icon

Slabé embryo

radka159
9. máj 2018

Ahojte, nájde sa tu niekto kto mal problém s embryami že boli slabé a nevytvorili sa blastocysty a ak boli vložene ako bunka do maternice neuchytili sa?

Strana
z2
ivushkaa
19. feb 2020

@lily411 Ahoj, ďakujem za podporu si zlatá. Ako to vyzerá s tebou? Ja som si vybavila prefuk vajickovodu, mam len jeden vaječník. 27.2.idem na laparoskopiu. Ja mam uz ist 41, doktorka v centre mi povedala, ze neodporúča ďalšie ivf, ze tymi hormónmi si vycerpem rezervu vajicok. Oni nam davaju možnosť darovane vajicko a s tým ja niesom stotoznena.

lily411
19. feb 2020

@ivushkaa ahoj . Nam sa to nepodarilo..laparku odporúčam. A nedaj sa odradiť od svojich vajok pokiaľ ich produkujes, teda neviem v akej kvalite ich máš. Sestra mala 40 ked išli na svoje 4 ivf ,spravili jej všetky vyšetrenia od hemato ,imuno genetika a laparka na ktorej jej našli polyp a veľkú cystu ,zistili jej trombofiliu, nasadili potrebnú liečbu . Mala 5 vajok ,z toho bojovali iba dve do vkladu a dnes sú z toho už ročné dvojičky ;) .. neviem čo všetko si absolvovala ..

ella_ell
26. mar 2021

@hrasocek12 ahoj ja som mala. Prvy ket blastoscystu v 6tt som potratila silne kravavanie a teraz mi navrhovali vlozit 2 vcasne blastocysty ale nesúhlasila som dala som oen jednu tvrdil mi emryolog ze aj vcasna blastocysta je dobre emryo lebo ma dutinku ja neviem... Nieje to slabsie emryo?

hrasocek12
27. mar 2021

@ella_ell mne vkladali vcasnu blastocystu a nic z toho nebolo je to slabsie stadium ale nikde nie je napisane ze sa to nemoze podarit 😊 ja som na 2he ivf sla s tym ze uz vlozit len expandovanu alebo hatchujucu a bola expandovana a kym sme stihli prist stala sa z nej hatchujuca a vlozili nam a mame dcerku 😊 a neviem v ten den ked sme sli na vklad som citila ze sa to podari neviem taka stastnejsia som bola a naozaj sa to podarilo, dost vela aj psychika zohrava 🤔

ella_ell
27. mar 2021

@hrasocek12 potom expandovana a hatchujuca je zas aky rozdiel? Mne povedal ked vkladali ze je to v poriadku ale. Ja mam. Stale pocit ze je to slabsie ta vcasna ako samotna blasrocysta no uvidime a kazdopadne blahozelam

hrasocek12
28. mar 2021

@ella_ell dakujem velmi pekne 🥰 expandovana je stadium pred hatchujucou. Hatchujuca je uz taka ktora vychadza z obalu a malu ked mi vlozili tak sa zakusla uz v den vkladu a o 5dni som mala 2 ciarky 🥰

hrasocek12
28. mar 2021

@ella_ell oni to vzdy povedia aj mne hovorili a ked sa to nepodarilo vzdy som bola sklamana nakoniec na 2hom ivf sa podarilo mat vysoke stadia a ja som bola vdacna ze sa podarilo po 8mich rokoch 🙏 je slabsia vcasna blastocysta ako blastocysta ale nikde nie je napisane ze sa to nemoze podarit aj s vcasnou blastocystou 😊 zalezi od kvality aku ma 😔 a tu vcasnu blastocystu si mala po predlzenej kultivacii?

ella_ell
28. mar 2021

@hrasocek12 mala som 5 embryi a po Pk sa zamrazilu 1 blastocysta a 2 včasné blastocysty
Ako mohli mi dat najprv tu vcasnu a potom na druhy krat blastocystu kedze mi dali teraz plus clexan a intralipidy neviem nerozumiem postupom neostava nic ine len verit

