icon

Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory

mayka
20. sep 2006

Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka

dorotka2013
22. jan 2017

@pavlinakol podla mna chodte...ak to teda ty zvladnes bez anestezy...ale ak mas len 3 foliky tak by to nemal byt problem, len zalezi na tom ako sa citis...
Co sa muza tyka tak spermie dozrievaju mesiace, takze to by momentalna chripka nemala ovplyvnit...
Drzim palce 👍👍👍

dorotka2013
22. jan 2017

@melmel78 ach jaj 😢😢😢... To mi je luto...uvidis este krv, ale tiez verim na ten vnutorny pocit, zatial ani mna este nesklamal...a negativny test na 11 dc tomu tiez nasvedcuje... Ale zazraky sa deju, kym nemas krv tak je mozne vsetko 😉

bocianoviny
22. jan 2017

Konečne všetko o otehotnení a umelom oplodnení na jednom mieste! 18. a 19. februára sa v Berlíne uskutoční prvý veľtrh Chceme dieťa - Kinderwunsch Tage. Nájdete tam koučky, naturopatov, fyzioterapeutky, ale aj kliniky od Čiech až po Spojené štáty. OZ Bocian má pre Vás vstupenky zadarmo (počet je samozrejme obmedzený) a letenka cez Ryan Air je o 9,99, čo je pecka. Ak máte záujem, píšte rýchlo na bocian@bocianoviny.sk a nezabudnite na seba pripojiť mobilný kontakt. Krásnu nedeľu.

pavlinakol
22. jan 2017

@dorotka2013 dakujem 🙂 pojdeme tam urcite a uvidime co nam povedia.. ja sa citim na prd,nemam teplotu ale nadchu riadnu a skrabe ma hrdlo..mm je uz trocha lepsie..netusim,ake to moze byt bez anestezie,pre nieco ju davaju,ale tak snad to dam..neviem..dr.tvrdi,ze to budu 2pichnutia,ze ostatne neboli..snadim tam nebudem vrestat ako nejaka hysterka 🙂

dorotka2013
22. jan 2017

@pavlinakol mne odsavali cystu bez anestezy a uplna pohoda...sla som sama vlakom domov...
Robia to lebo to preplaca poistovna a je to aj pre nich aj pre teba pohodlnejsie, ked je viac folikov urcite to ma aj opodstatnenie...ale urcite to zvladnes aj bez nej 👍

alexa933
22. jan 2017

@pavlinakol neboj zvladnes to pocula som od sestricky ze si davaju kocky aj bez anestezi vybrat. Pytala som sa jej na to ze som nevedela ci to risknut s 1 vajkom alebo stopnut stimulku.Pri jednom mi dr povedal ze to ma ani neuspi ze mi netreba predoperacne ale ze som mala zle nastavenu stimulku ak chcem risknut ze to 1 mi vybere ale skoda ziadosti a penazi. Daj vediet potom ako si to zvladla drzim ti vsetky prsty 😉😉

babusik85
22. jan 2017

@alexa933 zacala si uz stimulovat?

alexa933
22. jan 2017

@babusik85 ahoj nesla som tam mam do utorka cas a rozmyslam ci mam ist alebo pockat este tento mesiac a sa ist pozret do Za a Mt ako to vyzera tam na konzultacku.Len neviem ci sa to bude dat aby ma netlacili rovno do podpisania zmluvy ivf.Nechavam si zadne dvere este v iscare ze sama neviem co mam robit.Ked citam na gin fiv tak to vyzera podla mna horsie ako iscar 😨 ja som tam chcela ist koli tomu dr Galovi len a co som pocula tak 90% su tam vsetci z caru mt. A zas helios dost bab chvalia ale zas tiez mi tam nemusi daco sadnut .Neviem sa vobec rozhodnut co mam robit co je najlepsie kam ist ze to potom nelutujem .Preto rozmyslam ze uz tento mesiac keby nejdem nestratim zas tolko vela.Povodne som mala zacat stimulovat teraz 26 .Mne ked som dosla do caru dali hned ziadost podpisat tak sa aj obavam ked pojdem pozret este centra aby ma tam netlacili rovno k podpisaniu.Proste neviem dako sedim a rozmyslam co je dobre a na nic som nedosla 😂 Ked citam co kolko kto ma za sebou ivf a kolko pokusov a cim si presli a stale sa im nedari tak ma to aj odradza😕Niekedy uvazujem ci to nema tak byt ze nemem deti mozno to ma svoj dovod.

