icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

takyna
6. jan 2017

Reprofit je najlepsia klinika a pre mna navzdy ostane najlepsou, pracuju tam ludia sympaticky ustretovy, kazdy je mily priatelsky pocnuc upratovacky po primara.
Mrzi ma , ze ludkou omylnostou sa dostali do problemov...
ano tu ide o zivot...
ale verim, ze to vsetko nakoniec dopadne dobre a pozitivne aj v prospech tych buducich rodicov aj pre REPROFIT, PRETOZE je to najlepsia klinika ❤

mircalla
6. jan 2017

@aimee77 Ale ved nik netvrdi, ze vsetko je cierne - aj Gynfiv ma uspesne IVF. Tu nejde o vobec uspesnost.

My sa bavime o tom, ze kedze maju mnohe z nas skusenosti z oboch centier narozdiel od teba mozeme porovnavat - do jednej sme vyhodnotili RF ako neporovnatelne lepsie CAR

Opakujem - to nie su nejake jedna pani povedala, ale vlastne skusenosti, ktore ty z RF skratka nemas.

Mozno skus vlastnu diskusiu, ak mas potrebu tuto kauzu riesit

aimee77
6. jan 2017

Som rada,ze som nemusela absolvovat to co Vy.A uplne zavidim tym,kt otehotneli ani nevedeli ako.Lebo neplodnost preveri kazdy vztah.Moje skusenosti s RF su mozno zreprodukovane,ale nemam dovod Lucii neverit. Tiez si chvalila pristup a jednanie,ale vravim,jej nadeje sa zialbohu nenaplnili..

mircalla
6. jan 2017

@aimee77 Ta skusenost je, ze chvalila pristup a jednanie ale neotehotnela, preto je RF zly? Ako clovek z oblasti zdravotnictva by som si myslela, ze mas viac znalosti. Ako si vies ci skor nevies, ovplyvnuje to mnoztvo faktorov - kazdy jeden pripad je iny, u niekoho je to komplikovanejsie,. Mne tak tiez prve dva pokusy nevysli, ja nehodnotim centrum prvy krat vyslo = dobre, nevyslo = zle, to je kratkozrake...

chmurkaxy
6. jan 2017

Ahojte. Ja som skúsila aj Gf, aj Reprofit. V Gf sme mali 3x inseminaciu,po ktorej nasledovala laparoskopia (podľa mňa mohla pred,ale to je vec názoru) a 2X kompletne Ivf. Počas prvého Ivf (ešte bezdetna, no 4x biochemické tehu) som mala Mareka Drabeka, riešila som všetko s ním. Veľmi som mu verila a bola s ním spokojná. Nevyšlo to,ale veď nemusí každý Et a KET vyjsť. Druhýkrát (tie prve 4 biochemické tehu, 1 prirodzené úspešne tehu s pôrodom a ďalších 5(!) biochemických tehu) som mala Harbulaka, no vystriedali sa pri mne všetci. Žiadala som o vyšetrenia,keďže sa mi to nezdalo normálne za 6 rokov byť 11 x tehotná a z toho jedno dieťa. Samozrejme, nadšený tam z mojej požiadavky nikto nebol, na repro imuno mi dali, na hemato odmietli. O genetike len snívať. Objednala som sa teda na vlastnú päsť.
V podstate som bola v Gf spokojná,ale keď to porovnám s Reprofitom, nebe a dudy. Tam sme sa hneď dohodli na terapeutickej dávke heparinov, kortikoidoch a intralipidoch, nic nebol problém, konzultovala som cez mail aj zmeny mojich alergií.
Boli sme tam medzitým na ivf (teda jeden et) a tiež nevysiel, ale ľudsky je Brno miliónkrát lepšie. Mám voči nim omnoho väčšiu dôveru,ako som mala voči Gf.

aimee77
6. jan 2017

@mircalla Nerozumiem,akym pravom posudzujes moje odborne znalosti.Mam atestacie z 2 odborov.A Ty?Neurazam ziadnu Vas.Aj ked dg. ucitelka asi fakt plati...
Po pravde,bola som milo prekvapena,ze u nas to islo takto rychlo.Prave pre tie neovplynitelne faktory,kt Ty spominas.

