Skúsenosti s insemináciou
Ahojte. Po roku pokusania o babo sme sa rozhodli pre umelé oplodnenie. Ja mam pcos priateľ ma 3% zdravých spermií inak majú zlu hlavičku. Pohyblivosť atd/ je v poriadku na ml. Ma 19,5 milióna co je fajn/ Chceli sme ist rovno na ivf ale pracujeme v zahraničí takze musíme vybrať dovolenku aby sme mohli prist na sk na dlhšie/ ale …. Prave tento cyklus nám vyslo voľno 6dbi v kuse prave v case ked by sa mohla podariť inseminacia. Teda by som brala 5-9 den cyklu tabletky a potom kontrola a injekcia na spustenie ovulácie …. Nebudem rozpisovať ďalej proste cca 10-16 den cyklu mame možnosť ist na sk. Moja otázka znie podarila sa vám inseminacia alebo je to strata casu? Mesačne voľno budeme mat a v máji a nechcem čakať ma ivf/ beriem to ako pokus resp. Ako ďalšiu možnosť pohnúť sa z miesta. Kamošky ma odrádzajú ze je to zbytočne ze radsej počkať do dovolenky. Lekárka tiez povedala ze ivf prv pokus ma šancu 30-50% na otehotnenie a inseminacia Iba 15-20% . Ostali ste niektorá takto tehotná na 1x?
Dakujem
@33tehulka33 no lenže vtedy ti musi aj ms vyjsť, čo budeš robiť ak ti bude meškať? Bez ms sa ďalej nepohnete a ono to tak jednoducho nefunguje, žiaľ. Keď ti aj ms vyjde, aj stimulka a odber oozytov tak môže byť že oplodnené vajíčka sa prestanú vyvíjať. Nie že ti to neprajem ale priprav sa na dlhú strnitú cestu.
@stellarstar ja mam menzes iba s duphastonom cize ciem ze kedy pride a presne pódla toho sa plánuje voľno aj ďalšie kontroly. Na bežne vyšetrenie viem ist v CH a cize viem si nasadiť stimulačné injekcie uz tu a na sk dôjdem v určitom momente ked mi lekárka povie ktorí den cyklu ma tam chce mat . Toti riesit nepotrebujem viem ako sme sa dohodli sme neustále v kontakte
@stellarstar ja mam menzes iba s duphastonom cize ciem ze kedy pride a presne pódla toho sa plánuje voľno aj ďalšie kontroly. Na bežne vyšetrenie viem ist v CH a cize viem si nasadiť stimulačné injekcie uz tu a na sk dôjdem v určitom momente ked mi lekárka povie ktorí den cyklu ma tam chce mat . Toti riesit nepotrebujem viem ako sme sa dohodli sme neustále v kontakte
@33tehulka33 no tak, smelo do toho v máji nech vám kamene nestoja ceste
@33tehulka33 ja by som na vasom mieste skusila oslovit kliniku, ci si s vami nemozu dohodnut aspo na zaciatok online konzultaciu. Robievaju to. Mozno by vas vedeli aspon navies, aby ste si vedeli naplanovat dovolenku a zbytocne nestracali cas.
@babetka22 tak to aj mam zabezpečené. Lekárke volám a dohadujeme sa postupne
@33tehulka33 nam vyslo IUI na druhy pokus, prvy som oplakala, ale verila som, ze ideme dalej. Takze sme sa s dr. dohodli na dalsi cyklus a to som tam isla na 11 DC a povedala, zajtra pridite na IUI, hned mi pichli ovitrelle a na druhy den rano sme tam uz boli a nakoniec sa tato rychla akcia podarila a tesime sa z tehotenstva. Ono planovat mozne hocico, ale ako to telo zvladne je uz na nom. Drzim paste, ja by som sla do IUI hned. Vzdy je nadej ❤️ ja som si povedala, ze som ochotna absolvovat 3 IUI a potom sa uvidi. Uz tak som to tazko niesla, je to psychicky narocny proces. Drz sa
my sme absolvovali 2x IUI , nemame ziadny vazny problem, len priatel zhorsenu morfologiu,inak pocet aj rychlost super, ja vek 35 on 34.. nepodarilo sa, lekarka sa uprimne vyjadrila, ze uz by sla do IVF.. bala som sa toho ako cert kriza, ale vsetko prebehlo ok.. cakame na ket.. keby mam znova vratit cas, znova zvolim takuto naslednost a skusim aj IUI.. dalo nam to minimalne to, ze sme to mali mozno ako psychicku pripravu na IVF..
@33tehulka33 nám s manželom bohužiaľ inseminacia nevyšla - problém jeho spermiogram. Morfológia 2% a pohyblivost sa rokmi tiez menila …
Išli sme potom rovno do IVF

@33tehulka33 keď myslíš…kiežby to bolo také jednoduché, že za 21 dní expresne otehotnieš. Trošku zlož ružové okuliare, IVF je náročný proces a na dlho, veľmi na dlho.
@anonym_f38e86 viem ze ne to náročný cyklus vravím len ze kolko nám dni voľna ! Lekárka presne určila kedy mam prist na 1 kontrolu atd.