Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory
Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka
@dorotka2013 no vidis..nebolo vhodne na vklad z dovodu ze sa prestalo vyvijat..ale ja vravim o rozmrazeni...emryolog aj dr. Vravel ze rozmrazit sa rozmrazia vsetky len potom cakaju ci sa dalej vyvija alebo nie a na zaklade toho robia vklad..a podotykam -po predlzenej kultivacii..
@lucyjka6 ty si ale pisala ze sa rozmrazia a poyom zalezi ci sa budu v maternici vyvyjat...lenze oni sa do maternice ani len nedostanu, pretoze sa zle rozmrazia a to je rozdiel...
Ahojte zienky. Dnes som sa dockala krasneho vianocneho darceka. Potvrdili nam malu fazulku. Priznam sa neurobila som si ani jeden test. Posluchla som polovicku a stale som dufala ze sa to podarilo. A aj sa. Az dnes som si ten test urobila. Konecne som chcela vidiet // 😀
@fatma1 ahoj ja som k nej chodila a vôbec sa jej úprimnosti nemusíš báť, my sme mali prvú konzultáciu 21.9.2016 následne 10.10. posledná ms. Neviem síce aký máš problém, u nás bolo potrebné "len" stimulovať OVU kvôli PCO a maximálne nepravidelnému cyklu. Vôbec by som po tých rokoch nefunkčnosti cyklu neverila, že to pôjde na prvý pokus. Išli sme priamo k nej na odporúčanie od mojej dr. že je zameraná na moju diagnózu.
@lucyjka6 vies ja si hovorim, ze aku predlzenu kultivaciu chcu este robit, ked nan zmrazili cerstve po 5 dnovej kultivacii. Co viem, tak udajne kultivuju cerstve maximalne 5-6dni aby boli vhodne v tom vyvojovom stadiu na vklad. Viac dnove uz nie...No som rada, ze u teba to bolo uspesne , tak pevne verim, ze ten jeden snehuliak co ho tam mame bude tiez. My sme mali 6 vajok po stimulacii, nikdy sa zo mna nepodarilo viac a vhodne na vklad po 5 dnovej kultivacii boli 3. Dve vlozili a jedno nechali. Nejak sa tu v tej komunikacii stracam....ty mas z toho aj nejake deticky alebo vzdy to skoncilo potratom?
@babusik85 my sme odisli z iscare pred 3r, absolutne sme boli nespokojni. Mali sme na 2ivf Petrovu a na 3 Reismullerovu. Vobec neriesili pricinu, nepatrali po probleme, len tlacili do dalsich stimulacii. Vzdy bez vysledku. Presli sme do Reprofitu, prvy vklad a bum 🙂. Cize za mna RF vsetkymi desiatimi, pristup, riesenie problemu a z Ba je to kusok. Su drahi, ale to co sme vyhodili von oknom v iscare a bez vysledku ma stve ovela viac 🙂.
@fantinka
ak smiem, poviem zase svoj nazor. My mame uplne opacnu skusenost. 1,5 roka v Brne...zbytocny cas...co som nepovedala sama, to neriesili..uplne ako na beziacom pace..pricinu vobec neriesili...to iste kazdemu...nevadi, ze mavam 25-26 dnove cykly, nevadi ze mavam vyssiu sliznicu v druhej faze cyklu..ved co, vlozime...ved pridu zase, zaplatia.ja som musela hovorit 100 krat to iste lekarovi, pripominat mu veci a ked mi povedal, ze viete, my tu skor riesime zeny co maju nizku sliznicu..ze co s Vami....ked som bola v umelom prechode na 2 mesiace, pred KET, aby som si oddychla od endometriozy a tak....tak sa mi aj tak spravil folikul, aj napriek tomu, ze som bola akoze bez hormonov..bola som u svojho gynekologa na kontrole-meranie sliznice,ten mi hovori, ze mate tu dominantny folikul! ked som to hovorila v RF Otevrelovi, on ze neni to mozne a aj tak si mlel svoje a pchal ma dalsimi liekmi ako estrofem! co mne urcite nebolo treba, lebo mam estrogenovu dominanciu....mne skor trebalo iny pristup pred KET - ten nativny, ked videli folikul, tak pichnut pregnyl a potom dopovat progesteron.....ale kedze to spravili u mna tak ako u vacisny zien, jasne, ze to nevyslo....A Iscare - boli sme tam na prvej konzultacii, napriek pocuvaniu ake to tam je zle...prve co mi povedala