Skúsenosti s darovanými vajíčkami na mimotelové oplodnenie

diadiana
13. sep 2008

Ahojte, všetky vás srdečne zdravím -čítam MK ... párkrát som aj písala,ale dávnejšie. Mám otázočku:

Baby nemáte skúsenosti s darovanými vajíčkami na IVF? Zhánam infošky, lebo sa rozhodujem...

dianan
13. sep 2008

ahoj diadina....
ja osobne nemám skusenosť...ale viem,že sa to robí,v príúpade,že sa netvoria vajička,bud zrele,kvalitne,alebo už sa netvoria v dostatočnom počte....
maš takýto problem???

diadiana
autor
14. sep 2008

Ahoj dianan 🙂 Ja mam vajicka svoje, vcelku aj dost, ale nekvalitne, geneticky zle, nevhodne a nejako nepomaha ani PiGD ☹ ... takže preto sa pytam a preto nad tym rozmyslam.

lululum
15. sep 2008

Ahoj didiana, já mám s darovanýma vajíčkama tu nejlepší zkušenost, která může být 🙂. Taky se mě tvořily vajíčka, ale bohužel nekvalitní. Po 7 neúspěšných pokusech IVF a po posledním se mi rozjel takový OHS, že jsem málem nepřežila - udělala se mi voda na plících a odsávali mi ji - deset litrů, jsem už přestala věřit, že bych mohla mít někdy mimčo. Nechala jsem se ukecat od svýho gyndaře a šla na darovaný vajíčka a máme od července krásnou holčičku po 15 letech snažení. Tak se to neboj 😉 .

diadiana
autor
15. sep 2008

Ahoj lululum, to je vyborna sprava!!! Zda sa mi v tomto behu na dlhu trat, že to nemá konca ale ked pocujem niečo taketo, tak pookrejem.

Ja som bola na IVF ku 4x a je to s mojimi vajickami cim dalej tym horsie, ale aj s celkovym mojim stavom, dost ma to vycerpava.

A chcela by som ist na dalsi IVF do Brna, ale rozhodujem sa do ktoreho CAR a chcela by som s darovanymi vajickami, nikto ma neukecava, lebo genetika je predsa vynosnejsia, ale sama tak uvazujem, ze by som to mala skusit inac.

Este raz Ti dakujem za reakciu a zelam vela zdravia Tebe aj dcerke. 🙂

lajcikova
16. sep 2008

ahojte,mam taky zkušenost s darovanymi vajičky,v prosinci sem byla na ivf,měla sem jedno vajičko ☹ tak sme čekali na darovane ted sem 8den po et,tak doufame a věřime že aspon jedno zustane devět měsicu.vubec se nebojte doktoři řikaj že uspěšnost u darovanych je 45až65%což je myslim slušne.tak držim všem palce,at to klapne,nejhorši je to čekani 😉

kacza.b
17. jan 2009

Ahoj mohla by mi prosím nějaka dobrá dušička napsat kolik stoji IVF s darovanymi vajíčky. mám na mysli 4 IVF. Děkuji.

lajcikova
17. jan 2009

kacci ve fn olomouc stoji cele ivf pro samoplatce 26tisic 😉 ve fertimedu 45tisic,dalši centra nevim.

kacza.b
17. jan 2009

dekuji ti moc. ja se prave chystam na treti ivf prave ve fertimedu,tak se jen tak informuji kdyby to nahodou nedej Bože nevyslo. ta fn 26tisic ta cena je solidni. a ten fertimed 45 tisic to si uctujou tu cenu i s kocarkem a vybavickou ne 😠

lajcikova
17. jan 2009

no kaci ja mam před sebou taky posledni pokus,2ivf sem měla ve fertasu s darovanymi za 15tisic ted by mě to stalo těch 45tisic,tak sme přešli do fn,a tam nam řekli že ani ivf nebudem potřebovat 😕 držim ti palečky aby ti to vyšlo 🙂

kacza.b
17. jan 2009

jak to ze ani nebudete potrebovat IVF?

