Skúsenosti s výsledkami genetických testov po IVF ICSI
Ahojte,
chcem sa vás opýtať na skúsenosti s výsledkami genetických testov (Trisomy complete) po IVF ICSI.
Mám 33 rokov, partner 44, a podstúpili sme IVF s ICSI kvôli OAT gravis. Podarilo sa nám hneď na prvýkrát, tehotenstvo zatiaľ prebieha v poriadku. Embryá sme geneticky netestovali.
Dnes ma však lekárkq dosť zarazila vetou, že po ICSI je oveľa vyššia pravdepodobnosť genetických porúch plodu, ale že o tom som snáď informovaná. Úprimne – veľmi ma to vystrašilo, hoci som si myslela, že riziko je len mierne zvýšené a že väčšina detí po IVF/ICSI je zdravá.
Ako dopadli vaše NIPT testy po ivf icsi?
@michalka91 zvýšené riziko je ale vraj len “zvýšené”
@michalka91 ahoj, aj mne to vraveli, teda skôr vystrašili, ale nevraveli my to pred ale až keď som bola tehotná. Ja som sla na trisomny pre môj kľud a všetko bolo v poriadku.
@michalka91 mali sme icsi aj picsi a ziadne trisomy ani nic sme nedavali. Obe deti su zdrave
@michalka91 ahoj, aj mne to vraveli, teda skôr vystrašili, ale nevraveli my to pred ale až keď som bola tehotná. Ja som sla na trisomny pre môj kľud a všetko bolo v poriadku.
@danilabe ja som mala v plane trisomy na klinike mi to pekne s citom vysvetlili. Toto mi povedala moja gynekologicka s takym tonom povyseneckym, ze mam sto chuti zmenit dr. Ona je znama svojim neempatickym pristupom. Nepadlo mi to dobre, som preplakala dve hodiny doma. Vyznelo to ako hotova vec, ze to tak bude.
@michalka91 mali sme icsi aj picsi a ziadne trisomy ani nic sme nedavali. Obe deti su zdrave
@anonym_751695 a boli ste v podobnom veku ? U nas je aj vek rizikovy.
@danilabe ja som mala v plane trisomy na klinike mi to pekne s citom vysvetlili. Toto mi povedala moja gynekologicka s takym tonom povyseneckym, ze mam sto chuti zmenit dr. Ona je znama svojim neempatickym pristupom. Nepadlo mi to dobre, som preplakala dve hodiny doma. Vyznelo to ako hotova vec, ze to tak bude.
@michalka91 zmen lekara, ja vzdy ked sa ma niekto pyta, ze preco som v tehu isla 350km za gyndosom, tak som povedala, ze to so mnou vie hlavne po psychickej stranke, mam vdaka jeho pristupu dve zdrave deti. Ja si nepotrebujem zvysovat tlak v tehu na 200 nejakymi poznamkami a niekoho domnienkami.