icon

Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory

mayka
20. sep 2006

Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka

jessx83
12. dec 2016

@lusinda28 ja som nevydrzala a testovala dost skoro a casto (viem, ze sa to nema kvoli pregnylu) a mala som jemneho ducha uz 4den po transfere (asi pregnyl), potom asi 5-6 den nic a asi 7-8 den opat duch. Viem, ze najviac ukazoval mamatest ale tiez som pocula, ze vela krat moze ukazovat ducha a nakoniec tehotna niesi. Este nezufaj, ja som si aj porevala, ze to nevyslo a nakoniec som milo prekvapena ;)

jessx83
12. dec 2016

@alexa933 Ahoj a dakujem 🙂 Tak asi by mal robit transfer doktor ku ktoremu chodis, len ja som bola zrejme vynimka, lebo v ten den akurat bolo strasne plno a transfer mi nakoniec robil dr Valky. Asi to tak malo byt ;)

lusinda28
12. dec 2016

@jessx83 no ešte nezufam, tiez som si už poplakala...😞 dnes som vlastne 6 deň po KET lebo vraj deň vkladu sa neráta.. včera som robila test a duch tam bol dnes iný test a nič... tak uvidíme... 😉

alexa933
12. dec 2016

@jessx83 tak super ze to takto dopadlo ;) Ja zvazujem ku nemu ist v january od mojej dr zvazujem ze odidem k nemu .Tesim sa ze ti to vyslo na 1x aspon ma to trochu povzbudilo 😉

alexa933
12. dec 2016

@dorotka2013 dakujem ti ze trocha som v tom mala chaos 😂

nika7787
13. dec 2016

@lusinda28 drzim palce aby to vyslo. Ja som bola na KET vcera a najradsej by som sa testovala uz dnes 🙂

kitti0503
13. dec 2016

ahojte mile zienky a mamicky....velmi pekne by som vas poprosila niektoru z vas ktora ste presla uz IVF alebo ste akurát v tom...minuly tyzden som postupila laparku vajecnikov no zial mam upchate vajcovody a aj plno zrastov som mala kvôli operacii slepého creva a tam som sa dostala za 5 minut 12 cize v najvyssi cas a aj zapal som mala...toto vsetko ono sposobilo...nakolko by som chcela velmi a velmi druhe babo tak mi odporucili IVF ze uz ma len ten zachrani....chcela by som vediet ze ako to je potom po pohovore ak poviem marsikovi ze ano pôjdeme do toho...co je zatym potom....myslim kolkokrat tam treba ist ak sa jedna o IVF a co budu robit za prve,,Dakujem za kazdu cennu radu no dnes som plakala velmi vela..pretoze chyba v tomto nastala u jednej gynekologicky od ktorej som okamzite odisla lebo ma nevyliecila ani na chlamydie a ked som isla este pred operáciou slepého creva s pichanim dole tak mi povedala narovinu vyzerate pani ako keby ste potratila.....som jej hovorila ze to nemoze byt pretoze tehotna som nebola...tak som z nej mala dost a odisla ...v ten tyzden ma uz aj operovali v rakusku .:cry

melmel78
14. dec 2016

@kitti0503 ahojcek mrzi ma ze ta doktorka takto dokatovala. Zial takychto nedoslednych lekarov je vela. Pred IVF by ti mali urobit nejake vstupne vysetrenia ako hormonalny profil, gyn prehliadku aj spermiogram partnera. Potom ti lekar co ta bude riesit spravi plan (protokol) ktory bude usity tebe na mieru, urci ti ake davky injekcii si budes pichat. Ten protokol moze byt kratky a dlhy. Nie je to nic hrozne neboli to. Pripravujes si vajecniky a sliznicu maternice. Tymto protokolom by ti malo dozriet viac vajicok ako normalne. Tie ti v kratkej narkoze odoberu a v ten den aj oplodnia spermiami partnera. Vzniknu embryjka ktore sa par dni vyvijaju az sa dostanu do stadia vhodneho zaviest do maternice. Vkladaju zvycajne 1 embryjo. Zvysok sa zmrazi a pouzije pri dalsom oplodndni. Ukon IVF do 39 roku zeny preplaca poistovna. Ty si hradis len lieky. Neviem co by ta este zaujimalo ale snad takto v skratke ti to pomoze. Drzim palce

kitti0503
14. dec 2016

@melmel78
Ďakujem krásne pochopila som všetko. ..perfektne si mi to napisala. .mi sme už boli tam ale ešte dávnejšie s tým že sa mi nedarí a až potom nastala operácia a tam sa zistilo všetko. ...no dnes som bola U gynekologicky a spýtala sa na vetu. ...dajme tomu že otehotniem ešte pred ivf čo mi hrozí? ?A ona že vôbec nič. .Ak bude meškať menzes a budú dve čiarky tak V pohode ale ak mešká a čiarka nikde vtedy je problém. ...kurnik a že ja ako chcem nunu bez ivf☹ no nevadí iný výber nemám tak idem na ivf a už som.dostala termín na 11.1....mozem ťa ešte poprosiť? ?koľko ma to.priblizne vyjde? ?doktorka spomínala okolo 700 800 eur. ...a inekcie chvála bohu V blave mi nemusia pichat ani ja že to bude ona.

