icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

lifela
11. nov 2016

kocky, prosim vas, existuje este nejaka skupinka, kde mozem ponuknut utros? lebo ta mam-nemam lieky bola zrusena... dakujem za info 🙂

dena22
11. nov 2016

@lifela Samoplatci IVF. Kolko stoja lieky.

marculik
11. nov 2016

@saldiv no jasne ze sa bojim to asi kazda ked ma uz tolko pokusov a tolko rokov ked sa snazi ,aj bez teba viem ze nic ine mi neostava len cakat tak dik

cmudlo
11. nov 2016

@gagirl aj my ideme do toho az v januári....

gagirl
11. nov 2016

@cmudlo ahoj..nebol folik?

marculik
11. nov 2016

@gagirl ahoj moja ako sa citis

gagirl
11. nov 2016

@marculik ahoj..no nie moc dobre..smutno.Z toho ako to dopadlo ze sme nemali ani sancu na vklad zbytocne sme vyhodili cca 1000eur(neviem este presnu sumu) a najhorsie je ze sa bojim ci niekedy budeme mat vlastne dieta.Keby sme vedeli pricinu preco su na tom tie spermie tak,ta fragmentacia taka vysoka..A to keby som sama neposlala muza do reprogen ani by sme nevedeli..Davno sme to uz mohli vediet,ale nikto nam to nikdy neodporucil..:(Takze ja tak:(Ty ako sa mas?uz nespinis?

marculik
11. nov 2016

@gagirl ach moja verim ti ze smutno velmi mi je to luto,to by kazdu znas polozilo no hlavu hore na tvojom mieste by som skusila to co ti aj dr.odporucil polku oplodnit s manzelovymi a polku s darcovskymi ,ja som tak musela odkladat vklad tento rok kazdy mesiac kvoli medrolu ked som to nemala dobre a ked uz bolo dobre tak bol problem zo sliznicou ,no teraz medrol nemam a vsetko bolo o.k tak som si myslela teraz to vyskusam mozno je to moj cas , no dnes som si robila test a ciarocka bola slabsia mozno ze preto ze som zmenila tehu.test neviem uvidim ☹ a spinenie prestalo hned vten den ako som spinila ,nic ine mi neostava len cakat ,moja vies co neries to kedy skusis a tak ,teraz som to aj ja neriesila myslela som ze zase budem musiet brat medrola bola som prekvapena,tak neries to moc a dufam ze budes aj ty raz 🙂

bykaterina
11. nov 2016

@gagirl ahoj je mi luto co sa stalo ☹ , ja tiez akurat som po 10 vklade a zas prd z toho a to´mi vkladali po genetike a bolo exp.B

marculik
11. nov 2016

@bykaterina je mi to luto ☹

bykaterina
11. nov 2016

@marculik dakujem ☹ ja uz neviem ako postupovat dalej ...

gagirl
11. nov 2016

@marculik dakujem..uvidime co v novom roku..ale nemozem cakat velmi kvoli veku..Ver ze sa nam to raz podari..Tebe drzim moc palce..urcite je vsetko OK..Kazdy test ti moze ukazat inu ciarku..rob radsej rovnake znacky..drzte sa..

gagirl
11. nov 2016

Dakujem velmi pekne za tolko srdiecok..neviem presne od koho ale velmi.prekvapili a potesili..Dakujem

gagirl
11. nov 2016

@bykaterina ahoj..ach..zasa vam to nevyslo?to nie je mozne..je mi to velmi luto:(mate za sebou vela vkladov.kde moze byt.problem?ku komu chodis?Dali ste pgd a aj tak to nevyslo?Mate este embryjka?

bykaterina
11. nov 2016

@gagirl no uz nemame mrazaciky, no problem nikde ano mali sme to acgh obe boli geneticky OK. mal som skrabkanie, lipidy a prd ☹
no ved ty si tiez na tom na prd ako citam ☹ , najhorsie vek cloveka tlaci a zbytocny stres kvoli tomu

cheeky82
12. nov 2016

@gagirl moja nechcem ti brat ilúzie, ale bohužiaľ medicína so zlými spermiami a fragmentaciou nedokáže spraviť nic. Koľko vit som ja natlačila do muža. V Heliose nám rovno povedali, ze ziadne vit mužovi nepomôžu (môžu pomôct pri trosku zhoršenom spermio ale nie pri vážne). Naštastie nám fragmentaciu ponúkli este na Antolskej v štátnom CAR uz po prvom nevydarenom pokuse a rovno povedali ze odporúčajú darcovské, lebo tie spermie sa môžu zlepšiť ale len nepatrne. A tak je. A radšej sa nezamýšľaj prečo to tak je, lebo ta to o to viac bude bolieť. Mna to boli stale, občas aj teraz, ale ked mi muž hladká brucho a hovorí malému Ahoj synacik, to som ja tvoj tato a veľmi ta lubim, na všetko zle v tej chvíli zabudnem. Drž sa moja

cheeky82
12. nov 2016

@marculik ale to je super ze spinenie prestalo. Moc sa teším, vetom ze je to dobre znamenie!!

