icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

miskab
4. apr 2017

@montblanc uvidim mozno aj ja tam pojdem na kontrolu ak budde 1-2 kontroly to sa este da ...

montblanc
4. apr 2017

@ria294 no mozno ti to nejak vybavila. Lebo tieto lieky schvaluje revizny lekar, inak poistovna nepreplati. V dvoch lekarnach som bola a rovnako mi povedali ze musim celych 180 eur zaplatit. A zajtra musim objednat orgalutran a ten stoji 120 eur. 300 eur v cudu. Teraz som si pichla ten menopur a este mi to aj z brucha vytieklo trochu 😂 toto je dnes den.

ria294
4. apr 2017

@montblanc prajem ti veľa štastia, aby všetko dobre dopadlo ❤ a budem rada, ak dáš vediet , ako pokračuješ 😘

renimac
4. apr 2017

@cherrinka11 moja, presne to vyšlo na 650€.

montblanc
4. apr 2017

@ria294 jasne ozvem sa 😉 a dakujem

zuzka213
4. apr 2017

@renimac ak sa mozem opytat preco ste sa rozhodli pre nativ? Aku ste mali dg? My sme boli naposledy na ivf pred dvoma rokmi a chceme to zas skusit.U nas je vdak problem spg, naposledy bol tak biedny ze ani nenasli 6 kusov aby oplodnili miloje vajicka, tak neviem ci nie je zbytocna stimulacia u mna

renimac
4. apr 2017

@zuzka213 my žiadnu 🙂. Len 3 roky bez výsledku a potom som prišla o vajcovod po mimomaternicovom tehu, takže šance polovičné. A keďže u nás iný problém nenašli, povedali sme si, že skúsime 1x nativ. A keď nič, že už kašleme na to.

miskab
4. apr 2017

@renimac a ten native ako to prebieha? kolko to stoji v RF?

renimac
4. apr 2017

@miskab Ahoj, ako som písala vyššie, cca 650€. Normálne chodíš na folikulometriu k svojmu gyn., zavoláš do RF výsledok a oni ti povedia, kedy pichnúť pregnyl. Dajú to potom termín na odber vajíčka a ak bude zrelé, hneď na mieste sa dozvieš, či sa ho podarilo oplodniť. A potom prídeš o 3 alebo 5 dní na vklad, ak sa delí ako má.

miskab
4. apr 2017

@renimac ale je tam riziko ze praskne skor ako sa tam dostavim? a kolko krat treba ist na folikulometriu ci to urci lekar? a neberu sa ziadne lieky ani clostyl ?

renimac
4. apr 2017

@miskab riziko tam je. Ja som bola len raz, lebo folikul mal už 20mm. Ale ja som ich aj upozornila, že ovu mám veľmi skoro, takže mi kazali ísť už na 9DC. Nie, neberie sa vôbec nič. Len 1x pregnyl kvoli nacasovaniu odberu.

cherrinka11
4. apr 2017

@miskab ahoj 🙂
Ja idem do RF tiež skúsiť Native v máji bude vklad ak všetko dobré dopadne,myslím, že jedna kočka tu písala,že aby vajíčko neprasklo skor,je tu jeden malý horm.liek Cetrotide,ktorý je nič oproti horm.injekciam.Na toto je konzultácia kde sa všetko opytam,musím si to popísať 😀 aj keď Reni mi už všetko vysvetlila 😘

miskab
4. apr 2017

@renimac a odber sa robi v narkoze ci nie? a to oznamujes telefonicky ci mailom? ked mailom odpisu hned ?

cherrinka11
4. apr 2017

@renimac a keď si mala folikul 20mm to už robili opu?stačí to?ci si ešte čakala..🙂

renimac
4. apr 2017

@miskab môžeš si vybrať, ja som išla bez. Kvôli minúte som nechcela ísť pod narkozu. Výsledok sa volá, dajú ti číslo. Aby sa nestrácal čas.
@cherrinka11 v ten deň som len mala pichnúť pregnyl (štvrtok večer), odber bol až o dva dni (sobota ráno).

miskab
4. apr 2017

@cherrinka11
@renimac Ja som chcela tento mesiac skusit native kedze som v marci mala soft a mam este v sebe hormony cize by mohol narast folikul , len konzultaciu mam 19.4 ,,,, neviem ci sa to da odobrat aj bez konzultacie, ci by mi to urobili, kedze menzes som uz dnes dostala a polku cyklu budem mat pred konzultaciou

renimac
4. apr 2017

@miskab soft si mala u nich? Ak áno, tak podľa mňa bez problémov.

renimac
4. apr 2017

@ria294 milacik, Vy ako pokracujete?

cherrinka11
4. apr 2017

@renimac vdis,jasné ved ja som trdlo už sa mi to pletie dokopy tie vajka a všetko okolo toho 😝

cherrinka11
4. apr 2017

@miskab napíš lekárovi,že chceš u nich podstúpiť opu bez konzultácie a opýtaj sa či by to bolo možné už teraz,on ti najlepšie povie,aj ria294 tak urobila však?😉

miskab
4. apr 2017

@renimac prave ze nie v gyn five .... skusim napisat doktorke ktorej som objednana na konzultaciu ci by s tym suhlasili ci by to bolo mozne ,,,, teda ak by bol vhodny folikul na odber, este som neni uplne rozhodnuta ci chcem native alebo radsej pockat na Soft neviem.Pojdem tento tyzden k svojmu gynekologovi co mi povie. Teraz sme mali spomaleny vyvoj emryí a nevedeli mi vysvetlit preco , lebo pred tym sme mali vzdy krasny vyvoj hatchujucu blastocystu a teraz sme mali sice blastocystu ale spomaleny vyvoj ze bol nebola aka by mala bit , tak som aj vedela ze to nevyjde ako mi to embryolog povedal. Sice bola 100 bunkova ale ze tam chybala nejaka tekutina ktora tam mala bit ked ide embryo do hatchujucej blastocysty tak mi to vysvetlil...

renimac
4. apr 2017

@miskab skus napisat do RF, co ti povedia, mozno sa budete vediet dohodnut aj mailom.

miskab
4. apr 2017

@cherrinka11 ja viem ja s ria294 pisem, ona je zlata osobka s krasnym srdieckom ❤

miskab
4. apr 2017

@cherrinka11
@renimac skusim tam napisat ci by to bolo mozne , ak by bol vhodny folikul

babusik85
4. apr 2017

@miskab ja som teraz stimulovala.dvakrat som bola v Rf na kontrole a ani raz mi nebrali krv.

sussah
4. apr 2017

Krv vraj berú len v Heliose

cherrinka11
4. apr 2017

@sussah a to iba v Cz asi..
U nás mi nebrali v Heliose..

sussah
4. apr 2017

@cherrinka11 hej kolegyňa bola v Heliose Brno

miskab
4. apr 2017

@babusik85 mne vzdy robili ultrazvuk a hned aj krv, a podla vyskedkov v ten den mi povedali co dalej , RF sa robi len ultrazvuk krv sa neberie?

miskab
4. apr 2017

@renimac a dal sa odber vydrzat bez narkozy? neboli to moc? :D neviem ci by som to dala 🙂