melmel78
14. dec 2016

@kitti0503 tak to mas za chvilku uz 😊. Stoji to cca tych 500 eur co si ja pamatam ale moze byt ze sa ceny zvysili. Ak by si este nieco potrebovala kludne sa pytaj

kitti0503
15. dec 2016

@melmel78 budem teraz zvedavá aký prístup budú mať dúfam že normalny a teraz už jedine čo si prajem aby to vyšlo na prvýkrát keďže som už takto dopadla

alexa933
15. dec 2016

@kitti0503 ku komu si objednana na konzultaciu ?🙂

kitti0503
15. dec 2016

@alexa933 Dr. Marsik ....do desiateho má akurát dovolenku a ja uz 11-ho idem a 12-ho už nazad do Rakúska čiže o chlp mi to vyšlo. ..

alexa933
15. dec 2016

@kitti0503 jaj tak paradne ti to vyslo 😉

nika7787
22. dec 2016

Ahojte kocky...najde sa tu niektora ktora je po KET a caka na vysetrenie krvi? Nech necakam sama 😉

fatma1
22. dec 2016

Baby, ktora chodite k Lenke Reissmullerovej? aka je? bola som u nej na 1. konzultacii..hovorila mi veci tak narovinu ako nikto nikdy predtym..az sa bojim tej uprimnosti a cestnosti ;) v dobrom..predsa je to len komercne centrum...kto ju mal/ma?
A mate na nu emailovu adresu?

alexa933
22. dec 2016

@fatma1 ahoj ja k nej chodim 😉

alexa933
22. dec 2016

@fatma1 Mam doma jej vizitku sa mi zda ze tam je email ja som jej vzdy volala na sukromny mobil .Ak dojdem domov tak ti napisem ak ti ho daka kocka neda zatial 😉 Co sa tyka mobilu tak ja som jej cinkla ked nemala prave konzultacky alebo pacientku tak mi zdvihla hned inak som jej napisala zpravu a zavolala mi 😉

fatma1
22. dec 2016

@alexa933 Super diky..a kolko k nej chodis? si spokojna? ;)

lusinda28
22. dec 2016

@nika7787 ja som sa žiaľ dočkala negatívnej správy.. mne KET nevyšiel..ale snáď 2.pokus v januári bude úspešný..a ty už vieš výsledky? Inac to cakanie je hrozné..😉 verím, že budeš mať dobre správy..

melmel78
22. dec 2016

Caute zienky, ja zacinam pripravu na KET a v januari by mal byt vklad. Predpisali mi od 1 DC 3x denne Estrimax + 1x Aspirin, potom 10-14 den na UZV ci je sliznica ok a potom termin na vklad. Po vklade si mam pichat denne Clexane + 1x denne Aspirin brat. Mame len jedneho snehuliaka, trochu sa obavam, ci to vyjde, kedze ako som sa docitala, mrazaciky sa nemusia prebrat zo zamrazenia atd.....No som zvedava, v kazdom pripade si z toho hlavu nerobim. Krasne sviatky vsetkym 🙂

alexa933
22. dec 2016

@fatma1 ahoj len tak na rychlo poslala som ti IP s vizitkou dr Reismulerovej 😉

scandinavia
22. dec 2016

Ahojte baby..objednali sme sa do iscare na prvu konzultaciu..no strasne nas odradza ten cennik:( kazdy zakrok stoji desiatky, stovky, ba dokonca tisicky eur (aj ked je to cez zdrav.poistovnu). To ako vazne?:( to je tak v kazdom centre? Pre beznu rodinku sa mi to zda nedosiahnutelne.

katka17044
22. dec 2016

@scandinavia Bohužiaľ všade :(

babusik85
22. dec 2016

@scandinavia iscare je najdrahsi centrum tu na SR.
Nikde to nie je lacne,ale oni maju vyssie ceny.

nika7787
23. dec 2016

@lusinda28 tak to ma mrzi. Este neviem. V utorok idem na krv. Test si robit nebudem. Bojim sa urobit si ho. Takto mam stale nadej. Nam zostal este jeden mrazacik tak dufam ze sa to podarilo. 🙂

lucyjka6
25. dec 2016

@melmel78 drzim palce v januari..ja som bola na ket koncom novembra..mne emryolog vravel ze rozmrazit sa rozmrazia vsetky ale dolezitejsie je ci sa budu aj dalej vyvijat v maternici..a hlavne je dolezita sliznica..

melmel78
25. dec 2016

@lucyjka6 dakujem a tebe to vyslo? Uz si absolvovala pred tym niekedy KET? Ano viem ze sliznica je dolezita no ved uvidime ako sa to podari. Ak by ne ide sa na ivf

dorotka2013
25. dec 2016

@lucyjka6 ja som bola v oktobri na vklad, rozmrazovali mi 2 embryjka ale vlozili len 1, to druhe vraj nebolo po rozmrazeni vhodne na vklad, takze sa asi nerozmrazia vsetky... Neviem potom podla coho davaju taketo informacie co tebe povedali 😕...

zuzanita444
26. dec 2016

@lucyjka6 mne rozmrazovali 3, z toho 2 sa po rozmrazeni vobec nevyvyjali, takze vlozili len 1...