icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

zuzankaamario
27. aug 2013

@holly74 dakujem pekne za podopru som rada že sa možem konečne poradit s niekym na tuto temu z celeho srdca prajem tebe a aj všetkým babám ktore sa snažia o mimčo aby vááám to vyšlo tuj tuj veeela štasia 🙂 určite sa tu raz všetky stretneme ale už ako mamičky 🙂 verím tomu že to tak bude🙂)))

lubica1979
27. aug 2013

@mimika1973 ahoj, vkladali mi jedno a 3-dňové

lubica1979
27. aug 2013

@tinka9075
@melisska ďakujem baby, tak teraz sa musím rozhodnúť

gaga83
27. aug 2013

Baby mna dnes 5 den stimulky pobolieva lavy vajecnik.. Mala ste to niektora?? Dufam ze to nic zle nebude.

miscok
27. aug 2013

To cakanie na mrchu nema konca kraja.Citim sa ako rozbuska a nic 🙄 A stresujem ako si budem pichat injekcie,ako zareagujem a ako to cele prebehne ☹

zibi
27. aug 2013

baby uz som taka nervozna na to zajtrajsie OPU este sme tam neboli .. predsa v iscare to uz poznam ale tam sme ani raz nesli a neviem co mam cakat od lekarov personalu..otevrel ma dovolenku, pospisilova tam tiez nebude .. jeminku normalne nervy mam 😀
@gaga83 moja aj mna pobilievalo brucho..aj pichalo je to normalne 😉

zibi
27. aug 2013

baby ake embryjka vkladaju?
co myslite mala by som si dat Predlezenu kultivaciu alebo si dat vlozit nejake dvoj trojdnove?

melisska
27. aug 2013

@gaga83 to je normálne, produkuje vajíčka 😉

mimika1973
27. aug 2013

@zibi neboj, zvladnes to! 😉 😀
To je taka rychlovka, ze sa ani nenazdas budes doma! 🙂
Ja som len cakala dlhsie na izbe, aj s jednou babenkou ceskou mladou, tak sme kecali aspon trosku. Mali nas vziat na 11h asi, ale sme sli az okolo obeda obe, ona tam asi zo 5 min ci 10 bola, a ja tiez, na tom OPU, tiez som sa cudovala, ze ako rychlo to oni robia! 😕
Potom ti daju papat horalku a cajik, to je vsetko, najest sa musis potom az doma 😀
Kolko folikov sa ti risuje na opu, vies?
Utz ti robili v brne ci u svojho dokiho si bola?
Urcite bude robit Machac a Koudelka, Marcel od zajtra opat na dovoske je, aj ti ostatni...si v dobrych rukach mojka, neboj!
Mne OPU robil Kozumplik, mlade ucho, ale aj bezbolestne, nic som ani necitila potom, tak super! 😵
Drzim palce na zajtra, a prines nam dobru urodicku!!!! 🙂

gaga83
27. aug 2013

@melisska @zibi baby upokojili ste ma;););) . Ale mam pocit ako by ich tam bolo hadam 10 vajok. No neham sa prekvapit co povedia vo stvrtok

mimika1973
27. aug 2013

@zibi zavisi, ake a kolko embryjok budes mat, budes tam volat zo 3 dni, a oni ti povedia, na kedy ta naplanuju na vklad 🙂
Nam dali PK, a mali sme 3 embryjka, ale len 2 to dotiahli dotial...

mimika1973
27. aug 2013

@gaga83 a aku mas stimulku? soft? clostyl aj k tomu?
No vajecniky dobre reaguju potom, ked bolia, nieco sa tam deje, vsak uvidis na utz potom 😵

lienka_1
27. aug 2013

@zibi Vobec sa OPU neboj. Bola to uplna pohodicka. Tam su vsetci lekari a personal velmi mili a sikovni. Sa zobudis a donesu ti ranajky do postele 😀 (alebo uz rovno obed? ) 😀
A chod urcite do PK, aby videli ako sa embryjka vyvijaju. Silno na zajtra drzim palce!
Inak, bavili sme sa s Koudelkom o tej megaaskorbickej liecbe pre mm a vravel, ze tabletky su nanic, ze to treba venozne a ze by do toho urcite siel, ze sam to absolvoval. Tak zhaname info, kde by mm mohol take nieco absolvovat, lebo tyzden v Brne stravit nevie aj keby ako chcel.

mimika1973
27. aug 2013

@lienka_1 to co je za liecbu??? 😉 Koudelka ma tiez dake svoje problemys plodnostou ci co ako? 😝

gaga83
27. aug 2013

@mimika1973 mam soft , beriem clostyl ten dnes doberiem, predison a fostimon. Lem mi minule doky hovoril ze mam nabeh na pco, tak sa trocha bojim.

