icon

Skúsenosti s lekármi v ISCARE Bratislava: Diskusia a názory

mayka
20. sep 2006

Ahojte,
rada by som sa dozvedela o skusenostiach s CAR ISCARE v Bratislave. Vzhladom, ze sa mi nedari otehotniet uz 3 roky ma lekar chce poslat do tohto centra na umele oplodnenie.
Prosim o info o lekeroch a celkovom dojme v tomto centre. Myslim, ze to pomoze nielen mne ale aj ostatnym. Vdaka

babusik85
11. máj 2017

@natinka1988 nejde o to ci su mily alebo nie. samozrejme ze su, to vsade, ved aj musia byt.
ja ani nepotrebujem usmevy, ale odbornost.
ak nemate vaznejsi problem, tak uplne jedno ktore centrum si vyberiete.
treba k tomu obrovske stastie aby to vyslo na 1x.

natinka1988
11. máj 2017

@babusik85 samozrejme že ide aj o prístup. Ja osobne si neviem predstaviť chodiť do centra a platiť tam nemalé peniaze niekde kde nieje milý a ústretový personál.. a my máme obaja isté zdravotné problémy, a nie jednoduché problémy... takže to neboli o tom že bez vážnejších problémov to ide ľahko v každom centre, tak ako píšeš ty...

babusik85
11. máj 2017

@natinka1988 v kazdom centre si mily... ja som len napisala, ze z toho nebudeme tehu.
samozrejme, ze kazdy kto musi navstivit takyto centrum, ma vazny problem.
ale aj v tom su rozdiely. ak napr zena nevie vyprodukovat vajicka, alebo chlap nema spermie a len zakrokom vedia zobrat len, tak to je uz ine cafe.
ale teraz neide o to.

kitti0503
11. máj 2017

No žienky Ďakujem vám velmi pekne toto ozaj pomáha že viaceré napíšete skúsenosti A takto si navzájom pomáhame. ..S ferticentom nemám sťažnosť len nakoľko sa mi to nepodarilo prvýkrát tak skúsim iný centrum no iscare tak nie

babusik85
12. máj 2017

@kitti0503 velakrat centrum zato nemoze, ze sa nepodari. neviem ako bolo u Vas.
my sme zato odisli z iscare, lebo spravili chybu a nakoniec zbytocne som stimulovala, ale je to na dlho.
teraz chodim do Brna, ET nevysiel ale neodideme. oni tu spravili vsetko preto aby vyslo, ja som OK, embryjko bolo prvej kvality, a aj tak nevyslo. bud priroda to takto zariadila, alebo este nemam spravene reproimuno, tak mozno to by bolo treba spravit.

kitti0503
12. máj 2017

@babusik85 jasné že nemôžu zato. ..U nás priateľ Perfekt výsledky aj ja mám dobré vysledky len vajcovody sú nepriechodné. ..Veľmi krátky program som aj mala ale preto lebo raz dva som stimulovala vajíčka krásne veľké aj doki kukal na monitore že čo to je😅 ja len že asi skúsim druhé. ..neviem ešte

mamartinka
12. máj 2017

@babusik85 dakujem a aj vam nech to vyde.

linda243
12. máj 2017

@babusik85 Ahoj,čítala som,ze chodíš do Brna.Prosim ta môžeš mi napísať ako to tam funguje s našou poisťovňou.Platis to najskôr ako samoplatca a poto ziadas cez poisťovňu,alebo akceptujú slovensku poisťovňu?.Ja chodím do Iscare,ale nie som spokojná.Chcela som ísť uz na druhý cyklus do Brna,len manžel nechcel,tak sme zmenili v Iscare lekára a teraz som po vklade ,ale robila som si test a zase najskôr pozitívny a dnes uz negatívny.V pondelok idem na krv.Mrazacikov nemáme,tak chceme uz ďalší Ivf cyklus skúsiť v tom Brne.Ďakujem veľmi pekne za každé info☺

tinka881
12. máj 2017

@linda243 mozem sa opytat ku komu si chodila a ku komu si presla?ja tiez chodim do iscare

linda243
12. máj 2017

@tinka881 chodila som k Valkymu,žiaľ som bola z neho veľmi sklamaná.Potom som chcela prejsť k dr.Tazberikovej,ale bola som u nej len 2 krát,pretože počas stimulky mi to vyšlo zrovna na deň,keď naordinovala.Tak som bola u dr.Hlinštaka. A ty ku komu chodíš?

amik123
12. máj 2017

@linda243
Z Valkiho som bola nespokojná aj ja hneď po pár sedeniach som odišla. Hlinstak je fajn tak isto aj Hruzik.

