icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

dena22
18. dec 2016

@fatma1 joj, presne, ja mam tiez kratke cykly, chystam sa na KET, a aby som ja za dokinu rozmyslala, ze u mna je ovu predsunuta a mam kratku lutealnu fazu, cize aj priprava a vklad musia prebiehat inak...

fatma1
18. dec 2016

@dena22 Presneeee!!Tak potom naco za nimi chodime!ked ja sama si musim ordinovat a furt pripominat a diktovat,ze mam kratsie cykly,ze ovulacia je isto skor a ze lutealna faza kratsia..atd,cize presneee,ina priprava,individualny pristup.Ale kdeee,to ako na beziacom pase,vsetkym rovnako!ked mi Dr. povedal,ze viete,my tu skor riesime zeny s dlhsim cyklom a nizku sliznicu riesime...ze neviem co s Vami,ze mate vyssiu sliznicu!wtf...ked on nevie tak kto to ma vediet??ahhh

dena22
18. dec 2016

@fatma1 jaj, na porazenie..kvoli tej LF mi jedna kocka na MK poradila. Ono totiz, väcsinou je na "vine" oslabena funkcia zlteho telieska, a tym nizka produkcia progesteronu. V CARe mi kazali brat Utrogestan 2-2-2...no a ta dievcinka mi povedala, ze jej lekar z Brna je povedal, ze sa musi brat min. 1200 mg, co je 4x2 tbl denne, inak privcas dojde k hormonalnemu spadu a babo sa nema sancu uhniezdit.
Kdezto, ked som na to upozornovala ja, tak ma len lekarka zahriakla, ze to je vraj "teraz ine, lebo som pod liekmi". Ale ja som aj tak zacala krvit pod Utrogestanom na 24 DC.
Tentokrat som si vyziadala skory zaciatok, UTZ uz na 7 DC, pre kontrolu ovu , lebo ja mavam ovu uz na 9 -10 DC...tak dufam, ze vklad bude rozumne zvoleny...zlosti ma, ze platime strasne peniaze, a aj tak su pri IVF taketo obmedzenia...ze, musime sa podvolit tomu, co ti CAR umozni..

chmurkaxy
18. dec 2016

@dena22 ja si pamätám moje prvé Ivf. Mala som dva dni pred odberom vajok a moja svokra zahlasila, že ona nechce ďalšie vnúča,že a 3/4 ročnú vnučku a chce si ju užiť. To ma totálne vytocilo, som jej povedala,že to je, ako by jedno jej dieťa bolo hladné a ona mu povedala,že nemôže jesť,lebo jeho brat už jedol a ona sa chce chvíľu tešiť z umyteho riadu. Rovnaká absurdita.

dena22
18. dec 2016

@chmurkaxy krutim ocami 😲

chmurkaxy
18. dec 2016

@dena22 ja to úplne chápem. Ja som mala aj štádiá, kedy som neznášala všetky baby v mojom okolí,čo mali deti alebo boli tehotné. Strašne som im závidela.
Trošku sa to upokojilo,ako bol Filipko malinký,no začínam mať zase takú blbu fázu. Že ma jeduje, ako ma každý obehne, vytacaju má baby,ktoré na druhý mesiac snaženia plačú, ako sa im nedarí a tak. Proste už toho začína byť zase moc.
Ale to sa snáď nejak utrasie.

dena22
18. dec 2016

@chmurkaxy s tymto som sa zmierila 🙂 hlavne, ked ma predbehli uz aj deti moji priatelov, uz aj tie maju deti 🙂 alebo väcsina kamosiek, ktore povodne este nechceli deti 🙂

babusik85
18. dec 2016

Baby máte skúsenosti s dr.Bagócsim?On je tam nový?

hariet
18. dec 2016

@babusik85 ahoj, nie je to moj lekar, ale zienka, co bola so mnou v izbe na opu ho mala a mne sa zdal velmi mily a prijemny. Aj ona si pochvalovala. Pocula som ho hovorit madarsky, co je super pre kocky z juzneho Slovenska 🙂

babusik85
18. dec 2016

Inak aj ja mam z neho pozitivny pocit.Ale este len na 1.konzultacii sme boli.Velmi podrobny utz mi spravil,este nikto ma tak dlho nepozeral.
Len trosku som sa divila,lebo vravel ze bude sa snazit aby som mala 10-20vajicok.Co sa mi zda vela.
Ale inak vsetko OK.

matusik6
19. dec 2016

@dena22
To je jedno🙂

chmurkaxy
19. dec 2016

Takže baby, 9deň po transfere, testy čisté, krvácanie ešte stále. Ako V Brne funguje KET? Dovolia mi ísť hneď ďalší cyklus?

gagirl
19. dec 2016

@chmurkaxy je mi to luto..😔☹ Napis svojmu dr.do rf a dohodni sa s nim..Myslim ze mozes ist hned dalsi cyklus ked bude vsetko o.k..Kolko mate mrazacikov este?

cheeky82
19. dec 2016

@chmurkaxy ale hlavne nech sa mrknu nato, preco krvacas uz od vkladu

hariet
19. dec 2016

baby prosim vas, utros mam dat aj rano pred vkladom?

