icon

Sanatórium Helios Martin

saxana2006
6. mar 2016

dobry den..chcem sa vas opytat chodi niekto do heliosu do martina?ja idem prvy krat v piatok na konyultaciu 🙂 ako to tam chodi?aka je pani doktorka Culbova?

matrix87
1. jún 2017

@lienocka1988 myslim si, ze pristup maju rovnaky v kazdom Heliose. Je to len na tebe.
Ked sme boli naposledy v Mt, tak tam prisli akurat s nami aj nejaki odvazlivci z Bardejova, ci odkial....
Ale ja osobne by som sla tam, kde je to blizsie, v tych centrach su rovnako skoleni doktori...

matulikm
1. jún 2017

@matrix87 My tam chodíme a sme z Vranova 🙈

matrix87
2. jún 2017

@matulikm ale to nebolo zle myslene... len som sa vtedy tak zamyslela nad tym, ze kedy asi museli ti ludia vstavat, ked az kdesi z vychodu prisli... ;)

lienocka1988
2. jún 2017

Takze baby...samotne vklady robia len v Martine. Konzultacie a kontrolne odbery sa mozu robit v Košiciach ☹

matulikm
2. jún 2017

@matrix87 No nám z Vranova cesta trvá cca 2,5 hodiny 🙂 asi aj z Bardejova to je nejak tak 🙈 ale tak dá sa to v poho zvládnuť. My sme zatiaľ stále boli objednaní na poobedie. Takže skoré vstávanie nebolo 🙂

matrix87
3. jún 2017

@lienocka1988 no, tak mas vyriesenu dilemu ;) budete mat aspon vylet na stredne Slovensko ;)

ddonna
5. jún 2017

baby, ma zmysel IUI, ked manželíkovi vyšiel dosť zlý spg (len 1% morfologicky správnych spermií a 15% rychlo sa pohybujucich)? Lebo minulu stredu sme prvé IUI absolvovali, ale ak nevyšlo, neviem či absolvovať ešte zvyšné dva alebo to už nemá zmysel.

lucina1100
5. jún 2017

@ddonna
Ahoj, ja určite už nedoporučujem ďalšie IUI, podľa mojej skúsenosti zbytočne a strata času a peňazí.
A kde ste boli v heliose?

wanda52
5. jún 2017

@ddonna ahoj, ja podľa vlastnej skúsenosti tiež nejak nedoporučujem druhé IUI, my sme mali tiež zlú morfológiu 0,5 teraz sa nám zlepšila na 1,5 - ale IUI bolo 2x neúspešné, u nás bohužiaľ ani prvé IVF nevyšlo. Teraz si ideme dať spraviť vyšetrenie genetiky, hematológiu a tiež reprodukčnú imunológiu a potom sa zrejme dáme znovu na IVF.

ddonna
5. jún 2017

@lucina1100 Áno, v Heliose v Martine sme boli. Presne aj mne to tak pripadá. Už máme nejaké výživové doplnky a troška som zmenila nám obom jedálniček. Len keď spermie na svoje dozretie potrebujú až okolo 80 dní, tak aj tak chvíľu potrvá zlepšenie (ak to pomôže). Preto sa mi to zdá zbytočné ísť na ďalšie IUI hneď teraz.
@wanda52 Ďakujem, ja na druhé IUI teda tiež ešte teraz hneď nepojdem. Držím palce, nech vám ďalšie IVF vyjde. 🙂

lucina1100
5. jún 2017

@ddonna
Manzel uzival vyzivove doplny to mu doporucil a naordinoval jeden pan dokktor docent z ciech, ale naozaj spicka a manzelovi tie vitaminy zabrali rychlo a behom mesiaca mal z nuly 4,5 miliona spermii a kvalitou vsetko OK na 80% ako zdravy chlapy co maju spermii tak ako ma byt, ak chces napisem ti presny pomer a aj presne znacky co nam kazal kupit nic ine a ked sme isli zase o dva tyzdne na kontrolu zase mal viac o 1,5 miliona spermii naozaj.

darka2001
5. jún 2017

@matrix87 my sme pravidelne chodili z Ke
A absolútne nesuhlasim ,zw v každom centre majú rovnaký prístup a sú rovnako skoleny,pri mojich 12 ročných skusenostiach to viem veľmi dpbre porovnať

ddonna
5. jún 2017

@lucina1100
Ďakujem. To by bolo super keby si mi napísala tie vitamíny. 🙂 A vám to pomohlo aby ste otehotneli?

