icon

Sanatórium Helios Martin

saxana2006
6. mar 2016

dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?

renimac
26. apr 2017

@lucina1100 ja som ti písala, že mi to robili bez narkozy 😉.

lucina1100
26. apr 2017

@renimac
A aké to bolo? Dalo sa vydržať? A koľko tých folikul ty odsali? A kto ťa robil v Martine?
Dakujem za každé info. Mne dnes povedala že vraj ľavý vajecnik je maličký teda ako nefunkčný tak povedala že na pravom vajecniku nebude dáko veľa a u vas čo bolo napíšeš v skratke dačo okolo toho?

renimac
26. apr 2017

@lucina1100 ja som bola v Brne. Mala som 1 folikul, keďže sme mali natív. Trvalo to minútu a ako som už písala, dalo sa to vydržať. A to ja som strašná citlivka. Ono to podľa mňa ani nie je bolesť, skôr tlak. Ale kvôli minúte som pod narkozu ísť nechcela.

lucina1100
26. apr 2017

@renimac
A čo to je nativ? Vidíš pán bosko vám doprial bábo a to len z jednej folikuli tak to je super to sa malo komu už podarí ja nerátam viac ako tri folikuli musíme vydržať nič iné nám ani neostáva, v pondelok mi zubár povedal že má o pol roka čaká na kontrole ale aj s bruškom lebo čo som si ja uňho vytrpela tak to asi nik a na začiatku som mu povedala že keď toto všetko zvládnem tak zvládnem aj umelé oplodnenie.🙂

renimac
26. apr 2017

@lucina1100 nativ je IVF v prirodzenom cykle bez akýchkoľvek hormónov. Takže sa oplodni len vajko z tvojho prirodzeného cyklu. No o zuboch viem svoje, ver mi. A v porovnaní s nimi je odber bez narkozy prechádzka ružovou záhradou. Pre mňa teda určite. Tak držím palce 😉.

lucina1100
26. apr 2017

@renimac
Čože? To naozaj bez hormónov? A ako je to možné? A prečo ti to takto urobili? Ani ja nechcem hormóny.

cherrinka11
26. apr 2017

@renimac
@lucina1100
Ahojte kocky 😉 no ja som presne kvôli tomuto z Heliosu v Martine odišla..nie preto,že by boli zlí a neprofesionálny, ale preto,že som nechcela injekcie 😝
A v Brne to úplne v pohode umožnia,však Reni? 😘

rybkaa
26. apr 2017

@lucina1100 Áno vytvorí sa ti vajíčko v prirodzenom cykle ako normálne keď más ovulku a to ti odoberu. Ale je to risk - nemusí sa ani oplodniť a v ďalšom cykle nemáš čo vkladať , tento zákrok nie je hradený vobec

renimac
26. apr 2017

@lucina1100 veď nativ sa robí bežne, ja som s ničím inym nesúhlasila. Rovno som povedala, že pôjdem len do tohto. Čiže mi gynekológ odsledoval folikul, keď mal 20mm, pichla som pregnyl a o dva dni šla na odber. Nič viac som nemusela urobiť, nič brat 🙂.

renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 presne tak 😉

rybkaa
26. apr 2017

@cherrinka11 helios nie je zástanca softu ani nativu, majú inú politiku, nakoľko je tam malé % úspešnosti 🙂

cherrinka11
26. apr 2017

@renimac aj tak ťa obdivujem že si do toho išla..,si pre mňa taký vzor v tomto 😍, ja som chcela tiež uplnybNative s tým som aj do Brna išla, ale Dr.ma nakopol k tomu clostilu..tak už to skúsim s ním a ak nie v júni bude čistý Native..😉

renimac
26. apr 2017

@rybkaa máš pravdu, na druhej strane nejaké percento tam predsa je 😉. Som živý dôkaz. Ale zas v Brne s tým majú aj najväčšie skúsenosti v rámci nášho regiónu.

renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 tak ja som nechcela vôbec nič a brala som to tak, že veď skúsim, nie je to až taká palka, a keď to nevyjde, tak už "prdim" na to. A ono ti to vyšlo 😍. Som veľmi zvedavá na teba 😉.

cherrinka11
26. apr 2017

@rybkaa hmmm..to neviem,vieš naozaj som tu čítala veľa prispevkpv žien,a hlavne ženy po 35rokov po niekoľkých neúspešných ivf či už krátky alebo dlhý protokol zabral práve Nativ.. , to ma povzbudilo..ty si mala šťastie,že si dobre reagovala na hormóny. Ale veľa žien reaguje tak,že sa im síce vytvorí po hormonoch veľa folikul,ale väčšinou sú prázdne alebo ostanú len dve na vklad alebo jedno...
V Native je síce iba jedno vajko,ale väčšinou kvalitné..lebo nieje ovplyvnené hormónmi..,jedna kočka tu bola min cyklus na softe..brala clostil a injekcie..13folikulo..aká radosť.. Pri opu nebolo vajíčko ani v jednom..má mesiac pauzu a ide do Nativu..,vieš síce si to hradis sám,ale aj keď mi to v Heliose mala preplácať poisťovňa za lieky a injekcie sme mali doplácať cca 750-800euro..čo v Brne stojí Native..Samozrejme, niektoré ženy pri svojich diagnozach musia brat hormóny,aj to je cesta..aj ja by som ju volila keby iná možnosť nebola, ale ak je...😉inak príjemné tehulkovanie.. Ja už si to ani poriadne nepamätám po toľkých rokoch 😝

cherrinka11
26. apr 2017

@renimac zlatíčko moje ja viem..A dozvieš dá to ako prvá..ty si mi dala veliku nádej,pretože si mi odpisala,vysvetlila..si zlatá..troska som sklamaná sama zo seba,že som ten clostil nemala chcieť..ale teraz mam ovulaciu z pokazeneho vaječníka..buď mesiac z dobrého tak už to nechám na toho tam hore..ja sa hlavne teším na toho môjho zaťa malého 😍😘😘😘😘

rybkaa
26. apr 2017

@renimac jasné šanca je vždy a je skvelé že ti to tak vyšlo 😉

renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 veľmi ti to prajem a stále sledujem, čo a ako 😉. Ono ja som napr. nativu neverila ani trochu, to len môj muž, že skúsme skúsme. S zrazu keď bolo po tom, sa vynorili baby, ktorým tiež vyšiel. Nemal mi vtedy ale veľmi kto poradiť a preto keď vidím, že sa na to niekto pýta, veľmi rada to vysvetlím, povzbudim, lebo vlastná skusenost najlepšia skúsenosť 🙂. Nič si nevycitaj, všetko je tak ako má byť. Bude dobre. No a my čakáme na nevestu 😊❤.

lucina1100
26. apr 2017

@cherrinka11
To je škoda že to nerobia bežne čo by mohli, ja by som skorej ten nativ brala ako volajake hormóny a ešte aj zle mi bude s nich aj dosť priberiem a ja aj z vody priberam.
A neni to kvôli tomu že z ivf majú peniaze a aj lekárne za lieky jeden druhému si nahrávaju do karát či?

renimac
26. apr 2017

@rybkaa môj recept má úspech je zaryto neveriť 😀. Očividne na mňa pozitívne myslenie nefungovalo 😝. A ako sa cítiš? Máš aj nevoľnosti, či teba to obišlo?

lucina1100
26. apr 2017

Riadnu debatu sme tu rozbehli dievčence však ?