zibi
27. aug 2013

baby diky... no codila som k tomasovi na ultrazvuky cize neveim ako to tam chodi..ale dufam ze budu o mne vediet ale dokyna povedala ze sa mam hlasit na recepcii niekde na 2 poschodi tak hadam to najdeme 😉 strasne sa mi nechce cestovat skoro 5 hodin tam a este potom naspat
a ako dlho ste museli po narkoze tam byt?

yanka1
27. aug 2013

@zibi ahoj, neboj, zvladnes to !!! ty uz mas opu za sebou v BA, nie ?
drzim palce aby to bolo sup - sup a s paraaadnym vysledkom : ) teraz som smela, ale o par dni sa aj
poseriem od strachu 😀
ja som tiez mierne nervozna, ako to tu vsetko citam, chytam strach, aby som vobec nejake foliky mala a aby sa
nevyskytla nejaka komplikacia ... drz sa a daj vediet, ako si dopadla

lienka_1
27. aug 2013

@mimika1973 Vysoke davky C-cka zvysuju pocet spermosov, ale zvycajne sa to dava na posilnenie imunity. No a mm ma za sebou niekolko neprijemnych infekcii, tak preto sm sa ho na to pytala.

zibi
27. aug 2013

@yanka1 ved to ze sa bojim aby sme mali embryjka 😔 dufam ze sa stane zazrak a budeme mat krasne a aspon daco na zamrazenie 😉 dam vediet co a ako a vsetko opisem 🙂

gaga83
27. aug 2013

@zibi hlava moja derava vsak zabudla som sa spytat na kolku si objednana;);)

yanka1
27. aug 2013

@mimika1973 mimi, ja som si inofolic nasadila a vybrala som tusim 3 balenia = cca 2-3 mesiace ... ja nemam nejaku diagnozu, ale povedala som si, ze sak ublizit mi to neublizi ... moj doktor mi po tom, co mi urobil hormonalny profil, povedal, ze u mna nie je dovod uzivat inofolic, ze ten by mohol pomoct skor pri PCO... ked som sa na to pytala marcelka, ten sa tiez tak vlnil a naznacoval, nechcel narovinu povedat, ze to povazuje za zbytocne vyhodene peniaze... tak to uz dalej neuzivam ...

mimika1973
27. aug 2013

@yanka1 aha, vsak dokinovia maju vzdy rozdielne nazory na doplnkovu vyzivu veru 😖
A odkial si objednavala inofolic? Lebo neviem ci aj do zahranicia sa to da poslat, vidim len, ze len na SK ci CZ vacsinou sa to posiela...

yanka1
27. aug 2013

@mimika1973 ja som si to objednala z www.mojalekaren.sk, ale ti do zahranicia asi nezasielaju : ( ale na MK je viacero diskusii o inofolicu a kocky to zacali nosit z talianska, kym sa nepredaval u nas .. urcite bude aj inde, len neviem, pod akym nazvom ... ak ta to laka skus, neuskodi, prinajhorsom nepomoze 😀
keby len ako placebo efekt fungoval 😀

mimika1973
27. aug 2013

@yanka1 no tu vo FR som to kukala cez net, a je to asi v kapsulach, nie prasky,len neviem ci ide o to iste aj...alebo to musi byt original inofolic taliansky?

holly74
27. aug 2013

@lienka_1
@mimika1973 Heh, som myslela, že Koudy je plodný jak buk, som ho videla soferovat taku menšiu dodávku, vravím si reku ten musí mať detí ako smetí 😀

yanka1
27. aug 2013

@mimika1973 urcite nemusi byt taliansky, ja som sa stretla len s praskom, netusim ako s kapsulami .... nema ti to kto objednat v sr a potom ti to v normalnej obalke poslat ? v kazdej krabicke je 20 malych sackov, to by sa v pohode zmestilo : )

nelly3
27. aug 2013

@sarasota
potom mi daj info ake budu cesty do brna, my ideme v sobotu na utz, mame tam byt o 10 hod. dikes 😉

gerdusha
27. aug 2013

Baby, len taka info pre vsetky: pracovnici rf si toto forum citaju, dokonca aj prispievaju
Majte to, prosim, obcas pri svojich prispevkoch na pamati...

🙂

jassminx
27. aug 2013

@mimika1973 ahoj, inofolic je volne dostupny takmer v kazdej lepsej lekarni a stoji cca 15 €. Ale z vlastnej skusenosti musim povedat, ze netreba cakat zazraky. Su to podla mna zbytocne vyhodene peniazky, ked aj tak kazda jedna z nas musi podstupit IVF 🙂

buba08
27. aug 2013

@lienka_1 ahoj Sisi, tak ja som minuly rok absolvovala vitamin C intravenozne, bola som casto chora a stracala som furt hlas, tak som si davala pichat kalcium a jedna doktora mi odporucila, aby mi k tomu pridali aj vitamin C, takze do jednej striekacky mi davali kalcium aj vitamin C a velmi mi to na imunitu vtedy pomohlo, vit. C mi normalne predpisala moja obvodacka