hrasocek12
28. mar 2021

@ella_ell ono mne hovorila v centre ze vzdy sa dava vyssie stadium prv a potom tie slabsie teda nizsie stadia 😔 ja som uz ani neverila ze sa to podari, dala som si po prvom ivf pauzu pol roka s muzom pobehali sme genetiku, hematologiu a reprodukcnu imunologiu a potom sme sa zdravsie stravovali a sli sme na dovolenku a na 2ivf a tam som sla s tym ze ked sa ma podarit sa podari aj ked tuzba bola velka 😔 po odbere vajicok som trpla ake stadia budu dufala som ze budu co najvyssie a ked mi zavolalumi ze su vysoke aj som si poplakala 😔 lebo som bola stastna a ked som sla na vklad nejako som citila ze to vyjde sla som dobre naladena s plnym mocovym mechurom len troska som vypustila a lekarka hovorila ze je lepsie ked je skoro plny mechur a nie poloplny ako hovoria 😔 ze malinke sa tam lepsie udrzi lebo je tam tesnejsie 😊 ale je to aj o kvalite embrya velmi 😔 drzim vam prsteky nech sa to podari 🙏 a ako dlho sa uz snazite? Je to prve ivf?

ella_ell
28. mar 2021

@hrasocek12 ano prve ivf 2 roky ano aj ja som vsetko pobehala mam zvysene cytokyny ale nedali mi medrol ani kortikoidy ani neviem ci by som to chcela uzivat neviem mam aj vysiu vahu to chudnutie ma deprimuje a teda vy uz mate dietatko? Ale centrum si navstevovala no ja som tiez po prvom neúspechu kadejaka neviem aj pozitivne sa snazim neviem mam cudne emocie to cakanie je ubijajuce

hrasocek12
28. mar 2021

@ella_ell aj ja mam vyssiu vahu to je aj tymi liekmi, mne sa az teraz podarilo trocha schudnut a idem dalej s chudnutim ale tiez ma to deprimuje lebo tie kila idu strasne pomaly dole 😐 treba si troska pauzu dat aspon par mesiacov a oddychnut aj ked teraz v tejto korone sa neda nikam ist a to je dalsi spustac nervov a stresu 😐 no podarilo sa 2ivf a vy ste v ktorom centre? My sme chodili 1x do gynfivu a potom sme sli do iscare a tam sa podarili ku grossovej sme chodili 😊

hrasocek12
28. mar 2021

@ella_ell ono vsetky tie lieky bud zeny chudnu z nich alebo priberaju a ja som teda priberala dost a este som ich brala do konca 3tieho mesiaca 😐 furt do brucha som si pichala a plus vkladat dole a estrimax som hltala 3x2tbl denne 😐

ella_ell
30. mar 2021

@hrasocek12 aha rozumiem. Teda v iscare sa vam zadarilo no ja som v gyn fiv
Neviem no je to vseliake ja neviem uz vlastne ci to mozu lekari ovplyvnit ten vyvoj pocatie a teda. Celnovy vysledok kazdy ma ine názory skusenosti v roznych centrach je to vobec o vybere centra? Neviem kde by som. Sa pohla kebyze zvazujem 2 ivf ci brno ci iscare?

hrasocek12
30. mar 2021

@ella_ell je to dost o vybere aj centra, ja som v gynfive nebola spokojna mala som pocit ze im bolo jedno co vkladaju hlavne ze zarobia, lekar harbulak nekomunikativny a a dr stenova arogantna zenska pytala som sa jej normalne veci a ona mi odsekla ze ona je studovana a ze na take otazky nema cas 🤮 chcelo sa mi z nej grcat 🤮 a to som sa jej len pytala ake velke narastli vajicka kedze pozerala sono 😔 a to merala 😔 a nato mi hned potom odsekla ze to budem mat v papieri ze si to mam precitat akoze wtf? A vzdy ked som tam prisla tak sa ma len pytali ci som zaplatila vsetko spredtym ci u nich nemam nieco nezaplatene 😪 iscare mi vsetko vysvetlili a kym v gynfive mi povedali ze spolu mat deti nebudeme a mala som u nich odber 14vajicok a z toho sa oplodnilo len 8 a prezili 2 vcasne blastocysty 🤔 tak v iscare mi poukazovali vysetrili vsetko co sa dalo a embryologicka si s nami sedenie dohodla aby sme prebrali cele oplodnenie a plus nam vysvetlila a ukazala spermiogram manzelov a proste iny pristup ludsky a mali sme odber 8mich vajicok oplodnilo sa 7 a 6 tusim vtedy prezilo len odlozilo len najvyssie stadia. Ja som bola spokojna velmi ale je pravda ze kazdy ma iny nazor na centrum 😔 vies co iscare je dcerska spolocnost od brna, tak ale v brne vela zien hovori ze uplne iny pristup tam je ako na slovensku a ze je tam lepsie 🤔 ja som zvolila iscare nakolko brno je pre mna daleko a verila som iscare 😔

