sliznica, potom som ju stimulovala injekciami, zas nič, tak som šla na hysteroskopiu a po nej úspešný vklad 🙂 síce sliznica nedorástla do super rozmerov, ale aspoň bola o poznanie kvalitnejšia a asi aj to zavážilo 🙂

rybkaa
27. apr 2017

@lucina1100 jasné, pôrod bude určite väčší masaker ako odber pár folikov 🙂

wanda52
27. apr 2017

@rybkaa ahoj, prosím ťa, nevieš aké množstvo tých bielkovín sa má počas stimulky jesť? Lebo ja teraz neviem, či mi stačí, keď si dám za deň napr. 1 tvaroh, nejaké kuracie mäso, jogurt ? ďakujem. Vody sa snažím piť čo najviac, nejaké 4 litre dám, viac nie.

rybkaa
27. apr 2017

@wanda52 pravdu? nestačí 🙂 bielkoviny môžu trochu pomôcť, ale nezabráni ohss - max. tak zmierni príznaky a na to to stačí, aby si reálne naozaj nedostala ohss, musela by si ísť na infúzie s čistou bielkovinou alebo nepichnúť pregnyl. Ale ako taká prevencia to stačí, ja som denne zjedla 200g šunky, tvaroh, 2 jogurty, mäso, pila som proteínové nápoje a nutridrinky a aj tak som mala ohss, ale našťastie bez príznakov a bolestí, mala som len obrovské vaječníky a vodu v douglasovom priestore, ale nič ako zlé dýchanie, opuchy, zvracanie som nemala, treba hlavne veľa veľa piť, aby si chodila často cikať a telo sa odvodnilo a vyplavili sa škodliviny