dena22
19. dec 2016

@hariet na SR mi kazali rano zapit, v Cesku to neriesili, lebo pred vkladom si to tam dole "vycistili" a po vklade mi tam dokina sama vlozila Utros

bianitka996
19. dec 2016

@hariet ja som mala vklad ráno okolo deviatej nedávala som a dr.mi povedala že v pohode a dala som potom večer.Neviem bolo mi to nejaké divné dať si ráno 4 tbl a potom robiť vklad keď to vždy so mňa vytekalo.

mkatkam
19. dec 2016

@hariet na Slovensku treba ráno zapiť,nevkladat. Dôvod mi povedali,že nebolo by to priechodné..Resp.horsia viditeľnosť;)...

samko2210
19. dec 2016

Ahojte mam potrebujem radu je tu niekto probím Vás?

hariet
19. dec 2016

@dena22
@bianitka996
@mkatkam dakujem baby za odpoved. tiez si myslim, ze radsej asi po vklade dat presne kvoli tym dovodom, ktore pisete. 🙂

hariet
19. dec 2016

resp. ho rano zapijem

hariet
19. dec 2016

@samko2210 ved sa opytaj a ked budeme vediet, odpovieme 🙂

samko2210
19. dec 2016

Dám otázku možná niekto mi poradí. ..

Takže bývam V Česku A priateľka somnou ja pracujem ona nie ... Bola tehotná ale platil som jej poisťovňu keď malo prísť na pôrod poisťovňa oznámila že jeje pôrod poisťovňa nezaplati Okej tak išla porodiť na Slovensko aj keď neviem prečo to tak riešili. .. maly samko má už 3 týždne zdravý som šťastný lenže oni sú na SK A ja stále tu V ČR Prosím vás viem že dieťa musí prejist určite vyšetrenia očkovania niečo už má za sebou. .. mohol by som ich zobrať hore A vybaviť mu ostatné vysetrenia tu V ČR alebo to bude problém. .. Lebo poisťovňa doktor A tak prosím Vás ak ste niekto už toto zažili poradne budem veľmi rád

dena22
19. dec 2016

@hariet nevynechaj urcite, aj bez toho vela z neho vytecie, tak ho radsej zapi...nevynechaj davku, aj mne povedali, ze progesteronu radsej viac ako menej..

mkatkam
19. dec 2016

@hariet mne dobre spravil že som to za pila,trošku prispata som chvíľu bola🙂 ,na ten stres to bolo dobré;)..Mi príde že radšej pravidelne to dávať do tela či už vrchom alebo spodok,hlavne nech hladina progesterón už neskáče ..To môj názor,laicky.

hariet
19. dec 2016

hej, mate pravdu. baby trosku ma ukludnite. zajtra mam vklad a boli ma nejak jeden vajecnik :-/ po opu som bola bolava, ale ziadne krvacanie ani nic...a dnes ho citim cely den. Dufam, ze je to normalne....

dena22
19. dec 2016

@hariet to je este po OPU, ja som mala bolesti mozno 10 dni od OPU...bolieva ma vzdy viac ta strana, kde mavam viac folikov...na vklad nemas preco byt nervozna, prave naopak, uplne v klude sa uvolni, OPU bol tazsi, toto je uz nist..uvidis...

hariet
19. dec 2016

@dena22 ano, mna boli prava strana a tam som mala aj viac folikov, tak snad mi to prejde, dakujem.. ja som toto absolvovala pred 2 rokmi a vklad bol v pohode, len pri KETE som mala velmi bolestivy vklad, robil mi ho Stelcl, ktory bol isto skuseny a doteraz neviem preco to bola taka katastrofa. Mozno som vtedy malo pila... Teraz sa budem snazit byt uvolnena, aj ked potom zazitku z minula...musim robit nejake dychove cvicenia... 🙂

dena22
19. dec 2016

@hariet daj si magnezko, ak mas, uvolni hladke svalstvo, a ked Utros zapijes, budes z neho taka malatna, omamena, cize aj uvolnena...mechur maj naplneny pohodlne, nie moc, aby ti bolo znesitelne este po vklade vydrzat lezat aspon pol hodky bez cikania..toto je moj najväcsi problem, lebo mam mechur jak mravec...niektore baby odporucaju uzit aj ibalgin, ci brufen, ale neviem preco, ci to ma vplyv na bolest, alebo aj na svalstvo...je mozne, ze po ET mame ten spodok taky uboleny este z OPU, ze vklad je prechadzka ruzovou zahradou, pri KET ides "naostro" tak je to citlivejsie, ale stale je to znesitelne, vzdy si poviem, ze ked budem rodit, bude to isto o inom 🙂

hariet
19. dec 2016

@dena22 dakujem ti velmi pekne za rady. S tym mechurom to mam podobne, tiez mi malo staci a uz ma "tlaci" na cikanie. Magnezko nemam doma, musim si kupit zajtra, ale dala som si polku Mig-u lebo mi ta bolest neustupovla vobec... Jaj, kiezby som sa aj ja niekedy dopracovala k porodu🙂