icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

renimac
4. apr 2017

@cherrinka11 nie, nic 😉. Teda len pregnyl, aby vedeli nacasovat odber vajka. ❤

cherrinka11
4. apr 2017

@renimac reni a ak si este pamätáš koľko cca ta ten Native vyšiel..všetko.?

montblanc
4. apr 2017

Baby prosim SURNE. Mali ste predpisany niekto z brna Menopur 75? To sa plati plna suma? Na nete som nasla ze nejakych 65 eur sa doplaca a v niektorych lekarnach mi povedali ze to musim platit cele 180 eur. A kde v bratislave ste to zohnali ak to niekto mal. Dakujem

miskab
4. apr 2017

@montblanc Ahoj 65 eur sa plati ked si cez poistovnu a 180 sa plati ako samoplatca

ria294
4. apr 2017

@montblanc ak ti ten recept prepíše tvoja obvodná gyn, tak platíš len doplatok. Nie každá je taká ochotná .

montblanc
4. apr 2017

@miskab
@ria294 tak nakoniec sa mi podarilo zohnat slovensky recept. Tych 180 eur je ina palka. To robia teda riadne drahu stimulaciu uff. Dufam ze to nebudem musiet podstupit este raz. A pichali ste si ten menopur do brucha ci inde? 🙂

miskab
4. apr 2017

@montblanc ja do brucha , a aku mas stimulku ake davky? mas Soft?

montblanc
4. apr 2017

@miskab hej mam soft. Mam clostil
1-1-1 a menopur 75 1x denne. A predpisal mi este nejaky orgalutan 4x co sa berie neskor. Ja som samoplatca, nejdem cez poistovnu a tieto dva lieky dokopy stoja 300 eur. To je palka jak svina. Na to na konzultacii vobec neupozornili. Treba aby to u nas schvalil nejaky revizny doktor aby mi poistovna preplatila. Normalne som znechutena

ria294
4. apr 2017

@montblanc zlaticko pokiaľ si samoplatca a máš už 39 tak aj na Sk si musíš všetko hradiť sama. Ak nemáš dobrého Dr, ktorý ti to napíše, lebo v car na Sk ti to napíšu na priamu platbu . Tak si všetko pekne hradis sama. A mas rovnaku stimulku ako ja, mne to moja Dr napísala na recept aj ten orgalutran , menopur, clostil aj Pregnyl a platila som len doplatok .

miskab
4. apr 2017

@montblanc ja ked som mala Soft lieky som si zohnala cez internet lebo v lekarni je to ina palka a tak to urobim aj teraz ak budem mat stastie a podari sa mi kupit tu na MK

montblanc
4. apr 2017

@ria294 no vsak aj mne to moj doktor prepisal na slovenske recepty. Ale menopur aj organutran su lieky s nejakym kodom ktore musi schvalit revizny lekar. Stoj 180 a 120 eur. To mi povedali v lekarni. Mozno si mala stastie ze si to ta lekarnicka nevsimla a dala ti to na doplatok. A tym ze mi sme obaja v poriadku nam to isto neschvalia. Mam 36 ale pochybujem ze by mi aj na svk nieco preplatili kedze nemame ziadnu diagnozu 🙂

sussah
4. apr 2017

@miskab mozem sa opytat..najprv si si pre istotu zobrala recept z CAR keby si lieky nezohnala? A ked zohnala, tak zobrala z MK a recept ignorovala? Ci ako? Pytam sa, lebo idem na prvu konzultaciu a ked mi uz navrhne liecbu a da recept alebo lieky...tak rozmyslam, ze co robit. Lebo teraz este samozrejme neviem, ake lieky mi odporucia..

miskab
4. apr 2017

@sussah neviem ako to je v RF , tam idem teraz 19.4 ma prvu konzultaciu, ale mala som Soft v gyn five dali mi lieky tam v ambulancii tam si zaplatila 100 eur a potom mi este chybali tak mi kazali zohnat cez internet a ked nezozeniem ze treba kupit v lekarni za plnu sumu ... tak neviem ako to funguje ci daju recept ci ako.... a ty kedy ides na konzultaciu?

