Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory
Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka
@amik123 progesteron beriem utrogestan som mala naposledy teraz mi dala tieto. Jeej tak to sa ti uz krati no velmi drzim palce 😉 Ano ms zvykne meskat aj kvoli liekom hlavne progesteronove tabletky to brzdia no nikdy nevies. Ja mam cyklus regulovany liekmi. Sice po kyretazi nabehol skoro ale blbol a tak mi dali na upravu Duphaston.
No dnešný test opäť nic 10 den. Priateľ ze si mam kúpiť kvalitnejší test a nie papieriky ale ja tomu nedávam šancu a skor premýšľam co ďalej.
@melmel78 diky! Aj ja dufam,ze ked v maternici nemam zrasty,tak nebude problem.
My sme chodili do Iscare,ale odchadzali sme.Zatial sme boli na konzultacii v Reprofite,a v Heliose Mt.V reprofite som mala ovela lepsi pocit.len tam bola teraz ta zamena embryi,tak nevieme kam mame ist.strasne sme nerozhodni s manzelom.
@amik123 a mas nejake priznaky, citis sa inak? Alebo nie? Ono sa podla cikacieho testu neda na 100% orientovat, lebo hcg v moci stupa pomalsie ako v krvy, preto sa aj chodi az ten 14-15 den na krv. Az by si cakala dvojicky, mozno uz by na 10 den mohlo nieco na teste byt.....vacsinou baby mavaju slabulinku ciarku uz, no poznam aj take, co dokonca na papierikoch ani 14 den nic nemali a krv im to potvrdila 🙂 . Takze az po krvicke budes na istote. Drz sa
@babusik85 no tazko radit, asi treba dat na nejaky vnutorny pocit, kde sa vam viac paci...podla pristupu lekara, prostredie, recenzie. Ten Reprofit je sila, ale hovorim si, robia tam ludia a tak sa robia aj chyby. Ako by som sa zachovala ja fakt neviem, ale bola by to dost zlozita situacia 🙂 . Mne ked v stredu zavadzali, tak lekar si este overoval priezvisko, ze aby sa nestalo to co tam.
@melmel78 Moja ty mi normálne dávaš silu prisaham a nepoznám tá nevidím tá ale ako píšeš no odvazim sa napísať že máš veľké srdce ...máš silu a práve preto sa ti podari ostať tehula a veru musíš ostať a ostaneš a basta. .
ja mám dôveru EÚ tak potom ako píšeš že to skôr schvália tak môžem čakať že do pol roka určite. ..len neviem prečo tak pán doktor trocha mrmlal pod nos že nemám veľmi dobrú poisťovňu neviem kvôli čomu. ...ja sa ti určite ozvem A ty sem potom onedlho to napíš že si V tom ...ja ti držím palce A ďakujem ti pusa letiiiii
Ahojte baby🙂 boli sme na uvodnej konzultacii v iscare a teraz by som mala ist na 1-3dc na hormonalny profil + mi chcu robit testy na genetiku.
Viem ze vyzniem ako uplne trdlo ale naozaj tan bolo tooolko novych informacii a moje rozpolozenie z toho ze ideme do car bolo take vselijake ze som si vobec nezapamatala ako pistupovat.
Viete mi pls poradit o kolkej sa chodi na horm.profil? Rano na lacno? Treba rano predtym volat ze pridem alebo staci prist? Mozem tam ist ak ked som mala zapal priedusiek a este sa z toho leb dostavam? A co ta genetika? To nam urobia odbery hned s hp alebo sa tam objednava zvlast u nejakeho ineho lekara? Dakujem krasne..
@scandinavia ahojky verím ti,ze je to pre vás vela info. Ako dostaneš MS,tak zavolas a objednas sa na HP na druhý tretí deň cyklu. Co sa týka genetiky,tak by som ti odporučila zavolať si tam hneď zajtra a objednať sa aj s partnerom. Je to u iného lekára a nemusí ti to sedieť s dátumom HP a musíš tam byt objednaná väčšinou asi rano na 8:00. Hormonálny profil myslím,ze kľudne počas dňa,ale byt tebou sa opýtam a rovno by som sa opýtala,ak si mala antibiotiká,ci tomu HP nebudú vadiť. Dúfam,ze som ti pomohla. Inak ja tam volám skoro stale radšej sa vždy opýtam 😀😊
@amik123 priznaky tehu su u kazdej ine, niektore zeny ani nic necitia a su tehotne 🙂 . Ja sa tiez citim tak vselijak, ale to mam len 5-6 dne po transfere, tak este skoro hodnotit. Moze to byt aj liekmi, stresom z prace, pocasim, no proste vselicim.....pichanie v podrusku uz prestalo, mala som ho po vklade tak cca. 3 dni a vcera ma len chvilu bolelo brucho ako pri menzes. Ak by ti nevysiel tento vklad, tak sa da ist hned v dalsom cykle na vklad, pokial mas vsetko v poriadku. Ale nadej umiera posledna, cakam len dobre spravy od teba 🙂
@melmel78
Ja idem zajtra na krv dnes som si robila ešte test ale to iba tak. Samozrejme negatívny. Tiež som mala take iste pocity ako ty. Tieto posledné dni už vôbec nič cítim sa dobre.
