Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory
Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka
@alexa933 na tvojom mieste by som unho ostala. Ja som ho navstivila, lebo som 2x mala kyret a moj gyn nevedel kvoli comu, teda po tom ani nepatral. Tak som navstivila iscare a nahodne ma k nemu priradili na recepcii. Povedala som mu o mne, hned ma aj pozrel, zobral krv spravil vsetky vysetrenia a hned zistil pricinu. Nedorasta mi sliznici. Hned ma objednal na biopsiu sliznice a z labaku zistuju pricnu,lebo som ojedinelý prípad. Neviem ci zabuda, ale ked k nemu dojdes a sadnes si, tak najprv studuje tvoju kartu. Nastavi ti dobre liecbu. Tazko ti radit,ale ja som spokojna.Dokonca,ked mi robil biopsiu,tak mi zakrok nahral do systemu ako iny zakrok,aby som co najmenej platila. Nenahovori vela,ale ked sa opýtas,tak ti do podrobna povie vsetko.
@dorotka2013 dakujem pekne, no uvidime ako na tom bude sliznica.....naposledy bola v poriadku, dr hovorila, ze u mna jedine tie maximalne davky hormonov zaberu. Netusim ako bude postupovat pri KET ale pri klasickom IVF co som mala bol dlhy protokol a este mi extra po vklade dopichavali nejake hormonalne injekcie, uz si nepamatam ake. To zabralo na stastie...
@melmel78 no najcastejsie sa estrimax alebo estrofem dava...rozne davkovania, podla diagnozy...ja som uz vyskusala asi vsetky mozne sposoby a nezabral ani jeden...ale vacsinou ucinkuju 😉... Hej, to si pamatam, dopichavali ti pregnyl...ale pokial viem ten sa picha iba pri ET, pri KET uz nie... Ale ved uvidis co ti nasadi...drzim palce nech zaberie ✊✊✊
Prosím vás, otehotneli aj donosili ste po IVF aj s chronickou endometriozou maternice?
Ahojte, prosím vás viete mi niekto poradiť ci niekto bude na klinike v sobotu? Popripade nejaké tel.cislo? Súrne..Dakujem vam
@dorotka2013 teraz beriem Estrimax a Duphaston na udrzanie pravidelnosti cyklu a sliznice. Ano Pregnyl to bol ta moja skleroza 😁. Ty sa mas ako? Co nove? Inak trochu sa obavam aby ten KET nebol moc skoro po potrate. Je to len 3 nesiace. No hadam dr vie co robi
@melmel78 tak je to aj tvoje rozhodnutie...ako skoro sa na to budes citit... Nerozumiem uplne preco beries estrimax aj duphaston, podla mna by si si praveze mala oddychnut od hormonov, zregenerovat telo...je zvlastne ze kazda dr tam ma iny pristup, mne ta moja hovorila ze nie je dobre brat dlhodobo estrimax, po niekolkych cykloch som mala nutenu pauzu... No snad ta tvoja vie co robi, ja som uz odtial vlastne odisla... V oktobri som mala druhy KET, neuspesny, teraz mam pauzu a v januari soft IVF v Brne ma caka... Tak snad to uz konecne tam vyjde...
@dorotka2013 akoze ja sa na to citim nemam zatial ziadny problem tak tiez dufam ze dr vie co robi. Ved toto je to ze co lekar iny postup. Tato mi estrimax a duphaston nasadila hned 2.cyklus po kyrete vraj treba udrziavat sliznicu. Beriem 1x denne estrimax a od 16dc zacinam duphaston 2x denne k tomu. Potom na 25dc obe vysadim a cakam menzes. Tiez som cumela ale si hovorim pozna ma a uz sa jej to podarilo tak jej verim. Tebe drzim moc palce aby to konecne vyslo v tom Brne. Urcite sa ohlas ako pokracujes 😉
@babusik85 nie nie nič take vážne sa nestalo. Len prišla nečakane MS a mám ísť na KET,tak som potrebovala vedieť ci si nemam prísť pre nejaké lieky,aby som to nepremeškala. Ale vraj tuto MS nebudeme počítať,ze sa vyplavujú hormóny..nechápem..povedala mi to sestrička. Zajtra idem našťastie k dr. lenže to uz bude neskoro na lieky. Takze KET až koncom januára ☹
Baby, zmenilo sa nieco v Iscare odkedy sa spojili s brnenskym reprofitom? ja som chodila do brna a bola som vzdy spokojna, tak ci to malo nejaky pozitivny efekt. dakujem 😉
@haimi ahoj neviem presne kedy sa spojili, ale viem porovnat ich fungovanie spred 3 rokov a teraz. Mne sa to zda horsie vo vela oblastiach. Je to len moj subjektivny pocit, no komfort pocas zakroku ket/et/iui sa znizil, celkovo som pred 3 rokmi pocitovala ovela individualnejsi pristup ako teraz ked cakarne praskaju vo svikoch :/ a o cenach ani nehovorim, 3nasobne zvysenie poplatku za uskladnenie embryi je sialene... Co sa tyka lekarskych postupov ziadnu zmenu som nepostrehla, aspon teda v mojom pripade.
