icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

sussah
4. máj 2017

@babusik85 hej tak na ultrazvuk aj tak neidem, kedze je to pre nas daleko. Tym padom len odber a vklad 🙂

ericia
4. máj 2017

Záleží ako majú službu.. Mne povedala moja doktorka, že oni sa snažia tak, aby boli aspoň na tom ET... Prvé IVF som mala aj na ultrazvukoch aj na opu aj et moju doktorku... Na druhom IVF som ju mala iba na ET... Ale všetci sú tam super 😊

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia ahoooj ak sa cítiš? 😊netestujes?😜

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 ja som vydržala netestovat celé dva týždne... Dnes krv... A ani druhý pokus nevyšiel 😢 tak zasa všetko od začiatku 🙁

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia čože????😨😢
Moja to mi je veľmi ľúto.. Naozaj..bože..prečo???to už ibehli dva týždne???

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia a nech😕ceš skúsiť ten Native?

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 veru ubehlo.. Áno chcela by som ho skúsiť.. .. Počkám co mi aké riešenie odpise moja doktorka a v lete cez prázdniny chcem ísť do toho zasa...budem mať dva mesiace voľno, tak môžem skúšať... Už hľadám nejaké ďalšie vitamíny...

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia jemine..ale v čom do kelu môže byť ten zadrhel??skus materskú kašičku,alchymilkovy čaj..ja neviem..

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 materskú kašičku už objednávam.. Čaje pijem aj vitamín E, D, kyselinu listovu... Teraz objednávam aj Inofolic... Neviem už fakt, že čo mám ešte aké vitamíny brat... A u mňa je problém vo vajíčku... Podľa všetkého.. Kvôli AMH 0,12 ich je málo a vyzerá ze nie sú kvalitné 🙁 tak niečo potrebujem na kvalitu vajíčok...

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia a aky si mala.protokol?googlim googlim a väčšinou nedoporučuju pri nízkom Amh dlhý protokol..niečo nájdeme na tie vajíčka..to by bol v tom..ak nie 😉

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 prvý krát som mala klasické IVF silné dávky hormónov a len tri vajíčka.. Dobre bolo jedno... Hneď povedala doktorka, že to nemá význam u mňa tie vysoké dávky a druhu som mala minimálnu stimuláciu... Dve vajíčka a zasa len jedno dobre... Ja som mala vklad aj teraz aj predtým na tretí deň... Bez PK.. No a hovorila ze možno zasa túto minimálnu, alebo natív skúsiť...

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia skus ten Nativ ono bude len jedno vajko ale malo by byť kvalitné čítala som ale že pri nízkom Amh doporucuju predĺženú kultivaciu,ja idem na Nativ a povedal doktor,že budeme vkladať čím skôr,ale ak bude treba urobia aj PK.

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 ďakujem 😊 no ved mne nebola navrhnutá PK... Až keď som to povedala teraz v deň vkladu doktorke, ona ze nech sa teda dohodneme... Ale ze keď je jedno u mňa mu bude lepšie... Ale niektoré co mali tiež iba jedno boli na PK... Tak neviem podla čoho to robia... Ale oni vedia čo robia....

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia áno,treba dôverovať lekárom ved to nerobia prvý krát..,ja by som asi u teba skúsila ten Nativ a s PK..keď už si mala aj aj.
Ja mam tiež v sebe zmiešané pocity a ani si netrúfam pomyslieť ako dopadnem,toto bude moje prvé ivf,tak chcem začať tou najlahsou formou no a moze sa stať, že sa dostanem až na injekcie,ale to snáď nie,som rozhodnutá, že to podstupim max tri krát a potom už nie..

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 no skúsim asi ten natív a už to budem mat kompletne.. Padlo aj ze skúsiť darované vajíčka... Ale to zatiaľ nie som rozhodnuta a zmierena s takou možnosťou 🙁 a vy máte aký problém? A už ideš tento mesiac na to? A jasne, keď je možnosť bez injekcii treba skúsiť tak...

