icon

Skúsenosti s ICSI a neúspešným oplodnením pri PCOS

20. jan 2024

Ahojte, mal niekto podobnú skúsenost?
Absolvovali sme naše 2.IVF. V prípade prvého IVF som mala veľa folikulov ale len 4 vajíčka ktoré neboli zrelé (krvné testy aj sono ukazovalo krásne výsledky). Takze v tomto IVF sme sa nedostali ani k oplodneniu. Následne som si dala 3 mesiace pauzu a išli sme do 2.IVF s tým že sme dali viac času aby vajíčka dozreli. Vyzeralo to opäť super s tým že namiesto 14 dni stimulácie som stimulovala 16 dni. Lenže som nečakane ochorela a kašľom mi asi folikuly popraskali. Nakoniec boli len 2 a v nich aj 2 vajíčka. Poslednú ultrazvukovu kontrolu som mala v deň kedy som pichla aj Ovitrelle a na každom vaječníku bolo 7 folikulov takze museli tým kašľom popraskat. Odobraté vajíčka boli zrele ale metódou ICSI nedošlo k oplodneniu. Ja mám PCOS vek 25 rokov, žiadne ďalšie vážnejšie diagnózy zatiaľ nezistené, normálna váha. AMH okolo 5-6. Manžel OAT vek 27 rokov. Už som naozaj zúfalá, takýto priebeh som vôbec nečakala. Mal niekto podobnú skúsenost?
Bojím sa že takýmto činom skončime s darcovským programom. Všade som čítala že s PCOS nie je problém s vajíčkami, že je ich veľa. Ale ja som asi pravý opak.

sonkam
22. jan 2024

Mne spravili vyšetrenia ak bez potratov nemal s tým nikto problém. Na repro-imuno sme išli ako pár a aj na genetiku páru a potom som sama bola na endokrinologii a hematológii . A hematku si ale takú pohladaj kde robia aj syndróm lepivych doštičiek lebo to nie každá hematka vyšetruje. Je mi to ľúto ako to dopadlo a hlavne keď už druhé ivf

autor
22. jan 2024

@sonkam a keď ste išli na tieto vyšetrenia tak ste im aj povedali čo konkrétne chcete? Alebo to už v tých ambulanciách vedeli? Zaujíma má hlavne ta genetika pozerala som nejaký kliniky a strašne veľa veci je v tom cenníku.. vibec sa nevyznám čo potrebujeme.

sonkam
22. jan 2024

Genetiku páru máš cez poisťovňu keď budeš mať výmenný lístok a oni už vedia čo treba vyšetriť, ale hlavne zisťujú karyotyp. Jediné čo som mala na výmennom bolo na hematológiu napísané trombofilne stavy + syndrom lepivych doštičiek.

cokoladova_babovka
24. jan 2024

My sme šli na reproimuno po 1 potrate. Ono si to aj tak platíš z veľkej časti sama. Výmenný lístok mi dala obvodná po dllllhom presviedčaní. Stačil im lístok na imunológiu. Nemusel byť na Repro imuno. Ja som si chcela tieto vyšetrenia porobiť pred tým ako začneme s IVF lebo nám ani poriadne neprišli na príčinu a hneď nás tlačili do ivf. Sa mi to nepozdávalo a chcela som spraviť vyšetrenia a začali má liečiť na Repro imuno a otehotnela som hneď a prirodzene. Ivf by nám ani nevyšlo.
Tiež nechápem, že nútia ženy nech si prejdú týmto všetkým viac krát až potom riešia ďalšie vyšetrenia. Celé zle ako je to nastavene. Držím palce

vivienn7
Odpoveď bola odstránená
a_we
Odpoveď bola odstránená
kajkasmejka
14. apr 2024

Ahoj! Tento protokol som mala teraz presne aj ja, a mala som prazdne folikuly.... ☹ mozem sa ta opytat, kolko jednotiek Pergoveris si mala? Mne dali 100..

autor
13. máj 2024

@kajkasmejka pri prvom IVF som mala 100 a pri druhom 112,5. Zmenila som centrum a ideme do Brna a tam majú v pláne dať hneď 200.

melaninka96
16. aug 2024

Ahoj, prosím, doteraz si bola v akom centre? Mne sa stalo tiež, že zo 6 vajíčok sa ani jedno metódou ICSI neoplodnilo, mali sme aj MFSS a boli sme v Gyn-fiv. Po akom čase idete do ďalšieho IVF?

melaninka96
16. aug 2024

A pozerám, že si začala v máji, ako dopadlo IVF v Brne?

autor
16. aug 2024

@melaninka96 ahoj akurát som pred opu. Posúvali sme cyklus kvôli chorobe a tým že mám aj dlhé cykly tak som začala až v auguste. OPU mám v nedeľu ale už len keď porovnám stimuláciu tam oveľa vyššie dávky na Slovensku sa mi to báli dať skrz vysoké AMH.
A bola som tiež v gyn Fiv. A vlastne v januári som mala v Gyn Fiv a tersz som išla az na ďalšiu stimuláciu takze pól rok rozdiel cca.

melaninka96
16. aug 2024

Aha, tak držím palce. Ak si na mňa spomenieš, informuj ma prosím potom, ako Ti to dopadlo 😊

autor
16. aug 2024

@melaninka96 jasne určite ti napíšem či sa nám podarilo oplodniť nejaké vajíčka alebo nie.
Aj Vám povedali že prečo sa to nepodarilo?

melaninka96
21. aug 2024

Nepovedali, iba že sa im to nestáva často a že treba vyšetriť genetiku páru. Tak už sme objednaní a budeme čakať.

melaninka96
21. aug 2024

Ako si nakoniec dopadla? Oplodnili sa nejaké vajíčka?

