icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

babusik85
9. feb 2017

@zibi ahoj,preco by si isla do toho lne s jednym embryjkom?mas zle skusenosti s dvomi?

ingrid0105
9. feb 2017

@cmudlo moja ja som mala dve vajka a jedno nakoniec bolo HB1. Takze nevesaj hlavu🙂 sice to nevyslo ale v GF som nikdy nemala take embryjko. Pokusy v GF ani nerátam.

nomxxx
9. feb 2017

@babusik85 tiež som vždy bola za vkladanie dvoch naraz, ale dnes by som si dala vložiť iba jedno, 4x mi vkladali po 2 embryá a nič, zostalo posledné, tak vložili jedno a to bolo úspešné 🙂
@cmudlo podľa mojej skúsenosti s RF verím, že tvoje obidve budú vhodné na vklad, držím palce 🙂

cmudlo
9. feb 2017

@ingrid0105 my uz mame dcérku z reprofitu. Ta bola zrejme XB. Lebo vkladali sme vtedy 2 ale len jedno sa ujalo.
@nomxxx No u mňa tých ivf už bolo...toto je asi 9...už to ani nerátam. Väčšinou sme mali viac vajok..ale vždy ostali len 2.

zibi
9. feb 2017

@cmudlo no ved nikdy nevies ..drzim palce ? uz si volala?

zibi
9. feb 2017

@babusik85 no ja som citala, ze je lepsie ist z jednym
je to dobre hlavne z hladiska imunity zenam, ktorym sa nepodarili vklady
lebo som citala, ze niekedy embryko vydava bunky prilis podobne matke a telo moze aktivovat nk bunky a tym padom embryjko vypudi, pripadne otcovsky vklad do embryka, tiez moze vydavat tkz. otcovske bunky, ktore su prilis podobne matkinym a vtedy sa tiez aktivuje imunita .je to zlozity proces a je to tak strasne lahko vysvetlene ...a malo kto na tento typ neplondosti pozera..preto je dobre ist s jednym, ze ked jedno ma v sebe taketo bunky , tak sa daju zvladnut intralipidom, kortikoidmi atd..pricom pri dvoch mozu mat aj dve to take, priapdne len jedno vysiela taketo bunky a stiahne druhe embryjo so sebou ... cize liecba by mala byt stale , najma uz ien, ktorym vela vkladov nevyslo, lebo imunitu mozu mat ok, ale len pri vklade sa im mozu aktivovat nk bunky v maternici, bunky trofoblastu atd....ktore embryo znicia
to je ale uz taky vyssi level , preco to nevychadza..a preto som za jedno embryjko, a hhlalvne tehotenstvo nei je rizikove
ved ked zena chce a sa ponahla, stale vie ist na vklad aj do roka po porode a bude dalsie ... cize podla mna to skor vyjde s jednym ako s dvoma
ale teda neviem, ci si odo mna chcela taku pocut taku odpoved🙈🙊 ale tak som to myslela😝

ingrid0105
9. feb 2017

@cmudlo daj vediet ked budes vediet ci sa oplodnili, myslim na teba❤

babusik85
9. feb 2017

@zibi dakujem za vysvetlenie.
Viem ze lepsie je vkladat jedno embryjko,ale co si Ty napisala,tak to je novinka,toto som nevedela.
My ked sa uz dopracujeme k tomu,aby sme mali embryjka,tak budeme vkladat len jedno.
Manzel by chcel dvojicky,ale istota je istota,ja sa troska bojim,nechcem riskovat.
🙏

sussah
9. feb 2017

@cmudlo jeeej dakujem si zlata 😉 Hej potom tiez doma pozriem a porovnam.

cmudlo
9. feb 2017

@zibi ja na tie NK bunky beriem dexamed 1xtyzdenne.

sussah
9. feb 2017

@zibi dobre vysvetlene s tymi nk bunkami a intralipidmi 😉

bianitka996
9. feb 2017

@cmudlo moc držím palce👊 aby to vyšlo.

zibi
9. feb 2017

@babusik85 ved to, ze aj tak lekari maju radsej jeden vklad 😀 nikdy nevies, ako ci sa ti nerozdeli este to embryo a nebudu jednovajecne ... a tak mas istotu, ze jedno babo a urobim preto maximum...a s dvojickami je hrozne vela roboty 😝😅

zibi
9. feb 2017

@cmudlo zabera ti dexamed?

cmudlo
9. feb 2017

@zibi no mala som len jeden kontrolný odber po mesiaci asi. A povedala ze je to OK a mam brať ďalej az kým pôjdeme na ivf...ale odvtedy sme absolvovali 2 ...raz mi nezabrali lieky a raz som nemala žiadne vajíčka. Teraz konečne 3 krát...takže dexamed už mám asi 5 mesiacov...

ina7
9. feb 2017

Ja som vzdy vkladala dve embrya. Prvykrat bolo zivotscopne to co bolo v vajcvode, ta.sm bola.rada e to.druhe nie, lebo by som o neho prisla pri operacii. Potom zdvoch bolo len biocheice tehotenstvo. A nakoniec v reprofite z dvoch jedno dieta uzasne. Ale terazuz si da len jedo ak budee mat, lebo sa bojim dvojicek. Pri prvom niejeproblem prelezat cele tehu ale ked uz mam doma dvojrcneho sintra tak to by bolo tazke pre vsetkych

zibi
9. feb 2017

@cmudlo a ake mas vysledky nk po nom ?

skaredekacatko
9. feb 2017

@ingrid0105 no zlepsovak ziaden. Moje cytokyny uz mali subcuviu dexamet medrol a furt sa drzia hore. A nikto mi nic nenasiel ziaden zapal.

skaredekacatko
9. feb 2017

@cmudlo drzim palce

cmudlo
Odpoveď bola odstránená
bianitka996
9. feb 2017

@cmudlo ako vajíčka? Ok?

cmudlo
9. feb 2017

@bianitka996 Obe sú zrelé a obe sa oplodnili 🤗 v sobotu zase volám ako sa majú 🙏🙏🙏

bianitka996
9. feb 2017

@cmudlo paráda už som čakala na tvoju správu...Pamätám si seba ako sa mi ruka triasla keď som tam išla Prvy krát volat, horšie ako štátnice...)) Nech sa len delia pekne a napredujú.👍

rada2002
9. feb 2017

Na 8. Den stimulky som mala 15 folikulov a z toho 1x 10; 2x8; 2x7 a ostatne mensie. Zajtra idem na meranie znova. Myslite ze na 8 .den su dost velke?

bianitka996
9. feb 2017

@rada2002 ja som mala na ôsmy deň tusim 2krat 15 ale to oni ešte dorastu, zajtra si kolky deň?

rada2002
9. feb 2017

@bianitka996 zatra som 10. Den a caka ma 4 ivf tak snad to vyjde.

bianitka996
9. feb 2017

@rada2002 určite áno, zajtra budú už aj foliky väčšie uvidíš.

zibi
9. feb 2017

@cmudlo napisem ti IP dobre?

zibi
10. feb 2017

baby, tie ktore pojdete stimulovat urcite berte meatonin - velmi pomaha na foliky a aj pomaha k tomu, ze sa embryjka pekne vyvijaju a potom je aj co mrazit ♥

cheeky82
10. feb 2017

@zibi kamoska sa chysta. Vies poradit konkretne?