aimee77
6. jan 2017

Kolegyna to ma 6.pokus.Mozno preto straca nadej.Takze uz berie uplne inak,ako som to brala ja.Aj ked mame 48r Dr prvorodicku po 9.uspesnom pokuse..

mircalla
6. jan 2017

@chmurkaxy inak mne dali odporucanie na vsetky vysetrenia v RF, ja som s tym ani nebola u gynekologa, ale u internistu - ten ma poslal na imuno, infekcne, hemato a genetiku....

@aimee77 ja mam na slovenskych lekarov nie najlepsi nazor, cest vynimkam. vacsinu su arogantni a tvaria sa, ako by pacient bol uplny debil. posledne roky je sice uz lepsia moznost vyberu, ale tazko sa hlada lekar.....pokial si mozem vybrat, tak je to fajn, pokial ma poslu napriklad s detmi ma kramare, kde nemam moznost vyberu, pripadne musime ist na pohotovast....tak je vacsinou dost zle...sestricky tiez drze ako plostice, katastrofa. Tiez mam za sebou 10 operacii, takze mam pomerne dost skusenosti z nemocnic a nemocnicnym personalom.

Co sa tyka Ciech a slovenska, neda sa to porovnavat (neriesila som tam len IVF, ale aj rozne vysetrenia). Moze sa ti nepacit, je to tak. Slovenski lekari sa maju co ucit, najma co sa pristupu tyka.

aimee77
6. jan 2017

A smiem vediet,kde pracujes Ty?

mircalla
6. jan 2017

@aimee77 v informacnych technologiach. ja robim svoju pracu na 150% o com svedci mnozstvo oceneni, ale to nie je podstatne, podstatne je, ze cakam viac ako nevrleho lekara skupeho na info. tiez robim s klientami

aimee77
6. jan 2017

A ver,ze aj medzi nami su taki.
Preto mam medicinu rada a nespim na vavrinoch a stale sa snazim zvysovat kvalifikaciu.Neviem na kolko percent som pracovala ja,ked som mavala 12-15 sluzieb za mesiac.Ale teraz ma cakaju 24h sluzby 7dni v tyzdni...

leelloo
6. jan 2017

Je tu zrazu nejako horuco 🙂 dievcata myslim, ze bolo toho povedaneho dost, uz je to len chytanie za slovicka. kazda mate v niecom pravdu, nedaju sa hadzat vsetci doktori a ani skusenosti do jedneho vreca a tiez plati sto ludi, sto chuti.

kitta
6. jan 2017

@aime77 Hlavne uz je to mimo temy. Ani @mircalla si myslim, ze nechcela riesit tvoju pracu, ale skor to , ze priciny zdravotnych problemov mozu byt u kazdeho uplne odlisne a ani lekari nevedia prist na vsetko a s tym mas urcite viac skusenosti ako my, kedze v zdravotnictve pracujes. Kedze bola tvoja kamoska uz na 6 tich pokusoch v Reprofite , ak som to dobre pochopila, tak dovera a dobry pocit z tohto centra tam urcite bol. Po 6tich pokusoch to musi byt riadne narocne. Mozno by jej v Gynfive nakoniec pomohli. Niekedy zmena centra pomoze zacat odznova.

ria294
6. jan 2017

@leelloo súhlasím s tebou, každý ma možnosť výberu rozhodnúť sa kam pôjde.
@aimee77 Táto diskusia začala na adresu GF, nespokojných žien. A zvrhlo sa to negatívne na adresu RF a kauzu spojenú s týmto car. Každá, ktorá podstúpila ivf v centrách má skúsenosť či už pozitívnu, alebo negatívnu. A preto sa dá najlepšie hodnotiť z vlastných skúsenosti to car, v ktorom liečbu podstúpite. A každý si môže povedať svoj názor a ja akceptujem aj názor iných , ale znovu sa opakujem , najlepšie a najpravdivejšie je to čo sme samé skúsili a zažili, vlastne skúsenosti v car v ktorom sme ivf podstúpili.