autor
21. aug 2024

@melaninka96 no nedopadlo to podľa mojich predstav :( vajíčka sa uvoľnili skôr ako bolo OPU. Pán doktor povedal že 2-3 hod pred, že ešte jedno zachytil z tekutiny. Odobrali 6 vajíčok len a len 2 boli zrele. Takze nám oplodnili 2 vajíčka a v pondelok sme mali 1x2PN a 1x0/2. Dnes nám písali email ako to prebieha ďalej len sa to bojím sama otvoriť tak čakám na manžela. Ale každopádne už len to je pokrok že sme získali embryo. Len neviem prečo mi tie folikuly prasknú vždy skôr..

melaninka96
21. aug 2024

Držím Vám moc palce, aby to boli tie správne embryjka, ktoré sa hneď uchytia✊ Aj to sú dobré správy, že sa niečo oplodnilo a snáď sa budú vyvíjať tou správnou cestou, želám Vám, nech sa vám to tentokrát už podarí!🫶🏻

autor
22. aug 2024

@melaninka96 ďakujem za podporu. Áno sú to to dobre správy a vpodstate zmenu centra neľutujem lebo sme sa dostali najďalej už teraz. Zatiaľ na 3. Deň kultivacie máme kompaktujucu morulu tak verím že to naše embryo dobojuje a zažijeme prvý krát transfer.

melaninka96
22. aug 2024

Tak super, vyzerá to byť na dobrej ceste 🙏🏻
A ak sa môžem opýtať, ako ste to zvládli časovo dochádzať až tam na tie kontroly a tak? V práci vedeli, za akým účelom tam chodíte? Toto si ja neviem predstaviť skĺbiť.

autor
22. aug 2024

@melaninka96 ja som to mala tak, že kontrolné sono pred ivf som absolvovala v Bratislave v Reprofite, protokol a lieky som si ešte pred tým bola prevziať v Brne. A nám to akurát super vyšlo že sme mali týždne dovolenku, takze som mala kontroly cez dovolenku a OPU vyšlo na víkend. Termín kontroly nám vyhoveli a dali vždy tak 10:30, robia ich do 12:00 a objednávajú na presný čas. No a v práci to ja uu komunikujem pretože keď máš 1.IVf tak sa to ešte dá, len toto bolo moje 3 za rok, tak to sa veľmi nedalo zatajiť 🙂

snowflakenel
22. aug 2024

Nezufaj,,my mqme dieta.z.ivf pri 1% morfologii spwrmii. Druhe dokomnca prirozdene. Nevesaj hlavu, este nie je nic.stratene. nam vyslo ivf az na 3x.

autor
22. aug 2024

@snowflakenel ďakujem za povzbudenie. Priznám sa, že keby sa žiadne vajíčko neoplodni tak sa veľmi ťažko z toho pozbierame, lebo do tretice by to už bolo fakt zle. Ale to že sa nám jedno vajíčko dobre oplodnilo mi dalo takú energiu ďalej bojovať. Aj keď neviem ako toto dopadne do 5.dna kultivacie ale určite to ešte nevzdame. Musím povedať že vidím aj na manželovi že je z toho šťastní že sme pokrocili, lebo už sa vzdaval a chcel ísť na 100% do darcovských spermií a toto mu dalo aspoň malíčku nádej že to možno pojde. Dali mi návrh ked sa nám toto deje ísť do dlhého protokolu aj keď s PCOS by sa to nemalo, ale keďže nereagujem podľa predstav na krátky, tak ďalším postupom bude toto.
To je krásne, že sa vám druhé bábätko podarilo prirodzene. Strašne veľa ľudí to takto má, asi ľudia potom prestanú na to myslieť a príde to aj samo. Lebo počas liečby cez ivf sa na to proste nemyslieť nedá. Prajem Vám všetko dobre 😊

snowflakenel
22. aug 2024

Drzim velmi palce, nech sa podari. Daj vediet ako pokracujete 🙂

autor
23. aug 2024

Baby chcela som dať len vedieť že naše embryo prežilo 5 dni kultivacie a dnes bolo zmrazené, bude to prvý vklad strašne sa teším ❤️

melaninka96
23. aug 2024

Ooo tak to je fakt skvelá správa☺️ ozvi sa potom ako dopadol vklad. Držím moc palce, keď už ste to dotiahli až sem.

autor
24. aug 2024

@melaninka96 áno určite sa ozvem. Chcem si ešte medzi tým dať skontrolovať štítnu žľazu lebo mám zníženú a ísť pre istotu na hematologiu a až po tom na vklad. Ale každopádne určite ti dam vedieť 😊

melaninka96
3. okt 2024

Ahoj, prosím, ako pokračujete? 🙂

autor
4. okt 2024

@melaninka96 ahoj, aktuálne mám jeden cyklus bez ničoho, ale kdeže mám PCOS tak je dlhy 😂 potom sa urobia odbery na trombofilne stavy a ÉRA test a až potom transfer. Takze predpokladám že na vklad pôjdeme december-január. Čo mi aj vyhovuje lebo sa mi zhoršila štítna žľaza, takze musíme doriešiť aj to. Takze trosku komplikácie ale beriem to tak radšej nech sa predíde tomu čo by mohlo spôsobiť neúspešný transfer🙂

klarabohun77
28. feb 2025

@sonkam prosim Vas z akeho CÁR mate tieto odporucania? Mne nic take nedali. Cvicit som sa nechystala prestat..prvykrat to tu citam ze ani pilates sa nemoze…

sonkam
28. feb 2025

@klarabohun77 toto mi dali v Reprofit MT. Prvé ivf som absolvovala v Heliose a tiež mi nikto nič okrem vyššieho príjmu bielkovín a vody nepovedal