linda243
12. máj 2017

@amik123 Ja banujem,ze som to nespravila tiež hneď na začiatku.Myslela som si ,ze je dobrý odbornik,ale on nič nerieši,žiadnu príčinu,ide mu len o biznis...A o poslednom vklade u neho ani nehovorim...Embryo po rozmrazeni nebolo v poriadku,pravdepodobne uz zaniknute ,ale aj tak mi ho vložili...Ale to by bolo na dlho....Každopádne s Iscarom uz končím..

dorotka2013
12. máj 2017

@linda243 ja som idtial odisla minuly rok v lete...chodila som k Reismullerovej, nehovorim zeby bola zla, ozaj sa snazila ale nejako mi nevedela pomoct... Presla som do Brna a tam mi vyslo hned prve soft IVF, aj ked len do 5tt 😢...
U Valkyho som bola raz, snazila som sa mu za kazdu cenu vyhybat, aj mi bol nesympaticky, aj som o nom vela dobreho nepocula, ten jeden krat som nevedela ovplyvnit ale moje pocity sa len naplnili 😕...
V Brne ides bud ako samoplatca, cize si vsetko platis sama, alebo poziadas poistovnu o schvalenie ziadosti v cudzine, ked ti to schvalia tak ides na IVF, cele si ho zaplatis a poistovna ti z neho preplati sumu akoby platila tu...
Ja nam ziadost schvalenu, ale zatial som bola 2x na soft, viac mi to hormonalne vyhovuje, a to ma vyslo do 1000€, s tym ze lieky som si kupovala tu na koniku...

tinka881
13. máj 2017

@linda243 ja chodim k Valkymu

linda243
13. máj 2017

@tinka881 a si spokojná? Rieši u vás príčinu neplodnosti? Nam vravel,že všetko je v poriadku,ze problém je niekde medzi nebom a zemou !! Az ked som od neho odišla a dr.Tazberikova nam odporučila ísť na vyšetrenie k dr.Cernakovej ,tak zistili ,ze je to v spermiach.Zbytočne som u Valkyho bola na1 Et,a 2 ket a to nehovorím o tom,ze nám predpísal tie najdrahšie lieky.Tentokrát som nechala v lekarni o polovicu menej..Ale samozrejme ti držím palce,aby ti to vyslo☺

tinka881
13. máj 2017

@linda243 snazi sa riesit moj problem.Ja mam Ashermanov syndrom a skoro ziadny lekar na slovensku s nim nema skusenosti.dokonca chce skusit gel,kt.na slovensku sa neda kupit.mam z neho dobry pocit,ze sa snazi.som jeho druha pacientka s tymto problemom

sweetrevenge
13. máj 2017

@natinka1988 ahoj, prosim mohla by si nam napisat ako to cele prebiehalo po schvaleni ziadosti o ivf poistovnou a kolko a kedy si platila? Dakujem🙂

tinka881
13. máj 2017

@sweetrevenge 2-3dc zacnes pichat injekcie.tazko povedat cenu,lebo kazda mame inu davku injekcii a aj inu znacku injekcii mozes mat.Potom chodis na kontroly ci dozrievaju foliky a podla toho sa upravuje davka.Musis pit 3-4l,aby si po OPU nemala OHSS,plus mliecne vyrobky a vela bielkovin.za lieky a injekcie som platila cca 400 eur to platis hned a po OPU platis zvysok.To zalezi kolko vajicok bude,ci sa zamrazi a ci budes mat icsi.Mna to komplet lieky +mrazenie 2 embryi stalo cca 1500 eur

natinka1988
13. máj 2017

Ahoj @sweetrevenge. Keď nám to schválila poisťovňa, musím povedať že fakt dodržali svoju mesačnú lehotu do dňa 😕 volali mi z Iscare že to schválili a aby sme prišli k dr. U nás kvôli zdravotným problémom u oboch preskočili insiminaciu a išlo sa rovno na IVF. Dr mi predpísala injekcie do brucha, dva druhy, a v lekárni sme za neho nechali dokopy cca 300 eur( na bločku bolo vidieť že cca 50-60% prepláca zdravotka) zacala som si ich pichať 2 DC. Platili sme toľko postupne lebo mi musela zvýšiť dávku v polke a potom mi ich predĺžila ešte o dva naviac lebo iba jeden vajecnik reagoval. Chodila som často na kontrolu a zakaždým mi brali krv kvôli horm.profilu. v 20 DC mi vyberali vajíčka, predtým samozrejme predoperačné vyšetrenie,to stalo tuším 40 eur. Po výbere vajíčok a odovzdaní spermií si náš zavolala embriologicka, tam nám vysvetlila čo sa bude ďalej diať, mala som 16 vajíčok, z toho 12 bolo dobrých, takže polku sme dali metódou IVF- tu hradí poisťovňa a druhú polku sme mali ICSI , to sme už platili, tuším cca 500. Nešla som na vklad hneď kvoli hroziacemu ihss syndrómu,až o mesiac a mali sme predĺženú kultiváciu. Na 6 deň nám volali koľko embrijok prežilo a ako ich chceme dať mrazit. Tam mrazenie stalo dokopy aj s ročným poplatkom za to že si tam nechajú našich mraziacikov cca 600 eur. Potom mi musela prísť MS , bola som asi 3x na kontrole ako mi rastie sliznica a potom mi dr povedala termín na KET. To sme neplatili, to platila zdravotka. 🙂 snáď som na nič nezabudla🙂