fatma1
23. jan 2017

@mariannamk
@tinka881
Ma VsZP
V Care som vypisovala len tlacivo Cestne prehlasenie k Ziadosti o uhradu vykonu IVF na zaklade verejneho zdravotneho poistenia..je to jedna A4 a tam su otazky typu:manzel,jeho zdrav.poistovna,kolko ivf mame za sebou - hradene poistovnou,kolko ako samoplatci,ci si absolvovala interupciu a sterilizaciu...Ostatne papiere,ktore su sucastou Ziadosti ako takej vypisuju oni v Care..pri konzultacii sa ta vsetko mozne vypytuju,takze podla toho to predpokladam doplnia.Ale v podstate to hlavne je v tom Cestnom prehlaseni

bella1303
23. jan 2017

Ahojte chcem sa opytat,mozno mi budete vediet poradit.mame este 2 mrazacikov a uskladnenie zaplatene do aprila.v juny chceme ist na KET.neviete ci sa da uskladnenie potom zaplatit len na tie 2 mesiace alebo musim aj takna cely rok?dakujem

tinka881
23. jan 2017

Tak toto je fakt sila.Volala som do Vszp,ze 25.11.som si podavala ziadost o IVF a oni mi povedali,ze len 16.1.im to doslo,ze este to nie je schvalene,ze si mam zavolat o tyzden.Ako co s tym ISCARE robilo pomaly dva mesiace?

alexa933
23. jan 2017

@tinka881 uff to strasne dlho 😲

berginkan
23. jan 2017

@tinka881 ved zavolaj do Iscare

utte
23. jan 2017

@bella1303 urcite netreba na cely rok. Len povite, kedy je planovany ket.

tinka881
23. jan 2017

@berginkan naco tam mam volat?

berginkan
23. jan 2017

@tinka881 ved v centre to viazne, tak preco volas do poistovne? a co sa tyka ziadosti, vsetko riesi centrum. oni volaju oni riesia - aj to je v cene. ty sa nemusis o nic starat, iba im volat, ze ako to pokracuje

babusik85
23. jan 2017

@berginkan uz od 16.1. je v poistovni...

@tinka881 inak nechapem toto... podla sa na tvoju ziadost zabudlo...
ja tiez som cakala, ze kedy mi schvalia, ale ja som uz zavolala po dvoch tyzdn. a este nemali v poistovni. tak som volala do Iscare, a prave den predtym posielali...

tinka881
23. jan 2017

@berginkan uz to ma poistovna,tak uz len cakat.Mne to tak zas strasne rychlo nenahli,lebo mam problemy so sliznicou.

tinka881
23. jan 2017

@babusik85 nechapem,co im to v iscare tak trva.vo stvrtok mam kontrolu,ze co je s mojou sliznicou.Dr povedal,ze som ojedinely pripad,ze za cely zivot praxe(doc.Valky)som druha,kt.ma taku sliznicu aku mam ja.Radsej som sa nepytala na to,ci ta prva mala dieta.Bala som sa to opytat

babusik85
23. jan 2017

@tinka881 a aku mas sliznicu? velmi nizku, ci prave opak?

berginkan
23. jan 2017

@tinka881 tak fajn potom. ale ja som vzdy volala do centra, lebo o to sa maju starat oni.
@babusik85 no ale vsak to je iba par dni. ja len vravim, ze treba volat vzdy do centra a najprv tam patrat.. tiez sa mi to stalo s nimi

bella1303
23. jan 2017

@utte dakujem

pavlinakol
23. jan 2017

@alexa933
@dorotka2013 tak kocky dala som to bez narkozy 🙂 3vajka mame,rano budeme vediet ci sa podarilo oplodnit..este otazka kedy vkladat,kedze som k.o. stale ☹

alexa933
23. jan 2017

@pavlinakol super tesim sa s tebou ze si to dala 😉 A bolo to bolestive ci v pohode ako mi povedala sestricka 😝 ? Nech sa vsetky pekne spoja a vidime konecne dobre zpravicky.Drzim prsty 🙂

dorotka2013
23. jan 2017

@pavlinakol supeeer 👍👍👍... Akoze kedy vkladat? To zalezi od toho ci davate PK alebo nie...to ste este neriesili s dr alebo embryologom?

tinka881
23. jan 2017

@babusik85 hej,velmi bizku.Nechce dorast.Pri 2 kyretoch mi z nej vela odstranili

pavlinakol
23. jan 2017

@alexa933 dali mi nejaku tabletkua po tej som bola troska oblbnuta..tie pichnutia zaboleli ale nic hrozne..viac mi boli neprijemne tie vsetky instrumenty,kt. pouzivali pri tom 🙂 ale celkovo to trvalo asi 10min.,takze pohoda..iba teraz ma troska boli brucho,dufam,ze nedostanem ohss..dik za podporu 🙂 🙂

pavlinakol
23. jan 2017

@dorotka2013 bavila som sa s nimi,ale zavisi ti od mojho stavu..ci budem ok..strasne by som chcela ET v sobotu bez mrazenia,ale neviem,ci to dame..mm uplne k.o. a maly uz 2tyzden mu neprechadza choroba..tak neviem,ci to je vhodne vkladat..ze ci radej nepockat kym budeme fit vsetci..

dorotka2013
23. jan 2017

@pavlinakol nepovedali ti ci to moze nejako skodit? Nic ti neodporucili?

pavlinakol
23. jan 2017

@dorotka2013 embryologicka by radsej zamrazila,dr. vlozila..ale zatial sme to nechali otvorene,este nevieme ci sa oplodnia a este mame 5dni na zmenu situacie u nas..iba neviem,ci to ustoji moj organizmus taky oslabeny..budem nad tym silno premyslat 🙂