lajcikova
17. jan 2009

no dostal řikal ¨že mi bude stačit zhubnout a jen ivi nebo přirozeně,ale to ti ve fertasu neřeknou protože vytahnou prachy z pojištovny i z tebe,jsem rada že sem slyšela i jiny nazor,od jineho lekaře,aq taky k vuli fertasu sem ted na posled potratila protože mi nedavali leky co sem potřebovala-to mi řekly na hematologii.tak sem s tama odešla ☹ bohužel už jim neduvěřuji. ☹

kacza.b
17. jan 2009

ja jsem taky po vcerejsi navsteve v soku. v olomouci mi rekli,ze jsem mela ty predchozi IVF A a B embrya a vcera mi Holub rikal ,ze C a D. coz nic moc a tak tomu nerozumim. drzim ti palecky at ti to vyjde prirozenou cestou!!! ja uz nemam vejcovody tak uz jedine IVF. a taky nejsem zadny drobecek merim 165cm a vazim 75kg a to uz jsem za rok zhubla 10kg. ale ja jsem tak pribrala po tech vsech hormonech. mas pravdu je to jen tovarna na prachy,ale taky naposled....pak prejdu do FN. a za jak dlouho te prijali?

ceertica
17. jan 2009

ahoj babulky,chcem sa spytat či neviete nahodou ako dlho sa čaka na darovane vajka?U nas sa to robí iba v jednom centre a čakacia doba je velmi dlha lebo je malo darkyn a ja sama nemam ani sestru ktorá by mi mohla dat. Myslím že najbližšie by sme mali Brno.dik

kacza.b
17. jan 2009

ja ti neporadim. ja jeste nezadala. jeste zkusim 3 IVF se svyma. ja jen slysela,ze se to da uspisit,kdyz privedes nejakou darkyni.tak postoupis do predu. preji hodne stesticka.

ceertica
17. jan 2009

tak držím palce.pa

kacza.b
17. jan 2009

moc,moc dekuji ted budu potrebovat hodne palecku a stesticka.

lajcikova
19. jan 2009

ceer u vas ti muže darovat někdo koho znaš?u na s to musi byt anonym.ja sem čekala asi pul roku ale v brně je to rychlejši ale taky dražši. 😉 držim ti palečky

lucik32
19. mar 2009

Ahojky všem. Já chodím do CMR Zlín. Podávala jsem žádost 5.1.2009 a říkali, že čekací doba 3 měsíce, ale stejně jsme to nechali na květen. Musíme taky trochu našetřit. Tam to stojí 46tis. Moc doufáme, že se to tentokrát povede. Mám 2 IVF. To třetí bude s darovanýmy. Vajíčka mám, ale nekvalitní. Vysoké FSH.
Držím všem palečky.
Ahojky Kaczi. Hledám pokojíček a nemůžu ho najít ☹

gabulina
19. mar 2009

Ahoj všechny. Právě mám jedno miminko z darovaného vajíčka v bříšku. Jsem v 11. týdnu a doufám, že vše dobře dopadne a v říjnu se mi narodí NAŠE miminko. Jsem moc šťastná, vyšlo nám to hned při 1. transferu. A ještě máme 2 embryjka v mrazáku. Já už jsem žádná vajíčka neměla (ze 4 OPU - 1 se stimulaci a 3x v nativu nebylo ani jedno jedine vajicko). V Praze jsem čekala celkově rok, 4 měsíce od doby, kdy jedna darkyne darovala pro me, abych se posunula ve "fronte" dopredu.

dorra
19. mar 2009

Holky, mívám taky jen dárkyně, v Reprofitu (Brno, Olomouc) to jde asi rychle. Jednou jsem byla na obyč kontrole v úterý a dr. mi řekl, že ve čtvrtek na to vlítnem. Vyděsila jsem se, protože nejsou levní a my plánovali, že by to mohlo vyjít až za tři měsíce. Ale dr. řekl, že za tři měsíce zas třeba já nebudu dobrá (mám problém se sliznicí, neroste) a že s penězi počká. A právě z toho šoku, bez stresového čekání jsem tehdy poprvé otěhotněla. Bohužel to bylo ale v 7t zamlklé.

