icon

Slovenky a IVF v Reprofite, Brno - skúsenosti

lahhel
24. apr 2009

Ahojte kočky 🙂 Rada by som začala novú temu a to IVF v Rprofite v Brne. Ja som už absolvovala tri IVF na Slovensku a prišlo na rad ďalšie rozhodnutie. Chceme ísť na 4. IVF a rozhodli sme sa absolvovať ho v Brne. Na toto centrum sme počuli veľa pozitívneho a ževraj majú aj dobré výysledky, tak sme sa rozhdoli skúsiť to tam. A rada by som sa o tieto zážitky či skúsenosti delila aj s niekým iným..poprípade sa navzájom podporovali...Tak ak máte niektorá s týmto centrom skúsenosti alebo sa tam len chystáte, napíšte...budem veľmi rada...

ericia
10. máj 2017

@montblanc áno mala som soft... Na ultrazvuku to vyzeralo jedno vajíčko a jedna cysta... Nakoniec dve vajíčka... Ale dobre iba jedno.. Vkladali mi tretí deň len stvorbunkove...ut neviem co si mam nasadiť aké vitamíny na kvalitu.. Viac ich mat nebudem pri amh 0,12... A ako je možné že boli prázdne?? Co to spôsobuje??

montblanc
10. máj 2017

@ericia netusim. Mozno su uz nekvalitne, mam 36 rokov. Alebo to mohol sposobit clostilbegyt. Ze obcas tak zeny zareaguju na neho. Dalsi mesiac idem ivf nativ, tak uvidime ci prirodzene bude nejake vajicko.

miskab
10. máj 2017

@ericia Ahoj prosim ta kolko ta vysiel soft ? dakujem za info 🙂

ericia
10. máj 2017

@montblanc aha.. Inak aj ja mam 36 rokov... Ja idem ešte raz vyskúšať minimálnu... Sme sa tak dohodli s doktorkou... Držím silno palce 😉

ericia
10. máj 2017

@miskab ahoj 1070... Lieky, injekcie a iba jedno vajíčko oplodnene ISCI a bez PK..

montblanc
10. máj 2017

@ericia tak mozno aj u teba je problem s kvalitou. Hadam lieky pomozu a zadari sa ☺

ericia
10. máj 2017

@sussah áno ja to pijem ten vitex ráno... Zalievam to ako čaj... Dostala som to od bylinkarky... No keby nám to hlavne pomohlo 😊

ericia
10. máj 2017

@montblanc myslela som, že mám problém a množstvom vajíčok... Ale vyzerá to tak ze aj s kvalitou... Uvidíme, čo urobia tieto vitamíny 😊

sussah
10. máj 2017

@ericia u tej známej bylinkarky?

ericia
10. máj 2017

@sussah je to bylinkarka z Vrboveho 😊 ak myslíš tu... Veľa sa o nej písalo aj v časopisoch...

sussah
10. máj 2017

@ericia áno plánovala som ku nej ale nakoniec mi to nevyšlo. A ten Vitex ti poradila kvôli čomu?

ericia
10. máj 2017

@sussah povedala ze všeobecne na povzbudenie vaječníkov... Pijem ho od decembra..

ericia
10. máj 2017

@leelloo prosím ta ako si ďavkovala DHEU? Mam 25 tku..tie tuším tri treba.. Len neviem ci ráno to mam brat, alebo večer...

leelloo
10. máj 2017

@ericia ja som si dávala 2 rano a 1 vecer, ale mozes aj 3 naraz, tych 75 mg denne je Ok

maculicek1977
10. máj 2017

@ericia ahoj prosím ťa, tiež som si objednala Vitex ako to treba užívať, celý cyklus? Všade píšu inak... a piješ jednu šálku tohto čaju ráno? Inak som ho vyskúšala a chutí hrozne, no ale čo neurobíme.... Ďakujem

leelloo
11. máj 2017

@ria294 ahoj moja, tak ja teda informujem, ze po dnesnom utz je vsetko v poriadku, mame ukazkove babatko 🙂 tak sa strasne tesim, stale tomu nemozem uverit, ze sa to deje. Vsetky tie trapenia a slzy a nezdary stali za tento krasny pocit 😍😍