Chcem ísť v ďalšom cykle hneď na vklad. Držím ti palce dúfam že za pár dni mi napíšeš pozitívnu správu.
ahojte kto sa ku mne pridá od cca 22.1 začínam stimulovať 🙂 soft
Ahojte,
neostal dakomu Puregon, Gonal, Menopur? IP, moc ďakujem.
Kocky mali ste niektora opuch po cetrotide? Dnes som mala 1injekciu rano a doteraz to mam opuchnute..tak neviem ci rano pichat znova..
@pavlinakol
Jasne že som mala ako keby ma osa stipla. To prejde.
@amik123 no presne také to je 🙂 ale stále este opuchnuté od rána, tak uvidím zajtra ráno co bude🙂:dakujem
@pavlinakol aj ja som mala.a strasne ma stipalo. Neboj sa,to bude OK
@babusik85 uz to preslo,dnes som to mala zase a zase je tam opuch,dakujem 🙂
Kocky ochoreli ste niektora pred odberom vajicok?mna dnes zacalo skrabat hrdlo a nadcha,porazi ma ak som tie hormony pichala zbytocne..mala by som ist v stredu-stvrtok,dufam,ze sa mi to nerozbehne,maly je chory uz tyzden a bojim sa,ze som to chytila..co potom ked budem nahodou chora??
Ahojte baby, som novacik v Car a trosku som v rozpakoch z toho ako to tam vnimat a co od nich ocakavat.
Oni maju za nas prachy od zdravotnej poistovne alebo len to co tam zaplatime my? Za hormonalny profil sme nic neplatili, ani za mm odbery. Mudr nam navrhla hned inseminaciu a mali by sme na nu ist uz o par dni a ze vtedy sa dozvieme aj vysledky hormonalneho profilu lenze narovinu poviem ze teraz na to nie su peniaze:(( takze by sme radi mesiac-dva pockali s inseminaciou ale za to rada by som napr sla na folikulometriu lebo doteraz neviem ci mi funguje ovu a aj kvoli vysledkom hp aby som vedela ci netreba nejaku liecbu a tak..ale neviem ci sa to tak da, lebo v podstate za folikulometriu a konzultacie neplatime nic ak som spravne pochopila a teda by z nas nic nemali. Neviem ci teraz folikulometriu riesit u svojho gyn alebo mozem s tym aj do centra chodit. Pardon za hlupe otazky ale cely zivot som mala statnych lekarov na zdrav poistovnu a toto je pre mna novinka..vdaka za odpoved😊
@scandinavia neviem ku komu chodis.Ale mne pri kazdej kontrole robia ultrazvuk,cize aj folikumetriu.nic za to neplatim.Aj beru krv pravidelne a zadarmo.zvlastne,ze hned riesia zakrokom a neskusaju nasadit lieky.Ake mal vysledky mm zo spermiogramu?mozno,ze tam je chyba,tak ina moznost nie je
@tinka881 prave toto sa mi nepaci ze hned zakrok. Muz mal na vybornu spg pred 3 mesiacmi este u svojho lekara takze mu ani nerobili spg.
Preto sa tak zamyslam ze ci som tam vobec spravne a nie som ja divna ze by som chcela riesit najprv vsetko bez takychto zakrokov a len porobit vysetrenia, zistit ci ovu funguje, ak treba tak stimulovat liekmi a podobne a nie hned iui:( ale bala som sa protestovat prave pre to ze ma napadlo ze asi sme teda nemali ist do Car ked chceme leb vysetrenia a sledovat ovu - ze toto asi robi gynekolog a ked Car tak oni robia iui, ivf a podobne. Fakt neviem... ci sa mozem teraz objednat na kontrolu a prist tam a tym ze ziadny zakrok este nechcem , ze chcem len vysetrenia...ci ma s tym neposlu do teplych krajin nech idem svojmu gynekologovi..
@scandinavia preco si isla do CAR a nie len k svojmu gyn,ked nemate problem?do CAR chodia pary,kt.maju problem.Ci chlap alebo zena.Najprv skusaju hormonmi pomoct a ked to nejde,tak uz to riesia ,,zakrokom".lebo ten tvoj problem sa mi nezda.A ako dlho sa snazite?

@kitti0503 nebud smutna da sa to riesit a ivf nie je ziaden strasiak. Zvladnes to. Ja mam 38 prec a vo februari budem mat 39 cize ak nam toto nevyjde tak v maji idem stimulovat na ivf uz za plnu cenu. No ale verim ze ostanem tehula uz teraz a nebude treba. Ja deti nemam tak o to viac si to zelam. Zenske caje su vyborna vec. Urcite je dobre pit Gynex alebo Kotvicnik ci Alchemilku. To su bylinky cisto na zenske veci. Tak sa drz a az budes pichat tak sa ohlas ako sa ti dari. Inak neviem aku mas poistovnu no cez Doveru to schvalia rychlo a vo Vseobecnej to trva najdlhsie