ella_ell
30. mar 2021

@hrasocek12 uplne suhlasim co pises aj hore vyssie presne ten isty prístup maju aj ku mne cize vravis Iscare teda ak sa mozem opytat kolko mas rokov a kolko rocne mas uz dietatko? Mne vkladali tiez vcasnu blastocystu som 5 dni po vklade ale zatim nemam ziadne pocity pri prvom vklade hned par dni na to som citila ze je to tam aj bolo ale v 6tt koniec kazdopadne dakujem za odpoveď velmi

hrasocek12
30. mar 2021

@ella_ell ja som strasne nespokojna bola s gynfivom a vsetci ma aj odradzali nech tam nejdem ale chcela som im dat sancu no olutovala som 😔 ja mam 29 a mam 13mesacnu dcerku 😊 nemas zaco 😊 ale do iscare ked som chodila tak tu dost zahranicnych chodilo 🙃 ja by som vyskusala iscare a pokial mas vsetky vysetrenia a neviem kde je u vas problem ci aj chlap ma nejaky problem v spermiograme alebo kde tak by som do toho sla 😊 mne aj uplne inak lieky dali a nemala som ohss ako v gynfive 🤔 a odber bol super v gynfive ma to dost bolelo 🤔 a 3 dni som bola biela ako stena 🤔 a inak ani sukromie nikde v tom gynfive som nejak necitila sediet v uzkej chodbe telka az dakde v nebi a chlapi museli na koniec chodby chodit spermiogram 🤔 celkovo tam nebolo dobre pre mna a odber krvi strasne nieco stat v rade a odoberala mi ju nejaka masiarka vzdy som mala prasknutu zilu a strasne ma ruka bolela 🤔

hrasocek12
30. mar 2021

@ella_ell a nemusis citit ziadne priznaky ja som sice mala silne ale to nemusi mat kazda baba a kedy si chces skusit test urobit? 😊 Ja som si po prvom vklade robila stale ale druhy vklad som si nerobila test nejako som citila ze nic z toho 🤔 a v iscare sa mi snivalo 4 dni po vklade ze som bola tehotna a mala som dievcatko a na 7mi den som si urobila test a 2 ciarky na nom boli 😊 ty uz mas nejake babatko? 😊

ella_ell
30. mar 2021

@hrasocek12 ja mam 35 rokov nie nemame. Este dieta teda super sa ti to podarilo vazne fakt uzasny pocit ja mam pcos a po odbere vajicok 4 dni hrozne bolesti nejdem si robit test radsej bojim sa sklamania atd pockam
Teraz beriem intralipidy a clexane uvidime ako to všetko dopadne porozmyslam o tom iscare

ella_ell
30. mar 2021

@hrasocek12 prosim ta a aku si mala ty lekarku v iscare

zukazuka
12. dec 2022

@lenteraz111 mozem sa spytat, ked bola chyba vo fragmentacii spermii, podarilo sa vam s tym nieco spravit a mat dobre ivf? nam tvrdia ze je problem vo vajickach kvoli mojmu veku, ale spermie nikto detailne neskumal, iba bezny spermiogram ktory ze "na ivf ok" ale bojim sa ze pojdeme do darovaneho vajicka a nakoniec bude problem v spermiach a dopadne to rovnako (zla genetika embrya)

pietrula
Autor odpoveď zmazal
klarabohun77
15. júl 2025
@ivushkaa

@lily411 Ahoj, tak včera nam písali, ze je to dobré. Dnes mal byť vklad ale bohužiaľ sa prestalo vyvíjať. Tak nič. Ja som z toho už na neevy. Budeme sa musieť asi zmieriť s tým, že budeme sami😢😢😢. Tebe držím silno prsty nech vám to vyjde.

@lilyianka
@ivushkaa zienky prosim Vas podarilo sa Vam nakoniec somsvojimi vajíčkami?🥹

lilyianka
3. sep 2025
@klarabohun77

@lilyianka
@ivushkaa zienky prosim Vas podarilo sa Vam nakoniec somsvojimi vajíčkami?🥹

@klarabohun77 ahoj. Nám sa nepodarilo. Nevyšlo ani umelé oplodnenie, ktoré je spomenuté ešte v r.2018 v tejto diskusii. Nepodarilo sa ani prirodzene.
Potom sme šli cestou adopcie a už máme skoro 6 ročne dieťa 🤗

Strana
z2