ericia
11. máj 2017

@leelloo ďakujem 😊 ja si dám dve ráno a jednu poobede
.. Aaaa teším sa s tebou, že je všetko v poriadku 😊

ericia
11. máj 2017

@maculicek1977 ahoj... Ja pijem čaj ráno.. Dávam si malú lyžičku na dve deci vody... A kázala mi to piť každý deň až kým nebudem tehotná... Aj ja som čítala rôzne užívania.. Ale robím si ho každé ráno a veru prvé dni mi nechutil... Ale už som si zvykla 😊

zibi
11. máj 2017

@erijan
pre zenu je vyborne :
melatonin 3 mg vecer - pozri v nk bunkach dolezitost toho preco ho treba na foliky, ja som z neho mala krasne embryjka, baby co nikdy nemrazili embryjka mali aj na mrazenie, cize ma to vplyv, cim dlhsie bereis tym lepsie, ideal je aspon 3 mesiace
koenzym q10 aelbo este lepsie ubiqinol - ma to aj jamieson myslm v ich koeznzyme - daj si do lupy v nk bunkach skupine, ohladne koeznymu q10 a folikulov , ja som neverila aky to ma vplyv
dečko - bud vigantol alebo swanson - ostatne nemaju zmysel, musis magnezko k dečku - lebo obera telo o magnezko dečko
listovka ok - ale radsej s bekomplexom - aby si nemala nedostatok ostatnych bečkok
zinok - vplyv na kvalitne foliky
zisti si ako si na tom so zelezom - aj to ma vplyv na foliky
z doplnkov napr. maca, alebo resavetrol
a najnovsie je super Ashwagandha , ja som si od swansonu objednala tu speci k66 - vplyva na plodnost muzov a zien, ukludnuje pschiku, ked zeny beru koritikoidy - tak vplyva na kortizol a pomaha regulovat aj brusny tuk, ktory vznika z nadbytku kortizolu, pomaha pri pco, pomaha regulovat hormony, stres, psychiku, vplyva na otehotnenie, plodnost ..takez uvidime co je to za zazrak
a potom silne protizapalovy je NAC
a na uhniezdenie dobre vplyva ALA - kyselina alfalipoova . tiez swanson, ale kupis aj ine ..cize treba skusat

muz
morfologia - jednoznacne pycnogenol 200 mg, najdes na nete tusim 3 druhy - bio pycnogenol, od finclubu - je drahsi a od firmy vulm v dmke - dolezite je aby si vyskladala 200 mg aspon 2 meiace brat - je to odskuane zabera to - chlapovi jednej kocky pomohlo z 0 na 3 morfo vyskocilo ..neviem ked to bude citat napise sama
k tomu vitamin C 2000 mg, muzovi daj ten 1 g listovky - morfologia

co som citala na fragmentaciu - tak som pocula uz davno o omega 3 ryby olej , alebo celkovo omega 3 , neviem ci sa podari neico zlepsit vo fragmentacii ale skusti treba
a este B12 ka je dobra
a potm ako tie antioxidanty ako ACE selen , becka - to moze aj v multivitamine ale zakladn je cielene 2 az 3meisace - pycogenol, cecko , listovku, b12 a mozes mu dat aj dečko a multivitamin a nech k tomu berei aj on tu Ashwagandha - ona vplyva na plodnost muzov, libido, a teiz vplyva na pohyb, mnozsto a objem spermii , a pri morfo casta ejakualcia takze asi tak😝

zibi
11. máj 2017

@ericia ake mas dečko a fsh? lebo to ma vplyv na amh?
skus nasadit intenzvne kuru na foliky
ako si na tom so zelezom? lebo to casto vplyvna na kvalitu folikulov, aj zinok
treba skusit melatonin
ahlavne neexperimentovat s niektorymi produktami a bylinkami
lebo napr neikotre bylinky ako vitex obsahuju aj vela progesteronu a u niektorych moze nasat opacny efekt , ze viac uskodia ako pomozu
detto inofolik - naj je pre baby s pco ..
pre zienky s nizkym amh su ine vitaminy a doplnky , cize treba mysliet aj nato , ze nie vsetko nam moze prospiet

ericia
11. máj 2017

@zibi no decko neviem aké mam... Ale FSH mam veľmi zle... 22,9.. Juj tak teraz som zmätena 🙁 ty máš tiež nízke AMH? A co berieš?