mimka29
20. mar 2009

Ahojte Babulky, už dlho sledujem toto fórum, ale až po treťom neúspešnom pokuse IVF som sa rozhodla pripojiť. Pri 1. IVF som mala len jedno vajíčko, ktoré sa nepodarilo oplodniť no a pri tých ďalších dvoch moje vaječníky úplne zlyhali a nevyprodukovali nič. Preto som donútená rozmýšľať nad darkyňou. V centre mi odporučili Repromedu v Brne. Chcela som si nechať čas na premyslenie, ale ako vidím čakačky sú dosť dlhé, tak budem musieť vyberať rýchlešie, aby som sa už mohla niekde zaregistrovať. Myslím, že je viac báb, ktoré majú túto dylemu a tak by sa mohla táto téma rozbehnúť. Rada by som si prečítala aj viac príspevkov od báb, ktoré to majú za sebou a už sú tehuľky. Veľmi by to mohlo po tých rokoch snažilkovanie.

vika34
20. mar 2009

ahojte,ja som po 1 IVF s PIGD ,ale bohužiaľ som potratila,pred tým som 5 x potratilan z toho jedno bolo mimomaternicové a jedno Ket sa nepodarilo,tak nám bolo navrhnuté ,aby sme išli na konzultáciu do Repromedy k mudr.Veselej ,kvôli mojim potratom,lebo ja som mala veľa vajíčok a po PIGD mi ostalo 5 geneticky vhodných a aj tak sa to nepodarilo donosiť,tak čakám na termím konzultácie.
Môžete mi niekto napísať čo stojí v Repromede IVF s dar.vajíčkami pre samoplatcu?
A EšTE PROSíM V KTOROM CENTRE na Slovensku robia IVF s darov.vAJíčkami,dík

raadunka
20. mar 2009

ahojky holky mam na vas dotak jak dlouho se ceka na darovane vajicko a kolik to stoji pro samoplatkyni. Ja jsem po 2 IVF prvni bylo neuspesne , druhe bylo az do vcerjska coz bylo 6tt uspesne, ale vcera se miminko zastavilo ve vyvinu. bylo me receno ze moje vajicka nebyla uplne kvalitni a ty emrijka tim padem nevydrzela problem u me je vek bude mi v lete 40let. mam uz dve deti zdrave ale dospele (s jinym partnerem)Ted mam na mesic na rozmyslenou co udelame se 3 IVF do ktereho chceme jit. Chodime do Fertimedu kazde IVF nas stalo 28tisic protoze se muselo pouzit velke mnozstvi leku i tak jsem vzdy melka jem 3 pouzitelne vajicka., ktere se v poho oplodnily a delily, jen asi nebyly uplne tak cerstve jak lekari rikaji aby neurazili kdyz chteji rici stare. prosim reknete mi vase poznatky nebo nazory at si o tom udela nejaky obrazek. dekuju moc

vika34
20. mar 2009

raadunka,ja tiež už nie som najmladšia,mala som pred mesiacom 38 a nikdy mi nikto nenaznačil,že som stará,ja sa tak ani necítim 😀 ,ale môj problém nebudú staré vajíčka,lebo môj prvý potrat bol ked som mala 24.Veľmi ti neporadím,lebo ja sa vlastne pítam na to isté.Tebe povedali,že je problém vo veku?

lucik32
20. mar 2009

Raadunko, je mi 32 a mám nekvalitní vajíčka. Čekám na dárkyni. Stalo se mi přesně to samé. V 6tt se přestalo embryjko vyvíjet. Pak mi dr. navrhl dárkyni. Smířili jsme se s tím a jdeme do toho. Chodím do CMR Zlín, ale to jsem vše psala o pár přízpěvku nahoru 🙂

raadunka
20. mar 2009

Viki ja jsem se na rovinu ptala jak to teda je proc se to nepovedlo, spermie meli 40% morfologii a vajicka byly 2 A a jedno B ale to ze se to zastavilo bylo protoze to mimi v urcitem vyvoji narazilo na nejakou chybu ve vyvoji a tak to vzdalo teda priroda rozhodla za nej. Ja jsem byla velmi dobre pripravena vycisteny organismus Chlorelou a pak nasazena pupalka dvouleta jinak( GLA)s vitaminem E a to vse uz pri stimulaci po ET jsem mela utrogestan 3x2 a 100mg anopyrinu.