santeema
6. jan 2017

baby mozno sa pytam blbo, ale tym kockam co vlozili cudzie embrya, tak tie deti, ak sa narodili zostavaju v povodnych rodinach a iba im daju peniaze, ze nastal omyl??

berginkan
6. jan 2017

baby ja len tolko, ze ak si myslime, ze na inej klinike sa to nestalo/nestane, alebo podobne, sme naivne. a ine zahranicne ani nehovorim. CR a SR kliniky maju v tomto najmensie percento omylnosti ci komplikacii..kazdopadne ja som uz inde pisala. nebudem sa stresovat a idem na ivf.

mircalla
7. jan 2017

@aimee77 Poznam na Slovensku par vynikajucich lekarov, ktori su skveli odborne aj ludsky napriklad Ondrejcak, Drakulova, moj gynekolog....

Ale mnohi hoci su dobri odbornici, im chyba ten ludsky pristup - su nevrli, naladovi...
Jednoducho sa ozaj maju od cesykch kolegov co ucit najma co sa pristupu k pacientovi tyka. Aspon v privatnych zariadeniach by sa mohli snazit. Opat - riesim najma pristup k pacientovi....

mircalla
7. jan 2017

Clovek by nemal chodit k lekarom so stiahutym zaludkom, ze aku bude mat pan doktor prave naladu pripade na koho natrafim....za tie 2-3 navstevy v GF som tam sla so stiahnutym zaludkom a nemala som dobry pocit, to je pre mna zaklad neuspechu. Chybala mi tam vnutorna pohoda

aimee77
7. jan 2017

To co som hovorila na zaciatku.Dr musite verit a ak tomu tak nie je,tak hladat ineho.Verim,ze pre kazdu sa najde cesta,na konci kt je babatko..

aveyron
7. jan 2017

@aimee77 seine et marne ?

aveyron
7. jan 2017

@katarinauk uspesne?

katarinauk
7. jan 2017

Nie, velmi som bola sklamana z pristupu, boli sme samoplatci a vsetko to bolo len o tom... teraz sa chystam do Brna..

aveyron
8. jan 2017

@katarinauk v uk to nie je platene socialnou poistovnou? Zila som tam vyse 2 rok ale socialny hlavne lekarsky system vobec nepoznam.
Pevne verim, ze vam to vinde pozitivne.

gerdusha
8. jan 2017

Ja som mala 3 neuspesne pokusy na SVK, dceru mam z 9 /!!!/ pokusu v RF a keby ani ten deviaty nebol byval bol vysiel, idem do RF aj po 10.krat...aj po tom, co sa im teraz stalo...

za mna tolko...

ingrid0105
8. jan 2017

Naplnil sa najhorsi mozny scenar zamien embryi. Jedna je tehotna druha nie. A tehotna s embryjom druhej. Zivot si vzdy najde cestu. Mozno by vlastna s vlatnym neotehotnela. Vsetko je mozne. Hlavne nech je dietatko zdrave🙂

santeema
8. jan 2017

@ingrid0105 a teraz co s tym? to dieta zostane tej kocke? boze to je fakt cista katastrofa, by som nechcela byt v jej kozi☹

cheeky82
8. jan 2017

@santeema ano. Zostane to tej žene, ktorej ho vložili. A skutočná matka sa môže ist obesit 😢

ingrid0105
8. jan 2017

@santeema ano matkou je zena kt.ho porodi. Je to strasna situacia.

ingrid0105
8. jan 2017

@cheeky82 je to patova situacia. Stale je vela keby...ale vediet ze niekde rastie moje dieta a nebude moje😢

ssegra
8. jan 2017

@ingrid0105
@cheeky82 neviem si predstavit co preziva zena, ktorej dieta sa uchytilo v tele cudzej zeny a ked vie, ze ho nikdy v zivote neuvidi a pritom bude vediet, ze niekde zije 😢