Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory
Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka
@katka17044 Kolko mas rokov? ja budem mat 39 ;(
No inak, ked tak teraz pozeram, tak mne v Brne ratali ako klasicke ivf ten menopur 150 iu a zaratali si cenu ako klasicke ivf, tym padom aj pokus na poistovnu sa mi vycerpal..nevadi, co uz...uz je to za mnou, uz sa to neda vratit, ale ma vlastne odrbali v tom Brne, lebo davky, lieky ako na soft a cena ako klasicke ivf..
@fatma1 inak to ti verim, lebo mne davala jedna pani doktorka co isla na matersku protokol chceli sme soft aj sa to tak bralo tiez tych 150j a potom druhy doktor pri druhom softe povedal, ze to sme mali vlastne akoby normalny protokol, ze zbytocne (8 vajicok) a on mi znizil davky, ale teda mi sme platili ako soft. Ja budem mat 38
@katka17044
@fatma1 ja som mala teraz v Brne soft stimulku 150j Merional + 3x1 Femara.. A mala som 2 foliky...
Predtym som mala v Iscare klasicke IVF 225j Gonal a mala som 3 foliky...
Tiez mam uz 37...
@dorotka2013 asi sa to uz znizuje vekom neviem ale amh mam dobre, no uvidim teraz snad to bude lepsie
@katka17044 ja mam AMH 0.1 😕...
@dorotka2013 uha na to je tusim dobra ta liecba dhea ja mam vyse 2
@katka17044 ano dhea je na to dobra.Ja ked som si davala amh robit som cakala ze budem mat nizke koli veku.Pytala som sa ci sa to da dako potom riesit dr mi povedal ze da s tou dhea a este nieco len som zabudla.Na moje prekvapenie mam amh dobre.Skus toto 😉
@dorotka2013 ak sa smiem spytat, kolkokrat ti brali krv a AMH a ake si mala hodnoty predtym? kludne aj v IP. dakujem.
@katka17044 dheu som brala 6 mesiacov...nic to neurobilo...
@mariannamk viac krat mi uz brali, aj gynekologicka, aj v CAR ale hodnoty si uz nepamatam... Od prveho odberu som mala nizsie hodnoty, nie taketo nizke, ale nizsie...
@dorotka2013 no nevadi. vlastne sa to ani neda porovnavat. ale bola som zvedava, ako rychlo moze amh klesnut. posledne 2 roky som nemala ziaden odber, ale predtym rok po sebe mi to kleslo o 0.3
som zvedava, aku hodnotu budem mat teraz.
Baby ono sa to dhea s dacim este kombinuje len ja som zabudla s cim.Kazde telo je ine ja som cakala ze bude nizke pre to som sa informovala.Ono sa to znizuje aj vekom ale povedal mi dr ze ma pripad kocku co ma necelych 25 rokov a ide s amh 0 riesit aby sa zvysilo.Skuste sa popytat na to ze hovoril mi daco ze pri niektorych pripadoch davaju daco kockam aj na vajka co sa tyka aby boli kvalitnejsie.Ja som sa tam uz pytala aj ohladom vitaminov a kadeco a uz ma priatel kopal pod stolickou nech uz koncim s otazkami 😂
@fatma1 ozaj si nepamatam viem ze mi vravel dva nazvy ze sa to kombinuje neviem co. Povedal mi ze uvidime ked budu vysledky ake budem mat amh ze potom to budeme riesit.Ked som bola teraz uz boli vysledky a amh mam dobre mi povedal tak uz som sa na to nepytala.Ja som sa obavala koli veku ci sa da s tym nieco robit v tom pripade keby je nizke preto som sa to vypytovala po predu nech mam ako taky obraz .
@inka_f ahoj som na tom podobne ako ty mam stale nizku sliznicu. Estrimax mi nezabera a teraz beriem uz 5 den letrozol a na kontolu idem v pondelok. Mam uz 4 mesiac odlozeny Ket. Ked si brala ten letrozol aku si mala sliznicu? Nebolo ti z nehi zle? Lebo ja som citila srde aj ma palili koncatiny. Brala si pri nom este nejaky liek?