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia darované vajíčka by som skysila ako už úplne poslednú možnosť.Ja od zajtra beriem clostil,v utorok mám meranie a podľa toho by mala byť opu,tak snáď pôjde pekne všetko hladko,ja som celkom ok akurát mám úplne mini dávku na štítnu žľazu,ale my máme problém v spermiach,nemajú žiaden pohyb,sú to leziaciky 😀,takže bude treba ICSI,ak by sa podarili dve dala by som si ich vložiť obe,preto skúšam teraz s clostilom a ak to nevyjde v júni pojfem úplne bez ničoho..

leelloo
4. máj 2017

@ericia este skus melatonin a ked tak aj dhea na kvalitu vajicok, mne to pomohlo

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 tie darované chcem ako poslednu možnosť.. Aj jedno IVF na poisťovňu som si nechala... Tieto dve som mala cez poisťovňu a teraz chcem ísť ako samoplatca.. To tak utieklo? Ty už stimulujes 😉 to je super ze ty si v poriadku... So spermiami urobia poriadok.. Držím palce.. Informuj nás co a ako 😊

ericia
4. máj 2017

@leelloo ahoj... Ďakujem 😊idem hneď pozrieť co to je 😉 aj ty máš nízke AMH?

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia ďakujem si milá,veľmi ma to mrzí,a obdivujem tvoju silu sa ešte potom všetkom zasmiať,neviem ako budem reagovať ja, snáď mi ten úsmev zostane aj po neúspechu 😊
Určite dám vedieť, leto je tu čo nevidieť..budem na teba myslieť 😇

leelloo
4. máj 2017

@ericia ano, mne sa podarilo zvýšiť z 0,19 za 4 mesiace na 0,57, myslim, ze dost pomohlo dhea, ale melatonin je dobry hlavne na kvalitu. A nakoniec sa nam podarilo relatívne prirodzene 😀 Drzim palce, obcas vas tu este sledujem a velmi prajem každej jednej z vas, aby sa konecne podarilo, aj ked to nie je ľahká cesta 🙂

miskab
4. máj 2017

@cherrinka11 jeeeej moja ty uz stimulujes? supeeeeer strasne mooooc drzim palce , budem na teba mysliet 🙂 a strasne mooooc drzat palce 🙂🙏👶❤

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 po prvom neúspechu som dlho trpela... Nič mi to nepomohlo.. Len som ublizovala sebe a priateľovi.. On trpel, lebo videl trpieť mňa... To už nechcem zažiť... Nič nezmením plačom ani trápením.. Ak keď poplakane už dnes mam 😉 som rada, že tu som medzi vami 😘 ďakujem a myslím aj na teba 😉

cherrinka11
4. máj 2017

@miskab misicka zlatá neuveris,ale dnes cestou domov z práce som.na teba myslela,že ti musím napísať ako si na tom ty..😊😍
Ďakujem ti krásne snáď sa to podarí nám všetkým, moc si to želám pre nás všetky naozaj 💗 a ty kedy zacinas moja ?

cherrinka11
4. máj 2017

@ericia ja viem..ale sme tu silné ženy a spolu to dáme a budeme sa čakať jedna na druhú a trafil by to hrom do pažítky aby sme sa nedočkali 😀😀😀
Posielam ti veľa energie a za všetky žienky posielam prosby tam hore 💗
Raz to vyjde 😉 👍😊

ericia
4. máj 2017

@leelloo doobjednam k inofoliku aj dheu 😊len mne povedal môj gynekológ, že to sa nedá zvýšiť AMH.. Teda asi myslel v mojom veku... Mam 36...ked sa to podarilo tebe, hádam to pomôže aj mne... Ešte raz ďakujem a držím palce v tehulkovani 😉

ericia
4. máj 2017

@cherrinka11 jasne, ze to spolu dáme 😊 ďakujemeeeem 😘

leelloo
4. máj 2017

@ericia ja mam 33 🙂 o dhea hovoria doktori, ze je to bud alebo, niekomu to nepomôže vobec a niekomu sa podari pri tom otehotnieť prirodzene. Berie sa tak 75mg denne, moze to mat nejake negatívne účinky ako mastnejsia pleť, vyrážky, ale zasa aj zvýšenú chut na sex 🙂 tak verim, ze ti pomôže 🙂

ericia
4. máj 2017

@leelloo ďakujem... Také nežiaduce účinky zvládnem 😉 odkedy som začala s IVF som pribrala 12 kg a nejaké vyrážky ešte zvládnem 😉 prosím ta ešte posledná otázka... Dá sa dhea kúpiť v lekárni? Lebo co mam teraz v košíku veci cez internet objednávam dheu nemajú... Chcela som to objednať z jedného obchodu...