simonesi
4. apr 2017

@miskab v RF ti dajú recept ale aj ti tam predajú 😉ako len ty chceš no všetko hradíš v plných sumách

sussah
4. apr 2017

@simonesi tak asi bude dobre zobrať recept a keď nezoženiem na MK tak vybrať český recept na Sk...

simonesi
4. apr 2017

@sussah asi tak 😉naMK zoženieš😉

sussah
4. apr 2017

@miskab ja idem 24teho prvýkrát. Tak uvidíme, že čo dovtedy bude. A na folikulometriu budeš chodiť tam alebo ku svojej gyn?

sussah
4. apr 2017

@simonesi keď sa rozhodnem pre soft tak urobím tak, ale keď mi odporučia normal stimuláciu tak pôjdem cez poisťovňu a zaplatím v plnej sume, ktoré by mi aj tak mali preplatit

miskab
4. apr 2017

@sussah no to prave neviem ale ak sa bude dat tu k svojmu a neviem potom ako to funguje ci volam ake som mala foliky alebo ako to tam funguje, a krv ked budem mat vysledky na druhy den neviem ci to nebude neskoro, kedze v car to vedia v ten isty den ,,, musim sa tam popytat ako to bude ...a ty ako budes riesit kontroly? a ides na Soft ci cele IVF?

sussah
4. apr 2017

@miskab ja práve uvažujem či soft alebo normal.Mame zlý spermiogram tak neviem či to nieje riziko. Idem sa poradiť. Uvažujem práve o tej folikulometrii...Práve čakám v čakárni u mojej gyn,že sa jej to na to spýtam. Ty si odkiaľ? Pre teba je to tiež ďaleko?

miskab
4. apr 2017

@sussah aj mi mame spermiogram zly ,ja som v poriadku....mi to mame 120km , od Trnavy som a ty odkial si?

montblanc
4. apr 2017

@miskab
@sussah no mne v maili pisali ze 7 a 10dc folikumetria a dat im vediet vysledky. A potom som pisala s doktorom ze ci mozem dojst na druhu folikumetriu tam k nim ze predsa lepsie zhodnotia zrelost a pripravenost vajicok a odpisal ze by bolo dobre keby som prisla na oba uzv tam. Ja to mam nejakych 140km, tak to este v celku ide. Asi pojdem tam. Ked uz tolko zaplatim nech sa to nepokazi.

montblanc
4. apr 2017

@miskab ja som z budmeric. To je pri trnave tiez ☺

miskab
4. apr 2017

@montblanc no sak to ze oni zoberu aj krv a vedia hned vysledky ale ked moj gynekolog mi zoberie vysledky su na druhy den ci by to nebolo neskoro , a pichat si budes vecer ci rano? 140 km to mas len z domu do Brna ci cesta tam aj spät?

miskab
4. apr 2017

@montblanc tak sme kusok od seba ja priamo z HC 🙂 tak kontroly budes chodit tam ?

sussah
4. apr 2017

Tak ja to mám z Košíc dosť ďaleko...

miskab
4. apr 2017

@sussah no to ano , to je daleko :/

montblanc
4. apr 2017

@miskab 140 km je to len tam. Budem chodit asi tam. Nasi doktori na teba kaslu ked chodis inde utracat. Nemaju to moc radi. aj moj mal pripomienky ze mam to co som chcela, ked som mu hovorila kolko penazi stoji stimulacia. Radsej pojdem tam nech nemusim pocuvat blbe reci ☺

vrds
4. apr 2017

zdravim, poculi ste o ERA teste?
ERA (Endometrial Receptivity Array) is a personalised genetic test to diagnose the state of endometrial receptivity in the window of implantation.

ma s tym niekto skusenosti? hladam radu ci ano ci nie...

ria294
4. apr 2017

@montblanc moja Dr mi to obtelefonovala , volala do lekárne , objednali mi to a bola som si to zobrať, tak vedeli o tom. Tak potom naozaj neviem 🙄