@evelka81 ahoj, zle mi z neho nebolo, obcas som mala busenie srdca, ale vzhladom na to kolko liekov som mala, tak tazko povedat, z coho to bolo a ci to nebolo skor psychicke. Letrozol mi pomahal, ale este k nemu som mala potom aj estrimax. A pred poslednych ketom, som dostala este injekciu merionalu a na ten som dobre zareagovala, tak som dostala este o dva dni dalsiu a potom mi uz naplanovali ket. Ako dlho mas brat letrozol? ja som ho mala na 5 dni cca od 3 DC.
@gabiii22 ahoj tak konecne ideme na Ket dnes sliznica na 10 den 6.1 a mam tam 3 vajicka sranda pri stimulke s drahymi liekmi som mala 5 a pri druhom pokuse len dve. Dnes sinpichnem pregnyk a zacnem davat 5 dni pred ketom utros. Aj ty chodis do Iscaru? Tiez beries ten retrozol ? Mna z neho boli srdce.
@evelka81 super tak budem držať palce nech sa pekne zaryje bublinka 😊 A koľko si maká pri estrimaxe sliznicu? Ja som mala 7,3 potom o tri dni len 6,8 a nešli sme do toho chceme ísť až ked bude aspon 8mm.. áno teraz skúšam Letrozol a cítim,ze ovulka bude aj foliky ale co spraví sliznica to sa uvidí zajtra..chodím do Iscare k dr.reissmulerovej a ty?
@inka_f
@gabiii22
baby moje, keby sme si to mohli pomenit, zeby som Vam kusok z mojej sliznice dala..ja mavam zas opacny problem..mne rastie az moc...na den vkladu, cca ten 18 den mavam tak 12-13 mm, co je aj vela, mala som uz aj 15 mm...ja mam estrogenovu dominanciu, lutealnu fazu mam kratsiu, preto mam aj trocha kratsie cykly, 25-26 dnove, ale pravidelne..
kazda mame nieco ;((
@fatma1 hmm, to je ako naschval :( kazdopadne ja som si povedala, ze si uz nejdem zivot prisposobovat cyklom, sliznici a vsetkemu okolo ivf. Do dalsieho ivf urcite pojdem po nejakom case, ale nebudem zit len tym, ak to ma vyjst tak to vyjde, ak nie, ja s tym nic nespravim, svet sa kvoli tomu nezastavi. Mam skveleho manzela, velmi sa lubime, pri najhorsom ostaneme my dvaja a pes. 😉 Su predsa aj horsie veci....
Ahojte, my ideme zajtra na úvodnú konzultáciu do Iscare, viete mi napísať čo nás čaká a kde sa tam dá parkovať? Ďakujem za odpoveď 🙂
@sweetrevenge Ahoj, za Apolom je velke parkovisko,ale ked nezaparkujes je aj v podzemi. Budu sa ta pýtať preco si dosla, teda aky mas problem. Ak mas už spravene nejake vysetrenia bolo by dobre si zobrat vysledky(napr. gnetiky, hematologia, imunologicke vysetrenie) a neviem ako ste sa dohodli,ale muzovi urobia spermiogram bud hned alebo na dalsej konzultacii
@tinka881 ešte nemáme žiadne vyšetrenia, moja polovička sa rozhodla nás objednať a hneď nám dali termín o dva dni.
@tinka881 a ďakujem za odpoveď 🙂
@sweetrevenge mate nejake problemy alebo sa vam dlhsie nedari?

@fatma1 aha no ja mam za sebou tri klasicke ivf v gynfive potom dva softy v brne a teraz idem na druhy soft v iscare a davaju mi cca to iste ako v Brne len teraz skusia asi tych 150 lebo 2 vajicka som este nemala naozaj dost malo :( teraz som bola 6 na opu a teraz ma opat od 26 cca zacina stimulka vyhoda softu ze nemusim cakat tie 3 m. a vzhladom k mojmu veku uz nechcem vela cakat....