icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

marculik
22. nov 2016

@cheeky82 na kontrolnom som bola dnes a na sono ze mam prist az za dva tyzdne

cheeky82
22. nov 2016

@marculik a z dneška mas vysledky?

marculik
22. nov 2016

@cheeky82 este nie ze asi az vo stvrtok

erijan
23. nov 2016

Baby,stimulovali ste s Elonva 150 IU? Ak ano, aky bol vysledok? 🙂

fantinka
24. nov 2016

@sobka nas po prvom softe Otevrel poslal rovno do reprogenu, lebo sa nam tiez zastavovali do 5 dna. Zistili mi 30% fragmentaciu a pol roka sme mali liecbu. Po 3m na kontrole bola fragmentacia 15% a to sa cudovala aj Cernakova aj Otevrel, po dalsich troch bola uz v norme na 12% a teraz sa nam zo 7 embryi 4 dostali na hatchujucu blastocystu, co sme este nikdy predtym nemali. Pouzili macs a icsi, lebo na picsi nema kvalitny spermiogram. On ma vsetky hodnoty v norme, len patologiu 98% a len 0,5% dobrych...je to uz nase posledne ivf, dohodli sme sa, ze uz nebudeme viac skusat...teraz sme do toho dali vsetko a ak to nevyjde, asi to tak ma byt...

fantinka
24. nov 2016

Chcem sa este opytat, mavali ste aj vy par dni po vklade take slabsie bolesti ako na ms, trvali len asi hodinu, potom par hodin nic a potom zase? Pisala som aj Otevrelovi, ci to nebude utrogestan a len mi napisal, ze sa to stava a mam si zvysit o jednu navyse. Brali ste niektora az 9 denne? 😀

babusik85
24. nov 2016

@fantinka ja utrogestan som brala uz od OPU 8 denne z dola!! mne sa to zdalo riadne vela, ale takto mi kazali.

marculik
24. nov 2016

@cheeky82 ahoj moja kontrolne hcg ze 8907 🙂 Ako nechapem 🙂

cheeky82
24. nov 2016

@marculik nerada sa opakujem, ale co som ti vravela 😀
super, tesim sa s tebou a blahozelam. chystas sa na PN ci budes pracovat?

chmurkaxy
24. nov 2016

@marculik možno budú dvojičky 🙂

renimac
24. nov 2016

@fantinka paradoxne tie bolesti sposobuje casto samotny utrogestan. Ale aj pripadne tehu 😉. Mne pomohlo magnezium.

marculik
24. nov 2016

@cheeky82 ja marodim od vkladu a aj budem a dnes som bola u dzurilovej a ona je za pichat si clexane aj cele tehu no ze ma po troch mesiacoch posle k hemato a uvidi lebo hematologicka mi napisala v sprave ze podla nej nemusi byt clexane tak uvidim co bude dalej ,

fesanda7
24. nov 2016

Ahojte....moc sa tu neviem orientovat....potrebovala by som radu ohladom ifv v brne.....ktora bude ochodna odpovedat mi na otazky?

bianitka996
24. nov 2016

@fesanda7 veď dá spytaj tu na fóre, radi ti tu odpovieme ak budeme vedieť, sú tu skúsené kočky.

cheeky82
24. nov 2016

@marculik ak nemáš ďaleko do NR, tak ti odporúčam Dr Šaba. Výborný hematolog

fesanda7
24. nov 2016

Dakujem 😉 mam za sebou dva cykli IVF v gynfive....prvy cyklus 3 pokus dvojicky...22tt potrat po amniocenteze....spolu 8 vkladov....teraz rozmyslam ci ist zas do gynfiv alebo inu kliniku v BA alebo mam ist do brna....ako to v brne prebieha....ako casto sa tam dochadza co to stoji?

bianitka996
24. nov 2016

@fesanda7 väčšinou je to tak že vyberieš si lekára dohodnes konzilko.Napises mu vopred mail zo všetkým čo si si prešla a on ti odpíše ako to vyzerá ďalej a povie ti čo si mas doniesť na prvú konzultáciu..každý pár je individuálny ale väčšinou sa s nimi komunikuje mailom a osobné tam ideš na konzultáciu, OPU a vklad. Cenník majú na stránke.

fesanda7
24. nov 2016

@bianitka996 ak sa smiem opytat co vseko ti robili kolko ta to stalo a na kolky krat sa ti podarilo otehotniet?bola si aj na skovensku na vkladoch?

sobka
24. nov 2016

@fantinka waw to je perfektny vysledok🙂 krasne embryjka a tie pocity po vklade, to je iste tehu!! gratulujem...bude to dobre, uvidis🙂 drzim palce

bianitka996
24. nov 2016

@fesanda7 píšem spravu

babusik85
24. nov 2016

@bianitka996 aj mne prosim. ja som na tom takisto ako @fesanda7. chystame sa do Brna, ale vobec neviem co ako. a vlastne ako je s poistovnou? schvalia aj v Brne ziadost?
a nie je cudne, ze vsetko ide cez mail? moj gynekolog bude ma kontrolovat cez stimulku?

bianitka996
24. nov 2016

@babusik85 ako je to s poisťovňami neviem keďže som bola samoplatca ja som si nič preplácať nedávala nakoľko.mam na sk zp Dôveru a k tomu iba eu kartičku.Ano im stačí keď im zavolas výsledok folikulometriu počas stimulácie a oni už vedia ti napasovať zostávajúce lieky a naordinovat pregnyl.Ked to máš bližšie môžeš chodiť aj tam ale pre mňa bolo Brno 120 km pretpo som išla k svojmu dr na Sk.

fesanda7
24. nov 2016

@babusik85 a kam si chodila predtym?

babusik85
24. nov 2016

@bianitka996 no pre nas je 350 km... a s liekmi je ako,postupte vyberiem z lekarne? lebo tu u nas musia objednat tieto lieky, nedrzia... :/

bianitka996
24. nov 2016

@babusik85 ja som si ich hneď vybrala v centre v RF oni mi ich potom zarátali no výslednej sumy.No čo viem keď som tam bola aj bola tam jedna kocka z ružomberka a tiež len tri krát.Viem že oni aj ponúkajú hotel na prespatie pre tých čo to majú ďaleko.

babusik85
24. nov 2016

@bianitka996 ozaj?
lebo c tomto car, kde som, postupne podla kontroly mi vypisali lieky, postupte som ich vybrala. co nebolo zle, lebo malo mi ostalo len.

sussah
24. nov 2016

@fantinka áno ja beriem utrog 4 ráno a 4 vecer

sussah
24. nov 2016

@babusik85 takže liekyv CZ stoja v lekárni podobne ako U nás keď vyberáme lieky v lekárni na sk?

sussah
24. nov 2016

@babusik85 no ja budem cestovať až z KE do Brna.Netusim ako to zvládneme...

fesanda7
24. nov 2016

a v CR davaju 1 alebo 2 embria