Licik ktery dr. ti navrhl darkyni? ja jsem ze \Zlina ale do caru jezdim do Olomouce . Jsi ve Zline spokojena?

raadunka
20. mar 2009

ja bych mela darkyni ale bohuzel to musi byt anonymne, je to nefer, vim ze se to dela, ale stoji to moc penez navic

mimka29
21. mar 2009

Zdravím všetky, ja nemám ani tridsať rokov ale moje valečníky už nechcú produkovať vajíčka. S manželom sa snažíme už 5 rokov, ale aj jeho spermiegram je veľmi zlý, tak už nechcem skúšať klasické IVF, ale použiť pri tom darkyňu.

vika34 - čo sa týka darcovstva vajíčok na Slovensku je to ťažké. Nech som hľadala akokoľvek, stále ma to naviedlo na ISCARE, ale v pondelok tam budem určite volať, lebo sa k ním chcem objednať na konzultáciu, tak to vyzistím a dám vedieť.

lucik32 - celé IVF aj s darovanými vajíčkami stojí pre samoplatcov 46,- tisíc, alebo sa dopláca za lieky, prípadne ICSI, lebo napríklad v Brne v Reprofite majú v ceníku 93,- tisíc a to je pekný rozdiel. Mevieš akú majú úspešnosť v Zlíne?

raadunka - čo sa týka vlastnej dárkyne, tak je to asi tak. Darkyňu nemožeš poznať, ale ak ty do centra privedieš darkyňu, ktorá bude určená samozrejme pre niekoho iného, tak ťa to posunie na čakacej listine dopredu.

Som rada, že sa našiel niekto, kto rieši ten istý problém, lebo s rodinou sa už o tom rozprávať nemôžem. Každý mi povie, "však ste ešte mladý", "keď na to nebudeš myslieť, tak sa to podarí" a podobné otrepané frázy a to je fakt 😝

lucik32
21. mar 2009

Radunko, chodím k dr. Horvathovi. Je moc fajn. Vždycky nám všechno vysvětlí a jde na něm vidět, že se opravdu snaží. Nezkusila jsem jiný care, nemůžu srovnat. Ale jsem tam docela zpokojená. Uspěšnost při darovaných 60-70% Tak jsem zvědavá, jestli k nim přibudu

mimko29
46tis není pro samoplátce. Mám poslední hrazený pokus.
je to 38tis + něco kolem 3tis injekce na zastavení funkce vaječníků na ten daný cyklus + případně zmražení 4tis.
Uvnitř je léky, PK, AH, ICSI, odměna pro dárkyní 15tis.

mrkni na stránky www.cmrzlin.cz
tam je vše krásně popsané

vika34
21. mar 2009

ahojte,tak ste ma veľmi nepotešili s tými darovan.vajíčkami,hlavne čo sa týka situácie na Slovensku.Ja mám ešte nárok na 2 IVF hradrné,ale ked sú dlhé čakačky tak to ani nestihnem.Pôjdem na konzultáciu do Repromedy a uvidíme čo nám povedia.Keby mi na rovinu povedali,že to nestihnem,tak asi skúsime klasické IVF a budeme sa modliť ,.aby som znovu nepotratila,lebo v Brne ,by som bola aj tak samoplatca.Nás to prvé IVF vyšlo aj s 1 ket cca 100000 skk,tak aj šetriť v tejto krízovej dobe ,by nebol zlý nápad,vyslovene niekam odkladať iba pre IVF.Je to hrozné,že sa tak hrozne zarába na chorobách iných.Držte sa všetky,pá

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre