icon

Skúsenosti s darovanými vajíčkami na mimotelové oplodnenie

diadiana
13. sep 2008

Ahojte, všetky vás srdečne zdravím -čítam MK ... párkrát som aj písala,ale dávnejšie. Mám otázočku:

Baby nemáte skúsenosti s darovanými vajíčkami na IVF? Zhánam infošky, lebo sa rozhodujem...

mircalla
•
2. mar 2010

martin nerobi darcovske...aspon vtedy to nerobil, ze cakacka je 4 roky. a co sa tyka stimulky s mojimi vajecnikmi uz nevedeli nic vymysliet, kedze som nereagovala

u nas to robi pokial viem gynfiv a to len kratko

isla som tam aj kvoli tomu, ze si myslim, ze v Brne su CAR daleko pred nasimi v istych veciah...s dracovskymi urcite

iwusa
•
2. mar 2010

martin robi darcovske, ja som tam sama ako cakatelka, ale bez darkyne to trva fakt dlho... mne to aj tak pride, ze bez darkyne sa tam v podstate vobec neposuvas ☹ no urcite su ceske centra napred oproti nasim, to verim, ale po majkinom otrasnom pripade v repromede som zostala sklamana. ale vidim, ze ty si zdravy a hlavne tehotny pripad reprofitu, super 😉

mircalla
•
2. mar 2010

ahoj, ja som na repromedu nepocula najlepsie ohlasy, ale neviem posusit....neviem ani o tom mnajkinom pripade, nechcem vyzvedat, ked to neni tajne napis...

darcovske v martine som sa na to informovala v roku 2008, a vtedy mi len povedali 4 roky, odvtedy sa vselico moholo zmenit....ako to tam funguje? v reprofite ti daju termin, darkyn oni maju dost, nejde o to nejake posuvanie v poradovniku, daj termin a ten plati....dokonca prvy raz boli v den odberu 2 pary a 2 darkyne na punkciu, tak sme si mohli vybrat

mimka29
•
2. mar 2010

Ahojte,
teda chvílku tu nie som a vy tu klábosite 😀

iwuska rada ťa vidím 😉

mircalla gratulujem k tehu. Ja som ten nešťastný prípad z Repromedy, teda už by som tam nikdy viac nešla. Zachovali sa úplne inak ako na začiatku sľubovali, ale asi to tak malo byť, lebo potom sa nám zadarilo prirodzene.

mircalla
•
2. mar 2010

fuha, ak chces napis do IP. hlavne, ze sa zadarilo prirodzene, ja by som tiez samozrejme preferovala to, ale uz to neslo.

iwusa
•
2. mar 2010

ahoj majka,
no po dlhsej odmlke ma tu mate 🙂 clovek sa musi asi z niektorych veci vyspat a ja som zaspala zimnym spankom 😀

mircalla - no tak od roku 2008 sa toho moc nezmenilo, stale je to o tom, ze ked si neprivedies darkynu, tak sa nikam neposunies, proste úpravy v poradovniku... akoze ja som heliosu vdacna za vela veci, co mi pomohli, ale ked som im volala vo februari, tak mi v podstate nepovedali nic nove, stara otrepana fraza... musite cakat, cakat, cakat...

vika34
•
2. mar 2010

ahojte mimka,tak čo je už lepšie?

mircalla normálne si ma navnadila ísť na tú konzultáciu do Reprofitu,ešte idem študovať konkretnu tému

mimka29
•
3. mar 2010

Dobré ránko,
vika nie stále mi je blééé 😝 , ale už sa stane aj, že mi je celý deň dobre, tak to možno ustupuje. Dokonca už môžem jesť skoro všetko a nedvíha sa mi pri tom žalúdok. Len mám hrozné problémy so stolicou, idem tak raz za 3-4 dni a to ma už v bruchu pichá a bolí každý pohyb. Musím si niečo naštudovať a ísť kúpiť do lekárne, čo mi pomôže. Ten Reprofit by som vyskúšala, možno ti niečo poradia. Veď vieš, že som naštvaná na FC, že ťa nevyšetria, prečo sa embryjka neuchtia a len proste skúšajú jeden pokus za druhým. Možno keby si dlhšie predtým brala Prednison a niečo na prekrvenie, alebo ja neviem.

Vonku svieti slniečko, tak dnes budeme mať krásny deň 🙂

vika34
•
3. mar 2010

mimka pi na lačno šťavu zo slivkového kompotu,alebo aj teplá voda pomáha.Neboj a dúfaj,že tie nevolnosti po 12 tt prejdú

Stále premýšlam,že ma nikto nikdy /oprem Pintera/neposielal na hystero,preto by som chcela ísť ešte pred Ket na tú konzultáciu.Aaj Pinter,ked počul ,že som už rodila ,tak hystero viac nespomínal.Sama som ,ale neni presvedčená o tom ,že by som znovu išla pod narkozu,bola by to už 10 narkoza.

mimka29
•
3. mar 2010

vika narkoza podľa mňa nevadí, ja som ich už mala tiež dosť, ale veď to musí vedieť najlepšie lekár. Urobíte si s manželom zase výlet do Brna a uvidíš čo ti tam povedia. V Reprofite je to tuším iné ako v RM, veď tam sme tuším už za vstupnu konzultáciu platili 2.000 alebo 3.000,- Kč, už si nepamätám, ale viem, že nás pri odchode na recepcii skásli, ako vždy 😒

vika34
•
3. mar 2010

aj nás skásli a ešte raz toľko ako povedali pred tým,lebo dokiaľ preštudovala tých 5 kg mojich papieroch,trvalo jej to dlho 😀

macka1980
•
4. mar 2010

Ahojte dievčatá, sledujem Vás nejaký ten mesiačik. Majka gratulujem k tehotenstvu, určite je to zázrak 😀 V minulosti som si tu čítala aj o tvojej sestre, že chce pomôcť iwuške, zmenilo sa niečo keď ona teraz píše, že nemá darkyňu? Keď som si to čítala spätne, nič som nenašla a zaujala ma jej ochota pomôcť druhým, len teraz neviem, či si tým už prešli a neúspešne, alebo to vzdala. 😨

mimka29
•
4. mar 2010

Dobré ránko,
macka ďakujem. Didlinke počas toho ako minulý rok stimulovala, tak jej v Martine zistili vysoké aslo (to je nejaký zápal v tele) tak jej stimulku stopli. Teraz berie ešte stále každý deň nejaké lieky, už by asi mala ísť ma kontrolu a keď budú výsledy stále zlé, ako doteraz, stále sa jej to zvyšuje, tak jej budú musieť vybrať mandle, takže sa musí dať do poriadku. Didlinka bola z toho, že to nevyšlo hneď ako chcela z nás asi najviac sklamaná a stále bulila. My sme tu na podobné sklamania už naučené, len ona to hrozne zle prežívala a bolo mi jej hrozne ľúto.

Jaj babule už nech je pondelok. Tie kontroly u gyndy raz za mesiac sú hrozne málo. Ja by som chodila aj každý týždeň 😀

macka1980
•
4. mar 2010

Ahaaa, tak budem držať palčeky nech sa uzdraví a nech jej to s tým darcovstvom vyjde 🙂

A ten pondelok, prepáč, ale my pracujúce ženy, takúto vetu nemáme veľmi v láske 😝

mimka29
•
4. mar 2010

Vieš čo, je to čudné, keď som teraz stále doma, ale aj ja sa teším vždy na piatok 😀 Len teraz v pondelok ideme na ultrazvuk a nejaké testy či je drobček zdravý, tak mám bobky a nemôžem ani poriadne spávať. Potom sa už zase budem tešiť ako každý normálny človek na piatok 😀

vika34
•
4. mar 2010

mimka ,ked budeš na materskej ani nebudeš vedieť aký je deň,iba ked manžel nepôjde do roboty,zistíš ,že je asi sobota 😀

mimka29
•
4. mar 2010

vika to ti verím. Teraz mám zatiaľ iba problém, keď sa ma niekto opýta aký je dátum 😀 Dnes ma vytiahla didi po týždni von, tak sa aj trošku namalovala, aby sa ma nezlakli 😀 ale inak je to so mnou bieda. Keď nikam nemusím, tak sa mi nechce vystrčiť ani nos z bytu.

sandrina30
•
4. mar 2010

Vika, pri prvom IVF som mala 3 foliky, 3 vajicka, 2 sa oplodnili (ale to bolo take divne, najprv mi totiz volali, ze sa neoplodnili a na dalsi den mi volali, ze predsa len sa oplodnili) , no ale nechytili sa.. prvy raz som stimulovala merionalom a teraz druhe ivf gonal+merional. No ale ja to mam komplikovane, jeden vajecnik nemam a druhy je operovany..kvoli endometrioze.

mircalla
•
4. mar 2010

ahojte, chvilu som tu nebola...no mimka mi pisala o repromede, neozaj neprijemna skusenost

ak chcete nieco o reprofte viac - je tu tema slovenky a ivf v reprofite brno, tak si urobite lepsi nazor..staci si precitat par stranok

iwusa - tam ti darkynu najdu, nemusis si nikoho hladat...ja som tiez heliosu vdacna, bola som tam na ivf s vlastnymi vajkami, boli mili zlati, nemozem krive slovo povedat. ked uz mi ostavali darcovkse, som isla niekam, kde sa tomu dlhsie venuju, necakas dlho a maju v tom prax

ako som uz pisala, za vstupnu konzultaciu a vysetrenie sa neplati. celkovo bolo vzdy ustretovi, este do 9tt som tam chodila zadara na UZV, dokonca mi v ich labaku aj robili zadara nejake vysetrenia a nie raz, mam vela dobrych skusenosti...kopec veci mi robili nadstandardne a zadarmo....

nemusis im robit reklamu, treba skusit🙂)

mircalla
•
4. mar 2010

preklep...nemusim...

mimka29
•
5. mar 2010

Ahojte babule,
konečne je tu piatok. Prišla som vás pozrieť, lebo mám takú dobrú náladu. Čo si píšem s kočkami v druhej témičke, tak tento týždeň sa tam narodili tri bábätká.

Nech vám práca rýchlo ubehne a môžete si užívať víkend 🙂

amalka25
•
7. mar 2010

Ahojte. Ak by niekto potreboval darkynu vajicok, kontaktujte ma na mojom maily amalka25@inmai.sk a dohodneme sa. Jedno darovanie budem mat uz o chvilu uspesne za sebou prostrednictvom sanatoria Helios v Martine. Som z Trencanskeho kraja. Viem, ze v sanatoriach sa na darkynu dlllho caka a ak si zozeniete svoju, posunie vas to v poradovniku na prve miesto. Myslim to seriozne-vazne, preto mi piste tiez len ak to myslite naozaj vazne, s konkretnym navrhom a ste na 100%rozhodnute.
Amalka

mimka29
•
8. mar 2010

Ahojte babulky,
tak mám dnešnú poradňu za sebou a môžem vám povedať, že je to poriadny ciťák. Keby som sa nehambila, tak by som pri ultrazvuku plakala ako malé decko. Toto musí zažiť každá jedna z vás. Drobček je už krásne veľký, normálne ako človiečik. Stále sa metal a cmúľal prštek. To je úplne neuveriteľné, že mám niečo také u seba v brušku. Všetky vyšetrenia sú zatiaľ v poriadku až na to, že som asi o 9 dní popredu, takže podľa ultrazvuku a veľkosti drobčeka by som už mala byť v 13tt. Pridala som foto z ultrazvuku.

papa

didlinka3368
•
9. mar 2010

Ahojte všetky snažilky..... 🙂 Dlho som tu nebola, iba som vás stihla sem tam omrknúť, tak vás idem pozdraviť ... 😉
Ako určite viete, tak moja sestra mimuška okúsila na vlastnej koži čo je to zázrak a musím povedať, že sme celá rodina a aj všetci známi čo mimku "naše zlatíčko" poznajú z toho fakt namäko.....keby ste ju poznali osobne ako aj jej život, tak by s pochopili význam mojich slov keď poviem, že ona si to naozaj a opodstatnene zaslúži....ja mám chuť každý deň od radosti plakať a hlavne ďakujem Bohu, že jej to bolo dopriané.... 😵 Ja viem. že sme iba ľudi a je veľmi ťažké sa úprimne tešiť z radosti druhých kým sami už pomaly plávame v beznádeji a trápení, ale verím tomu, že mimka naozaj tie lady tu vo vašej témičke naozaj prelomila a o chvíľku sa to tu spustí ako lavína a bude každá jedna z vás tehulkovať jedna radosť.....som rada, že môžem s mimkou prežívať tú radosť z rastúceho bruška ako aj z každej jednej fotečky toho zázraku a hlavne správičky od lekára a to po mnohých rokov iba snívania o tejto situácii.....no tak ako ona ani po strašne veľa neúspechoch a trápení sa nikdy nevzdávala, nevešala hlavu a hlavne bojovala stále naplno ďalej, tak verím, že aj každá jedná z vás bude stále bojovať.... 😵
Len som vám chcela povedať, že sa s mimkou úprimne tešíme z každého pokroku, ktorý u vás nastane a budeme si navzájom držať palce, lebo ani otehotnením ten boj a hlavne strach nekončí....
Babuľky sme s vami 😵

Iwuška zlatko všimla som si, že si mi minule písala a moc sa ti ospravedlňujem, že som neodpísala skôr, ale terazsom mala toho naozaj veľa ako aj v škole, tak aj v osobnom živote a naozaj nebolo času, no v najlbližšej dobe ti napíšem IP, keď sa podarí.....ale ako ťa už aj mimka informovala, sama teraz neviem ako na tom som, lebo asi najbližší mesiac budem chodiť po lekároch a potom ma čakajú státnice a nechcem ti podávať nepresné informácie, takže keď sama budem vedieť ako na tom som, určite sa ti ozvem a verím, že "to" dotiahneme do konca...... 😵

mimka29
•
9. mar 2010

Dobré ránko,
didi ty si teda trdielko, takto ma rozcítiť hneď ráno 🙂 So všetkým súhlasím a rada by som bola keby sme si tu všetky mohli vymieňať podobné zážitky a pocity ako prežívam ja.

Otehotnením ten strach len začína. Keby ste vedeli ako som sa bála toho včerajšieho ultrazvuku, veď som drobca mesiac nevidela a hrozne som sa bála, že či bude všetko v poriadku. Tak som sa ráno v čakárni klepala, že som ani nemohla vytiahnuť z púzdra kartičku poistenca. Ešte, že tam bol môj manžel, ten sa vôbec nebál, na všetkých dookola sa usmieval a stále ma hladkal, že to bude určite v poriadku. No a potom keď som ho videla na monitore ako sa hýbe a cmúľa si prštek, tak mi padol taký kameň zo srdca. Sú to zvláštne pocity, najprv hrozný strach, potom zase veľká radosť, dúfam že to prežijeme v šťastí až do pôrodu.

Prihodila som foto mega brucha 😀 v 12 tt aj keď podľa včerajška som už v 13 tt.

Pekný deň 🙂

vika34
•
10. mar 2010

veľmi gratulujem mimka,strašne to letí a bruško máš ešte menšie ako ja teraz 😀

minka051
•
15. mar 2010

mimka ahoj
Tak pekné fotečky máš. Už aj ja by som také chcela. Vo štvrtok idem na UTZ sliznice dúfam že bude OK. Teraz si musím lepiť 4 náplaste a ide ma poraziť, lebo stále sa bojím aby sa mi neodliepali. Tak mi drž palce nech sa mi to už konečne podarí a napíšem také dobré správy ako ty.

vika34
•
15. mar 2010

MINKA AJ JA DRžíM PALCE ,ABY SA TO podarilo

mimka29
•
15. mar 2010

Ahojte babule 🙂
minka jasné, že ti budeme všetky držať palce. Je to otrava s tými náplasťami, to viem, ale 4 ti určite zaberú.

vika a ty ako?

lenca78
•
15. mar 2010

Ahoj holky, omlouvam se, ze vam sem takhle lezu, ale mela bych na vas dotaz. Minuly mesic jsem byla poprve na IVF s darkyni. Byla jsem na kontrolnim ultrazvuku 11. den a sliznice byla v poradku (zobala jsem Estrofem 7x denne). Pak jsem byla na kontrole 15. den - den odberu vajicek darkyne a sliznici jsem mela jen v polovicni vysi. Takze k transferu nedoslo. Stalo se vam to nekdy? Je do vubec normalni, ze napred je v poradku a za 4 dny klesne? Chytla jsem teda v mezidobi nejakeho bacila a mela dva dny horecky 39, tak doufam, ze to bylo z tohoto duvodu. Bojim se ale dalsi stimulace, aby se to neopakovalo, clovek se tesi a pak nic :(. Diky za odpoved.