matulikm
5. jún 2017

@ddonna Muž mal tiež zlé výsledky. Začali sme užívať vitamíny, cenovo úplne prijateľné a teraz? No teraz keď sme boli na vyšetrení v Heliose tak výsledky o 100% lepšie 🙂 Kľudne napíš IP 🙂

matulikm
5. jún 2017

@ddonna Ale s tým máš pravdu...že to troška trvá, kým sa to zlepší. Až okolo 80 dní. Dlho...ale tak oplatilo sa čakať a brať vitamíny.Nedá sa ani porovnať, aký rozdiel 🙂

lucina1100
5. jún 2017

@ddonna
no to este neviem ci mi to pomohlo, ale kedze manzel nemal ziadne spermie, a zrazu hup cca 5 milionov a kvalita ze az moc dobra? a aj ta morfologia ze super, a boli sme aj na tom halosperm to je to vysetrenie spermii ake ma DNA a manzel mal iba 2% poskodenych spermii, a iny maju aj 50% poskodenych, embryologicka nam vravela v heliose ze najlepsi halosperm mali minimum 30% poskodenych a moj manzel iba 2% ? no super nie a teda vravela ta ebmryologicka, ze to je tymi vitaminmy.
ZINOK 15mg od dr.max - 1 x 1tbl
TRIBULUS TERRESTRIS - 1 x 3tbl
KOENZYM Q10 od jamieson - 1 x 1tbl
MACA alta natura - 1 x 4 tbl
SELEN od jamieson - 1 x 1 tbl
C od jamieson - 1 x 1 tbl

A vsetko som to objednavala z jednej lekarne pilulka24.sk, pretoze je najlacnejsia, expresne rychle dodanie a doprava zdarma.
MACU som neobjednavala extra ale z tejto lekarne co tam mali bola rovnako kvalitna.

A tieto vitaminy takto ako su napisane jedol manzel kazdy den, rozvrhol si vsetko, lebo medzi kazdym vitaminom je dobre mat 1 - 1 1/2 hodiny prestavku aby sa spravmne tie vitaminy vstrebali.

ddonna
5. jún 2017

Ďakujem vám veľmi pekne, ste zlaté. Nám v Heliose povedali, že morfológia sa vitamínmi nezlepší, tak je super počuť, že sa to predsa len dá.

lucina1100
5. jún 2017

@ddonna
Ano da sa to a ja mam otom aj dokaz nakolko mam tie vsetky spermiogrami vytlacene, pretoze v dnesnej dobe je priroda velka carodejka🙂

ddonna
5. jún 2017

@lucina1100
Veru áno. 🙂 Dám tomu ešte šancu, už to nevidím tak nereálne, ďakujem. 🙂

lucina1100
5. jún 2017

@ddonna
Neni zač ďakovať, keby dačo kľudne napíš.
A kedy idete najbližšie do Martina? Ja by som už helios nevymenila za nič na svete tak sa tam dobre cítim a všade sami odborníci však?

ddonna
5. jún 2017

@lucina1100
ďakujem, isto ešte napíšem. A vy ako? Už dlho sa snažíte? Zistili vám niečo?
My ideme do Martina o týždeň na krvný test, ale veľkú šancu tomu nedávam.
Áno, určite sú tam odborníci, o tom nepochybujem, ale z poslednej návštevy mám zmiešané pocity. Uvidíme nabudúce.

lucina1100
5. jún 2017

@ddonna
Prečo más zmiešané pocity? Aj ja idem na budúci týždeň na sono a krv či sa embryko chytilo.
Mi sme sa z manželom teraz v lete bude 6rokov čo pokúšali o dieťa. Začala som chodiť do iscaru čo ľutujeme na celej čiare a za polroka snami nič neurobili len peniaze vyčítali a tu do heliosu som prišla pred mesiacom a už mám za sebou všetko, aj žiadosť schvalenu, koordinatorku, pichanie hormónov, potom zákrok kde sa vyberali vajíčka a minulý týždeň mi vkladali embryko.

martina7905
5. jún 2017

My sme boli prvy krat na konzultacii a vysetrenia a pristup maju uzasny vel veľmi milý láskavý vedeli pekne všetko vysvetliť A teraz v piatok ideme ďalšie vyšetrenia

wanda52
6. jún 2017

@ddonna nám IVF v Heliose nevyšlo, ani dve inseminácie. Zmiešané pocity mám aj ja, príde mi to už také, že majú veľmi veľa pacientov, že to ide ako na bežiacom páse. Ja asi potrebujem trochu individuálnejší prístup a tiež tam nemám lekára, ktorému plne dôverujem, nakoľko som vždy natrafila na niekoho iného. Ako ja neobviňujem nikoho, že sa nám nezadarilo, o tom už rozhodol len Pán Boh.. ale keď Vám jeden lekár naordinuje určité dávky a druhý sa ma opýta, že to kto Vám vymyslel takéto dávky...tak potom už pochybujete, či Vám nezbabrali stimulku, či predsa len tie dávky nemali byť vyššie... proste veľa ľuďom v Heliose pomohli, určite si robia svoju prácu poctivo, ale ja tam začínam mať pocit masovosti - preplnenosti..jednoducho ja osobne potrebujem trochu iný prístup, ale zase môjmu mužovi to vyhovovalo - že nikdy nemusel dlho čakať, organizáciu práce majú zvládnutú super, sú ochotní Vám odpovedať hocikedy, keď tam človek zavolá s niečím... Vždy som sa stretla s milým a ochotným personálom... Všetkým Vám prajem ,aby Vám to vyšlo.