cheeky82
12. nov 2016

Dnes rano ma nasral Reprofit. Poslal mi mail ze ak mam záujem o predĺženie mrazenia embrya, mam im zaplatit. Co je v poriadku samozrejme. Ale až do februára to mame predplatené a este je len november!!!! Chamrat jedna nenažraná.

kim12345
12. nov 2016

@cheeky82 u nich to system posiela automaticky 3 mesiace pred
Mne to tak tiez prislo a nemusela som platit hned

dena22
12. nov 2016

@cheeky82 nejeduj sa, aj nam z GF posielali vyzvy aj 5 mesiacov dopredu. 🙂

cheeky82
12. nov 2016

@kim12345 vidím ze všade je to rovnaké. No stačilo by aj mesiac vopred. Ved kazdy z nás urcite hneď zaplatí, ved preto sme tam šli. Ja to isto zaplatím radšej hneď, aby som nezabudla
@dena22

kim12345
12. nov 2016

@cheeky82 mne este vysli v ustrety ,mala som to zaplatit teraz do konca novembra,ale chcela som KETa napisali mi, ze do konca roka ak pridem nemam to platit, tak som bola rada😊

dena22
12. nov 2016

@cheeky82 a mas uplnu pravdu s tymi spermiami...je to presne tak, ako pises

gagirl
12. nov 2016

@cheeky82 ahoj..dakujem za tvoju reakciu..Rozmyslam uz aj nad tou moznostou,aj ked zatial este nie som o tom uplne presvedcena..Otevrel navrhol porozmyslat nad darcovskymi..ale ked som sa ho pytala ci nema vyznam skusit este s nasimi povedal ze mozme..alebo napoly s darcom oplodnit..Ze toto sa stalo prvy krat,takze dame tomu este aspon 1 pokus..doteraz 4vf sme mali pekne embryjka..ak bolo vzdy jedno na mrazenie,az na jedno ivf ked som mala vela vajok a asi neboli kvalitne ..vtedy bola len 1XB..Inak sme mali vzdy HB a FHb..Nerobili im genetiku takze neviem ake boli..ale neverim te vsetky boli zle..Ja som mala problem aj s imuno.takze mozno aj.preto sa nechytili..a mam aj svoj vek..takze mohlo ist aj o vajicko..To nikdy nezistime..ani po Pgd sa nemusi chytit ked je zdrave..Nikd nevieme kedy to moze vyjst..tak este skusime aby som.si to nevycitala..A ked to nevyjde potom zvazime darcovske,lebo vidim ze ani manzel s tym nie je stotozneny..Zacneme riesit aj adopciu uz konecne asi..Takze dieta mat budeme raz,ale uvidime nakoniec co vyjde..Vies to ma stve najviac ze za tie 3alebo kolko rokov co riesime car bam to nikto nenavrhol v Brne..Aj napriek zlej morfo..Stale len novy pokus..Davno sme mohli vediet feagmentaciu..

gagirl
12. nov 2016

@gagirl pojdeme este na kontrolu k dr.Cernakovej.ona robila aj fragm.Kazala prist za 3mes.ale nesli sme..Tak asi si radsej este zaplatime a uvidime aky bude vysledok,a potom sa s nou poradim co odporuca ona..

gagirl
12. nov 2016

@cheeky82 druha sprava mala byt tiez pre teba nie.pre mna;)

dena22
12. nov 2016

@gagirl prepac, ze sa vam miesam do diskusie, ja len, ze mne bolo povedane, ze ak by bolo nekvalitne vajicko, z najväcsou pravdepodobnostou sa embyjko rozpadne do prvych troch dni, na prelome tretieho a stvrteho dna sa pripaja genom spermie, a ak toto nie je ok, tak embryjko v roznych stadiach odchadza...proste, ze preve tri dni embryjko tazi z energie vajicka, aj spermia s poskodenou DNA dokaze olodnit, aj sa moze delit dalej, ale v dalsich stadiach uz sa prestane vyvijat....samozrejme, nikdy sa neda vylucit "prispevok" vajicka k zdaru ci nezdaru, a nakoniec nam gentik embryolog aj povedal, ze moze byt dokonale vajko, dokonala spermia, z toho dokonale embryjko a aj tak to nevyda....

gagirl
12. nov 2016

@dena22 ja to vsetko chapem..len vies rozhodnutie pre darovane spermie neide len tak zo dna na den..v lete nam zistili tu fragmentaciu..lebo ja som musela byt iniciativna a dat to vysetrit..co podla mna nam mali odporucit v Rf..ked sme mali zlu morfologiu a nevychadzali vklady..Uz davno sme to mohli vediet..Ktovie sice akaby bola vtedy..Neviem ci to je menne..ale vraj to suvisi s morfologiou..Takze aj s tymto sa clovek musi najskor vysporiadat,premysliet si to lebo ide o vaznu vec,a musime s tym obidvaja suhlasit..Takze neviem sa hned rozhodnut a ist dotoho..Niekto takuto variantu neprijme a ide radsej do adopcie alebo ani do tej..ale dakujem..

dena22
12. nov 2016

@gagirl my sme na tej istej lodi ako vy, chapem preto velmi, ako vam je

cheeky82
12. nov 2016

@dena22 kazdy sme iný a vďaka bohu je tych možnosti viac-ci uz darcovské spermie alebo vajicka, adopcia
@gagirl