icon

Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory

mayka
20. sep 2006

Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka

katka17044
6. mar 2017

@miskab ahoj ja som mala menopur a orgalutran lieky ma vyšli na 700eur.

miskab
6. mar 2017

@katka17044 fuuuuha nejako vela ci? ja som platila 140 eur za lieky a kedy byva OPU tak ako pri klasickom IVF na 14-18 den?

katka17044
6. mar 2017

@miskab mne to uz nepreplácajú... dali mi teraz vyššie dávky a menopur drahý pred tým s menšími dávkami tušim 450eur. ja som mala opu na 12 den.

melmel78
7. mar 2017

@lele1989 mozno je to len psychickeho povodu, aj to sa stava a ked opadne stres, tak to pojde 🙂 . Ja som si vcera kupila Pink Fertil 3 mesacnu kuru pre seba, kedze obsahuje uplne vsetko, tak aspon nemusim zobkat ostatne. A tiez som si kupila Gynex, na upravu cyklu a menzes...takze tiez som testovaci kralik teraz.Priechodnost vajcovodov robili aj mne, je to v pohode, neboli to, akurat citis tlaky na bruchu. Robi sa to ambulantne

melmel78
7. mar 2017

@dorotka2013 jasne, to asi jednym sedenim nevyriesim, no ja uvidim ci mi tie vitaminy a ten Gynex nejako pomoze a aky bude dalsi cyklus. Stale som ho nedostala :( ale brucho jemne pobolieva, este pockam a ked nepride do konca tyzdna pojdem k doktorke na vyvolavacku, alebo nech poradi co s tym. Takze u teba sa podarila sliznica konecne? To som rada 🙂 a aj tehotenstvo. Je to dobre znamenie, tak drzim palce pri dalsom pokuse.

dorotka2013
7. mar 2017

@melmel78 no, podarilo...na jednej strane sa tesim ze to ide 👍👍👍...na druhej mam teraz uz strach ze co ked tam je nejaky problem a bude sa to opakovat 😕... Musim to nejako prekonat, nech nejdem do dalsieho IVF s tymto strachom...
Dufam velmi ze dalsi pokus uz bude uspesny...
Teplu sprchu alebo vanu si neskusala? A este cervene vinko a sex vraj pomaha 😉...

melmel78
8. mar 2017

@dorotka2013 si zlata, rozosmiala si ma🙂 ze sex a cervene vinko...v podstate mas pravdu, keby to bolo takto jednoduche, tak som uz matka niekolkych deticiek 😇 . Ja viem, ze to myslenie pozitivne niekedy nejde tak lahko.....sama som vo faze, ze s tym celkom bojujem, ale co narobime. Ak sa budeme stresovat a rozculovat, ze to nejde, tak si to len zhorsime. Urcite nie je riesenie vyrovnat sa s osudom a treba skusit uplne vsetky moznosti, ale pritom nezabudnut zit a prezivat tieto nase starosti s lahkostou 🙂 . Ja mam tiez strach z 3.IVF, jednak z toho, ako telo zareaguje....lebo posledne hormonalne davky, co som teraz brala mi uplne rozhadzali cyklus a cele telo. A bojim sa aj toho, ze ako to cele dopadne. Ale zasa si horovim, krucinal, je to dalsia sanca.....Tak sa snazim nejako pozitivne nastavit 🙏

dorotka2013
8. mar 2017

@melmel78 noooo, aj smiech lieci, tak som rada ze som ta aspon pobavila 😁...budem drzat palceky ✊✊✊...drzkaj sa 😘

sticker
narciska3
8. mar 2017

@melmel78 Ahoj, prosím, môžem sa spýtať ako Ti hormony rozhadzali cyklus? Mám za sebou 2 ivf v krátkom čase za sebou (08/2016; 12/2016) a posledné menštruácie mi prišli za viac dní ako bežne a ešte ich dĺžka bola kratšia aj som slabšie krvácala. Tak som teraz trošku vystrašená, či sa niečo nové deje so mnou (snáď ešte neprichádza menopauza) alebo sú to ešte hormony zo stimulky. Ďakujem.