@haimi suhlasim s @zuzanita444...zmeny v lekarskych postupochsom nejak nepostrehla, moja dr bola aj predtym taka inovativna ze skusala vselico aj netradicne ale veru ceny neskutocne... Co som pred 2 rokmi platila za ivf nejakych 800€ bez liekov, teraz by to bolo podla noveho cennika o skoro 600€ viac 😕... A mne sa zda ze nejaky chaos tam maju,a aj dlhsie sa caka...
baby prosím vás neviete mi povedať čí robia iscare 3D ultrazvuk?
@zuzanita444
@dorotka2013
no pekne, dakujem
Fuu, baby, nestraste, ja sa tam chystam na konzultaciu buduci tyden, 1. krat...chodila som 1,5 roka do Brna RF..No chcem zmenu, som z BA a chcem nieco tu.. a rozmyslam este nad Repromedicou...A s tym chaosom a tak..to je aj v Brne RF, rychlo, rychlo...vela ludi..
@fatma1 ja som presla do Reprogenesis...chodim vlakom a koordinatorka mi prisposobi termin ako mi pride vlak...uz sa mi stalo ze mi dala termin na napr. 11.30 ze iny volny nema, ale s tym ze nech pridem ked mi pride vlak, ked sa bude dat tak ma vezmu a nestihla som si ani kavu urobit a uz ma volali, a to som tam bola uz o 10tej 😀... V Iscare som bola naposledy objednana a cakala som tam skoro 2 hodiny!... A celkovo ten pristup sa neda porovnat...
Ahojte. Tak som tu opat. Uz je to 15 dni od transferu a vysledok je zatial uspesny 🙂 Som v tom ;) a podarilo sa to na prvy krat, takze som mala asi velke stastie. Teraz uz len cakat nech sa to udrzi a je to zdrave. Vsetkym drzim palce a taktiez prajem rovnake stastie!
Dakujem a drzim moc palce!!! Mysli pozitivne 🙂
Ahoj Baby 😊 Chcela by som poradiť a tak trocha aj poinformovať .. Čo by ste mi vedeli odporučiť? ISCARE Bratislava alebo HELIOS? Ďakujeeem 🤗
@alexa933 nie...ked ti to vyjde na taky den ked tvoja dr nerobi tak ti urobi transfer iny dr... To je to iste ako kontrola, ked tam nie je tvoj dr vezme ta niektory iny... Tieto veci sa planuju podla sliznice, folikov a vacsina dr v Iscare nerobi kazdy den (okrem asi Valkyho), takze ked to to tak vyjde ides k inemu...

@tinka881 tinka a ako sa ti on pozdava prosim ta ze pocula som na neho aj dost dobreho co myslim kedze bol z prvych na sk ze musi mat vela skusenosti ale aj negativne veci .Negativne ze zabuda vela a ze je taky ze pozre kartu jedno sedenie odporuci tak dalsie zas je o inom.Ja s nim mam len 1 skusenost a dobru ze sam mi povedal ze som mala zle nastavenu stimulku a ze lepsie stopnut ako ist do rizika s 1 vajkom a sa to posere.Povedal mi ze skoda ziadosti a penazi co si myslim ze iny lekar by to tak rychlo nepovedal.Pichala som len 75 menopur a povedal ze to zla stimulka ze to sa dalo cakat.Stimulku nasadzoval iny dr .Tak mne sa za ten 1x co som bola u neho povzdaval pretoto.Potom som citala vseliake recenzie a rozmyslam ci k nemu alebo k dr.reismulerovej.Rozhodujem sa ze v polke januara tam chcem ist zas do stimulky.Tak jasne ze kazdej sadne iny dr videla som ked som bola u neho ze ma strasne vela kocie.