babusik85
11. máj 2017

@zibi ahoj, melatonin az 3mg? vcera som kupila, a tam je napisane ze max. 0,5 denne.

zibi
11. máj 2017

@babusik85 no ono ked nemozes spat tak ano
ale na liecebne ucely sa robila konkretne ta studia na tie folikuly a tam ze 3 mg, bereis to len cielene 3 mg kratkodobo cca 2 az 3 meisace a potom ivf ...

zibi
11. máj 2017

@ericia no ono ked uz mas aj fsh vysoke tak vtedy vyska toho AMH moze byt pravdiva, ale sa pisalo v studiach ,ze vitamin d3 a nizke amh navzajom koreluju - tzn. ze ak sa zvysi vitamin d3 zvysi sa aj amh a naopak...ale ked uz fsh je vyssie tak tak moze byt problem
inak skus tu Ashwagandha - velmi dobre vplyva na plondost a reguluje aj hormony
napr tu je o tom dost popisane v sekcii o plodnosti o tom fsh tak mozno by to stalo za to vyskusat
https://www.1stopwellbeing.com/supplements-and-...
ale dečko by som skusila tak ci tak ono pomoct moze, a je prospesne aj pre telo, plus melatonin a tu aschwagandhu..
a kolko mas rokov , ale vseobecne by to fsh nemal byt az taky problem, len asi potrebujes stimulku bud uplne miernu alebo nativ ..neskusala si?

sussah
11. máj 2017

@zibi ta ALA sa berie po vklade na lepšie uhniezdenie ako Bromelain?

leelloo
11. máj 2017

@zibi
@ericia mne po prvom IVF kleslo AMH z 0,46 na 0,19 a FSH vzrástlo z 20 na 22, mala som stimulaciu s max dávkami a z toho 5 vajicok, zial jedno mi vložili, ostatne neprežili. Nasadili mi dhea, brala som popri tom aj d3, melatonin, zinok, matersku kasicku a po 4 mesiacoch vzrástlo AMH na 0,57 a FSH kleslo na 11. Neviem, co z toho pomohlo, mozno vsetko dokopy. Ked som prisla do RF tak mi povedali, ze u mna klasické IVF nema význam, ze urcite skusit soft a pri softe som mala 3 folikuly. Takze správna stimulácia aj pri takýchto výsledkoch vie urobit divy.

ericia
11. máj 2017

@zibi ja som mala prve klasické IVF... Ledva jedno embryjko... Druhú som mala teraz minimálnu... Tiež jedno embryjko.. Len bolo spomalené.. Dohodli sme sa ešte na júl a zasa minimálnu stimuláciu... Tak uvidím... A dovtedy som chcela vyskúšať všetko čo by mi pomohlo.. Mam 36 rokov... Ale u mňa sú aj aj dosť nekvalitné vajíčka... A ešte som sa dočítala,ze mam vysoký prolaktin... Ale to ze ide už jedno z druhým... Ale HP mam starý rok a pol... Budúci mesiac si idem urobiť nový... Tak uvidím... A čo si myslíš o DHEA? Tomu som tak najviac verim, že mi môže pomôcť..

ericia
11. máj 2017

@leelloo áno... Práve som to aj ja napísala... U nás nemá význam klasické IVF... Budem skúšať minimalky.. Tak sme sa zhodli aj s doktorkou...

babusik85
11. máj 2017

@zibi ozaj?zda sa mi strasne vela 3mg.
Vcera som si dala 0,5 ale hodinu a pol som nevedela zaspat,a o tri hodiny som bola hore.takze v tom mi nepomohlo.ale aj tak beriem z ineho dovodu.

zibi
11. máj 2017

@babusik85 ked zoberies 3 mg zaspis ako sipova ruzenka 🙊
neboj nic..baby beru aj 5 mg 😉
pozri v skupine nk bunky mam clanky o melatonine, nebudem to tu spamovat a tam proste pisu 3 mg , aby to malo zmysel a efekt
niekedy su zbytocne tie podprahove davky, ktore proste nereisia situaciu
ma zmysel brat kratkodobo vyssie davky , ked bola konkretne na to studia .. a ked zoberies aj 3 mg tak zaspis urcite