katka17044
9. mar 2017

ahojte chcela by som sa spytat... je tu niekto... kto mal za sebou vela ivf, embryjko sa uchytilo, ale vzdy len tak na mesiac, alebo bolo zle embryjko.
Z viac vajicok len jedno embryjko aj to slabe a tak dokoliecka... :( Je tu niekto podobny a ma dietatko? Lebo ja uz vobec neverim a myslim si, ze ked sa snazime v centrach od 2011 a bud sa neudrzalo, alebo bolo slabe a nebol ani vklad, ze sa to nepodari uz nikdy, ze su zle embryjka. Uz proste prestavam veriť...

katatko351
9. mar 2017

@katka17044 ked mas zle embryjka nerozmyslala si nad darkynou?

katka17044
9. mar 2017

@katatko351 uz mi ju v poslednom centre odporúčali ale na to sa vobec necitim jednak nevieme ci je zle vajicko alebo spermia asi oboje sme sa tak nasli 🙂

katatko351
9. mar 2017

@katka17044 a co vysetrenia mas nejake spravene? Neviem ale ked ti aj v centre odporucili darkynu tak by som nad tym porozmyslala

katka17044
9. mar 2017

@katatko351 mam vsetko spravene oni sa odvolavaju na moj vek a manzel ma fragmentaciu dna 23% len ten vek mi nedava logiku, ked sa darime od mojej 29 tusim a to som stara myslim este nebola a aj tak nic mam ciastocne prechodne a v 2011 mi dali jeden vajicovod prec inak nic take nezistili uz to len na kvalitu vajicok al.spermii davaju inak manzel ma spermiogram vraj ukazkovy len teda na sirsom vysetreni mu zistili tieto veci. Chceme vlastne dietatko ak sa to nepodari tak asi mame osud byt bez deti :( naucime sa s tym zit ine nam neostava....

katka17044
9. mar 2017

a pritom mam amh nieco vyse 2 a ked som bola v minulych centrach nikdy sme s embryjkami nemali problem vzdy bola blasto az teraz po roku v iscare zrazu 9 vajicok a z toho len 1 embryjko aj to spomalene proste sok neviem ci sa to moze takto zmenit behom roka dovtedy bol problem len ze sa nedokazalo udrzat dlhsie ako mesiac a teraz uz ani vklad neviem ci to je centrom alebo uz naozaj neviem

babusik85
9. mar 2017

@katka17044 ale mas spravene aj hematologiu, imunologiu a genetiku?

katatko351
9. mar 2017

@katka17044 ja tiez vlastne deti nemam a nikdy mat nebudem ale pre inu diagnozu, my mame darcovske vajicka a budem velmi rada ak sa to aspon takto podari. Ved to dietatko vynosis ty tak bude ako tvoje vlastne.

katka17044
9. mar 2017

@babusik85 ano hematologia v poriadku, imuno zistili protilatky proti spermiam trofoblastu- vyliecili potom protilatky vyskocili proti fosfolipidom vyliecili brala som dexamed, genetiku mame obaja v poriadku v Brne sme mali 2x dve embryjka minuly rok, ktore sa az vyhatchovali a mohli ist na genetiku pgs a boli zle chybal im nejaky chromozom ze boli nezlucitelne so zivotom cize by sa opat na chvilu uchytili ale neprezili dlho.

babusik85
9. mar 2017

@katka17044 rozumiem... no velka skoda... nechapem kde moze byt problem, ked vsetko uz mate vysetrene.
porozmyslaj nad tym darcovskym...tak je, ako pise katatko, to dieta vynosis Ty, bude Vase a ani netreba na to mysliet, ze mate darovane.