Reissmullerova, ze u mna to musi ist vsetko inak...ze vsetko co som absolvovovala bolo zle nacasovane...atd, atd, strasne vela mi to toho povedala, priamo do oci, s tym, ze ona je z komercneho centra, ale prisahala a nebude mi klamat, len pre to aby zarobili...to o tom prechode umelom mi vysvetlila ona,aj som si to myslela z toho co mam nastudovane, ze mi to nemohlo vyjst, pretoze mne prebiehal moj prirodzeny cyklus inak - ten 25 dnovy a oni do toho hormony nasilu pred KET - ze to jasne, ze nemohlo vyjst...a este vela toho mi povedala, to tu nebudem verejne pisat... takze ja mam zase uplne opacnu skusenost...v RF vsetci velmi mili az premili, ale odbornost pre mna ziadna, masovka, vsetkym to iste, stale iny lekar, iny nazor...pri OPU mi nevedel Kozumplik ani vajicka odobrat poriadne (mam vysoko pravy vajecnik a za maternicou trocha)..ma rozrypal a som krvacala dost...atd, atd... Vsetko su to komercne centra, je to o stasti - nacasovani, medzi nebom a zemou
@fatma1 to ako keby si pisala o mne 🙂 mam cyklus 24dni, vysoku sliznicu, estrog.dominanciu, endometriozu. A riesili ma standardnou stimulaciou, nikto na to nebral ohlad. Nastastie sa podarilo. Drzim prsty aby v iscare pomohli 🙂
@zuzanita444 Vazne? Lebo uz si pripadam, ze som jedina na svete, podla slov z Brna, ze nevedia co so mnou! wtf! ...a mozem sa opytat kde sa to podarilo? a pri akom postupe, atd.?
dakujem vopred ;)
@fatma1 pomohli mi v iscare, dr.grossova a potom tazbrikova. Stimulaciu som mala pred 3rokmi, tak uz si nepamatam co som brala, ale bol to klasicky dlhy protokol, z coho som mala ohss. Pred ketom som brala estrimax+utrogestan a podarilo sa. Teraz v decembri bol zas ket s rovnakymi liekmi a chytilo sa, uvidime ako dalej. V marci bol este jeden ket (v poradi 2.) a ten sa nepodaril, namiesto estrimaxu mi dali pregnyl a strasne ma z neho boleli vajecniky a chrbat. Takze tak v skratke ;)
@fatma1 nie si jediná my sa snažíme od 2011 čo to riešime v centrách rok sme mali pauzu, ale inak stále to riešime a nič teraz ma čaká v januári stimulka...
@fantinka Niektore ukony sa platia vopred aj v Brne.A plati sa po ivf,to ano,predbeznu fakturu ti daju vopred a potom zaplatis realne za to co z ivf vzniklo..teda nie ze iba uspesny vklad sa plati..vtedy sa plati plna suma ivf-ci klasicke ivf alebo minimalna stimulacia+ukony navyse..plati sa aj ked je bez vkladu (vsetko prebehlo ako malo,ale po PK nie je co vlozit,taktiez sa plati aj ked sa neziska ziadne vajicko,samozrejme ine ceny..mne co sa dalej nepacilo na Brne bolo,ze ani som nevysla zo saly po ET,po KET,po inseminacii- uz ma cakala uctovnicka,aby sme isli platit s nou o poschodie nizsie..ale ako som pisala,vsetko je to na jedno kopyto,su to komercne centra s vysokymi ziskami a je to o stasti,nacasovani..medzi nebom a zemou😉Uvidime ci bude pre nas Iscare spravny alebo nie😉
Ahojte, ja som dnes 13 deň po KET, no test negatívny, zajtra idem na krv, ale je mi jasne, ze to zas nevyšlo. Toto bol 3. vklad :(
@inka_f to mi je luto...ale moze byt krv pozitivna aj ked testy nie su...

tak aj u mna nastal den D a idem po neuspesnom tehotenstve konecne zajtra na KET 🙂 . Nejako si z toho nerobim hlavu, ale skor sa tesim, ze nova nadej prisla....Dnes mi volali, ze zajtra na obed mam ist, mame este jedneho mrazaka po 6 dnovej kultivacii ( Blastocysta A). Tak pevne verim,ze sa preberie k zivotu. Drzte palce
@melmel78 joooooooj, uuuz??? Sliznica ok? Brala si nieco? Ci nativ ides?Drziiiim palcekyyyyy ✊✊✊✊✊, tentokrat to urcite vyjde!!
@dorotka2013 dakujem, no moc tomu neverim... uvidime zajtra

@nika7787 áno aj čakám na krv po 3tom ket