tinka881
13. máj 2017

@natinka1988 napisala si to presne😉 predlzenu kultivaciu tobia vzdy v ISCARE.si mala pekne mnozstvo vajicok.Mne zo 6,len dve boli dobre.A ked sa romrazuje embryo moze sa stat,ze sa prestane vybijat a nevlozili by mi ho?a uz si tehulka?

dorotka2013
13. máj 2017

@tinka881 mne sa stalo ze sa zle rozmrazilo... Mala som 2 spolu zamrazene a ked sa rozmrazovali tak mi povedali ze 1 nemalo po rozmrazeni dobru kvalitu 😕...

tinka881
13. máj 2017

@dorotka2013 fuha,to som ani nevedela.Ja ze to uz je 100%,ze sa nic nemoze stat

dorotka2013
13. máj 2017

@tinka881 no zial moze sa ☹

sweetrevenge
14. máj 2017

@natinka1988 dakujem za odpoved, nas to prave caka vsetko, prosim ta co je ihss syndrom a potom si mesiac cakala potom 6 dni a kolko ti vlozili? Prepac ze som otravna ale ja neviem ci mam tak dobreho lekara aby toto bsetko vysvetlil

sweetrevenge
14. máj 2017

@tinka881 dakujem za odpoved, akurat nam volali z iscare ze mame schvalenu ziadost a je to take rychle, ze som nic nestudovala a moj Dr. Mi moc toho nepovie pokial ja neopytam tak chcem ho bombardovat otazkami 😊

natinka1988
14. máj 2017

@sweetrevenge , @tinka881 mne sa našťastie dobre rozmrazilo embrijko, vkladali mi len jedno a podarilo sa , ešte som len na začiatku, teraz začíname 4 ty, ešte mám za sebou iba vysoegku z krvy a gynekológ pozeral sono, ale ešte len " bublinku" bolo vidieť😘 v piatok idem na ďalšiu kontrolu, tak som zvedavá čo bude vidieť 🙂 ja som spravila preklep- prepáč 😇 nemalo to byť ihss ale ohss syndróm. Teda hyperstimulacny syndróm, po tých inekciach s hormóny som mala o dosť zvetseny vajecnik , tak dr povedala že risk ísť hneď na vklad, tak sme čakali kým prejde ms. Ja chodím k dr Reismüllerovej a ona mu vždy všetko vysvetlila dopodrobna , a nemusela som sa skoro na nič pýtať🙂

linda243
14. máj 2017

@tinka881 tak to dobré,ze sa ti snaží pomôcť a hľadá riešenie.Dúfam,ze sa mu to aj podarí a onedlho sa dočkáte vytúženého babätka.Držím palce.Ja tam idem v pondelok na krv ,ale test je uz negatívny.Potom chceme skúsiť Brno,snáď tam nam budu vedieť pomôcť,prečo sa to najskôr uchyti ale potom sa prestane vyvíjať...

linda243
14. máj 2017

@dorotka2013 Aj ja som mala uz toto biochemicke tehotensto,raz prirodzene do 8tt a raz po KET do 10tt .Ale Valky mi nevedel povedať prečo sa ti stáva,kde je príčina a ani ju nehľadal..Tak chceme v novembri vyskúšať to Brno,aspoň počuť iný názor.A ďakujem ti za info a držím palce,aby uz další vklad bol úspešný ☺

sweetrevenge
15. máj 2017

@natinka1988 Gratulujem a tesim sa, ze Vam to vyslo 🙂 nas to cele len caka a som zvedava ako dopadneme my

natinka1988
15. máj 2017

@sweetrevenge ďakujem 😘 snáď bude všetko ok. Dúfam že aj u teba bude všetko ok , a nájdeš si // 😍