cherrinka11
26. apr 2017

😀😀😀 No keď sa to podarí a budeme mať babo mohli by sme dať stretko ty ja a ria..to by bolo úžasné 😍😍😍😍,môj partner s bývalou partnerkou sa pokúšal o ivf až 9krát..uňho to jediné touto cestou išlo,ale ona mala oveľa väčšie problémy chúďa..ja už jedno dieťa mám,a menzes ako hodinky a výsledky celkom v norme tak som telo nechcela vystavovať takým šokom...hneď som hľadala na nete ivf prirodzene a vyskočil mi Native a ty si bola ta, ktorá mi ho potvrdila..ďakujem za pekné slová.. 🙂

renimac
26. apr 2017

@lucina1100 oni závisí aj od hormonálneho profilu. Ja som ho mala výborný, vajíčka kvalitné, takže nativ mohol mať šancu. Doteraz nevieme v čom bol u nás problém. Niekedy hormóny naozaj majú opodstatnenie, ale v prípadoch ako som bola ja, stojí za pokus vyskúšať nativ. Ale to je iba môj laicky názor, lekár nie som.

renimac
26. apr 2017

@cherrinka11 no to urcite. S riou sme si o tom už dávnejšie písali 😉. Ona mi ešte aj darček poslala, robí nádherné náušnice ❤. Takže šup šup, nech sa čím skôr vidíme 😉. Už teraz sa teším.

renimac
26. apr 2017
rybkaa
26. apr 2017

@cherrinka11 samozrejme, je to jed na z možnosti a určite je šanca 🙂 ono je to taká metóda pokusu a omylu,niekomu to klapne hneď a nkekomu nikdy. Poznám baby čo mali niekoľko soft/nativ cyklov a nič, často prázdny folikul alebo nezrely...dôležité je správne načasovanie a treba mať aj kus šťastie. Je to šanca a hlavne pre baby ktorým hormóny nerobia dobre alebo nereaguju. Ja soM chcela povedať len to,že každé centrum má svoje zaužívané metódy a protokoly, ktoré zadávajú a aj na základe toho je možnosť sa medzi centrami rozhodovať, niekde som čítala o politike heliosu a zastávajú názor je že mala úspešnosť softu/nativu a preto ich nerobia. AlE nie je vylúčené že v budúcnosti to robiť nebudú, preto si treba dobre zvážit čo od centra čakáme a akou cestou chceme ísť a podľa toho vybrať to, čo nám vyhovuje. Ja som predtym bola v inom car,potom v Heliose a teda - nebe a dudy 😀

cherrinka11
26. apr 2017

@lucina1100 ved toto..v Brne som naozaj nemala pocit,že by nás do niečoho tlačili,povedali sme čo chceme a oni nám vyšli v ústrety.. Ja ani nie koli tomu,že priberiem..aj z clostilu som pribrala troska,kašlem na to,alle tie hormony vedia narobiť v tele peknú sarapatu a toho sa bojím,hoci opakujem sa niektoré ženy otehotneli práve s nimi..každá sme iná..každá potrebuje niečo iné..záleží na čo sa žena cíti a aj podľa zdravotného stavu..neviem ako si na tom ty..mne v Heliose povedal Dr,že súper štítna žľaza a v Brne pozooor hop super v bežnom živote,ale nie ak chcem otehotnieť tak som hneď vyfasovala lieky..je jedno kde a ako hlavné, že sa to podarí..ja neodsudzujem ani horm.luecbu,ale pokiaľ je aj iná možnosť prečo nie 😉

rybkaa
26. apr 2017

@renimac ale kdeže nič nemám a ani som nemala 😂 ani neviem že som tehu, úplne top 🙂

renimac
26. apr 2017

@rybkaa to fakt? Trošku závidím 😊. Ja zvraciam snáď celé tehotenstvo. Už si to aj jeden zub odniesol. No ale chcela som to 😉. Tak si to užívaj čo najdlhšie 🙂.

cherrinka11
26. apr 2017

@rybkaa áno,máš úplnú pravdu,každý nech si ide za tým ako sa cíti,keď možnosti sú.ved toto presne aby to správne nacasovali z toho mám aj ja obavu,ja som bola na utz 12DC a folikuly už boli fuč.
Praskli tak teraz meriame na 7a8DC a max 20mozu mať uz to he veľa vraj,tak sa modlím,aby boli tak akurát 😀