illinka
6. jún 2017

@wanda52 normalne mi hovoris z duse.ja som tam vsak zazila arogantny pristup ked.videli ze uz im nedoverujem a po 2 ivf som im povedala ze dakujem ale.uz nepridem.. zdalo sa mi ze sa to tam veeelmi zmenilo za.posledne roky...
Povedali nam ze bez ivf babatenko nebude a hups zrazu som uz na konci tehu a ani neviem ako sme k.tomu nasmu zazraku prisli...

ddonna
6. jún 2017

@lucina1100
@wanda52
Hovoríš mi z duše. Ja keď som tam prišla prvý krát, bola som úplne unesená, ako je tam super. Natrafili sme na veľmi milú doktorku, ktorá nám všetko vysvetlila, spravila nám vyšetrenia. O týždeň som volala kvôli výsledkom, tá istá doktorka mi povedala, že ja mám všetko Ok (hormonálny profil, chlamýdie, protilátky,...), len manžel mal horší spg. A keď sme tam prišli o ďalší týždeň, bola tam iná doktorka, ktorá mi povedala, že mám zlú hodnotu jedného hormónu, že mi hrozí predčasné zlyhanie vaječníkov lebo ja mám endometriózu. Vystrašila ma strašne. Ja som si vypýtala z recepcie výsledky, nech mi ich pošlú na mail. Doma som si ich pozrela a vôbec som ten hormón nemala zvýšený, čo mi vravela. Tak teraz naozaj neviem, čo si mám myslieť. Chcem sa na to spýtať nabudúce, keď tam pôjdem, ale bojím sa, že zas natrafim na iného lekára :D , ktorý mi k tomu nebude mať čo povedať.

wanda52
6. jún 2017

@illinka to je úžasné, že sa Vám zadarilo prirodzene. Ja tiež v kútiku duše verím, že možno sa aj nám zadarí. Teraz si chcem porobiť všetky dostupné vyšetrenia - genetiku, hematológiu, reproimuno. Bola som aj u jedného liečiteľa, tak berieme také bylinkové kvapky, ja aj manžel. Na druhé kolo IVF sa zatiaľ ešte necítim, aj tak treba nejaké 3 mesiace na regeneráciu.. A vy ste mali aj vklad? Lebo nám sa embryjko prestalo vyvíjať, tak ani vklad nebol.

illinka
6. jún 2017

@wanda52 no prvy krat.prezilo zo 7 dve. Takze et a ket. Ani jed o sa neujalo. Druhe žo 14 zial.iba jeden et a.to.sme.si priplacali cosi...
V heliose som si vyziadala medzi 1.a 2. Hyfosy a genetiku. Ostatne povedali ze zbytocne. Aj od tohto ma odhovarali... v july 2016 bol ten neuspesny vklad. V auguste.sme.boli vo vrbovom u liecitelky vo vrbovom a ona ze do.vianoc nemame ratat. V septembri som bola na takom cviceni pre.zeny.. a v oktobri zrazu mrcha nikde... neverili sme

illinka
6. jún 2017

@wanda52 drzim.vam moooc.palce... nech o rok.aj vy cakate.maly batoztek

lucina1100
6. jún 2017

@ddonna
Ta mila doktorka bola dr. Culbova no ta je uzasna a ta dr. Starosvecka, mo moc nepasuje a potom je tam este jeden doktor krajkovic a on je tiez spicka a tiez je zlaty a ochotny a vyborny odbornik, nabuduce mozno na sone bude on, lebo oni sa tam striedaju kazdy ma jeden den ambulanciu ten druhy robi zakrok a tak, ale je to velmi dobre aspon ty doktori nezakrpateju a robia z kazdej oblasti co je super.
A inak aj tie koordinatorky, recepcne, embryologicky to je ako topka uplne na urovni, kazdy vie co ma robit, ked prides na koncultaciu to je jedno ku komu vzdy maju tvoj spis nastudovany, nic sa ta nevypituje vsetko vedia ze su pripraveny na teba to sa mi velmi paci, keby daco kludne sa opytaj
🙂