katka17044
9. mar 2017

@katatko351
ja ta uplne chapem a silno ti drzim palce aby sa to podarilo... ja to beriem tak inak akoze nejde mi o to zazit byt tehotna porodit ale proste mat svoje dieta vidiet v nom rast seba muza nas nase povahy ja by som to psychicky nezvladla ze neviem kto to je kto to bude :( beriem to inak ale neodsudzujem to mozno keby nemam vajicka a je jasne ze to je v tom mozno cele rozhodnutie zmenim neviem nemozem tvrdit nikdy nehovor nikdy... len teraz to tak citime ze ked nemame mat my dvaja spolu tak asi to tak ma byt... :( muz este stale veri este asi raz skusime len ja sa bojim a teda aj doktorka povedala ze skor mame ratat ze sa to moze zase opakovat :( ja budem mat za chvilu 38 neviem do 40 este nejaka nadej ale potom uz asi prestanem s tym zit a dokola bojovat prehodnotim zivot a najdem iny zmysel zivot.... je to tazke velmi

katka17044
9. mar 2017

@babusik85 :( strasne uz ma z toho raz asi porazi.... velmi dlha cesta a vzdy tak blizko a bum neviem preco sa im u mna nepaci... pozerali mi aj maternicu aj ta v poriadku... no mozno proste my dvaja ked sa spojime nemozeme.... a ty si ako na tom?

katatko351
9. mar 2017

@katka17044 ja ta tiez chapem kazda sme ina, ja mam 36 rokov ale neviem si predstavit zivot bez dietatka. Tiez sme si povedali ze budeme skusat do tej 40 s darcovskymi a ked to nevyjde neviem ako to predycham. Tebe velmi drzim palce🍀

katka17044
9. mar 2017

@katatko351 a nemas vobec vajicka nevedia ti najst ani pri softe?

katka17044
9. mar 2017

@katatko351 aa dakujem krasne aj ja vam silno drzim musi sa to podarit

katatko351
9. mar 2017

@katka17044 moja diagnoza predcasne zlyhanie vajecnikov uz 9 rokov takze u mna ziadna sanca. Aj ja dakujem krasne

katka17044
9. mar 2017

@katatko351 :(( joj to som este nepocula tak ty nemas vobec vajicka tak? A s darovanymi sa nepodarilo tiez? Co ti na to povedali?Spermie su v poriadku? Ach preco taketo problémy musime mat....

katatko351
9. mar 2017

@katka17044 ano tak vajicka nemam ziadne, zatial som mala 4 vklady, treti sa podaril ale v 13tt MA prestalo nam byt srdiecko, preto stale dufam ze to este vyjde a podari sa az dokonca. Priatel mal spermiogram ukazkovy🙂 tak povadala dr

katka17044
9. mar 2017

@katatko351 a ma vysetrene aj ine vysetrenia? pretoze moj manzel klasicky spermiogram tiez ukazkovy ale na imunologii mu napr. zistili ze ma poruchu prerusenia akrozomu nejake % tak treba davat isci tym sa to da obísť a na genetike fragmentaciu dna na 37% co bolo velmi zle a vitaminy mu to znizili na 23%

katatko351
9. mar 2017

@katka17044 priatel mal len klasicky spermiogram vtom asi problem nebude, vsetky darovane vajicka sa krasne oplodnili, mali sme ich 12, to len ja mam okrem toho este aj endometriozu a problemy so sliznicou, nechce rast

katka17044
9. mar 2017

@katatko351 hej oni sa vzdy krasne oplodnia to aj nam... len ked je napr. ta fragmentacia zla... tak sa potom neuchyti dobre proste je slabsie.... aby ste zbytocne neriesili len teba tak radsej skuste skontrolovat lebo klasicky spermiogram je uz nic nie je taky dobry a velmi vela veci sa zisti na tych inych vysetreniach. a sliznicu ti vedia na kolko mm pripravit?